aqua.27 16.09.07, 20:57 Ile powinna wynosić temperatura zdrowego dziecka (ok. 3 miesiące) i ile odejmuje się kresek mierząc w pupie, w uchu, w buzi? Z tego co wiem w każdym przypadku odejmuje się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia_73 Re: temperatura 16.09.07, 22:02 od temperatury mierzonej w pupci trzeba odjąć 5 kresek. A prawidłowa temperatura 3-mies. maluszka to nawet jeszcze 37,5 (już po odjęciu... czyli w pupci 38) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.27 Re: temperatura 17.09.07, 12:09 moja córeczka zazwyczaj ma (mierzone w pupci) 36,5 kresek, czyli po odjęciu zostaje 36st.C czy taka niska temp. jest normalna? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.27 Re: temperatura 17.09.07, 12:13 za szybko kliknęłam moja córeczka zazwyczaj ma (mierzone w pupci) 36,5 kresek, czyli po odjęciu zostaje 36st.C czy taka niska temp. jest normalna? w takim razie czy w jej wypadku wczorajsze 37,5 (po odjęciu 37st.C) to już stan podgorączkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
elvi25 Re: temperatura 17.09.07, 13:13 Sytuacja jest zupełnie normalna. U takich maluchów temperatura skacze. Mój syn rano ma podwyższoną, czasami 37,5 co podobno jeszcze jest normalne, a wieczorem 36,6 albo mniej. Tak mi powiedziano. Zrobiłam jednak na wszelki wypadek posiew moczu i badanie krwi - wyszła mała infekcja nie dająca objawów - zakażenie układu moczowego bakterią. Może warto więc sprawdzić profilaktycznie, czy coś się nie dzieje. Zwłaszcza, że ZUM często jest bezobjawowy. Odpowiedz Link Zgłoś