Dodaj do ulubionych

"Służace"

09.04.12, 21:46
Polecam wszystkim szukającym opowieści o amerykańskim Południu. Zwłaszcza tym, dla których niewolnictwo, segregacja rasowa, to tematy z epoki "Przeminęło z wiatrem".
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: "Służace" 10.04.12, 23:23
      myślę, że w kwietniu 2012 już większość zainteresowanych jest po lekturze tej książki smile
      • kasia111177 Re: "Służace" 11.04.12, 09:47
        Być może, co nie zmienia faktu, że mi się podobałasmile
      • nchyb Re: "Służace" 01.05.12, 12:58
        > myślę, że w kwietniu 2012 już większość zainteresowanych jest po lekturze

ja jestem przed smile
        mimo, ze kupiam ją dość dawno temu, zostawiam sobie na wyjazd, lezy na kupce urlopowej i czeka...
    • cen.taurea Re: "Służace" 26.04.12, 22:07
      zakupiłam, stoi od dawna na półce i czeka na swoją kolej smile
      • kasia111177 Re: "Służace" 27.04.12, 22:18
        To czytaj jak najszybciej. U mnie też czekała na swoją kolej i myślę, że za długo.
        Dziwnie jest czytać z jednej strony o oglądaniu tv (a więc czymś skrajnie nowoczesnym), a z drugiej o budowaniu osobnych toalet dla kolorowych. I uświadomienie sobie, że segregacja rasowa nie jest zamkniętym tematem to też cenna nauczka.
        • licz-sie-ze-slowami Re: "Służace" 10.06.12, 22:27
          swietna książka. u mnie juz przeczytana,a nawet sprzedana.
    • forum.master Re: "Służace" 14.04.13, 21:58
      to na podstawie tej ksiazki powstal film? fajna jest? szkoda czasem, jak sie ksiazka okazuje duzo gorsza niz film, tak bylo z gwiezdnym pyłem, przerwaja lekcja muzyki itp.
      • grymasisko Re: "Służace" 20.05.13, 22:00
        bardzo fajny film, co do książki jeszcze nie wiem, ale obawiam sie zawodu, jak przy przerwanej lekcji muzyki.
    • kamilka1223 Re: "Służace" 19.04.13, 11:40
      kasia111177 napisała:

> Polecam wszystkim szukającym opowieści o amerykańskim Południu. Zwłaszcza tym,
      > dla których niewolnictwo, segregacja rasowa, to tematy z epoki "Przeminęło z wi
      > atrem".

Ksiązki nie czytałam ale widziałam film, do książki sie właśnie przymierzam smile po filmie wiem ze warto!
      • kasia111177 Re: "Służace" 20.04.13, 22:41
        Ja nie widzialam filmu, ale ksiazka jest godna polecenia. Ale skoro film zbiera tak dobre recenzje, to jutro go wypozycze i obejrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka