Dodaj do ulubionych

Zapowiada się piękny weekend!:)

07.10.05, 15:00
I problem - co robić? Wiem - niektórzy maja stałe,piękne rozwiązanie -
rowerek i w górki.Ale inni? Na grilla za późno,na piwo w ogródkach za
późno,na zimową herbatkę z książeczką za wcześnie...Co tu,qrde robić??? OK,
jutro zajrzę do pracy.Zajrzę na forum.Ale co z resztą soboty i niedzieli? A
właściwie już piątku,dzisiaj? Gdyby ta jesień była brzydka - przynajmniej
byłby powód do narzekań...Gdyby wynagrodzenia w pewnej sferze
były "godziwe",no problem,tyle jest w Polsce i blisko poza nią pięknych
miejsc z hotelikami,kwaterami..."Kto nie ma miedzi,ten na dupie siedzi" -
przysłowie mojej babci...:((( Więc co?...
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 07.10.05, 15:06
      caro333 napisał:

> Więc co?...

A może pamiętniki? Ale całkowicie na poważnie: spisać/nagrać na magnetofon
      wspomnienia rodzinne, zapamiętane od swoich rodziców/dziadków historie o
      przodkach, krewnych; drzewa genealogiczne; kuzyni, ciotki, wujkowie; właśne
      wspomnienia; jak było kiedyś; jak przodkowie wspominali czasy wojny, itp., itd.
      W przyszłości dzieci wspomną, że o to nie zapytały, o tamto, a dowiedzieć się
      może już nie być od kogo. Historie, przeżycia, wiadomości pójdą w zapomnienie.
      Warto to zachować - choćby nawet w drobnej części...
    • teklat Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 07.10.05, 15:08
      Noooo.... nie wiem jak Ty, Caro, ale ja jutro idę na to flamenco. Ryzykuję
      nieco, że zostanę nestorką grupy, ale - co mi tam...! Potem idę na pływalnię.
      Wieczorem mam babskie party w poblizu Krakowa.
      W tej sytuacji niedzielne pozostanie w domu z ksiażką i sztalugą będzie
      naprawdę przyjemną odmianą. Może nawet wymyśle jakiś ekstraordynaryjny obiad?
      • caro333 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 07.10.05, 15:27
        Ala ja właśnie myślę o czymś związanym z plenerkiem...Jakiś
        spacerek,wycieczka...Nie mam pomysłu...
        • teresa50 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 07.10.05, 15:37
          Ja mam za dużo pomysłów i ludzi usiłujących mi ten weekend zorganizować :-(
          Jakieś imieniny, robota na budowie, przetwory na zimę.. nie wiem, w co ręce
          włożyć. A pogoda taka, że tylko w plenerek :-)
          • caro333 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 07.10.05, 15:49
            Ty to masz przynajmniej gdzie, w ten plenerek...
            • lemuriza Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 07.10.05, 17:14
              własciwie to Ci pisać nie muszę, bo już sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.
              No więc...:)
              za chwilę idziemy ze slavem do biblioteki, potem na siatkówkę, jutro wycieczka
              rowerowa, opatrzymy jaka jesień kolorowa:), wieczorem to bym chciała iść do
              kina na "Komornika", ale w Tarnowie nie ma:(.
              W niedzielę mam zamiar zrobić dobry obiadek ( już mam plan), a o 16.00 jest
              towrzyski mecz zużlowy z beniaminkiem ekstraligi Stalą Rzeszów ( zwaną w
              Tarnowie Ukrainą):).
              Jutro w Krakowie Dni kultrury słowackiej, bardzo żałuję, że nie mogę być w K-
              owie jutro, bo na Rynku mają prezentowac naszą ulubioną słowacką kuchnię.
              Szkoda.
              • lemuriza Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 07.10.05, 20:58
                aaa... zapomniałam ... w niedzielę jeszcze na wybory pójdę.
                • teresa50 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 07.10.05, 23:13
                  Teraz będzie napewno większa frekwencja. Ale i tak połowa ludu ma to w nosie :-(
                  • lemuriza Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 08.10.05, 08:48
                    w sumie to ja się im nie dziwię, też miałam takei "zapędy", ale w końcu
                    poczucie obywatelskiego obowiązku zwyciężyło.
                    • teresa50 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 08.10.05, 10:09
                      A może lepiej, że idą tylko tacy, którzy wiedzą czego chcą.. jakby tak zmusić
                      wszystkich to i tak ich wybór byłby przypadkowy. Ale kończmy już bo nas szef
                      wykasuje za politykowanie :-)
                      • kuczman Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 08.10.05, 11:01
                        No tak... jeszcze paranoi nam brakuje w zyciu codziennym.
                        NIE! Wykasujemy szefa jak bedzie potrzeba:P O!
                        • lemuriza Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 08.10.05, 18:56
                          połowa weekendu prawie z nami:).
                          Pogoda była piękna, przejechalismy sobie 50 km., lasek Lipie, Wola Rzędzińska,
                          Ładna, Skrzyszów, Tarnów.Po drodze wpadliśmy do Łobuzka:). Ładna jesień, ale
                          jednak jesień:(.
                          A i tak najpiękniej wygląda mój balkon nie chwaląc się:). Wino ma kilka
                          kolorów - żółty, czerwony, bordowy i zielony:). Jest cudnie.
                          aaa... kupiłam dziś na Burku taką fajną roslinkę do doniczki, ma takie czerwone
                          owoce jak pomidorki. Sliczna.
                          No nic, to miłego wieczoru życzę.
                          Zrobiłam właśnie pyszniutką sałatkę i będziemy film oglądać ( "Lśnienie").
                          • teresa50 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 08.10.05, 18:57
                            No, film jest fajny, bałam się, jak rzadko kiedy :-))
                            • lemuriza Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 08.10.05, 19:08
                              Ja się bałam czytając książkę:).
                              • lemuriza Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 09.10.05, 10:01
                                Piękna pogoda, prawda?
                                Wypiłam kawę na balkonie i idziemy na spacer ( a przy okazji zagłosować).
                                Szkoda tej pogody na siedzenie w domu.
                                • teresa50 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 09.10.05, 10:11
                                  Jest cudnie. Marzy mi się jakaś wycieczka ale niestety muszę iść na imieniny :-(
                                  • lemuriza Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 09.10.05, 11:49
                                    no ja właśnie wróciłam ze spacerku po okolicach i parku. Teraz zabieram sie za
                                    obiadek. Trzymajcie kciuki, bo dziś nowa potrawa - schab zapiekany z ziołami i
                                    warzywami. Co z tego wyjdzie, to się okaże:).
                                    • lemuriza Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 09.10.05, 12:36
                                      Na razie rozchodzi się po domu piękny zapach. Jak będzie smakowac?:) Oto jest
                                      pytanie.
                                      • kuczman Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 09.10.05, 14:29
                                        Dobrze ze jem sniadanie, to i tak slinke przelykam;))
                                        • teresa50 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 09.10.05, 22:43
                                          No i jak smakowało ?? Chyba tak jak pachniało, nie ? :-)) A Tekla co gotowała ?
                                          Było ekstraordynaryjnie ?
                                          • kuczman Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 09.10.05, 22:46
                                            Jak nie bedzie odpowiedzi, znaczy sie potroli;))
                                            • teklat Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 09.10.05, 22:58
                                              Nieeee... żyjemy i mamy się dobrze. Dziś mieliśmy bardzo zwyczajny obiad.
                                              Sznycle polane sosem grzybowym, frytki i surówkę, która zrobił młody. JAkoś
                                              dawno nie mieliśmy niczego takiego, więc nam smakowało. Jutro uzyje tych
                                              sznycli do zapiekanki pt. pory pod beszamelem. Ja te sznycle kroje w plastry,
                                              obkładam grubymi talarkami pora, zalewam sosem beszamelowym i zapiekam z żółtym
                                              serem. POdaję z ryżem.
                                              • kuczman Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 09.10.05, 23:09
                                                No masz, odpowiedzialem i wcielo mi post...
                                                Ja pisalem o Lemurizy obiadku;))

A Twoj przypomnial mi ze tesknie za polskimi surowkami, jakos sie nie moge
                                                zmopbilizowac do zrobienia, a tu utarly sie zielone salaty liscie z jakims
                                                "dressing"- chociaz ja przewaznie tylko polewam extra virgin oliwka i tre pieprz...
                                                • teresa50 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 09.10.05, 23:13
                                                  Ja nie mam kompletnie talentu do surówek :-) I nie bardzo lubię. A jeśli sałata
                                                  to lodowa albo pekińska.
                                                  • kuczman Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 10.10.05, 00:25
                                                    Alez Tereso, jakiegoz talentu tu trzeba?
                                                    Ciachu- ciachu i wymieszac, dac sie temu przegrysc i tyle...
                                                  • kuczman Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 10.10.05, 00:30
                                                    Uwaga, qwerty juz czeka z palcem na przycisku "send"....
                                                  • caro333 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 10.10.05, 13:37
                                                    Ja w sobotę po południu zabrałem aniołka na oglądanie zachodu słońca.Co jak
                                                    co,ale przy pięknej pogodzie widoki wieczorem mamy piękne...(jak znajdę jakieś
                                                    fajne zdjęcie,to Wam poślę)Wracając natknęliśmy się przypadkowo na wernisaż w
                                                    nowo otwieranej knajpce.Knajpkę prowadzą zaprzyjaźnieni ludzie - wielcy
                                                    miłośnicy bluesa i jazzu.Był więc koncert jazzowy też.Super!W niedzielę dziecko
                                                    mi zarekwirowało auto,więc tylko obowiązki "per pedes apostolorum" jak to się
                                                    kiedyś mówiło..
                                                  • teresa50 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 10.10.05, 16:20
                                                    Proszę, proszę, wernisaże... Ja wracając ze wsi to się mogę przypadkowo natknąć
                                                    na krowę tylko.. albo na drogowców. :-))
                                                  • teresa50 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 14.10.05, 14:19
                                                    Pogoda już nie ta, co tydzień temu... czas herbatek, książek i filmów
                                                    nadchodzi :-)) Jak tam plany ?
                                                  • caro333 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 14.10.05, 14:40
                                                    Plany?...LB (leżenie bykiem)Chyba,że coś samo wyskoczy..(bo mnie to
                                                    wyskoczyło...)Jutro do roboty przyjdę...nadgonię...A niedziela jakoś
                                                    przeleci...:P
                                                  • teklat Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 14.10.05, 14:43
                                                    W niedzielę w Krakowie znowu są otwarte muzea - wstęp za darmo. Ponieważ będę
                                                    gościć u siebie znajomą z córką, to pewnie znajdziemy cos ciekawego dla nas i
                                                    dla małej. A jutro tupię i pływam :))) Już się nie moge doczekać.
                                                  • caro333 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 14.10.05, 14:59
                                                    Wszystkiego najlepszego w nauce flamenco.U nas też pojawiły się reklamy "szkół"
                                                    tego tańca...Mnie się wydaje,że genialna uczennica( a taką niewątpliwie jesteś)
                                                    potrafi się nauczyć ledwie podstawowych "pas"...Z tym sie trzeba urodzić,wyssać
                                                    z mlekiem matki.I chociaż w kwestii temperamentu nie chcę się
                                                    wypowiadać...dobra!Kończę,bo brnę..:))Czekam na pierwszą prezentację!:)))
                                                  • teklat Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 14.10.05, 15:08
                                                    Że co?
                                                  • teresa50 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 14.10.05, 15:20
                                                    Tupie, klaszcze i pływa. Co to drogie dzieci ???
                                                  • qwerty.tarnow Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 14.10.05, 16:29
                                                    teresa50 napisała:

> Tupie, klaszcze i pływa. Co to drogie dzieci ???

Foka! Co wygrałem? :-D
                                                  • lemuriza Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 14.10.05, 17:19
                                                    Zapowiada sie zimny weekend.
                                                    Ja jutro jadę do K-owa. Na pewne spotkanie:).
                                                    Potem trochę sobie pobuszuje po księgarniach:).
                                                    A niedziela.. no cóż, pewnie herbata, książka:). Na wycieczki z racji pogody i
                                                    spacery chyba nie ma szans.
                                                  • lemuriza Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 16.10.05, 12:12
                                                    i co tam porabiacie w taki brzydki dzień?
                                                    Tekla pewnie maluje:).
                                                    Ja skończyłam czytać jedną bardzo ciekawą książkę i słucham płyty, którą
                                                    zakupilam wczoraj.
                                                    No i zeby sobie osłodzić tę brzydką niedzielę wybieramy się na obiad do
                                                    Melsztyna.
                                                    Zawsze człowiek sie trochę ruszy poza dom:).
                                                    A na razie, to biegnę sobie zrobić herbatę, bo bardzo zimno.
                                                  • teklat Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 16.10.05, 19:35
                                                    Jak w innym wątku... spacerowałam w deszczu, gadałam, niedosypiałam... Ale -
                                                    fajnie spedziłam czas :))
                                                  • moniek76 Re: Zapowiada się piękny weekend!:) 17.10.05, 12:56
                                                    A ja po tygodniu spędzonym w domu z racji chorego dziecka, weekend przeleżałam
                                                    w łóżku dogorywając na angine!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka