ala_1982 06.02.09, 21:23 Pani Doktor czy rocznemu chlopcu mozna codziennie podawac zoltko? Czy to nie za czesto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mijka Re: Zoltko 06.02.09, 21:51 własnie jak to jest z tym zółtkiem i jajkiem, znalazłam informację, że od 11 mies żółtko powinno być codziennie dodawane do zupki, a całe jajko 3-4x w tygodniu, jeśli całe to najlepiej w jakiej postaci?? Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: Zoltko 06.02.09, 22:35 Dołączę się. Gotowane czy surowe? Używam jaj ze wsi, takich od kurek grzebiących na podwórku i boję się jakiejś salmonelli czy coś, gdyby miało być surowe. Gotowane ma mniejszą wartość? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Zoltko 06.02.09, 22:54 ja kupuje biojajka i robie corce jajecznice na parze z maselkiem.Moze to jest wyjscie zeby dziecko jadlo cale jajka?Moja corka nie chce jesc w innej postatci niz jajecznica . Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaalbrecht Re: Zoltko 08.02.09, 13:24 raczej 3 razy w tygodniu a jeśli nie jest uczulony to można całe jajko.Nie wliczam w to dodanych jaj do innych produktów Odpowiedz Link Zgłoś