Dodaj do ulubionych

baaardzo prosze o pomoc

16.06.09, 12:52
bardzo prosze o pomoc
prosze o wyjasnienie mi o co chodzi i czy faktycznie mozna te wyniki
zlekcewazyc - jak wyjasnila mi moja pani po
pediatra

eo 0.28G/L gdzie norma to 0.3-0.8
basol 0.05G/L norma 0-0.2
neuth% 33.1% norma 35-55

i mocz

nablonki plaskie - nieliczne
leukocyty 0-1
bakterie - liczne

pozostale wyniki z krwi i moczu sa prawidlowe.
szykujemy sie do zabiegu wyrwania zabkow pod narkoza i nie wiem czy
te wyniki sa wazne pozatym coreczka duzo pije -ponad litr w nocy a i
w dzien tez cos musi byc - na co pani doktor ze to taki kaprys i nie
chce sie zgodzic na badania ktore moglyby pomoc w znalezieniu
przyczyny tak nadmiernego pragnienia.
Obserwuj wątek
    • eli-mama Re: baaardzo prosze o pomoc 16.06.09, 21:29
      Napisz ile ma Twoja córeczka miesięcy (lat)? I co konkretnie zjada w ciągu dnia.
      • amelia_j1 Re: baaardzo prosze o pomoc 17.06.09, 10:16
        coreczka ma 3 latka i zjada to na co ma akurat ochote, ale tu sie
        zaczyna problem bo nie jest tego za duzo. jedzenie zastepuje piciem.
        ale jak juz ma na cos ochote to sa to kanapki z wedlinka, kelbaska
        na cieplo czy zupki z kluseczkami. malo jest warzyw owocow i
        slodyczy. jej dieta ma rowniez w odbiciu z robieniem kupki nie kiedy
        robi ja dwa, trzy dni w duzych meczarniach
    • kasiaalbrecht Re: baaardzo prosze o pomoc 17.06.09, 14:41
      proszę o całą morfologię i całe badanie moczu
      • amelia_j1 Re: baaardzo prosze o pomoc 18.06.09, 12:46
        wbc 7.88g/l norma 4-13
        neuth 2.61g/l norma 1.5-8-5
        lymph 4.58g/l norma 1.5-9-5
        mono 0.36 g/l norma 0.2-1.2
        eo 0.28g/l norma 0.3-0.8
        basol 0.05 g/l norma 0-0.02
        neuth% 33.1% norma 35-55
        lymph% 58.1% norma 40-60
        mono%4.6% norma 2-7
        eo% 3.6 % norma 1-5
        baso% 0.6% norma 0-1

        rbc 4.53t/lnorma 4.3-5.5
        hgb 7.5 mmol/l norma 6.8-8.8
        hct 0.373 l/l norma 0.34-0.41
        mcv 82.3fl norma 73-89
        mch 1.66fmol norma 1.6-2.17
        mchc 20.1mmol/l norma 19.7-22.9
        rdw-sd 38.5fl norma 37-54
        rdw-cv 14.6% norma 11-16
        plt 260 g/l norma 140-440
        pdw 10.8 fl norma 9-17
        mpv 10.4 fl norma 7-12
        p-lcr 28.6% norma 12-46

        czas krzepniecia 06,00 min norma 8-12
        czas krwawienia 04,00min norma 2-5

        mocz
        przejrzystosc zupelna
        barwa jasno zolta
        ciezar wlasciwy 1005
        ph obojetny
        azotany nieobecne
        bialko nieobecne
        glukoza nieobecna
        ciala ketonowe nieobecne
        urobilinogen w normie
        bilirubina nieobecna

        osad moczu
        nablonki plaskie nieliczne
        leukocyty 0-1
        bakterie liczne

        • kasiaalbrecht Re: baaardzo prosze o pomoc 19.06.09, 14:00
          podane wyniki mieszczą się w granicach normy wiekowej ( normy na wynikach są dla
          dorosłych) i nie mam powodu się do nich przyczepiać. Zapotrzebowanie na płyny
          wynosi do 10 kg 1litr potem na każdy kg powyżej 10 kg ( do 20 kg ) 50 ml/kg
          potem 20 ml/kg.
    • amelia_j1 Re: baaardzo prosze o pomoc 19.06.09, 12:17
      PROSZE TO JEST NAPRWDE DLA MNIE WAZNE
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka