Dodaj do ulubionych

Niemowlę i samolot

28.02.09, 12:37
od jakiego wieku można zabrać niemowlę za granicę samolotem?
proszę o radę eksperta.
Obserwuj wątek
    • kasiaalbrecht Re: Niemowlę i samolot 28.02.09, 12:54
      zaleca się by do 3 miesiąca życia w miarę możliwości nie zabierać dzieci do
      samolotu z uwagi na wzrost ryzyka infekcji przy obserwowanym w tym wieku tzw "
      dołku immunologicznym"
    • pantera2008 Re: Niemowlę i samolot 01.03.09, 10:44
      Będę wdzięczna za wypowiedź eksperta na ten temat - szukam opinii specjalisty
      • esofik Re: Niemowlę i samolot 01.03.09, 16:12
        ekspert Ci odpowiedział. Dr. Katarzyna Albrecht jest ekspertem na
        tym forum. Chcesz innego specjalisty zmień forum
      • jorn1 Re: Niemowlę i samolot 01.03.09, 16:33
        Pytasz na forum na ktorym ekspertem jest pediatra. Dostajesz
        odpowiedz pediatry. Jaki jeszcze specjalista Cie interesuje?:)
        • pantera2008 Re: Niemowlę i samolot 02.03.09, 11:22
          Och! Przepraszam! dziękuję bardzo za odpowiedź, gapa ze mnie :) źle przeczytałam.
          Mam jeszcze jedno pytanie: lekarz powiedział mi, że do 3 roku życia jest duże
          ryzyko pęknięcia błony bębenkowej u malucha i nie powinien latać aż do 3 roku
          życia. Rozumiem, że jest to zbyt restrykcyjne podejście i mogę Małego wcześniej
          zabrać za granicę samolotem?
          • annamalecka84 Re: Niemowlę i samolot 02.03.09, 16:17
            witam moj maz przebywal za granica odkad nasz syn skonczyl pol roku.po kolejnych
            miesiacach postanowilismy sie przeniesc tam na stale wiec jak syn skonczyl
            roczek(dokladnie dzien pozniej) wylecielismy samolotem do irlandii.lot trwal 2.5
            godz i maly byl naprawde bbardzo spokojny.i tak do tej pory czyli juz prawie rok
            dosc czesto latamy i nie zauwazylam zadnych reakcji z jego strony.a na dodatek
            jak latam to widze naprawde malutkie dzieci ktore leca z nami maja po pare
            miesiecy.i nigdy jeszcze nie slyszalam zeby jakies bardzo plakalo.no wiadomo
            przy starcie lub ladowaniu daje sie dziecku pic i to naprawde pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka