Dodaj do ulubionych

Do Przyjaciela qwertyi

16.11.04, 17:28
Odwzajemniam sie tym watkiem. Powiedzialem ze teraz chce wiecej poswiecic
czasu moim Przyjacielom z Forum tarnowskiego,teraz specialnie gdy powoli gasi
sie watek ekologiczno-tramwajowy chociaz napewno nie akcja z tym tematem zwiazana.

Nie wiem czy mam prawo to czynic, ale chcialbym cos wspomniec, NIC ZLEGO, po
krotkim pobyciu na tarnowskim forum, jakie odnosze wrazenie z mojej wizyty co
do uczestnikow tego forum i niektorych rzeczy. Ale najpierw nim zaczne prosze
o zezwolenie.

Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Do Przyjaciela qwertyi 16.11.04, 19:33
      Zezwolenia nie trzeba. Tu wolność jest. :-)
      • teklat Re: Do Przyjaciela qwertyi 16.11.04, 20:13
        wolność rządzi! jak mawiał Osioł w Shreku....
        • qwerty.tarnow Re: Do Przyjaciela qwertyi 16.11.04, 21:37
          A w którym? 1 czy 2?
          • teklat Re: Do Przyjaciela qwertyi 29.11.04, 19:03
            a w pierwszym. (Shreku)
    • enowak8 Re: Do Przyjaciela qwertyi 29.11.04, 17:33
      Czesc Przyjacielu ! Odnawiam ten watek. Drogi qwerty, pomoz ! Co dopiero
      zdemolowano mnie w Elblagu, link Bielsko Biala . Na cale szczescie wyszlem
      dalej zywy i mysle ze juz zapanowala w jakims sensie " pax romana " w tym
      pieknym grodzie, niegdys wykingow. Ale doslownie nie moge zrozumiec pewnych
      rzeczy ! Wyklaruj mi prosze co to znaczy "spasm " w Waszym znaczeniu ? ( Rozumie
      go w moim ale w otrzymanym postcie jakos do tego pojecia nie pasuje ).

Jeszcze jedno. Jak odszukujesz adres email'ow kolegow forumowiczow. Czy to jest
      mozliwe ?

Pozdrawiam serdecznie mojego Przyjaciela
      • qwerty.tarnow Re: Do Przyjaciela qwertyi 29.11.04, 18:44
        "Spasm" (spazm)? Czy to była literówka i miało być "SPAM"?
        1. To płacz, lament, szloch.
        2. Niechciana korespondencja, teksty reklamowe wrzucane mimo sprzeciwu
        odbiorcy, zalew komercyjnych gniotów i śmieci.
        Adres mailowy? Proste! Bierzesz czyjś nick, dodajesz do niego @gazeta.pl i już
        masz adres mailowy i możesz do kogoś wysłać prywatny list, widoczny tylko dla
        danej osoby (zakładka POCZTA koło
        czerownego logo Gazeta w górnym, lewym rogu ekranu).
        • qwerty.tarnow Re: Do Przyjaciela qwertyi 29.11.04, 19:24
          Znalazłem te wątki o których piszesz powyżej. No, rzeczywiście niezbyt miło Cię
          przyjęli. Widać wszedłeś "w ich zastrzeżony rewir kompetencji", gdzie sami
          chcieli pozostać jedynymi i wyłącznymi ekspertami. Poza tym to chyba ludzie
          młodzi i nie potrafiący zrozumieć, że nie każdy siadający do komputera i
          Internetu od razu zna wszystkie jego tajniki, sekretu. Nie każdy musi wszystko
          od razu robić dobrze. A powinnością owych rozmówców było pomóc Ci się odnaleźć
          i nie popełniać błędów w korzystaniu z forum. Oni wybrali drogę od razu
          totalnej krytyki. Nieładnie z ich strony. Ale pamiętaj, że zawsze możesz
          przyjść do nas na forum. I w razie jakicholkwiek wątpliwości - pytaj. Postaramy
          się pomóc. :-)
      • enowak8 Re: Do Przyjaciela qwertyi 29.11.04, 21:19
        Jak zawsze DZIEKUJE !! Przyjacielu. Czuje sie lekko winny ze narobilem pownego
        zamieszania na forum ale dalej nie moge zrozumiec dziwacznego zasiegu kultury z
        ktorym sie spotkalem w sympatycznym zreszta Elblagu. Masz racje co do
        wyjasnienia ktore mi przekazales. Jednak wierze w ludzi i wlasnie w tym miescie
        jest jakby centrala tematu ktorego poszukiwalem. Nie mam zamiaru zrezygnowac z
        tego kontaktu chyba zeby jakas ambicja personalna wszystko wykolejila. Ale zdaje
        sie ze rzeczy zdazaja ku wyklarowaniu ( Patrz Bielsko Biala, zastosuje tam
        metode pólaczenia ktora mi wyjasniles ). Ostatecznie ktos ma prawo denerwowac
        sie za jakies faux pas moje co zakloca istniejaca atmosfere i panujacy lad,
        Trzeba przestrzegac istniejacy Establishment i oczywiscie honorowac jego slogan
        " nie ruszac niczego, bo inaczej do kozy... " Jednak mimo woli to jeszcze
        zrozumiem, Chodzilo tylko o forme. Ale dam sobie rade. A jak sie nie uda, trudno
        sie nazywa. Zabieram mojego kondora z tych miejsc i wyladuje w Tarnowie u moich
        przyjaciol.

Pozdrawiam
        • qwerty.tarnow Re: Do Przyjaciela qwertyi 29.11.04, 21:27
          Będzie dobrze! :-) Powodzenia.
          • enowak8 Re: Do Przyjaciela qwertyi 29.11.04, 22:14
            Wyslalem email to Kolegi w Bielsu Bialej, link Elblag. Sytuacja sie wyjasni i
            bedzie zgoda, z Twoja pomoca ktora mi udzielasz., Jak Cie ciekawi to zagladnij
            raz jeszcze do Elblaga. Piekne robocze zdjecia Pana Kolegi francuz'a. Praca az
            wre w Aleji Grunwaldkiej ( Tramwaje ). Moze kiedys jednak nasz TARNOW, duzymi
            literami !.

Co do tego tematu. A jak bys sponsorowal specialny watek " Dzien Dobry Tarnowie
            " gdzie tylko wylacznie bylyby jego sprawy na codzien ? Czy przeszkadzam ?
            • qwerty.tarnow Re: Do Przyjaciela qwertyi 29.11.04, 22:32
              Znaczy? O co chodzi z tym sponsorowaniem? Bo nie rozumiem (pora późna i już nie
              kojarzę dobrze)? I gdzie ten wątek miałby być? Na naszym forum?
              • enowak8 Re: Do Przyjaciela qwertyi 29.11.04, 23:28
                Sponsorowac, zaczac. ( Z angielskiego to cos jak " ojciec chrzestny ")
                Oczywiscie Tylko na Naszym. Jednak idea absolutnie nie jest obowiazkowa. Ale
                najpierw wypocznij. Spokojnego snu i do jutra,

zyczy Henryk
                • qwerty.tarnow Re: Do Przyjaciela qwertyi 30.11.04, 07:30
                  A konkretnie o czym miałby być ów wątek? Najlepiej zacznij takowy i wtedy już
                  będziemy wiedzieć co i jak. :-)
                  • enowak8 Re: Do Przyjaciela qwertyi 30.11.04, 13:26
                    Dzien Dobry Przyjacielu. To wszysko co na co dzien zauwazacie w Tarnowie. O jego
                    sprawach miejskich zycia na codzien. Dobre i zle. Mile i odwrotnie. Pozytywne,
                    negatywne. Co lubicie, i nie. itd.itd.

Przepraszam ze tak wczoraj pozno w nocy wyskoczylem z tym tematem. To tylko
                    idee, pomysly. Nic wiecej. Mozemy sprawe zostawic jesli raczej nie odpowiada.
                    Udanego dnia chociaz tam masz juz po poludniu.
                    • qwerty.tarnow Re: Do Przyjaciela qwertyi 30.11.04, 15:31
                      Temat jak dla kogo był późnym wieczorem. ;-) W każdym razie nie szkodzi. I
                      dzięki za objaśnienie.
                      Wątek warto by rzeczywiście założyć. Taki z punktu widzenia przeciętnego
                      forumowicza: co jest lepsze, co gorsze, itp. Bo same wiadomości lokalne to
                      można znaleźć na innych stronach (TV, radio, gazety, urząd miasta, itd.).
                      • enowak8 Re: Do Przyjaciela qwertyi 30.11.04, 18:55
                        Naturalnie, taka by byla roznica. Co sluzy co nie sluzy, to ladne to nie ladne,
                        to usunac tamto nie, itd, itd. Chodzi o lepszy Tarnow, bo zawsze jest coc do
                        dodania lub ujecia...
                        • enowak8 Re: Do Przyjaciela qwertyi 30.11.04, 21:23
                          lemuriza zainiciowala ciekawy i sympatyczny watek. Czy mozna wkomponowac w niego
                          idee naszych ostatnich postow ? Zeby nie duplikowac wysilku.

Przytocze tutaj nowosci z Elblaga, bo sa. Czasem mysle ze jestem w sekcji
                          psychiatrycznej, ale nie chce Cie nudzic wiem ze w Elblagu zyja swietni Polacy.

Jaki dzien miales dzisiaj ?
                          • qwerty.tarnow Re: Do Przyjaciela qwertyi 30.11.04, 21:26
                            Jaki dzień? Ciekawy. Ale o tym trochę później...
                            • enowak8 Re: Do Przyjaciela qwertyi 30.11.04, 21:37
                              Masz racje. U Was to juz wsczesniutka sroda. Pytalem o Wtorek. Jeszcze jedno
                              bardzo niedyskretne zapytanie, o ktorej nieprzecietny tarnowianin idzie spac ?
                              Ja tutaj o 12 lub 1 w nocy. Wychodze z niezbyt dojrzalego wniosku, po co tracic
                              tyle ciekawego zycia.
                              • enowak8 Re: Do Przyjaciela qwertyi 30.11.04, 21:42
                                Cos nie gra. Na watku godzina 21.37 czyli dalej Wtorek. Czy ta godzina jest OK ?
                                • qwerty.tarnow Re: Do Przyjaciela qwertyi 30.11.04, 21:50
                                  Czas tu jest jak najbardziej prawidłowy. Może minutę, dwie różni się od
                                  oryginału.
                                  O której spać? Różnie. 22 - rzadko, 23 - częściej. 24 - przeważnie.
                                  • enowak8 Re: Do Przyjaciela qwertyi 30.11.04, 22:00
                                    Zgadza sie. Liczylem 6 godzin roznicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka