Dodaj do ulubionych

czy to normalne??

23.10.08, 09:08
witam! moja prawie 9msc coreczka(za9dni bedzie miala 9msc)nie raczkuje,gdy poloze ja na brzuszek na podlodze to slizga sie na niej do tylu,prostuje raczki lecz nie podnosi pupy by stanac na czworaka,na podlodze nie przewraca sie na boczki lecz gdy poloze ja na lozko to fika w jedna i w druga strone,gdy probuje ja postawic prostuje nozki,sama nie siada lecz gdy ja popsadze siedzi ladnie sama,ale nozki ma wyprostowane a szczegolnie prawa nozka jest bardzo napieta..co moze byc przyczyna takiego zachowania,dodam iz ogolnie jest dzieckiem wesolym,usmiecha sie,potrafi wymowic tata,bebe,baba,3msc temu miala robione USG ciemiaczka i wszystko ok..prosze o odpowiedz..dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: czy to normalne?? 23.10.08, 12:10
      wzielabym skierowanie do neurologa bo to normalne nie jest i dziwi mnie ze ze
      wczesniej nie alarmowalas.Dziecko w wieku 4-5 miesiecy potrafi odwracac sie na
      boczki i z plecow na brzuch i odwrotnie a Twoja nie opanowala nawet tego
      etapu.Neurolog i to szybko.
      • dudusia11 Re: czy to normalne?? 24.10.08, 11:00
        kasiak37-nie wiem czy dobrze zrozumialas moj teks odnosnie przewracania sie na boczki,mala przewraca sie i to doskonale np na lozku lub w swoim lozeczku,nawet nieraz w nocy sama przewroci sie na brzuszek i tak spi!!nie wiem dlaczego nie robi tego na podlodze?nie bylo potrzeby wczesniejszej wizyty u nerologa,co msc jest na kontroli u pediatry i wszystko ok,nie powiem ze sie troche tym nie martwie ale w poniedzialek mam umowiona wizyte u pediatry i owszem skierowanie jak najbardziej wezme,mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze..pozdrawiam:)
        • kasiak37 Re: czy to normalne?? 24.10.08, 11:52
          boczki to nie to samo co brzuszek:)
          • dudusia11 Re: czy to normalne?? 24.10.08, 12:00
            zle sie wyrazilam..przewraca sie z pleckow na brzuszek i z brzuszka na plecki:):)
            • beatar9 dudusia... 24.10.08, 18:40
              to jak najbardziej normalne,żaden neurolog nie jest potrzebny
              dziecku-to co dziecko robi to przygotowanie do raczkowania....mój
              syn też zanim zaczął raczkować w ten sposób-do tyłu- potrafił
              wjechać pod fotel całym ciałkiem,potem uczył się podnieść pupę na
              wyprostowanych rączkach-naprawdę ciężka robota,a potem gdy już
              uniósł pupę,wyprostował rączki to uczył się jak przesunąć się do
              przodu-niezły ubaw dla całej rodziny,nie ma czym się martwić,tylko
              cieszyć się,że dziecko będzie raczkowało,pozdrawiam
    • dudusia11 Re: czy to normalne?? 25.10.08, 19:44
      dziekuje za slowa pocieszenia i goraco pozdrawiam:)
      • dudusia11 Re: czy to normalne?? 25.10.08, 19:45
        to do beatar9:)
        • gosia-sikora27 Re: czy to normalne?? 25.10.08, 20:28
          No i ja tez zgadzam sie z tym,ze Twoja Niunia wlasnie w ten sposob przygotowuje
          sie do raczkowania.Moja Mala tez tak wlasnie robila.Nie przejmuj sie i wszystko
          bedzie ok.Pozdrawiam
          • dudusia11 Re: czy to normalne?? 26.10.08, 18:24
            dziekigosia-sikora27..wlasnie zauwazylam ze coraz czesciej podnosci pupke do gory i podgina nozki,wiec to dobry znak:)pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka