Dodaj do ulubionych

Hydroxyzinum

26.07.07, 16:43
Prosze mi powiedziec w jakiej dawce moge podawac swojej coreczce na noc syrop
Hydroxyzinum?czy 2,5 ml czy wiecej?prosze o odpowiedz, z gory bardzo dziekuje.
Obserwuj wątek
    • aleksandra19811 Re: Hydroxyzinum 26.07.07, 18:48
      a ile dziecko ma m-cy ?
      • martusia120 Re: Hydroxyzinum 28.07.07, 09:00
        moja coreczka ma obecnie 7 miesiecy. Dowiedzialysmy sie ze ten syrop pomoze
        rowniez w spokojnym usnieciu. Moja corka ma problem ze spaniem. w nocy budzi mi
        sie po 2- 3 razy w nocy choc w dzien malo spi. Co mam robic? moze znasz inna
        metaode na spanie? prosze pomoz mi
        • aleksandra19811 Re: Hydroxyzinum 28.07.07, 20:05
          Może i by pomogło w uśnieciu, ale nie spaniu. w wieku 7 m-cy mozna podac do
          3ml , ale i 2 ml zwala z nóg. Jesli przyczyna sa zeby, to i ten syrop nie
          pomoże. Czy podawałaś viburcol czopki ? Moja córka budzi się nawet co pół
          godziny, więc te 2 - 3 razy to wcale nie jest duzo. Poprostu dziecko swoje musi
          przejśc. Może podaj na noc czopek p/bólowy paracetamol. Może jest jakaś inne
          przyczyna niepokoju, inna niz zeby np ból brzucha po jakis nowych pokarmach ( u
          nas tak było)
          • fogito Re: Hydroxyzinum 29.07.07, 04:22
            to chyba lek psychotropowy, ktorego nie mozna podawac bez zalecenia lekarza, bo
            bardzo uzaleznia. Moj synek jak mial 7 miesiecy, to budzil sie i 5 razy w nocy
            na karmienie piersia - to nic nienormalnego. Nie przyszlo mi nawet do glowy,
            zeby mu jakiekolwiek leki podawac. Noce zaczal przesypiac dopiero jak mial 1,5
            roku.
    • oyate Re: Hydroxyzinum 29.07.07, 11:04
      Sama sobie wypij ten syrop to zobaczysz jak on działa!!! Dla mnie kobieta,
      matka która podaje dziecku zdrowemu leki uspokajające jest matka nieradzącą
      sobie z dziećmi i chyba powinna się zastanowić nad tym jaką krzywdę wyrządza
      swojemu dziecku!!!
      Przepraszam ale jestem strasznie cięta na uspakajacze dla dzieci!
    • mag2004 Re: Hydroxyzinum 30.07.07, 14:30
      hej:)ja tez chyba bym przemyslala podanie tego dziecku, to dosc silny lek, przy
      tym niestety uzalezniajacy...chyba lepiej zbadac przyczynę problemow ze snem
      (tak jak sugerowaly dziewczyny - moze jakas nietolerancja, głód, pragnienie,
      etc); ja wolę unikac farmaceutyków - jeszcze zdąży się nałykać:)
      pozdrawam!!
    • mag2004 link 30.07.07, 14:33
      hej:)tak informacyjnie podaję link z opisem leku (domyślam się, ze masz
      Atarax;);
      pzdr.
      • estusia Re: link 30.07.07, 18:05
        powinnaś spróbować wyciszać dziecko na noc(systematyczna odprężająca kąpiel,
        kołysanka, przyciemnione swiatło) dziecko jest jeszcze malutkie wiec to normalne
        ze sie budzi w nocy. A co do podawania jakichkolwiek leków uspokajających czy
        nasennych, powinnaś sie bardzo dokładnie zastanowić, bo nie wiesz jak dziecko
        moze na nie zareagować i to bez różnicy czy bedą to chemiczne czy ziołowe leki.
        Lek o którym piszesz powinien być podawany w ostatecznosci i za zgodą lekarza,
        ponieważ szybko uzależnia i może powodować różne niepokojące powikłania.
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka