Dodaj do ulubionych

4 marca 2012, CWP

04.03.12, 08:17
Dzień dobry Wszystkim smile Wyspani? To proszę zabrać się za życie.

Jaki to dzień tygodnia? Niedziela? Świetnie, dzień odpoczynku...a więc korzystajcie z niego tak jak uważacie smile Podpowiem, że "na zewnątrz" świeci piękne słońce...suspicious
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 10:26
      Dzień dobry, Hardy smile

Wyspałam się, pogoda wspaniała ale nie bardzo mi dzisiaj do śmiechu
      z powodu informacji o katastrofie kolejowej na Śląsku.....

Spokojnego dnia Wszystkim.
      • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 11:03
        Dzień dobry, Karen smile
        Tak, to tragedia, zwłaszcza dla krewnych ofiar katastrofy. Niestety, były i będą dalej się zdarzały. Jedyne co można robić, to przewidywać zagrożenia i ograniczać możliwość ich wystąpienia. Oraz przygotowywać sprawne i przeszkolone służby ratownicze i medyczne.
        Z tego co słucham, przynajmniej akcja ratownicza przeprowadzona została w miarę sprawnie.
        • kkkkosmita Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 12:19
          Poczekam sobie na jakieś wyjaśnienia...
          Zbyt wiele systemów tu zawiodło...
          Aż ciarki po grzbiecie chodzą...
          Teraz... to będą tylko słowa, słowa...

Cały czas szukają...
          • 1agfa Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 20:27
            Kosmito, wczoraj bardzo późno widziałem w tivi, tragiczna sprawa; podobno słuzby ratownicze spisały się na medal, okoliczna ludność umiejętnie pomagała, ale jak do tego doszło, jak dojść mogło !.
            Mnóstwo gadających głów, mętlik informacyjny...
            Fakt, czasu trzeba, żeby to wszystko ogarnąć, rozpoznać, przyczynę wykryć.
            Albo mechanizm, albo człowiek, albo i to i to...sad
    • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 19:18
      Dobry wieczór Podwórko smile Wieczór już...uskuteczniłem dłuuugie dosłonecznienie i dotlenienie plus powidokowanie (znaczy piękne widoki po drodze uskuteczniałem wizualnie wink)

Teraz zaś - powtórzę - dobry wieczór smile
      • sorel.lina Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 19:26
        Dobry wieczór też wszystkim mówię!
        A ja skończyłam właśnie moje "słomiane wdowieństwo". smile
        • k.karen Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 19:37
          I ja wreszcie się melduję smile
          Pożegnaliśmy gości a teraz można usiąść i poczytać smile
        • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 19:53
          ...widzę i czytam, Sorellino...widzę że słomę mogłaś już z butów wyrzucić big_grin

Karen, gości miałaś? Mam nadzieję że byli bez małych dzieci...inaczej Twój dom może wyglądać jak po przejściu tajfunu wink
          • k.karen Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 20:30
            Na szczęście, Hardy goście przyjechali bez dzieci to i pies nie mógł poszaleć, więc mogliśmy
            spokojnie posiedzieć i porozmawiać. smile
            • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 21:00
              Nooo...takich gości to jeszcze można znieść...znaczy nie znosić, tylko wytrzymać aż się sami wyniosą wink
          • sorel.lina Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 20:56
            hardy1 napisał:

> ... Sorellino...widzę że słomę mogłaś już z butów wyrzucić big_grin

No wiesz, Hardy! Tak do kobiety mówić...suspicioussuspicioussuspicious winkwinkwink
            • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 21:03
              ...no jak mówić, Sorellino, jak mówić?! shock Nie ma chłopa to nie ma skarpetek męskich, którymi kobieta może docieplić w zimie buty...a więc w zastępstwiue zostaje słoma do docieplenia.

Wraca chłop, można znów dobrać się do skarpetek...suspicious
              • sorel.lina Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 21:15
                To ja już chyba tę słomę wolę... wink
                • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:56
                  ...i w tym momencie mamy potwierdzenie teorii względności big_grin
      • 1agfa Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 20:18
        Dobry wieczór, Panie i Panowie, dobry wieczór Podworko smile
        Piekny był dzień, to i ja też tak jak Ty, Hardy - w plener! w plener! big_grin
        Pooddychać czymś innym, niz mam w moim mieście do oddychania.
        Wiosna juz mocno się rozpiera w przedsionku, jeszcze chwila i za próg wejdzie wink (bo to jednak według kalendarza...hmm wink
        A dziwna jest rzecz, że tam u mnie wszystko jeszcze śpi. Od chwili kiedy poprzednio widziałem, nic się nie poruszyło: nic żywego-zielonego większe niż było nie urosło, żaden krokus nie zakwitł, ani taki biały drobny...no! przebiśnieg bodaj czy snieżyczka (nie pamiętam nazwy). Wcale się nie ruszyły "w górę". Pąki są jakie były, nabrzmiałe ale nie większe...Te rośliny mówią: jeszcze poczekajmy, jeszcze sie nie spieszmy...smile
        Ptaków za to zatrzęsienie prawdziwe; okaleczone "palmodęby" tylko po naszej stronie mają wiecej gałęzi (tych obronionych), więc ptaszyska przeprowadziły sie ze swoimi zalotami, podfruwaniami, ze swoim świergotem - do mnie suspicious
        Aż głosno było...i budki lęgowe chyba już zamieszkałe?
        Powietrze pachnie świeżością.
        Zatem trzeba korzystać z każdego takiego ładnego dnia, jesli jest smile
        Ale co ja mówię, przecież wiadomo...wink
        • 1agfa Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 20:47
          A teraz mam niestety w domu dość głosno, jakas impreza sie dzieje obok, głosno że aż hoho! Gra muzyka, tańce hulanki swawole...big_grin
          I tak patrzę: dzisiaj imieniny - Kazimierza, Eugeniusza, Lucjana, Witosława. Rzadkie teraz imiona.
          Wczoraj były imieniny: Kunegundy, Tycjana, Maryny, Gerwina. Równie rzadkie wink
          To nie imieniny chyba, ani też nie ma stolatstolatniech..
          Może nadejście wiosny świętuja, albo radośc jakąś z czegoś, albo cokolwiek? smile
          Własnie muzyka cichnie do granic przyzwoitości, i to bez nawoływania, napominania.
          Grzeecznie! smile
          --
          https://i43.tinypic.com/2ahbjuw.jpg
          • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 21:07
            Agfo, słońce piękne ale przyroda jeszcze w przyczajeniu...temperatura około zera.
            Kiedy jednak się ociepli, to w tydzień się zazieleni big_grin

Co do zabaw "za ścianą" - znasz powiedzenie - jeżeli nie możesz czegoś/kogoś zwalczyć, to lepiej się...zaprzyjaźnić? suspicious
        • blondynka.2801 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:31
          1agfa napisał:
          Te rośliny mówią: jeszcze poczekajmy, jeszcze sie nie spieszmy...smile

Agfo, dobry wieczór smile
          Czy chodziło Ci o to jeszcze poczekajmy? smile

• 1agfa Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:46
            A tak, Blondynko, trudno tę frazę, tę zbitkę nieprzypadkową słów zapomnieć. Tak się w pamięci zakorzeniła, że nawet w tekście-o-całkiem-czymś-innym - sama przychodzi smile
            Dziekuję Ci, to dobre wykonanie, niespieszne...tak własnie jak wiosna niespiesznie nadchodzi.
            Magda Umer ma w głosie...to coś wink
            • 1agfa Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:47
              Uuups! Dobrego wieczoru nie zyczyłem, przez pospiech...i zasłuchanie smile
            • blondynka.2801 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 23:01
              A ja Ci muszę powiedzieć, Agfo, że nie przepadam za Magdą Umer. Z różnych powodów.
              Ale tę piosenkę w jej wykonaniu akurat lubię. smile

A przy okazji - jak tam doniesienia z "bagażowego" frontu?
              • 1agfa Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 23:14
                Tak jest. Chodzi o tę własnie piosenkę Magdy Umer, dlatego dziękowałem smile
                Z frontu bagażowego wieści niby pocieszające, acz mgliste: podobno jutro! Czyli pięć dób bez walizki shock. Dobrze, że mnie tam nie ma suspicious
                • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 00:29
                  ...znaczy to już dzisiaj, Agfo smile Możliwe że dzięki pomocy Blondynki...bo przypominała o bagażu wink
    • rata.sofisticada Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 21:37
      Niedziela to fajny dziensmile
      • wscieklyuklad Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 21:43
        Ale sobota fajniejsza! A jeszcze fajniejszy - piątek! smile
        • rata.sofisticada Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 21:53
          Ale sobota fajniejsza! A jeszcze fajniejszy - piątek!

A co jesli ktos ma piatek w niedziele, a sobote w poniedzialek?smile
          • sorel.lina Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 21:56
            To ma problem! big_grinbig_grinbig_grin
            • rata.sofisticada Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:04
              To ma problem! big_grinbig_grinbig_grin

Nie da sie ukrycsmile
              • k.karen Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:16
                A ja bym chciała, żeby co drugi dzień była niedziela a w poniedziałek wolne big_grin
                • blondynka.2801 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:27
                  Dobry wieczór Wszystkim smile

Karen, o, to, to! Też bym tak chciała! smile smile
                  • k.karen Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:46
                    Ale na pocieszenie, Blondynko to widziałam dzisiaj wieczorem coś wspaniałego!
                    Wielką, ogromną poświatę wokół księżyca. Pierwszy raz widziałam takie "halo".
                    To zjawisko zapowiada zmianę pogody a więc...wiosna nadchodzi smile
                    • 1agfa Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:54
                      Mogę Ci podziekowac, Karen za opowiedzenie o księzycowym "halo"? To pocieszające, mnie juz zaczyna nosić przedwiosennie ! U mnie nic nie widac, poza latarniami, oświetlonymi oknami, samochodami - sama wiesz. Niebo - za szarą powłoką...
                      A dopóki byłem poza miastem - nie widziałem.
                      To trzymam za słowo, o zmianie pogody i wiośnie suspicious
                      • k.karen Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:58
                        Naprawdę, Agfo nigdy jeszcze nie widziałam takiego ogromnego "halo" smile
                        Cudny widok, szkoda że nie ma Agi i Ebi, one też to pewnie widzą na niebie smile
                        • blondynka.2801 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 23:05
                          Karen, a czy nie może być program maksimum - wiosna, zielono, ciepło,
                          co drugi dzien niedziela, a w poniedziałek wolne??? Od jutra???? big_grin big_grin
                          Ja tam maksymalistką jestem - wszystko albo nic.
                          • k.karen DOBRANOC :) 04.03.12, 23:26
                            Może być, Blondynko! Czaruj a ja lecę do łóżka to może wyśnię taki "pełny pakiet" big_grin

Dobranoc Wszystkim, śnijcie o wiośnie! smile))
                            • blondynka.2801 Re: DOBRANOC :) 04.03.12, 23:36
                              Dobranoc, Karen kiss

No, dobrze, spróbuję poczarować. "Przeddobranocnie", bo ja tez już idę spać.
                              Kolorowych snów Wszystkim, do napisania jutro i życzę, aby było "Wszystko albo nic" smile

• 1agfa Re: DOBRANOC :) 04.03.12, 23:58
                                Blondynko, to rzeczywiście przedobranocnie wink Billie Holiday wink
                                Moi drodzy, po tej dzisiejszej na powietrze wyprawie po prostu zadrzemuję, niestety.
                                Czyli "rozbiera mnie " sennośc i w ogóle...suspicious

Dobrej nocy Wszystkim i spokojnej, jasnego i miłego poranka smile
                      • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 04.03.12, 22:59
                        Ja Wam mówię - za tydzień zacznie się zielenić! big_grin

PS.Podobno na emeryturze wszystkie dni są wolne, a nie tylko dwa w tygodniu...wink
                        • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 00:34
                          ...a mnie rozebrało wcześniej, to co Agfę dopiero przed chwilą...znaczy przysnąłem...
                          Jako że wszyscy chyba już poszli spać, to ja też idę. Dobranoc Karen, Blondynko, Sorellino, Agfo, Uli, Kosmito, Wściekły, Szczurze i kto jeszcze może w nocy zaglądnie smile
                          A co? Mogę raz pozdrowić Wszystkich po imieniu, któzy akurat byli smile
                          • rata.sofisticada Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 01:15
                            Jako że wszyscy chyba już poszli spać, to ja też idę.

Znowu zwatpiles, Hardy?smile
                            • kkkkosmita Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 08:15
                              ALE DRRRAKA!!!
                              Słyszałem dziś SZPAKA!
                              Pod oknem ślicznie śpiewał!
                              Jednak się nie pogniewał! big_grinbig_grin

Wstawać śpiochiii
                              Szpaki przyleciały do Warszawy!

Do kompa podskoczyłem
                              szpakiem bardzo przejęty
                              pomimo że ... o tej porze
                              nie wolno mi być klikniętym!
                              • k.karen Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 08:51
                                Dzień dobry, Kosmito smile

Dzisiaj Ty jesteś poranny ptaszek i pięknie przywitałeś nas wierszykiem smile

U mnie też wspaniała pogoda ale szpaków jeszcze nie słyszałam smile
                                • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 08:58
                                  Cześć Karen smile Może my...szpakami karmieni? suspicious To i nie słyszymy...ale wiemy że się odezwały...dzięki Kosmicie. Dobrze mieć Kosmitę na podorędziu big_grin
                            • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 09:10
                              rata.sofisticada napisała:
                              > Jako że wszyscy chyba już poszli spać, to ja też idę.
                              > Znowu zwatpiles, Hardy?smile

Wyjątkowo ze względu na wzgląd...znaczy na Ciebie, Szczurze - napisałem po północy: "chyba" wink Z Tobą nigdy nic nie wiadomo - pojawiasz się i znikasz, pojawiasz się i znikasz...wink
                              • sorel.lina Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 09:16
                                Witaj, Podwórko!
                                Czyżby to już wiosna była, czy to zima maskę słoneczną założyła?
                                Wiosennego tygodnia, który właśnie nadszedł, wszystkim życzę. smile
                                • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 09:46
                                  Spokojnie, Sorellino, spokojnie...
                                  Od czwartku ma nadejść ocieplenie...połączone z deszczami i śniegami suspicious
                                  Nie martw się jednak, wiosna zbliża się dużymi krokami...smile
                              • rata.sofisticada Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 18:57
                                Z Tobą nigdy nic nie wiadomo - pojawiasz się i znikasz,
                                > pojawiasz się i znikasz...wink

Hardy, proponuje zatem, abysmy sie zastanowili nad pozornie prosta acz gleboka mysla - zeby sie znow pojawic, trzeba wczesniej zniknacsmile
                                • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 05.03.12, 19:29
                                  Zastanawiam się, Szczurze...to nie jest takie proste... żeby wcześniej zniknąć aby później się pojawić, jeszcze wcześniej trzeba się wpierw pojawić... uncertain
    • hardy1 Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 08:56
      Wszelki zmysł. wszelki zmysł! shock
      Kosmita o tej porze?!
      Gdybym mógł, krzyknąłbym -
      o mój Boże big_grin
      Co się Kosmicie stało,
      co z nim, niebożę?!
      Że wczesnym świtem
      już z niego chłopczę hoże?
      Czy nie zabolniał?
      Aaaa...to wiosna może?

No tak! Szpaki śpiewają...
      Nieee! Nie w Ukajali,
      tylko w stolycy.
      Się rozbrykali big_grin

Cześć Wszystkim w te pięknie słoneczne przedpołudnie poniedziałkowe big_grin
      • rudka-a Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 20:15
        Wieczorowo się przywitam smile
        Zanim wiosna nadejdzie
        załamanie pogody będzie wink
        wink
        • hardy1 Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 20:29
          Przywitanie przyjęte smile
          Załamaniem pogody nie strasz. Z Szefem załatwiłem że wiosna przyjdzie na czas. A co się wcześniej załamie, to później się poprawi wink
          • rudka-a Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 20:37
            Najpierw utopimy pannicę....dla pewności wink
            na raz, dwa...trzy.....
            trzeba sie koniecznie dowiedzieć, czy nie potrafi przypadkiem pływać wink
            • hardy1 Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 21:33
              Strzeżonego Natura strzeże...a więc na wszelkij słuczaj dociążymy suspicious
              • blondynka.2801 Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 21:38
                Dobry wieczór, Podwórko smile

Ale, Hardy, są takie pannice, co to kilka razy trzeba...
                Jak Glenn Close w "Fatalnym zauroczeniu"...
                I co???
                • k.karen Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 22:28
                  Dobry wieczór Wszystkim smile
                  Miało już być wiosennie a ja śpię nawet w dzień jak "stary niedźwiedź" wink
                  • hardy1 Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 22:39
                    Dobry wieczór, Blondynko i Karen smile Na chwilę, bo spaaać mi się dizisaj chce smile

Poradzimy sobie...starym, sprawdzonym przez stulecia sposobem - zastosujemy "sąd boży" - jeżeli Marzanna wrzucona do wody się utopi, to w porządku. Wyprawimy porządny pogrzeb zimie. Jeżeli się nie utopi to spalimy...wygnamy z niej złe mroźne duchy wink
                    I tak i tak wyjdzie na nasze big_grin
                    • hardy1 Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 22:47
                      ...a dzisiaj już - dobranoc Wszystkim smile
                      • k.karen Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 22:59
                        Dobranoc, Hardy smile

do jutra...smile
                        • blondynka.2801 Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 23:10
                          Oj, nie było mnie przez chwilę! Hardy idzie spać prawie z kurami... Nie może być!!! wink smile
                          Dobranoc, Hardy smile

Dobry wieczór, Karen smile
                          Chociaż ja też już powoli zaczynam zasypiać na klawiaturze...
                          Niech już będzie ta wiosna, a z nią przypływ sił witalnych!!!
                          Bo teraz to już i na mnie pora, żeby szepnąć - dobranoc Wszystkim... smile
                          • k.karen Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 23:52
                            Na mnie też pora.

Dobranoc Wszystkim i pięknych...wiosenno-kwiatowych snów smile

Do jutra...smile
                            • kkkkosmita Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 06.03.12, 03:01
                              Dzisiaj wstaję o 6:00
                              No to może nie zrobię pobudki szpakowej...
                              Tylko szybko teraz powiem dobranoc!
                              http://i39.tinypic.com/2m4ah79.gif
                            • 1agfa Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 06.03.12, 03:10
                              smile Nie wiem: dobrej nocy, czy porannie: dobrego dnia? Tak mi wypadło...pośrodku! wink
                              A więc "krakowskim targiem" niech bedzie, że witam Wszystkich serdecznie (i cichutko wink. Ciiii...
                              Kto spac może niech spi i śni (jak Karen ładnie napisała: kwiatowo, zatem kolorowo, barwnie, a kto nie może, bo rankiem wstac musi wczesnym - niech z usmiechem się obudzi, ale jeszcze nie teraz, nie teraz! wink
                              Ciche dobranoc zatem, ciiiiiii smile
                              Jak to juz mam przećwiczone, naumiane: aaaa, kotki dwa, szarobureszarobureobydwa ... big_grin
                              Do napisania o "ludzkiej", a nie kociej porze. Cześć.
              • rudka-a Re: Poniedziałek 5 marca 2012, CWP 05.03.12, 23:07
                hardy1 napisał:

> Strzeżonego Natura strzeże...a więc na wszelkij słuczaj dociążymy suspicious

cegłówka?..pustak, koło od traktora? suspicious
                big_grin
    • hardy1 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 06:47
      Dzień dobry we wtorek...poźno już a Wy jeszcze śpicie? Chociaż sądząc po nocnych wpisach...niedługo w ogóle już się pomiesza, kto idzie spać a kto wstaje. Gmatwanina czasów wpisów...do tego jeszcze inni mają dzień kiedy inni noc...Echhh, globalizacja smile

W każdym razie - dzień dobry, śpiochy! Śpiochy jesteście, bo słońce na niebie a Wy jeszcze śpicie! (może Kosmita wstał? Miał być na nogach o szóstej...hmmmwink)

PS.Co myślicie o "moskalikach", hę? Fajnie ruszyliśmy "limeryki", może i to się spodoba smile Zobaczymy co myślicie, kiedy założę nowy wątek...suspicious
      • cieplanata Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 10:34
        Dzieeń dobry Hardy dzień dobry WKN Cudowny dzień, cudowne optymistyczne uczucie mną targa wink
        Moskaliki są super, napet mnie się udało coś napisać. Super smile
        • cieplanata Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 10:34
          errata
          nawet wink
        • 1agfa Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 15:21
          Miło popatrzeć, kiedy Natka się cieszy big_grin Bo tak spontanicznie to robi, od serca. Dobrego dnia, Natko smile
          Moskalika "upitrasiłaś" (a mnie jakoś...jak dotąd - nic!, tylko taki w oleju wink
          • hardy1 Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 16:04
            Hej, Natko smile Upitrasiłaś moskalika big_grin
            A co to są "moskaliki w oleju", Agfo?! Ryby jakieś? smile
            • cieplanata Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 20:56
              w oleju to chyba nie robi sie moskalików (małych rybek) jadła je usmażone w cieście piwnym, są super, najlepsze do piwa smile
              • hardy1 Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 21:17
                ...smaku mi narobiłaś na nowe jadło...jeszcze nie jadłem moskalików smile
              • 1agfa Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 23:54
                Dobry wieczór, Natko, teraz to już wiem, że w cieście smile! Ale wtedy, kiedyś - radziłem sobie jak umiałem.
                Dało się zjeść i bez ciasta (piwnego smile
                Swoją droga, to podsunełas mi smakowity pomysł, dzięki smile
                Czeka mnie takie małe "zebranko towarzyskie" wink
            • 1agfa Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 23:49
              Cześć, Hardy. Napisałem, że Natka "upitrasiła" moskalika, bo wierszyki (moskaliki) zgrabne nadzwyczaj a'la klasyczne moskalik Jej wyszły.
              A ja cóż...rybki takie, śledzie "małego wzrostu" kiedyś zrobiłem w oleju...Kiedy żadnych innych nie było, marnie wyglądały, ale...dowiedziałem się że to moskaliki big_grin wink
              Zrobiłem tak jak sie normalnie robi wszystkie inne śledzie.
              Był czas, że nawet takie były rarytasem! To chyba taki śledziowy drugi gatunek? wink
              Nadzwyczajnym kucharzem nie jestem, ale one nie były wcale takie złe, te moje moskaliki big_grin
              (choć prawdą a Bogiem jadałem lepsze, oj lepsze!) suspicious
      • 1agfa Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 15:33
        Jakie Hardyśpiochy, jakie spiochy?! Toz ja od switu własnie juz na Podwórko zajrzałem, jak widac powyżej. Takie niespodziewane, nocne wizyty suspicious
        Ale to nie podglądactwo, czas tak mi sie wywrócił na opak, jeszcze kilka dni...
        Tak sie swiat kręci, że z naszej Ziemi prawdziwa wioska powstała, z najodleglejszego krańca w tej samej chwili masz wiadomość. Nie tak jak kiedyś, miesiącami list podróżował.
        Dyliżanse, posłańcy, statki, "przez grzeczność"...
        A to przecież tak niedawno było...
        Do napisania wieczorkiem, miłego popołudnia dla Podwórka smile
        • hardy1 Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 16:02
          Cześć Agfo smile No tak, globalna wioska...nie przeszkadzałaby, gdyby Ziemia nasza Matka, była płaska i wszędzie byłaby ta sama strefa czasowa wink A tak...u nas noc, gdzie indziej dzień...echhh...wszystko się kićka wink
          • czaro.01 Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 18:51
            Dobry wieczór smile Natko, Agfo, Hardy i WKN. Choć dla mnie będzie krótki i urozmaicony.
            Muzyka pomaga w nastrojach i "zwierza" też smile

https://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQD7JIC6BaOcCBwG&w=819&h=116&url=http%3A%2F%2Fi2.ytimg.com%2Fvi%2FQFyI1cjsuGU%2Fhqdefault.jpg

Czaro.
            • hardy1 Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 19:12
              Czy dobrze widzę, Czaro? Ptaszek pokonał kota? smile
              • czaro.01 Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 19:19
                Muzyka Hardy, muzyka jest....smile aby nie kocia wink smile))

Czaro.
                • hardy1 Re: 6 marca 2012, CWP 06.03.12, 19:34
                  To ptaszek ćwierka kotu? Muzykę relaksacyjną? wink
    • rata.sofisticada Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 20:38
      Dzien dobrysmile
      Piekny wiosenny dzien, choc nieco wietrznysmile
      • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 20:53
        ...u kogoś dzień, u innego noc wink
        • rata.sofisticada Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 21:03
          W kazdym razie ide na spacersmile
          • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 21:16
            ...nie chce już mi się chodzić po ciemnej nocy wink
            • czaro.01 Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 21:21
              Dobranoc smile https://gifynaforumanowi.blox.pl/resource/dhzmwmdtaq5.jpg

Czaro.
              • cieplanata Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 21:27
                Wiesz czaro, strasznie mi się ta pięciolinia podoba, kojarzy mi sie z lekkim walczykiem
                • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 22:23
                  ...a jak to melodia?
                  Dobranoc, Czaro smile
              • 1agfa Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 23:56
                Dobrej nocy, Czaro, spokojnej i muzycznej smile
          • cieplanata Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 21:19
            a ja w każdym razie udaję się do kuchni, fajnie sie rozmawia, miło czyta, ale rodzina będzie chciała jutro zjeść obiad smile
            • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 22:25
              Możesz im powiedzieć, że masz chęć na jutrzejszy obiad chociaż raz przygotowany przez rodzinę wink
              • hardy1 Re: 4 marca 2012, CWP 06.03.12, 23:36
                Czas już na mnie...dobranoc Wszystkim smile
                • 1agfa Re: 4 marca 2012, CWP 07.03.12, 00:51
                  Dobrej, zdrowej i spokojnej nocy Wszystkim, jasnego poranka smile
          • 1agfa Re: 4 marca 2012, CWP 07.03.12, 00:29
            Dobry wieczór, Szczurze smile Ciekawe, jak Ci na tym "wietrznym" spacerze było? U nas kilka chłodnych dni ma przyjść, z temperaturami nocą poniżej zera, niestety. Radość z wiosny okazała sie być ciut-ciut przedwczesna smile Nic to, jeszcze tylko kilka dni...
            Pamietasz, kiedyś rozmawialismy o florydzkich aligatorach, mówiłeś o zdumiewających umiejętnościach poskramiających te aligatory...opiekunów? treserów? na "aligatorowych" farmach.
            Otóż syn był (oprócz innych miejsc oczywiście wink w Parku Narodowym - Everglades National Park.
            Stamtąd pochodzą te zdjęcia, mogę pokazać smile W wodę, na której są kępy zarośli, wysepki i wyspy, prowadzą pomosty na palach, niczym małe mola. Wyłożone deskami, opatrzone barierkami...i stamtąd pochodzą te fotki; aligatory żyją tam niemal na swobodzie, ograniczonej tylko granicami Parku. Pełzając lub pływając całkowicie swobodnie na duzym terenie smile.
            Nie zdążyłem jeszcze dopytac, czym sie tam, w Narodowym Parku aligatory żywią: czy w sposób zgodny ze swoja naturą, czy sa jednak dokarmiane...
            Patrząc na te zdjęcia dochodzę do wniosku, że niebaczni i często roztargnieni turyści powinni roztropnie uważać... o żywieniu aligatorów myślałem suspicious
            Mało tam barier, zadziwiająco mało... smile

Dobrej nocy, Szczurze
            • rata.sofisticada Re: 4 marca 2012, CWP 07.03.12, 01:19
              Witaj Agfosmile
              Spacer byl fantastycznysmile
              Mysle, ze sporo gadzin zywi sie we wlasnym zakresie. Wiekszym utrapieniem (przynajmniej w sierprniu) sa tam komary. Czarne chmurzyska komarow. Mnostwo. Albo i wiecejsmile W Everglads jest coraz niebezpieczniej. Ludzie porzucali w parku rozne gadziny, w tym pytony birmanskie, ktore zaciekle walcza miedzy innymi z aligatorami. Rzadko sie slyszy o ludzkich wypadkach smiertelnych z udzialem aligatorow. Znacznie gorsza renome maja niedzwiedzie.
              Bardzo chetnie obejrze zdjeciasmile
              Pozdrawiamsmile
              • rata.sofisticada Re: 4 marca 2012, CWP 07.03.12, 02:14
                Everglads

Evergladessmile Niech moj blad i post ze sprostowaniem beda na chwale statystyczna Podworkasmile
    • hardy1 7 marca 2012, CWP 07.03.12, 06:36
      Dzień dobry Wszystkim smile (niektórym, jak na primier Szczurowi, powinienem chyba mówić - dobry wieczór albo dobrej nocy big_grin)

Mam nadzieję, że Szczur jeszcze da znak życia...po wizycie wśród aligatorów. Szczęściem Agfa tylko już wspomina swoją wizytę ...a więc przeżył.

Podwórko zaczyna tętnić życiem prawie "24 godziny na dobę", jeżeli mogę tak określić. Niech wtedy szybciej te dłuższe dni będą jeszcze dłuższe...mniej wydamy na energię do zasilania lampy nad furtką...chyba że przejdziemy na zasilanie z ogniw fotovoltanicznych. Starczy nam wtedy energii jeszcze na jakieś 4-5 miliardów lat...suspicious

Miłego dnia, Podwórkowicze. Nie patrzcie na termometr, spójrzcie w kalendarz...od razu poczujecie się weselej smile
      • cieplanata Re: 7 marca 2012, CWP 07.03.12, 06:47
        Witaj Hardy witajcie WKN, oczywiście, że wiosna, ja ją po prostu widzę smile

http://i51.tinypic.com/i1gql0.jpg
        • hardy1 Re: 7 marca 2012, CWP 07.03.12, 06:53
          Cześć Natko smile Jestem w lepszej sytuacji - wiosnę nie tylko widzę, ale i czuję...każdą cząstką ciała swego smile
          • cieplanata Re: 7 marca 2012, CWP 07.03.12, 07:05
            nie wiem jak Ci to powiedzieć Harduś, ale ja mam kompa w domu, więc poczuję wiosnę jak wyjdę na dwór wink
            • hardy1 Re: 7 marca 2012, CWP 07.03.12, 07:10
              ...wiem jak Ci to powiedzieć, Natko - kiedy otworzyłem okno, od razu poczułem...(w tle, w tle resztek mrozu zimy)...powab wiosny wink
              • cieplanata Re: 7 marca 2012, CWP 07.03.12, 07:17
                nie przyszło mi do głowy hahahahaha
                Od rana mam dobry humor ................ no i masz następna piosenka się przyczepiła
                • hardy1 Re: 7 marca 2012, CWP 07.03.12, 07:39
                  Od czego masz Podwórko...ktoś Ci zawsze przypomni wink
                  Na razie...smile
      • rata.sofisticada Re: 7 marca 2012, CWP 07.03.12, 19:16
        Mam nadzieję, że Szczur jeszcze da znak życia...po wizycie wśród aligatorów.

Alez ja sie do aligatorow nie wybieramsmile
        We wczesniejszym poscie pomylil mi sie wrzesien z sierpniemsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka