IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 08.10.03, 21:13
Zimno się zrobiło. Nie tylko na zewnątrz, w pociągach też. Jak się jedzie z
Krakowa, to najpóźniej w Bochni wyłączają grzanie i robi się igloo. Może od
Bochni są tańsze bilety?
Nie wiecie kiedy będzie ciepło?
Obserwuj wątek
    • qwerty.tarnow Re: Pociągi 08.10.03, 21:17
      Ciepło w pociągach? Nie wiem. W tych starych piętrowych wagonach, to
      przynajmniej była możliwość "ręcznego" sterowania ciepłem - na schodach na
      górę były klapki za którymi znajdował się wyłącznik. i samemu można było
      decydować czy cały wagon ma się grzać, czy ma się trząść z zimna (a wtedy
      istniała możliwość, że jakaś zziębnięta dziewczyna siedząca obok przytuli się).
      • Gość: lobuzek Re: Pociągi IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 08.10.03, 21:20
        Czasem grzeją, ale jak im się przez przypadek wajchę przełączy. Raz konduktor
        na moje pytanie w kwestii ciepła powiedział, że nie płacę za ciepło. Ale mu
        nagadałem.
        • qwerty.tarnow Re: Pociągi 08.10.03, 21:27
          Ja znowuż pamiętam, że moi koledzy to się zawsze kłócili, jak im konduktor
          brał do ręki legitymacje - oni wtedy protestowali, że nie wolno i jakim
          prawem? Dawali tylko na "okazanie" - tzn. sami trzymali w ręce i pokazywali,
          ale nie dawali sobie wyciągnąć z dłoni. Ile to czasami przejść było z tym, to
          ho ho..
          • Gość: lemuriza Re: Pociągi IP: *.is.net.pl 08.10.03, 22:01
            Zimno to fakt, jechalam ostatnio 4 godz. pociagiem i porzadnie zmarzalam. Ale
            jeszcze gorzej jest w pracy, bo zimno jak w psiarni. Rece grabieja, nos
            czerwony, herabata za herbata.

Ale w takich chwilach kiedy mi sie wydaje, ze juz zimniej byc nie moze, mysle
            o tych ludziach z Burku, ktorzy przy tych straganach po 9 godz. stoja na
            zimnie. Mnie tez zimno, ale na pewno nie tak i zawsze moge te herbatke sobie
            zrobic:)
            • qwerty.tarnow Re: Pociągi 08.10.03, 22:06
              Nie ma to jak stanowisko palacza w miejskiej elektrociepłowni. ;-)
              • Gość: rafal761 Re: Pociągi IP: *.zetosa.com.pl 08.10.03, 22:31
                już dawno nie jechałem pociagiem, ale pamiętam szoki termiczne z piętrowców -
                $0 stopni pod tyłkiem, a zero stopni w okolicach czaszki, czesto potem musiałem
                się kurować...
                • qwerty.tarnow Re: Pociągi 08.10.03, 22:35
                  I po siedzeniu na takim nagrzanym "fotelu" odczuwało się wszystkie sprężyny
                  wbudowane weń przez twórców.
                  • Gość: lobuzek Re: Pociągi IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 09.10.03, 08:58
                    Raz w takim pociągu buty mi się stopiły, bo trzymałem je za blisko grzejnika i
                    zasnąłem...
                    • qwerty.tarnow Re: Pociągi 09.10.03, 09:30
                      No i co potem? Jak szło przeżyć dzień idąc do miejsca docelowego w butach z
                      wytopioną podeszwą? A jeśli jeszcze na zewnątrz padał deszcz lub śnieg, to
                      już makabra.
                      • Gość: lobuzek Re: Pociągi IP: *.zetosa.com.pl / 192.168.202.* 09.10.03, 09:58
                        Na szczęście nie stopiły się całkiem, ale do chodzenia już się nie nadawały.
                        • qwerty.tarnow Re: Pociągi 09.10.03, 10:08
                          Trzeba było reklamować buty, jako "nie spełniające norm grzewczych PKP". ;-)
                          • teklat Re: Pociągi 09.10.03, 11:21
                            Hm... Mojego męża w PKP spotkało kiedyś coś gorszego... Obudził się w
                            Warszawie Wschodniej, na bocznym torze - bez żadnych butów....
                            • qwerty.tarnow Re: Pociągi 09.10.03, 22:53
                              No, a nocne pociągi to już podobno okropność.
                              • qwerty.tarnow Re: Pociągi 09.10.03, 23:35
                                Wogóle teraz pociągi i dworce w nocy to znikoma przyjemość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka