lobuzek1 11.03.04, 10:08 w powietrzu wisi wiosna!!!!! Snieg topnieje w zastraszającym tempie, ptaszki spiewają, słoneczko świeci!!! Jedyny minus to koniec jazdy na nartach,ale już niedługo pewnie wsiądę na rower!!! Ale fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1gomez Re: Nie chcę zapeszać, ale... 11.03.04, 10:15 no mnie tez rozebralo z milego oczekiwania na pierwsze ciepelko Odpowiedz Link Zgłoś
caro33 Re: Nie chcę zapeszać, ale... 11.03.04, 11:03 ja też nie chcę zapeszać, ale czy wyobrażacie sobie co wychynie spod tego śniegu? A do zielonej trawki jeszcze ho, ho... Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Nie chcę zapeszać, ale... 12.03.04, 00:16 Nie chcę zapeszać, ale zanim to wychynie spod śniegu, to jeszcze trzeba będzie poczekać, aż służby miejskie sprzątną te ohydne pryzmy czarnego śniegu, które kiedyś zostały odgarnięte na skraj chodników....No chyba, że poczekamy aż roztopi je majowe słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Nie chcę zapeszać, ale... 12.03.04, 12:15 A przed Krakchemią/Almą jaka jest góra śniegu!!! Zgarnęli to na kupę z całego parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Nie chcę zapeszać, ale... 11.03.04, 22:43 lobuzek1 napisał: > w powietrzu wisi wiosna!!!!! Fakt! Objechałem 200 km wymytym autem i nawet udało mi się go zbytnio nie zachlapać. Ot, wystarczy przetrzeć lekko szmatką. Niewątpliwy znak, że wiosna się zbliża. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
1gomez jeszcze pare dni i ruszam i ja 12.03.04, 09:40 na szlak w swoje miejsca szczesliwe:).nasluchac sie nawachac ,naogladac do bolu. .odwiedzic uroczysko gdzie mieszka znajoma rodzina jastrzebi.ich przeciagle PIIIIIIIIIIIIII posluchac.to juz niedlugo na wyciagniecie reki:) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Nie chcę zapeszać, ale... 12.03.04, 12:13 Wiosna rzeczywiście coraz bliżej. Słońce dziś po 8 grzało tak mocno w moje okno, że myślałem, iż jest co najmniej 10 (dotąd dopiero o tej porze było tak ciepło). Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Nie chcę zapeszać, ale... 12.03.04, 12:17 No i jeszcze po raz pierwszy w tym roku zamieniłem w ciągu dnia kurtkę na wiatrówkę! Oby już na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Wiosna tuż, tuż? 13.03.04, 16:50 Dzisiejszy dzień jest potwierdzeniem naszych przypuszczeń - pogoda jak marzenie. Jeszcze żeby wiatr trochę ustał lub był przynajmniej cieplejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wiosna tuż, tuż? 13.03.04, 16:54 No a tak poza tym to kalendarzowa wiosna już za tydzień - 21 marca! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: Wiosna tuż, tuż? 13.03.04, 17:17 Nie chcę zapeszać, ale - jak za tydzien będzie tak samo jak dzisiaj ( a miejmy nadzieję, że nawet trochę cieplej), to chyba zabiorę się do mycia okien. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: Wiosna tuż, tuż? 13.03.04, 17:26 A okna nie umyją się same? Są już szyby samoczyszczące, więc może i samomyjące też. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wiosna tuż, tuż? 13.03.04, 17:40 Ja dzisiaj umyłem balkon, zapuścił się po zimie. A jutro chcę jeszcze wybrać się na narty, może stok w Siemiechowie jeszcze hula? Pośmigałbym jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
lobuzek1 Re: Wiosna tuż, tuż? 14.03.04, 17:43 No i byłem na nartach. Fajnie się jeździło, prawie w ogóle ludzi nie było, pewnie nie myśleli, że w takiej temperaturze śnieg jeszcze się utrzyma. Szkoda, bo następny raz przypnę narty prawie za rok. Ale teraz trzeba wsiadać na rower i odwiedzić znajome miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś