Dodaj do ulubionych

Qwerty! do dzieła!

22.08.03, 20:28
Sopot sie zaczyna, a Ty co?
Za broń nie chwytasz?
Obserwuj wątek
    • Gość: lemuriza Re: Qwerty! do dzieła! IP: *.solutions.net.pl 22.08.03, 20:51
      No wlasnie. Tak sobie ogladam i jak na razie bez rewelacji, moze dlatego, ze
      do Skaldów nie jestem jakos bardzo przekonana. jak na razie najbardziej
      podobala mi sie Steczkowska, delikatnie, subtelnie spiewajaca "pzesliczna
      wiolenczelistke". Zobaczymy co bedzie dalej.

"Wierniejsza od marzenia", teraz wlasnie.
      Ladna piosenka!
      No qwerty dzialaj!
      • qwerty.tarnow Relacji nie będzie :-((( 22.08.03, 21:07
        A oto powody:
        1) Żaden z wykonawców tegorocznego Sopotu nie przypadł mi szczególnie do gustu.
        2) Dzisiejsi gospodarze - Skaldowie - byli dobrzy, ale przed laty; a odkąd
        widziałem ich ostatnio kilka występów w TV, gdzie wokalista skakał "jak głupi"
        wokół mikrofonu i otwierał usta, a w tle leciała zupełnie inna muzyka i inne
        słowa, to straciłem do ich obecnej postaci scenicznej całkowity szacunek; jak
        się boją występów scenicznych to niech już tylko nagrywają, ale więcej bez
        takich playbacków.
        3) Nie chce mi się oglądać TV.
        4) (w związku z punktem pierwszym) Nie cierpię Steczkowskiej i Kayah!!!
        5) Mam już serdecznie dość oglądania na każdym możliwym festiwalu zespołu
        Kukla Band (szczególnie jak oglądnąłem raz jakiś program kabaretowy, w którym
        pan Kukla usilnie starał się być śmiesznym, ale mu to wcale a wcale nie
        wychodziło).
        6) (z przymrużeniem oka) Nie ma już tej blondynki z Opola w chórku. ;))))))))))
        Jest co prawda inny chórek, ale to już nie to. :(((((((((((((((((((((((((((((((
        • Gość: lemuriza Re: Relacji nie będzie :-((( IP: *.solutions.net.pl 22.08.03, 21:20
          Co prawda, to prawda... niestety te uklady taneczne, skoki i ruchy tragiczne.
          Przedpotowe, w dzisiejszych czasach wyglada to dosc zalosnie.
          A ten wystep, o ktorym piszesz tez widzialam. Faktycznie tak bylo, zenujace to
          bylo.
          Kiepski byl ten koncert ogolnie.
          Ma byc Myslovitz w sopocie, tylko nie wiem kiedy i tak juz nie obejrze, bo
          jutro bede w drodze. A szkoda, bo Rojka i spolke ogladnelabym z wielka checia.
          • teklat Re: Relacji nie będzie :-((( 22.08.03, 21:54
            A ja się zastanawiam jaka bedzie ta druga część koncertu - to tango dziwne w
            wykonaniu Gotan Project. Chyba pójdę pooglądać. Może będzie lepsze niż
            Skaldowie. Chociaż ja, jako osoba starej daty Skaldów lubię. A że poskaczą?
            Hm.... niejeden człowiek w ich wieku albo już nie ma na to siły, albo się
            wstydzi, "bo nie wypada". Więcej szacunku dla starszych panów (którzy jeszcze
            mogą)!
            • Gość: lemuriza Re: Relacji nie będzie :-((( IP: *.solutions.net.pl 22.08.03, 22:03
              No jest jeden Pan, co lat ma podobnie tyle co Skaldowie, a skacze tak jakos
              bardziej rockowo. Mick Jagger sie nazywa.Sorry, ale nie lubie takiego
              podrygiwania weselno-remizowo-discopolowego, co nie znaczy, ze jestem przeciw.
              Niech sobie skacza,ja nie musze ogladac.
              Pozdrawiam Teklo.nie wierze, ze jestes takiej starej daty....
              • teklat Re: Relacji nie będzie :-((( 22.08.03, 22:55
                > Pozdrawiam Teklo.nie wierze, ze jestes takiej starej daty....

Ha! Lemurizo - trochę byś się zdziwiła!

Ale ja tu o koncercie grupy Gotan Project (mam nadzieję, że Qwerty mi wybaczy,
                że wypożyczam sobie jego rolę - ale tylko na chwilę!).
                Koncert był - świetny. Takie tango - inaczej. Zagrane z pasją, temperamentem,
                choć nie jest to muzyka typowo taneczna. Bogactwo motywów muzycznych. Świetna
                wokalistka o głosie mrocznym - tak sie śpiewa w rytmie tango. No i ten język
                hiszpański - ole! I do tego jeszcze odlotowa sceneria, mieszanina barw i
                świateł. Cieszy muzyka, gdy sie widzi, że muzyków cieszy to, co robią.
                • qwerty.tarnow Re: Relacji nie będzie :-((( 22.08.03, 22:59
                  Wybaczam :))))
                  Świetny opis.
              • qwerty.tarnow O podskakiwaniu 22.08.03, 22:57
                To podskakiwanie Skladom jeszcze bym wybaczył, ale to głupie i nieudolne
                udawanie że się śpiewa, podczas gdy to był najzwyklejszy playback, to nie.
                Powyższe zdanie nie dotyczy dzisiejszego koncertu - bo nie oglądałem
                (widziałem tylko fragment piosenki "Wierniejsza od marzenia" - i to było w
                porządku).

A co do Micka Jaggera i Rolling Stones, to że też jeszcze nikt ich nie zamknął
                za straszenie dzieci... Przecież gdyby zobaczyć tych panów z zespołu w ciemnej
                ulicy to można by ze strachu umrzeć - takie wampiro-upiory! I że oni sami
                jakiegoś poczucia estetyki nie mają - wzięli by się wycofali ze sceny, albo
                co. A tak, to szkoda gadać...
                • Gość: gomez Re: O podskakiwaniu IP: *.solutions.net.pl 23.08.03, 07:07
                  a z kad oni ich wyciagli tych skaldow z domu starcow?.to juz wole hip hopa
    • qwerty.tarnow Re: Qwerty! do dzieła! 23.08.03, 19:27
      I jak tam festiwal? Tym co oglądali podobał się?
      • Gość: gomez Re: Qwerty! do dzieła! IP: *.solutions.net.pl 24.08.03, 16:33
        dla mnie jest smetnie i bez wyrazu.podkreslam dla mnie .ktos moze miec inne
        zdanie oczywiscie
        • teklat Re: Qwerty! do dzieła! 24.08.03, 16:38
          Ja zazwyczaj nie oglądam festiwali. Wolę opisy Qwerty'ego.
          Ostatnio skusił mnie ten Gotan Project - i nie żałuję, o czym wcześniej
          pisałam. Ale obawiam się, że reszta Sopotu jest robiona "pod publiczkę", a za
          tym nie przepadam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka