matina.2 04.10.07, 14:21 Od dzisiaj wprowadziłam swojej córeczce dania ze słoiczka, jeszcze nie zjada całego. Mam pytanie czy podgzrany słoiczek, można wystudzić, schowac do lodówki i zuzyć na drugi dzień?? Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja307 Re: Słoiczki 04.10.07, 16:05 Za tydzień rozpoczynam "przygodę" ze słoiczkami i najlepiej jest podobno zostawić kilka zużytych pustych słoiczków, umyć i dzielić zakupione danie od razu na kilka porcji, potem do lodówki. Takie jedzenie nie jest niepotrzebnie odgrzewane i nie ma kontaktu ze śliną. Odpowiedz Link Zgłoś
rudensja Re: Słoiczki 04.10.07, 18:10 Mi moja siostra która ma już 2 dzieci powiedziała, że można przechowywać otwarty słoiczek 48h, ale ta informacja chyba powinna być na opakowaniu. My dopiero za miesiąc zaczniemy podawać słoiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
karina233 Re: Słoiczki 04.10.07, 19:26 Podgrzanego pokarmu nie powinno się przechowywać.Trzeba odgrzewać taką porcję jaką dziecko zjada,na początku to trudne ale szybko zorientujesz się ile dziecko zjada,choć ja do tej pory czasem muszę coś wyrzucić.Udzielę jeszcze jednej wskazówki.Ja też na początku podawałam gotowe dania lecz po kikunastu dniach pojawiła się u dziecka wysypka.Pozbyliśmy się jej dopiero gdy zaczęłam mu gotować obiadki samodzielnie i to z z tych samych produktów,które są w gotowych a wysypki teraz nie ma.Życzę powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mambaz Re: Słoiczki 07.10.07, 21:41 ja zauważyłam że moja córeczka wogóle nie chce jeścsłoiczkowego jedzienia. jak jej sama zrobie jabłko z marchewka czy zupke to zje ale słoiczkowego to sie krzywi zasiska usta i nie ma mowy aby jej cos wcisnąć łyżeczką. ciekawe czy polubi zupki z mięskiem ze słoiczka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś