Dodaj do ulubionych

I znowu to samo

01.04.06, 19:38
Nie chodzę do kościoła, ale uważam, ze Karol Wojtyła był wyjątkowym
człowiekiem.
Pomimo tego denerwuje mnie to, że cały program tv niemalże podporządkowany
rocznicy śmierci Papieża.
Dzisiaj w magazynie "W blasku złota" podali informację, że będzie transmisja
z meczu siatkówki.
"Napaliłam się".
Włączam tv, oczywiście nic z tego.
Transmisja z kościelnych uroczystości.
Włączam Radio Kraków, gdzie zwykle są realcej i co... i nie ma.
Wchodzę na stronę interentową Radia a tu :
"Dodatkowy program sportowy Radia Kraków w internecie. - Już w najbliższą
sobotę uruchamiamy kanał tematyczny – czyli oddzielny program odbierany
wyłącznie przez internet. Do podjęcia takiego rozwiązania skłoniła nas
sytuacja związana z uroczystościami przypadającymi na 1 i 2 kwietnia. Antenę
zdominują wówczas transmisje i specjalny program rocznicowy. Sport ewidentnie
nie pasowałby do takiego programu. Z drugiej strony imprezy sportowe odbywają
się normalnie. Stąd pomysł nadawania dodatkowego programu, którego można
słuchać".

Rany, naprawde tego nie rozumiem. Po co taki kamuflaż?
Nie można w radiu to można w internecie?
Nie podoba mi się to.
A niedawno rewolucja była w programie tv z powodu Srody Popielcowej.
Obserwuj wątek
    • lemuriza Re: I znowu to samo 01.04.06, 20:15
      a tam w Bielsku wspaniały mecz....
      Słucham realacji w internecie i dziennikarz powiedział: miała tu być telewizja,
      ale nie ma... nie wiem dlaczego?
      No właśnie...
      Ktoś nie pozwolił, zabronił?
      Paranoja.
    • qwerty.tarnow Re: I znowu to samo 01.04.06, 20:31
      No to reklamacje do redakcji progamu "W blasku złota", że nie znają ramówki
      swojej stacji TV. Przecież te uroczystości, transmisje, kocerty i wspomnienia
      to już wszystko dawno w planach było...
      • lemuriza Re: I znowu to samo 01.04.06, 20:51
        I tu się chyba mylisz...
        Skoro w programie był mecz, skoro sprawozdawca mówił, ze miała być transmisja,
        to znaczy że ją w ostatnim momencie odwołano.Ze ktoś o tym zadecydował robiąc w
        balona kibiców.
        I dlatego piszę, ze to paranoja.
        To że jutro jest pierwsza rocznica śmierci papieża nie znaczy, że wszystko ma
        iść w odstawkę.A cały program radiowy i telewizyjny ma być podprządkowany tylko
        temu wydarzeniu.
        Znowu mam wrażenie, że media chcą zarobić na Papieżu.
        Popatrzecie na wszystkie dzisiejsze gazety.
        • qwerty.tarnow Re: I znowu to samo 01.04.06, 20:57
          Eeee nie - te transmisje to już dawno były w planach. A przynajmniej od kilku
          dni o tym się słyszało i czytało.
          A że media chcą zarobić - to już oczywiście inny temat.
          • lemuriza Re: I znowu to samo 01.04.06, 21:09
            nie no jasna sprawa qwerty, telewizję na mecz wysłali niewiadomo po co, a
            potem kazali im wracać:).
            No to widocznie mieli dwie transmisję naraz w planie równocześnie...
            I jeszcze jedno Ci powiem.. meczów siatkówki nie rozgrywa się zazwyczaj tak
            późno czyli o 18.30.
            Jesli są grane tak późno w soboty, to właśnie ze wzgledu na tv.
            To jeszcze bardziej przekonuje mnie o tym, ze to było w planie.
            Zresztą i w tv o tym słyszałam i w radiu potem,..., że ma być mecz.Ktoś w tv
            mocno namieszał, nie po raz pierwszy zresztą. takie są fakty.
            Ale kończę dyskusję na ten temat, bo nie ma ona sensu.
            Mnie po porstu to zezłościło.
            Podobnie jak Ciebie zezłościłoby gdybyś czekał na np. ulubiony kabaret, bo ktoś
            go wcześniej by zapowiedział, włączasz tv a tu zupełnie co innego.
            • qwerty.tarnow Re: I znowu to samo 01.04.06, 21:12
              No, najczęściej kabarety odwoływali przez jakiś niezapowiedziany sport. ;-)
              • madai Re: I znowu to samo 01.04.06, 22:19
                dokladnie! tak jest z kabaretami! :DD

O co sie tu wkurzac... nie telewizja czlowiek zyje, wiec tego jednego dnia
                moglibysmy uszanowac "wole" sil wyzszych i dac sobie spokoj.
                • lemuriza Re: I znowu to samo 02.04.06, 08:06
                  jaką wolę? i jakich sił wyższych?
                  O co się wkurzać?
                  Uwielbiam siatkówkę, uwielbiam grać i oglądać i jak się nastawię na z mojego
                  punktu widzenia ciekawy wieczór to mam prawo być wkurzona.
                  • qwerty.tarnow Re: I znowu to samo 02.04.06, 13:41
                    Ale znając tą datę, to można się było z góry nastawiać, że ramówka mediów
                    będzie inna i pozbawiona rozrywki, a za to nastawiona na przemyślenia, kwestie
                    duchowe i religijne...
                    • lemuriza Re: I znowu to samo 02.04.06, 14:59
                      oczywiście qwerty:).Ludzie powinni mieć przemyślenia tak na codzień, a nie "od
                      święta".
                      na szczęście slav ma więcej szczęścia, bo dziś koszykówki nie oddwołali i mecz
                      jest w tv.
                      I więcej już sie naprawdę nie wypowiadam na ten temat, bo swoje zdanie mam.
                      • qwerty.tarnow Re: I znowu to samo 02.04.06, 15:17
                        Co do sportu - winni zrobić jakiś osobny kanał do tego i tam to wszystko
                        zamieszczać.
                        A jeszcze odnośnie odwoływania - w lutym dzieci też niejednokrotnie miały
                        dobranockę nie dość, że 5-ciominutową, to jeszcze opóźnioną do godz. 20, bo
                        olimpiada była... Więc po prostu sprawiedliwość społeczna musi być. ;-)
                        • kuczman Re: I znowu to samo 03.04.06, 01:43
                          Niestety Lemurizo, bedzie coraz gorzej dzieki spolce rzadu z kosciolem.
                          Jak i dzieki ludziom ktorzy biora wszystko to za dobra monete.
                      • qwerty.tarnow Re: I znowu to samo 03.04.06, 16:59
                        Poza tym dodam, że taki mecz to jeszcze nic - a co mają powiedzieć ludzie,
                        którym serial "Moda na sukces" wyrzucili na 5 rano do oglądania? :-P To jest
                        dopiero tragedia! Bo mecz, jak mecz - zawsze to samo, a wynik i tak se można
                        przeczytać gdzieś, a straconego odcinka serialu to nikt nie wróci! :-D
                        • lemuriza Re: I znowu to samo 03.04.06, 17:15
                          wiesz co qwerty... wydaje mi się, że to kompletnie nie temat do żartów....
                          A co do sportu to wiesz... nasze dyskusje na ten temat nie mają najmniejszego
                          sensu.
                          Powiem Ci tylko, że nawet moja przyjaciółka osoba wierząca i praktykująca z
                          dużym niesmakiem patrzyła na to co się działo przez te dwa dni w mediach.
                          • qwerty.tarnow Re: I znowu to samo 03.04.06, 17:23
                            Ale teraz to było ogólnie o przekładaniu programów w TV - niekoniecznie z
                            okazji rocznicy przypadającej na te dni...
                            • lemuriza Re: I znowu to samo 03.04.06, 17:36
                              No i okazuje się, że to nie były tylko dwa dni...
                              Włączam tv, żeby zobaczyć przy okazji jedzenia obiadu co tam w Klanie słychać,
                              a tu ... msza.
                              No cóż, "Klan" był o 15.55 , tyle że wtedy to mnie jeszcze w domu nie było:).
                              Ech.... biorę się w takim razie z mycie okien.
                              • qwerty.tarnow Re: I znowu to samo 03.04.06, 17:39
                                No "Moda na sukces" to też nie kiedy indziej, tylko dziś o 5 rano była. ;-)
                                • madai Re: I znowu to samo 04.04.06, 17:34
                                  a czemu Twoja kolezanka czula niesmak, lemurizo? nie rozumiem tego. Ja nie
                                  jestem praktykujaca, a jednak nie budzilo to we mnie niesmaku, czy innych
                                  dziwnych uczuc. Spodziewalam sie tego i tyle. co do sportowych kanalow, to sie
                                  zgadzam, bo niejednokrotnie wkurzylam sie, gdy zamiast serialu, mialam sport w
                                  telewizorze!
                                  • kuczman Re: I znowu to samo 05.04.06, 05:39
                                    Jak by nie bylo, bylismy swiadkami zycia i postepowania Wielkiego Polaka.
                                    Czlowieka ktory dla polski zrobil wiecej niz ktokolwiek inny. (prosze mnie nie
                                    sprawdzac, bo nie bede bronil tego stwierdzenia)
                                    I tak sie zastanawiam czasem, mysle na ile kontrowersyjni, problemowi dla wielu
                                    a dla innych wlasnie uwielbiani byli w swoim czasie inni wielcy polacy?
                                    Dzis znamy ich tylko z historii. Nie mielismy szansy ogladac ich na zywo,
                                    widziec slabosci czy tez triumfow mocnej osobowosci, charakteru.
                                    Czytajac o czyichs zaslugach, czynach to inaczej niz ich doswiadczac, kiedy
                                    mozna sie np. nie zgadzac z czyms, czy nie lubiec sposobu wykonania czy slow...
                                    Jak rowniez calego cyrku jaki pewnie ich otaczal momentami- prasa o niczym innym
                                    nie pisala, radio tez tylko o tym...
                                    Moze to nie najlepsze przyklady, ale mysle ze podobnie sie dzialo. To raz. A
                                    dwa, ze moze wlasnie nalezy rzucic wszystko i wlaczyc sie w udzial oddawania
                                    holdu takiej postaci. Nie wiem...
                                    • teresa50 Re: I znowu to samo 05.04.06, 10:06
                                      Ja miałam mieszane uczucia w związku z marszem dla uczczenia rocznicy. Bardzo
                                      dobrze, że tyle ludzi poszło oddać hołd, ale jak widziałam kto tam idzie i jak
                                      się zachowuje.. Nie wiem, czy może powinni zostać w domu i nie profanować tej
                                      uroczystości. czy może dobrze, że poszli.. tacy jacy są..
                                      Też nie wiem :-) A obchody w telewizji, myślę, że dla nas, chrześcijan nigdy
                                      nie za wiele Boga, ale myślę też, że telewizja musi respektować też gusta
                                      niewierzących, choćby amatorów sportu, bo przecież jest publiczna a więc z
                                      definicji dla wszystkich.
                                      • lemuriza Re: I znowu to samo 05.04.06, 17:14
                                        Dlaczego "niesmak" madai?
                                        Nie z powodu Papieża bynajmniej, tylko z powodu tej całej szopki.
                                        Bogobojnych min tych, którzy na co dzień grzmią, gonią za sensacją, potrafią
                                        ugnoić człowieka byleby tylko złapać jakiegoś newsa.
                                        A tu nagle bogobojna mina, biała wstążeczka, dobroć, tolerancja.
                                        Zarabianie na Papieżu. Dziennikarze... prezenterzy, nierzadko tacy, którzy i
                                        etykę i moralnośc i tym bardziej Boga mają w dalekim poważaniu.
                                        Jednym słowem szopka, której On na pewno by nie chciał, bo oprócz tego, ze był
                                        Wielkim Człowiekiem to był również bardzo skromnym człowiekiem, o którym zdaje
                                        się my Polacy zupełnie zapomnieliśmy.O wszytskim już kiedyś tu pisałam.
                                        Dokłądnie rok temu.
                                        I dodam jeszcze, że moja praktykujaca Koleżanka nie było odosobniona w swoim
                                        niesmaku wśród innych praktykujących.
                                        Co do tego "nieszczęsnego" sportu to to był tylko przykład. Nie upieram się
                                        przy tym, ze tv musi pokazywać sport zamiast innych ( np. kabaretów) programów.
                                        Widocznie nie zostałam zrozumiana...
                                        • qwerty.tarnow Re: I znowu to samo 05.04.06, 17:53
                                          lemuriza napisała:

> Nie upieram się przy tym, ze tv musi pokazywać sport zamiast innych ( np.
                                          > kabaretów) programów. Widocznie nie zostałam zrozumiana...

Tu nie chodzi o brak zrozumienia z mojej strony. :-) To było celowe
                                          umniejszanie sportu - dla zasady po prostu. ;-)
                                          • madai Re: I znowu to samo 05.04.06, 22:56
                                            Dzisiaj na dziennikarstwie rozmawialismy o tym, i o tej "szopce" i o
                                            dziennikarzach i o ludziach, ktorzy staja sie "dobrzy" na 5 min. Moze trzeba
                                            spojrzec na to z innego punktu widzenia? Kazdy ma prawo byc "dobrym" przez 5
                                            min i wierze, ze niekoniecznie jest to na pokaz. Nie mozna przyklejac etykiety
                                            kazdemu, kto w codziennym zyciu jest z tych gorszych. Kazdy przezywal to na
                                            swoj sposob, a ja nie mam zamiaru odbierac komus tych chwil.

co do marszu itd, masz racje Tereso, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
                                            Chociazby spojrzy w gazety. To samo wydarzenie, rozne relacje. Inna bedzie
                                            relacja osoby, ktora stala pod filharmonia i nic nie slyszala, w dodatku
                                            musiala patrzec na mlodych ludzi, trzymajacych papierosa w jednej rece, a
                                            swieczke w drugiej, a inaczej osoba stojaco w centrum zamieszania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka