Dodaj do ulubionych

czy to kolka

26.06.07, 19:32
Moja córeczka (4tygodnie) ostatnio po jedzeniu jest niespokojna, płacze, kopie
nóżkami. Zastanawiam się czy to nie objawy kolki. Dodam, że problemów z kupką
nie ma większych. Jakie są objawy kolki i co może być przyczyną płaczu córeczki?
Obserwuj wątek
    • tara34 Re: czy to kolka 27.06.07, 14:24
      bóle kolkowe pojawiają się o tej samej godzinie
    • falbala11 Re: czy to kolka 27.06.07, 18:30
      moze sie nie najada i dlatego sie denerwuje z tego co wiem to kolka sie pojawia
      mniej wiecej o stalej porze i trwa dosc dlugo nawet do 3 godzin dziecko sie
      strasznie prezy i podkurcza nozki. A moze dzidzie boli brzuch bo mama o ile
      karmi piersia zjadla cos co nie posluzylo maluchowi.
    • igale Re: czy to kolka 27.06.07, 19:46
      Bardzo możliwe że to kolka i wiek odpowiedni.Posłuchaj czy podczas karmienia
      nie przelewa jej się w brzuszku,nie bulgocze.To jeden z objawów kolki.Pręzenie
      i kopanie również.Umojego synka kolka wcale nie objawiała się o jednej
      porze.Dieta mamy karmiącej powinna być lekkostrawna i możesz pić herbatkę z
      kopru i rumianku.Pozdr.
      • aqua.27 Re: czy to kolka 28.06.07, 11:49
        na dietę bardzo uważam, nie wprowadziłam nowości, które by mogły powodować bóle.
        dodam, że córeczka często ulewa (ma teraz skończone 4 tygodnie) co mnie już
        zaczyna martwić. rzadko odbija się jej po jedzeniu mimo pionowego noszenia, ale
        nawet jak czasem odbije to i tak ulewa. może to ma związek z jej płaczem?
      • wioolllkka Re: czy to kolka 01.07.07, 21:37
        ja myśle że to kolka ponieważ to nie prawda że kolka bywa o tej samej porze ,
        mój synek też miał ale całe szczeście szybko mineła ponieważ znalazłam sposób
        na nia miał w tedy 2 mc i karmiłam piersia ,jak karmisz piersia to nie jedz
        chlebka ciemnego ani razowego i białego tylko bułki pszenne podawałam mu
        espumisan w zasiesinie i odważyłam się i wypiłam szklanke kompotu z suszu z
        jabłek i śliwek i przyznam że bolał go brzuszek i miał kolke pare godz
        następnego dnia ale po raz ostatni i koniec było kolki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka