justii00 13.11.07, 22:29 Niestety udaje mi sie zaleczyc zawsze tylko na jakis czas i ciemieniucha u 5 mies synka powraca,prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: ciemieniucha 13.11.07, 22:41 przede wszystkim myj glowe dziecka szamponem z panthenolem zeby natluszczac skore.Pod zadnym pozorem nie uzywaj mydla nawet jak dziecko nie ma wlosow.A by sie tego pozbyc,przed kapiela wmasuj w skore glowy ciepla oliwke a za 2 godziny wykap dziecko,wymyj glowke i wyczesz odmoczona ciemieniuche miekka szczoteczka do zebow.Powtarzaj do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: ciemieniucha 13.11.07, 23:19 w szkole rodzenia mowiono nam, ze na ciemieniuche pomaga plyn do kapieli oliatum. Jednak nie stosowalam u swojego dziecka, bo nie bylo takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
ariona79 Re: ciemieniucha 14.11.07, 12:30 U mojej córeczki zgodnie z zaleceniem pediatry 2 godziny przed kąpielą nasmarowałam główkę dziecka olejem roślinnym (odradzała oliwki bo mogą uczulić), położyłam na to folię i przykryłam czapeczką. Po dwóch godzinach wykąpałam dziecko i umyłam włosy. Próbowałam wyczesywać szczotką do włosów dla dzieci, ale włosie było za delikatne. Użyłam miękkej szczoteczki do zębów i dokładnie wyczesywałam ciemieniuchę. Czynność powtórzyłam kolejnego dnia w miejscach, gdzie ciemieniucha nierozmiękła. Sposób ze szczoteczką do zębów okazał się najskuteczniejszy. Ola Dzieci rocznik 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
ulka43 Re: ciemieniucha 14.11.07, 15:23 U Julki pojawiła się ciemieniuszka dopiero gdy pierwszy raz umyłam ją w Oilatum Odpowiedz Link Zgłoś
lineczka1980 Re: ciemieniucha 14.11.07, 14:50 Witaj ja mojej córeczce kupiłam Olejuszkę olejek na ciemiesniuszkę z firmy Skarb Matki. Polecam jest naprawdę dobra. smaruje się nią głowkę a myje dopiero po 24h. Potem zalecają wyczesywać szczoteczkami ale prawdę mówiąc bardzo cięzko jest ją wyczesać ja delikatnie kiedy była mięciutka wybierałam ją palcami. Od zastosowania Olejuszki małej więcej nie powróciła ciemieniucha. Odpowiedz Link Zgłoś
sania26 Re: ciemieniucha 22.11.07, 09:33 Chciałam zapytać czy przy wyczesywaniu wychodziły waszym dzieciom włoski, bo u mnie tak się dzieje.Mój syn ma 2 miesiące i ma dużą ciemieniuchę. Martwię się że mojemu maleństwu wyjdą wszystkie włoski i w przyszłości będzie łyse.Proszę o radę jak to usunąć nie niszcząc włosów. Odpowiedz Link Zgłoś