Dodaj do ulubionych

7 maja 2012r, CWP

07.05.12, 09:49
Dzień dobry Wszystkim smile

Nowy dzień, minął przedłużony majowy weekend, a więc i nowy Centralny Wątek Podwórkowy czas rozpocząć smile

W polityce międzynarodowej też "nowe" - we Francji lewicowy Holland obejmuje prezydenturę po prawicowym Sarkozym, w Grecji też zwrot w lewo (a nawet częściowo skrajnie w prawo), w Rosji zaprzysiężęnie na nowego prezydenta "starego" Putina... wink

Dobrze, tu u nas jest Podwórko a nie forum polityczne. Można trochę popolitykować, ale "znaj proporcje mocium Hardy" wink

Miłego dnia, od jutra słońce big_grin
Obserwuj wątek
    • krzys.ltd Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 10:12
      motto ( na sportowo ) : piłka jest najwyższą ofiarą na ołtarzu bramki!
      Sknera z ubogim łamie się piłką jak chlebem a niemowa, gdy nabierze piłek do ust, śpiewa!
      Ziść się golu!

Jednakże, Hardy, to iż wybory prezydenckie na Wyspach Marshalla wygrał Christopher Loeak
      to już ( tendencyjnie i oczywiście ) nie uważałeś za stosowne podać!
      Twój antymarshallizm od dawna już wyraźnie daje się zauważyć na różnych forach, zresztą
      podobnie lekce sobie ważysz i Gabon!
      • ulisses-achaj Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 10:19
        Cześć Wszystkim,.. smile Pogoda podle wredna, przynajmniej u mnie, wybrałbym się nawet do Gabonu .. smile
        • k.karen Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 10:31
          To jeszcze raz i z przyjemnością...
          Dzień dobry Panom smile

Odpowiadam na zagadkę, to puchate zwierzątko to królik Angora smile

https://www.pluspets.net/wp-content/uploads/2010/03/Angora-Rabbit6.jpg
          • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 10:53
            Hej Karen smile
            To królik Angora? Znaczy...można z niego wełnę angorską robić? O, to się chwali, angora jest mięciutka i puszysta...wink
            • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 10:56
              Nie wiem czy długo wytrzymałbyś w Gabonie, Uli.
              Chyba że lubisz ciągłą gorącość połączoną z ogromną wilgotnością...masz tyle koszul i majtek na kilkudzienną zmianę? wink
            • k.karen Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 11:10
              Tak, można i głównie w tym celu hoduje się te króliki smile
              • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 11:43
                Teraz już wiem, że angorę uzyskuje się z królików. Do tej pory żyłem w nieświadomości...myślałem że z jakiejś odmiany owiec big_grin
                Bardzo dobrze, że nie wiedziałem. Przynajmniej wiem, że żyję...człek całe życie się uczy. Ponieważ właśnie "się douczyłem o angorze", to znaczy że żyję suspicious
      • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 10:42
        Jestem ostrożny, tylko ostrożny, Krzysiu-ex. Z tymi Wyspami Szeryfa. A co, jak tam zamiast z bikini znów zaczną korzystać z Bikini? Lepiej więc nie komentować zbyt protekcjonalnie tamtejszych wyborów...wolę zachować neutralny dystans... Ale obserwuję, obserwuję...

Na Gabon patrzę przyjaźnie...ludzcy ludzie tam żyją. Dbają o puszczę, parki narodowe zakładają, żyją kilkakrotnie lepiej niż sąsiedzi, wojen u siebie nie prowadzą... Tyle że wiesz jak to jest - to żadna nowina. Nuuudniii jak Szwajcarzy. Dużo mówisz o Szwajcarii? Coś się u nich dzieje, co mogłoby być dziennikarską "setką"? Znaczy medialnym newsem? No widzisz, tak ja mam z Gabonem.
        Ale obserwuję, obserwuję...jak nam nie wypali z roponośnymi łupkami, to może od nich kupimy...
        • kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 10:57
          Dzień deszczowy
          jest potrzebny
          drzewom biednym

Zdecydowanie po tej fali upałów, słowo deszcz brzmi dobrze...
          więc witajcie deszczowo

https://i42.tinypic.com/14w5ao5.jpg
          to jest piękna jaszczureczka
          ciut podobna do listeczka
          zielonego
          deszczem zmoczonego
          • k.karen Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 11:13
            Cześć Kosmito smile
            Witaj deszczowo - zielono ale jakoś tak ta jaszczureczka
            nie bardzo mnie zachwyca, wolę puchatą angorę wink
            • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 11:47
              Pogodzę Was - króliczek Karen jest cudownie puszystobiały, ale i Kosmity jaszczurka jest pięknie intensywnie zielona smile Jedno i drugie żyje na naszej Matce Gai...i to jest najważniejsze. Dodają kolorytu i uroku życiu wink
          • krzys.ltd Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 11:16
            Gabon to ja mam za płotem ogrodu! Albo nawet i dżunglę amazońską ( tylko czekać, jak jakieś nieodkryte, i dzikie bardzo, plemię z niej wyjdzie! ).
            Tzn. za płotem mam ogród sąsiadów...
            Kobietka ( na oko lewe ok. 45 lat, pięknie umalowana i ufryzowiona - na rudo, a co?! - ) przechadza się po nim dostojnie, albo wygrzewa się ( nie mniej dostojnie ) na balkonie swego domu, a chwasty ( i przesady w tym mojej nie ma ) dorosły już na jej parceli do 50/70 cm!
            Na zwracane uwagi, że to dziadostwo sieje się na moje tereny - brzydko fuka jedynie...
            • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 11:52
              Masz za płotem? Gabon?! To nocą podkop się i ściągaj! Ropę ściągaj! Nie, nie z palca. Z ziemi, naftową. Podziemną rurą! Kobietka (na prawe oko ma drugie 45 lat?) w swojej dżungli nie zauważy...

Albo zrób z nią "machniom", jeżeli nie ma faceta do wykoszenia - Ty jej wykosz, a ona...nie wiem...może za nowy płot zapłaci?
              • kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 12:30
                Królik angora wygląda jak puchata zabawka...
                w życiu bym się nie domyślił, że to królik.
                Chyba, że na nosie bym się skupił...
                no ale kto przygląda się dokładnie nosowi królika?
                Jaszczurki to ładne zwierzątka.
                Ta poniżej to bazyliszek.
                Wcale nie zabija wzrokiem ani nie zieje ogniem.
                Gdybym miał dom z ogródkiem i oczkiem wodnym, to mógłbym... krokodyla hodować.
                W jeziorze nie da rady hodować krokodyla.
                Za to pod werandą hoduję jaszczurki zwinki i żyworodki.
                Weranda jest duża... jakoś się podzieliły terytorium.
                Mam w gospodarstwie również trochę zaskrońców.
                Mieszkają w kupie zwalonych gałęzi...
                Raz Gryś upolował zaskrońca, przyniósł go żeby się pochwalić...
                Zaskroniec leżał do góry brzuchem wyraźnie martwy(zabrałem go natychmiast złoczyńcy!)
                Poszedłem po żonę, bo chciałem jej pokazać dzieło złego kota...
                Kiedy wróciłem, to zaskrońca już nie było...
                Nawiał cwaniak!
                Zapomniałem o tym, że to jest metoda obrony zaskrońców... udawać trupa!
                na szczęście nie w szafietongue_out.
                Oprócz tego potrafią nieźle zasmrodzić rękę, kiedy się je łapie
                Pewno to też jakiś smród trupi.....
                Czy wiecie, że myszy są wrogami zaskrońców?big_grin

Dzisiaj mam niemrawy dzień.
                Dużo spraw... ale chyba coś jest z ciśnieniem...
                jakoś tak pod górkę.
                Ale może się rozruszam... wtedy nie będę szuka okazji do nicnierobienia (np. wizyta tutaj) tylko będę robił....

Bradzo podoba mi się ta kocia sygnaturka!
                Udało się zdjęcie.
                Koty są bardzo ciężkie do fotografowania... zawsze coś zrobią, żeby się zdjęcie nie udało...

https://i.imgur.com/LCRfws.jpg
                • k.karen Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 12:53
                  Kosmito, sygnaturka z Grysiem bardzo mi się podoba smile

Myszy są wrogami zaskrońców, nie wiedziałam? Wiem, że jeże.

Zobacz jaką piękną zwinkę znalazłam, autorem zdjęcia jest Black Cat

https://plfoto.com/zdjecia_new/1290532.jpg
                  • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 13:08
                    Hmmm...to kto na kogo poluje? Zaskrońce na myszy i jeże, czy odwrotnie? wink
                    • kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 13:37
                      Zaskrońce polują na myszy.
                      ale w chłodne noce... zaskroniec drętwieje...
                      i jeśli nie jest dobrze ukryty...
                      To przychodzi mysz i odgryza mu głowę.
                      http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
                      • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 14:00
                        Mysz odgryza zaskrońcowi głowę?!
                        No proszę, jak to ofiara może stać się drapieżnikiem...mysz jest też zwierzęciem drapieżnym?!
                        • krzys.ltd Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 14:59
                          Obiednio do domu wpadłem.

Karen, Hardy! - to nie przejdzie!
                          Z powodów światopoglądowych i z uwagi na własne cechy charakterologiczne!
                          Tzn. nie mogę powiedzieć tej pani, że mnie się ta pani podoba, bo tylko ja sam sobie się podobam! ( zapomnieliście, czy co?! )
                          • sorel.lina Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 15:13
                            Toś Ty taki Narcyz, Krzysiu??? winkwinkwink
                          • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 17:46
                            Co to to nie, Krzysiu-ex. O "podobaniu" to pewnie Karen napomknęła. Ja pragmatycznie o podkopie i ściąganiu ropy z wykorzystaniem nocy i zasłony z tej dżungli...alibo proponowałem zastosować "machniom"...a to nie ma nic wspólnego z cechami charakterologicznymi czy światopoglądowymi...wink
                          • kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 19:53
                            bo tylko ja sam sobie się podobam!
                            eee... Krzysiu...
                            Ja dzisiaj to nawet własnego kota wystraszyłem taki jestem brzyydki i zły!
                            A przecież też bym chciał sam sobie się tylko podobać...
                            Ale mi nie dają!
                            w ogóle jak w takich warunkach mówić o samorealizacji... chociażby w formie szczątkowej....?

• kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 20:19
                              https://i.imgur.com/ytynS.png

• hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 21:03
                                ...brzydki? Tyś pięknie cuuudny, Kosmito big_grin
                                • kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 21:24
                                  Wpisałem w guuuuugle :wrangler metka.
                                  Link pod zdjęciem

https://i.imgur.com/AJkZX.png?1
                                • kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 21:28
                                  ...brzydki? Tyś pięknie cuuudny, Kosmito
                                  Całe szczęście, że przynajmniej zęby mam w miarę czyste! devil
                                  ale jak taka malpa chapśnie...
                                  to Hardy nie będziesz już mnie podziwiał!
                                  • kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 21:33
                                    Alegro

https://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/82/63/82/2282638238
                                    • kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 21:42
                                      Niestety pupy w spodniach nie mogę znaleźć.
                                      Jak się okazuje można znaleźć oddzielnie pupę i oddzielnie spodnie.
                                      • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 23:33
                                        Kosmito, niestety, nie z netu. Wygooglać to potrafię i dżinsy. Nawet pięknie na tyłku opięte. Muszę mieć jednak oryginalną fotkę, nie z netu...ale już Karen się zaoferowała, więc kłopot z pup...znaczy z głowy big_grin

Dobranoc smile
                                  • k.karen Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 22:18
                                    Kosmito, ja Cię obronię i nie pozwolę na chapśnięcie zębami czy czymś innym smile

smile))))))))-------kwiat ......no jak można takiego kogoś chapsnąć? big_grin
                  • kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 13:30
                    Pierwszy raz widzę niebieską zwinkę! big_grin
                    I ogon niech jej lepiej odrośnie.
                    W Polsce zwinka jest objęta całkowitą ochroną.
                    w ogóle chiiba większość zwierzaków na działce jest pod ochroną...
                    Aż strach po trawie chodzić! Bo coś chronionego się nadepnie.
                    dobrze, że komary nie są pod ochroną... tu można wyżyć się w instynktach zabójcy...
                    Jaszczurki te zaczynają hibernować w październiku, a wybudzają się w marcu lub później w zależności od warunków atmosferycznych. Zwinki kopią nory do 5 cm pod ziemią. Robią wiele rozgałęzień, aby zmylić polujące na nie drapieżniki, lecz tylko główny korytarz jest zamieszkany przez jaszczurkę. Gady te kopią nory długie na prawie 8 m, najczęściej pod krzakami.

a to jest zaskroniec
                    https://i22.tinypic.com/op2uqo.jpg

z zaskrońcami był kłopot.
                    Ludzie bali się że to strrrrraszliwy gryzący wąż. ŻMIJA!!!!
                    Jak sąsiad pod stogiem pięknego zaskrońca zabił, to syn chodził z gadziną po sąsiadach pokazywał i tłumaczył...
                    Oczywiście najpierw ja się pytałem... nawet w sklepie, czy są żmije na tym terenie...

Sam nie wiem, czy nam uwierzono.
                    Strach ma wielkie oczy....
                    • kkkkosmita Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 13:35
                      I jestem ciekawy, czy te żmije o ktorych mi opowiadano,... czy to nie był gniewosz plamisty...?
                      Nie widziałem tych żmij na własne oczy...
                      hmmmm

• k.karen Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 12:41
              Krzysiu ale to nie jest metoda, no coś Ty nie wiesz jak przekonać kobietę? big_grin

Następnym razem powiedz jej tak:
              Droga sąsiadko, jest pani piękną kobietą niczym kwiat a wśród tych chwastów
              uroda pani wydaje się być pospolitą.
              Naprawdę nie rozumiem, jak pani mąż może być taki nieczuły, obojętny
              i pozwala na to by byle chwasty przysłoniły pani urodę?

Nie gwarantuję sukcesu ale spróbować możesz smile
              • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 13:07
                Ta metoda może zadziałać...chyba że sąsiadka będzie cwana i odpowie: "właśnie dlatego nie wycinam chwastów, abym pięknością się pośród nich jeszcze bardziej wyróżniała" big_grin

Jednak znaczyłoby to, że sąsiadka jest nieczuła na męskie komplementy...a takiej jeszcze nie spotkałem w swoim niekrótkim życiu...wink
                • czerwona-malpa Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 15:31
                  dzien dobry Podwórkowicze. Troche pózniej niz zwykle ale to nie z powodu, ze zaspalem. iiestety obowiazki. Zycie powoli wraca do normy.
                  • hardy1 Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 17:49
                    Dzień dobry. Życie cały czas trwa, Małpo. U każdego z nas okresy pracy przeplatają się z okresami odpoczynku. Dobrze, że jedno i drugie jest.
                    • czerwona-malpa Re: 7 maja 2012r, CWP 07.05.12, 19:19
                      Dobrze, ze tak jest Hardy. Gorzej jak jest to "odpoczynek zdrowotny" i przymusowy. Ale juz jest coraz lepiej i jestem coraz bardziej aktywny.
              • hardy1 Pilne! Prywatne! 07.05.12, 19:41
                Do Wszystkich! Do Wszystkich! Do Wszystkich! (zwłaszcza Pań. smile Pilne!

Potrzebuję pilnie fotki spodni dżinsów "Wrangler"! Z tyłu z widoczną metką. Najlepiej na kimś...znaczy na czyjejś pupie, ładnie opięte. Dlatego preferuję damską...znaczy pupę, ponieważ ładniej opina wink "Na bezrybiu" może być i męska...

Nie, nie mogę wygooglać. Muszę mieć prywatną, bez szukania właściciela aby udzielił zgody na wykorzystanie.

Kto pomoże Hardemu i wklei tu fotkę?! Nie będę się dopytywał, czyją pupę wranglery opinają...suspicious
                • kkkkosmita Re: Pilne! Prywatne! 07.05.12, 19:45
                  Nie mam pupy
                  ......
                  z Wranglerami...
                  Ciekawe... kto też może mieć taką pupę?
                  a w ogóle to dawno metki wranglerów nie widziałem....

• hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 07.05.12, 20:56
                    ...to siedź na pupie...bez wranglerów i nie rób sztucznego tłoku! Panie z wranglerami na...no na tym...przepuszczaj na Podwórko. Przodem! Zawsze przodem puszczaj. Pamiętaj, Kosmito. Takie u nas zwyczaje. Ja tak jestem zacięty w tradycji, że zawsze i wszędzie panie puszczam przodem...nawet przez pole minowe suspicious

Gdzie się Panie podziały?! Nie znają pojęcia słowa "pilne"? uncertain
                • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 07.05.12, 20:54
                  A co Ci będę żałować, Hardy..prosisz to masz i mam nadzieję, że taka drobna różnica
                  że to Levi's a nie Wrangler nie będzie miała znaczenia? big_grin

https://www25.patrz.pl/u/f/06/80/68/68068.jpg
                  • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 07.05.12, 21:01
                    ...a co ty mi tu Karen wieczorową porą gołe tyłki podrzucasz, hę?! Myślisz że tyłków in crudo nie widziałem?! Ja tu poważnie bo poważny a pilny problem mam...zaglądałaś już do swojej szafy? Może poleguje jakaś stara para wranglerów? Więc...pomóż Hardemu...plisss smile
                    • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 07.05.12, 22:14
                      Hardy, a coś Ty się nagle taki pruderyjny zrobił suspicious Jakie gołe? Jakie gołe?!
                      Przecież w levisach suspicious wink

Bardzo chciałabym Ci pomóc ale niedawno robiłam porządki w szafach
                      i ostatnia para wranglerów z "ery przedpotopowej" trafiła do wora a wór do PCK.
                      Nie mam wranglerów, mam inne firmowe uncertain
                      • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 07.05.12, 22:28
                        Ja? Pruderia?! shock O Matko Naturo!!! Hardy puder...znaczy pruderii używa?! A niech mnie wszyscy święci natury bronią!!!

Tyłek to tylko przydatek. Wranglery opięte na dolnych wypukłościach potrzebuję. Spodnie! Fotkę dżinsów!

No dobra, Karen...wskakuj w te inne firmowe, strzelaj tylną ili tylno-boczną fotkę i przesyłaj. O ile mogę prosić, to proszę smile Będę miał bez wranglerowskiej metki, ale zawszeć oryginalne dżinsy. Tylko aby metki innej firmy nie było widać! Jak coś nie pasuje na otwartym, to po privie suspicious
                        • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 07.05.12, 22:41
                          No dobra ale po privie bo nie mam wewnętrznego imperatywu
                          do uprawiania ekshibicjonizmu forumowego
                          a poza tym wytłumaczysz mi ładnie po co Ci ta fotka smile
                          • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 07.05.12, 23:25
                            Brawo! Dzięki, Karen smile Wytłumaczę smile

Na dziś już mówię Wszystkim - dobranoc smile
                            • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 07.05.12, 23:50
                              Proszę bardzo smile

Ja też już idę spać.

Dobranoc Wszystkim, spokojnej nocy i snów o pu...tych no..puchatkach, o! wink
                              • kkkkosmita Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 00:32
                                Dobranoc...
                                https://i.imgur.com/7MyPP.jpg

Dobranoc...
                                • krzys.ltd Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 08:38
                                  Ta depresyjna kurka to coś świetnego, ale się uśmiałem!
                                  ( nawet bardziej niż onegdaj, gdy dwa koguty podglądać gołe kury na rożnie poszły ).

W kwestii wiadomej, tj. mojej sąsiadki, melduję co następuje:
                                  a. stwierdziłem, że nie da rady by się mnie spodobała - nie jest bowiem ani trochę urodnie do mnie podobna!
                                  b.honor swój mam, pod przymusem perzu negocjacji prowadził nie będę!
                                  będę jedynie łypał na nią ( złym ) okiem, zza płota.
                                  • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 11:54

Dlaczego tak wieje i to zimny wiatr? uncertain

Krzysiu, honor sprawa najważniejsza a może to łypanie (złym) okiem
                                    w końcu przyniesie oczekiwany skutek? Ale z drugiej strony, jeżeli sąsiadka
                                    aż tak bardzo straszy swoją urodą to może i lepiej, że jednak te chwasty ją zasłaniają?

Kosmito, kura jest zabójczo śmieszna, ubawiłeś mnie tą fotką, że hej big_grin big_grin big_grin

Hardy, słowo się rzekło więc zerknij na pocztę, dobrze że słonecznie dzisiaj
                                    to nawet fajnie wyszła ta fotka smile

Przepraszam, że tak hurtowo do Was piszę ale mam mało czasu i już znikam.
                                    Miłego dnia wszystkim smile
                                    • kkkkosmita Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 12:45
                                      Cześć!
                                      Wydrukuję sobie tę kurę i nad wyrkiem powieszę! big_grin
                                      Ku serca pokrzepieniu!
                                      Śliczności kurka!
                                      • krzys.ltd Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 15:25
                                        Karen, ja nie wiem, może i ładna, ale - jak napisałem - nie podoba się mnie.
                                        Pewnie podobałaby się, gdyby była podobna do mnie, bo tylko ja się sobie podobam przecież
                                        ( jakoś tak, w ten deseń, w tym sensie )
                                        Zresztą zwróć uwagę na największą miłość Byron'a ( nie chodzi tu o Percy Shelley'a w żadnym wypadku, to Ulisses złośliwie i ze swawoli ten " romans " wymyślił! - dop. mój ) tj. Augustę www.thepeerage.com/p132.htm, toż ona wygląda jak sam Byron, tyle że w sukni!
                                        No nic, za to ciekawostkę znalazłem. Przeglądałem ostatnie klipy z meczów Unii i oto natknąłem się na filmik ze szkolenia kierowców! W okolicach 3.40 min. przy posesji w której obecnie mieszkam, i jednocześnie też okolice mojego panowania w ciągu kilku kolejnych minut.
                                        Inna rzecz, że denerwuję mnie to, że akurat ta okolica dla całego bezmała powiatu jest placem szkoleniowym. Bywa - wcale nie dodaje sobie - że na mojej ulicy jest jednocześnie
                                        kilkanaście elek! Manewrujących, tamujących,blokujących. Zgroza!

www.youtube.com/watch?v=kRm4w9n0dxs&feature=related
                                        • krzys.ltd Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 15:27
                                          edit:
                                          www.google.pl/search?q=augusta+byron&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&channel=np&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=hRypT6jaJ4_QsgaYo-2BBQ&sqi=2&ved=0CHMQsAQ&biw=1366&bih=675
                                          • ulisses-achaj Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 16:10
                                            Hmm ... Augusta i Percy - czyż nie są do siebie podobni, i to bardzo?

https://www.biography.com/imported/images/Biography/Images/Profiles/S/Percy-Bysshe-Shelley-9481527-1-402.jpg

https://www.thepeerage.com/001316_001.jpg
                                            • ulisses-achaj Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 16:11
                                              smile wink smile
                                              • krzys.ltd Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 16:20
                                                I znowu ze swawoli ( i niskich pobudek ) chcesz nam powiedzieć, że Jerzy Gordon ( winem opity? ) był się mylił i na dobrą sprawę chodził z obydwoma postaciami?!
                                                I nie rozróżniał ich nijak?!

Trzymajcie mnie w czterech ( we trzech nie dacie rady ) , bo nie wiem co intrygantowi zaraz zrobię!
                                                • ulisses-achaj Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 16:38
                                                  smile smile smile

Nie śmiem powiedzieć, że ich nie rozróżniał, Boże broń mnie od niecnej potwarzy! smile A czy chodził, hmmm ... na pewno spacerował...
                                                  A o spotkaniu w Szwajcarii dużo się mówiło ... wink
                                                  • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 16:48
                                                    Cześć popołudniowo wszystkim smile Chwila oddechu po pracy...jeszcze TYLKO trzy dni do weekendu wink
                                                    Tak oglądam fotki portretowe, oglądam...które jest które?! Takie som podobne suspicious

PS. Co się mówiło o tym...spotkaniu w Szwajcarii? Bom w tym temacie całkowitym laikiem jezd...big_grin
                                                  • krzys.ltd Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 16:55
                                                    Na temat spotkania w Szwajcarii:

Służba Bezpieczeństwa chciała skompromitować George'a Byron'a, rozpowszechniając sfałszowane materiały o tym, że spotkał się z Shelley'em.
                                                    Fałszywki rozprowadzano najprawdopodobniej przez agentów SB. Pisane były na maszynie z odręcznym podpisem Byron'a, który został podrobiony. Informacje o akcji przeciwko Byron'owi ujawniono w katalogu IPN na temat osób publicznych, gdzie umieszczane są spisy wszystkich materiałów, jakie bezpieka gromadziła.

Celem operacji SB było skompromitowanie Byron'a w środowisku pisarzy i wśród inteligencji
                                                    londyńskiej.

źródła:
                                                    Lista Wildsteina
                                                    Lista Macierewicza

• hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 17:15
                                                    Teraz to jestem w domu...ufff...od razu znajomy temat, znajome...nazwiska "fachowców" suspicious
                                                    Trzeba było tak od razu, Krzysiu!
                                                    PS.Ten podpis Byrona nie wygląda mi na sfałszowany, tylko skopiowany. Chyba facsimile...pewnie imprimatur od prezesa był uzyskany...
                                                    PS. PS. Nie pytam się "czy". Pytam się "kiedy" wystąpi Macierewicz na konferencji z prawdziwymi, niepodważalnymi, kompromitującymi Byrona dowodami?
                                                  • ulisses-achaj Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 21:20
                                                    Hmmm , żeby tylko z Percym, a dwie siostrzyczki to pies z kusą łapą??? smile smile
                                            • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 21:08
                                              Ulissesie a która to Augusta a który Percy? wink
                                              • ulisses-achaj Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 21:21
                                                Hihi otóż to, Karen.. ale ciiii, bo Krzyś już we mnie Macierewiczem rzucił.. smile smile smile
                                                • ulisses-achaj Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 21:22
                                                  PS Percy (oczywista smile ) na górze
                                                  Augusta na dole
                                                  smile
                                                  • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 21:31
                                                    Tak myślałam, Ulissesie....rozpoznałam po tych ócz błękitach
                                                    ale wolałam się upewnić big_grin

Tak Cię Krzyś zwyzywał?! O...to ja otworzę pod Jego domem Naukę Jazdy i jeszcze firmę remontującą drogi. suspicious

O, taką dokładnie, ha! wink

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1lItwU_GcXc5zpjO0Qydinfc3dmH3vjm06lmGpvk4avCKnRBx
                                                  • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 23:33
                                                    ...nie chcę zgłaszać zdania odrębnego, ale ten/ta/to na pierwszym zdjęciu, ma bardziej karminowe usta...suspicious
                                          • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 21:16
                                            Krzysiu, ulica koło mojego domu ma dosyć stromy spad
                                            więc L-ki trenują na niej ruszanie pod górę....dziennie to tak z 20 razy uncertain

Fajna muzyczka w tym filmiku z L. smile
                                        • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 17:02
                                          Krzysiu-ex, oglądnąłem filmik z jazdy szkoleniowej po..."stolicy polskiego żużla"? suspicious

Ty jeszcze narzekasz?! Nie widziałem ani jednej "eLki", a masz pretensje, że jeździ ich mnóstwo (chyba że jakaś eLka mi umknęła). Zobaczyłbyś, ile eLek szkoleniowych i egzaminacyjnych jeździ u mnie...to dopiero byś się zdziwił. Stadami jeżdżą!
                                      • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 17:30
                                        kkkkosmita napisał:
                                        > Cześć!
                                        > Wydrukuję sobie tę kurę i nad wyrkiem powieszę! big_grin
                                        > Ku serca pokrzepieniu!
                                        > Śliczności kurka!

Pewny jesteś Kosmito, że to kura? Na pewno kura?! Oberleutnant von Nogay też myślał...a później się przyznał! suspicious
                                    • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 16:51
                                      Karen...dzięęękiii big_grin Za te, no...dżinsy suspicious

PS. Byście widzieli, byście widzieli...a chcielibyście...a wała, jak Polska cała! big_grin
                                      • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 21:19
                                        Hardy smile cała przyjemność po mojej stronie, że mogłam Ci pomóc,
                                        to znaczy dobrze, że mam dżinsy big_grin
                                        • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 21:22
                                          Kosmito popatrz big_grin

https://www.roflzoo.com/pics/072010/breakdancing-kitten.jpg
                                          • kkkkosmita Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 21:41
                                            Jeśli koty próbują na głowie stawać...
                                            to świat na psy schodzi! big_grin
                                            albo...
                                            na malpy

https://i.imgur.com/WsgoNs.png
                                            • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 22:03
                                              Kosmito, tak się śmieję, że mnie brzuch boli.
                                              Wkleję w innym miejscy link do tej stronki, gwarantowana godzina
                                              z masażem przepony big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

Świat na psy schodzi? Coś już WU o tym wspominał big_grin big_grin big_grin
                                              • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 23:44
                                                ...a gdzie ten kot ma dżinsy, hę? Widocznie przy robieniu fikołka mu spadły big_grin
                                • 1agfa Re: Pilne! Prywatne! 09.05.12, 16:05
                                  Dawno nie widziałem tak wspaniałej kury. Kury w depresji!! big_grin
                                  Świetne to jest Kosmito!! big_grin I zamiast ulitować się nad zwierzęciem biednem, to się niecnie zaśmiewam! Wstyd, ach wstyd suspicious
                • czerwona-malpa Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 11:39
                  Hardy, niestety nie mam. Móglbym moja (pupe) w spodniach sfotografowac ale nosze tylko Levi Straus. Nie wiem tez czy moja tylnia czesc ciala bylaby tez na tyle interesujaca.
                  hardy1 napisał:

> Do Wszystkich! Do Wszystkich! Do Wszystkich! (zwłaszcza Pań. smile Pilne
                  > !

>
                  > Potrzebuję pilnie fotki spodni dżinsów "Wrangler"! Z tyłu z widoczną metką. Naj
                  > lepiej na kimś...znaczy na czyjejś pupie, ładnie opięte. Dlatego preferuję dams
                  > ką...znaczy pupę, ponieważ ładniej opina wink "Na bezrybiu" może być i męska...
                  >
                  > Nie, nie mogę wygooglać. Muszę mieć prywatną, bez szukania właściciela aby udzi
                  > elił zgody na wykorzystanie.
                  >
                  > Kto pomoże Hardemu i wklei tu fotkę?! Nie będę się dopytywał, czyją pupę wrangl
                  > ery opinają...suspicious
                  • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 17:33
                    W porządku, Małpo. Już mi pomożono.

PS. Staraj się nie wklejać całych komentarzy, do których się odnosisz. Jeżeli już musisz, to wklej tylko potrzebny urywek. Inaczej wątek robi się "bardzo gruby", zamulony.
                    • czerwona-malpa Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 21:23
                      Hardy, tak mie sie jakos "kliknelo". Poprawie sie.
                  • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 23:22
                    Dobry wieczór Wszystkim, porą nocną już...oświadczam uroczyście, że na dzisiaj skończyłem już ślęczenie nad papierami pracowymi! Ileż można ślęczeć, oczy mnie roznbolały, mózg się prawie zagotował z wysiłu umysłowego big_grin Koniec, czas na chwilę odpoczynku przed snem...a więc poczytanie, coście robili na Podwórku smile
                    • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 23:29
                      Tak na rozjaśnienie Podwórka...ładną fotkę Wam pokażę smile :

http://img526.imageshack.us/img526/9971/przeomrzekiwgrach.jpg
                      • kkkkosmita Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 23:35
                        Eeee... a co to jest?
                        Ja niestety jeszcze nie skończyłem swojej roboty.
                        Muszę wejść do pieniędzy... a net mi szwankuje!
                        coś się rwie!
                        No ... muszę jeszcze poczekać.
                        Jak był Aster, to net pracował lepiej.
                        Od kiedy UPC wykupiło Aster...
                        TO CAŁY CZAS COŚ SIĘ DZIEJE!devil
                        A ja muszę mieć dobre warunki!
                        • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 23:41
                          Jak to "co to jest", Kosmito? Piękny widok, prawda? smile Znalazłem to w swoim necie, niestety bez opisu...jakiś przełom rzeki. Wygląda mi na przełom Kolorado, ale to tylko przypuszczenie.
                          W każdym razie pięęękny big_grin
                          • kkkkosmita Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 23:47
                            Kurcze.
                            to nawet na przełom rzeki trzeba umieć patrzeć, żeby wiedzieć na co się patrzy!
                            to co zauważyłem samodzielnie, to lustrzane odbicie...
                            • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 09.05.12, 00:06
                              Możliwe, że to tylko lustrzane odbicie skał, możliwe że tam nie ma rzeki, tylko sucha pustynia...w każdym razie bardzo mi się podoba smile
                    • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 23:31
                      Tak, wieczór jest wyjątkowo dobry, Hardy - skończyłeś ślęczenie nad papierami
                      a ja skończyłam ślęczenie nad swoimi papierami big_grin

Poszukam jakiejś muzyczki i wkleję przed spaniem a Ty czytaj smile
                      • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 08.05.12, 23:38
                        To szukaj Karen muzyczki przedspannej, a ja...specjalnie coś dla Ciebie wkleję...chyba znajomego, mam nadzieję wink :

http://img689.imageshack.us/img689/3999/graszybowcowadolnylsk.jpg
                        (Góra Szybowcowa na Dolnym Śląsku)
                        • k.karen Re: Pilne! Prywatne! 09.05.12, 00:12
                          Dziękuję Hardy smile To jest Jeżów Sudecki i Góra Szybowcowa
                          a tu widok na szybowisko od strony Jeleniej Góry smile

http://img822.imageshack.us/img822/4140/testy1016.jpg
                          • k.karen DOBRANOC :) 09.05.12, 00:19
                            Późno już, czas na spanie,
                            spokojnej nocy i pięknych snów w kolorach zorzy polarnej
                            smile

A kołysankę niech zaśpiewa nam Enya smile

• 1agfa Re: DOBRANOC :) 09.05.12, 15:43
                              Niezwykła zorza i ładna "warstwa obrazowa" tej płytki. Dzięki, Karen smile . Chwilami zorza góruje na Ziemią całą, chwilami wydobywa się z wklęsłości, jak z misy głębokiej, promienna i wielobarwna.
                              A jaki piekny jest widok planety naszej, Matki Ziemi: błękitny klejnot w Kosmosie smile
                              Dzień jest jasny kiedy to piszę, o kołysance zorzą rozświetlonej - nic to! Co najwyżej Enya śpiewem spokojnym zachęci do dziennej i ożywczej drzemki wink
                          • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 09.05.12, 00:51
                            Piękne tereny, Karen smile
                            Czas już na mnie, zbierać się muszę w kierunku spannego łoża. Dobranoc Wszystkim smile
                        • 1agfa Re: Pilne! Prywatne! 09.05.12, 15:13
                          Ten widok Góry Szybowcowej mnie zachwycił, jak zwykle łan zboża, lub łan traw wykłoszonych wink Hardy, świetne zdjęcie; tak już mam, dziwactwo takie nieszkodliwe.
                          Po prostu lubię polegiwać sobie. Choć też szybowanie nad taką falą musi być pyszne!
                          • hardy1 Re: Pilne! Prywatne! 09.05.12, 15:26
                            Cześć Agfo smile Przyjemnie widzieć wreszcie Ciebie smile

Fotka Góry Szybowcowej piękna, ale już pisałem - to nie moje zdjęcie. Znalazłem wczoraj przypadkiem w swoim kompie...nawet nie wiedziałem że mam big_grin
    • k.karen 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 11:40

Doniesienia z frontu:
      1. Pogoda - wiadomo, wiosna wonna i radosna.
      2. Spanie - jak najbardziej, wyspałam się jak zwykle.
      3. Kawa - właśnie piję ale bardzo ostrożnie bo po obejrzeniu komiksu Jokkera
      boję się czy kolejne śmiecho-niespodzianki nie kryją się także w innych wątkach.
      4. Życzenia - tak, Wszystkim życzę udanego i pięknego dnia smile
      • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 15:28
        Dzień dobry poran..., ups! - popołudniowo, Karen, Agfo i Wszystkim kto zaglądnie smile

Dzień pięknie słoneczny, chyba niedługo wyskoczę odpocząć nad jezioro...woda na pewno jest już dawno baaardzo ciepła big_grin
        • 1agfa Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 15:56
          Dzień dobry, Hardy smile Spróbuj - nie wiem, jak u Ciebie, bo u mnie słonecznie (choć przelotnie tylko), za to chłodno.
          Poprzednie dni, dni dłuuuugiej majówki, były tak ciepłe (u mnie było powyżej 30 st. chwilami!), że mogła woda w jeziorze nagrzać się i trzymac temperaturę az dotąd.
          Przyjemnego pływania, Hardy, nie ma to jak wolna, otwarta, szeroka wodna przestrzeń.
          Ja już sobie popływałem wink, u sąsiada (zabawa to była przednia suspicious)
          Wspominałem przed majówką o krytym małym basenie; rozsuwany szklany dach, słońce wprost prażyło - trudno było sobie (i Jemu) odmówić...ale było chlapania!! big_grin
          Jak dzieci zgoła...suspicious
          I tym sposobem rozpocząłem Prawdziwą Wiosnę smile
          • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 16:20
            ...u mnie ciepło, Agfo...a więc - wyjeżdżam, na rower i nad jezioro smile
            • 1agfa Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 17:51
              Udanej wycieczki, Hardy, może zdasz małą relację? Ciekaw jestem, jak to z prawdziwym jeziorem jest, jak teraz wygląda, jaka woda "pomajówkowa", i czy faktycznie udało Ci się popływać.
              Powodzenia wink
              • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 20:28
                Po pierwsze - zdaję relację po wycieczce smile
                Po drugie - jezioro jest. Stwierdziłem wizualnie, organoleptycznie i dotykowo.
                Po trzecie - wygląda jak ocean w szkwale. Wicher (koło domu, kiedy wyjeżdżałem, był tylko zefirek), wysoka fala, białe bałwany grzywaczami rozbijającymi się na brzegu.
                Po czwarte - woda dzisiejszomajowa chłodniejsza o kilka stopni niż na początku maja. Wicher wymieszał wodę w jeziorze, warstwy górne cieplejsze z zimniejszymi dolnymi. Średnia temperatura spadła.
                Po piąte i najważniejsze, jak rozumiem - udało mi się popływać. Bardzo krótko, tylko mały kwadransik - dość zimna woda, pod pędzące fale. Bezpiecznie na początek. Dobrze, że pod pędzące fale, bo przypomina umiejętności nabyte pływania we wzburzonym jeziorze smile
                Po szóste - Twoje Agfo, życzenia powodzenia przyniosły efekt - z powodzeniem zaliczyłem pierwsze pływanie big_grin

PS. Po siódme, pytająco - nie wiem, jaka może być przyjemność z siedzenia z piwskiem w rękach przez brzuchatych młodzieńców, ledwie 20 metrów od wody... I nie wiem, dlaczego widziałem tyle młodych mam z berbeciami bawiącymi się piasku...znaczy nie chodzi o berbecie, tylko o sylwetki mamusiek...czyżby i u nas nastała moda na tuczenie młodych małżonek, jak w jednym z afrykańskich plemion?
                • k.karen Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 22:00
                  Hardy, odnośnie Twojego dopisku to tak, rzeczywiście
                  nasze społeczeństwo staje się otyłe. Najgorzej że widzi się otyłych
                  w coraz to młodszym wieku, to jest niepokojące. Nie rozumiem tego,
                  jak młoda kobieta może dopuścić do znacznej nadwagi jeśli to nie jest
                  związane z jakąś chorobą?
                  • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 22:12
                    W tym upodabniamy się do społeczeństw zamożnych , Karen. Akurat niedobrze, że w tym - mniejsza część świadomie dba o zdrowie i utrzymanie wagi, większa część społeczeństwa bardzo szybko "zdobywa" nadwagę, nic nie robiąc. I nie zależy to wcale od wieku... Eeechhh...
                    • k.karen Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 22:42
                      Ludzie jedzą byle co, byle jak i byle gdzie, to jest przyczyna otyłości.
                      Do tego stress, gonitwa a po pracy lenistwo na kanapie przed telewizorem
                      albo przed kompem, zero sporu, ruchu i aktywnego wypoczynku.
                      • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 22:50
                        Taaa...najlepsza metoda - spalaj nie mniej niż zjadasz big_grin
                        Ale jak tu namówić do aktywności, jeżeli rodzice nie nauczyli? Kiedy można "odpoczywać" co dzień po pracy przed telewizorem, leżąc na tapczanie, podjadając chipsy i popijając piwkiem, hodując "mięsień piwny"?
                        Chociaż...jestem widocznie wyjątkiem jako dziecko rodziców wink
                        • k.karen Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 23:05
                          Hardy, Ty wypoczywasz aktywnie ale do tego musisz mieć
                          prawidłowy metabolizm. W przypadku skłonności do tycia sam ruch nie wystarczy, musi być też odpowiednia dieta.
                          Ja nie narzucam sobie żadnych rygorów odnośnie diety, ruszam się tyle o ile a nie mam problemów z nadwagą. Prawdopodobnie mam doskonały metabolizm i pewnie to odziedziczyłam.
                          smile
                          • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 23:11
                            Karen...gdybym nic nie robił, to byłbym jak beczka do pokulania big_grin I to szybko. Wiem co mówię...nie mam genetycznie zaprogranowanej szczupłości. Niestety...a może i stety. Dzięki temu mam doping do nieleżenia bykiem na kanapie wink
                      • krzys.ltd Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 23:10
                        Ano tak.
                        Karen, ja wiem do czego służy ogród, tyle że tak wyszło - o czym już sygnalizowałem - w tym roku.
                        Mus to mus.
                        O wielu rzeczach nie wspomniałem z powodu swej wrodzonej skromno... ( no, nie, żartuję jak zwykle ) bo to i nie kronika moich rolno - budowlanych historii przecież, a i nudno byłoby to czytać.
                        Dość powiedzieć, że to i garaż, i altanę przenieść trzeba było. I 40 m. nowej siatki ogrodzeniowej postawić i setki mniejszych lub większych prac wykonać.
                        ( ps. kto przesadzał np. cały pluton kilkuletnich winorośli wie, jakie nawet te mniejsze prace
                        potrafią w kość dać ).
                        Teraz już z górki, tyle że nadganiać muszę z kolei okres luty - maj, który na powyższe poświęcić musiałem. Dziś, dla przykładu, cały dzień na po-zimowym czyszczeniu oczka spędziłem ( a jeszcze - z obowiązku! - musiałem łypać wymownie okiem na sąsiadkę! ).
                        I już prawie dość miałem.
                        ( Zauważyć nadto trzeba, że ten, kto widział moją postać [ niewymownie wspaniałą! ] in live,
                        raczej wie, że zaprawionego w bojach chłopo-robotnika raczej ona średnio przypomina...
                        i taką też ona, niestety, jest ).
                        No nic to, grunt że daje mi to radochę i mimo zmęczenia fizycznego czuję się naprawdę fajnie w tej roli ( i na tej roli ).
                • 1agfa Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 23:12
                  Świetna relacja, Hardy, dziekuję; nalegałem bo chciałem Twoimi oczami prawdziwe jezioro jak najprędzej zobaczyć, a że wyobrazić sobie z rzetelnej relacji można, to jakbym nad tym jeziorem sam był wink
                  (Ale że jak ocean, to nie wierzę big_grin) Dość, że fale były, ospałe jezioro wiatr obudził, do tańca wodę zmusił, zwichrował ją i zmierzwił falom grzywki...i szum, ten śniący się czasem szum fal na piasku...ech big_grin
                  No i popływałeś jednak w tej schłodzonej i zbełtanej wodzie (dobre sobie! tylko kwadransik!
                  Lepsze jest pływanie w chłodnej (aby nie za zimnej) wodzie, zawsze mi sie jakoś raźniej wtedy pływało, niż w ciepłej "zupowatej".
                  Piękne masz miejsce do mieszkania, w rozmaitości bogate.
                  Co do życzeń, to nie wiesz, że ja szczęściarz jestem? I jak życzę - to życzę! Sprawdza się suspicious

Siódmy punkt - rzeczywiście, coraz więcej młodych otyłych, obojga płci; to chyba fast- food?
                  Wszechobecne śmieciowe jedzenie (tfu) - z drugiej strony przesadna chudość...
                  także anorektyczki (może tylko w moim mieście, często spotykam na ulicy).
                  Kiedyś było wiecej godzin w-f w szkole, (odjęto na religię), zamiast tivi i kompa chodziło się na zajęcia sportowe. Czas taki nastał, pyffko i nuudzą się (choć nie wszyscy młodzi, oczywiście - nie lubie uogólniać).
                  Ale jeszcze zobaczymy na ulicach i plażach pięknie rozebrane i zgrabne Panie i dziewczyny big_grin, jeszcze są!
                  (Piwo tuczy, niestety, stąd tzw. mięsień piwny, a kysz!) sad
                  • k.karen Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 23:47
                    Późno, lecę spać smile

Dobranoc Wszystkim, pięknych snów smile

Zielona kometa McNaught ( C/2009 R1 )
                    https://www.geekweek.pl/wp-content/files_flutter/jt_th_bed743d08114c54bf92e6fd6ac1cf82e_12761298871.jpg
                  • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 23:52
                    Porównanie do grzywaczy na oceanie...noooo...w odpowiedniej proporcji oczywiście big_grin Mogłem fotkę strzelić, to miałbyć...wizualizację jeziora, Agfo big_grin
                    Woda do pływania na dłuższych dystansach nie powinna być ani za ciepła, ani za chłodna. Najlepiej, jak po kilku minutach "nie czuje się temperatury wody".

W czasach naszego dzieciństwa to przesiadywaliśmy całe dnie na dworze, a nie w domu. W młodzieńczych podobnie. Może nie było aż takich "atrakcji elektronicznych", jak dzisiaj? Ale...przecież mamy te "cudeńka". Jednak korzystamy umiarkowanie smile

Czas już na mnie, dobranoc smile
          • 1agfa Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 18:07
            Sąsiad tak namawiał, a upał był tak ogromny, słońce przypiekało porządnie, gości u sąsiada sporo (nawet znajomych wspólnych spotkaliśmy, dawno niewidzianych wink, że we wspomnianym basenie roiło sie od licznego luda spragnionego ochłody.
            Zatem nie pływanie to było, a chlapanina - za to śmiechu wiele i zabawy jak wspomniałem zgoła dziecięcej suspicious
            Panie się opalały po owym chlapaniu, a także grill był i temu podobne przyjemności i smakowitości, pewnie jak Polska długa i szeroka działo się to samo.
            Ale taki basen (choć niewielki), to jednak fajna rzecz, jak sie okazało. Już w zeszłym roku namawiał sąsiad - nie chodzilismy, a szkoda...
            Więzi trzeba zadzierzgać sąsiedzkie i miłe, ot co! wink
            Wspaniała i udana była dla nas ta majówka, mam nadzieję, że Podwórkowiczom też udanie i z mozliwością zachowania miłych wspomnień czas ten upłynął smile
            • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 20:39
              Długą majówkę też spędziłem pięknie, Agfo, w gronie krewnych...tyle że blisko naszej tuziemczej Wielkiej Wody smile

PS. Dobrze zrozumiałem? Żałowałeś, że w ubiegłym roku, mimo namów sąsiada, nie chodziliście po wodzie basenu? Hmmm...czyżbyś w tym roku wziął przykład z pewnej znanej postaci ze starożytności? big_grin suspicious
      • 1agfa Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 15:30
        Dzień dobry, Podwórko miłe i Podwórkowicze, a także WKN i WKZ wink
        Zdeprowincjonalizowałem się * niniejszym i wróciłem do mojego miasta, no i na Podwórko - oczywiście smile
        Ale że (jak Karen wspomniała) jest wiosna radosna wink to przelotem tylko najprawdopodobniej, zależy jakie pogoda podyktuje warunki lub też "waronki" big_grin
        Ostatnie dni - ziiimne noce, deszczowe w moich okolicach (co dobre i pożyteczne, ziemia spragniona, napojona wink), jeszcze więcej by sie zdało big_grin
        Może być, że znowu się sprowincjonalizuję *, w łaskawych okolicznościach przyrody.

* zdeprowincjonalizować - zarzutów proszę nie czynić, że słowo dziwne, gdyż jest ono zaczerpnięte z przebogatej (? wink mowy klasyka.
        A ja tylko zastosowałem! big_grin
        big_grin
        • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 15:57
          "Zdeprowincjalizować"? Na pewno lepsze niż "uwielkomiejścić" big_grin
          Że nie wspomnę o "dekapitacji"...bo wtedy byśmy mieli problem, Agfo suspicious
          • krzys.ltd Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 19:56
            Cześć wszystkim. Witaj miły Agfo!
            Ja akurat poogrodnie skonany jestem. Do dwóch kwadratów. Albo i do trzech! ( i tak nie wiem ile to ewentu. miałoby być, to i wartościować i do ośmiu sobie swobodnie mogę,
            nigdy nie rozpoznawałem o co w tych potęgach, kwadratach i ułamkach miałoby niby chodzić - dop. z wywiadu z autorem, udzielonego " Prawdzie " w 1998 r. ) .

Wprawdzie tego Ulissesa niedobrego, tego od pobuzi, tzn. od potwarzy zadanej Byron'owi, jakoś nie widzę, ale odburknąć mogę:
            - Ja Ci jeszcze pokażę! Ulissesie Ty! Niedobry!

Na dobry sen:

www.youtube.com/watch?v=HnN4wjTrOX4
            • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 20:42
              ...z wielkim zainteresowaniem...rzekłbym że nawet "z taką pewną dozą niecierpliwości" będę oczekiwał ne "pokazanie", Krzysiu-ex wink

PS. Jeżeli chodzi o kwadraty...czy czaserm na działce nie grałeś w...klasy? wink
              • k.karen Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 21:52
                Agfo miałeś udaną majówkę, witaj smile
                A tak, z sąsiadami trzeba dobrze żyć. Mam bardzo miłych sąsiadów
                i żyjemy w zgodzie a nawet przyjaźnimy się z niektórymi.
                Chciałabym mieć basen ale ogród mały więc trzeba zadowolić się
                w upalne dni "sztucznym deszczem" smile

Dobrze Cię widzieć smile
            • k.karen Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 22:09
              Krzysiu, ogrody mają nam służyć do odpoczynku
              a tu odwrotnie bo i ja po pracy w ogrodzie jestem zmęczona.
              Do tego wieczór zrobił się parny i senny, a może ta senność
              to z zapachu kwitnących jarzębin? Wieczorem rośliny pachną
              intensywnie a gdy duża wilgotność to nawet dusząco Mam w ogrodzie
              kokorycz, której kwiaty wydzielają bardzo dziwny zapach, trudny do opisania
              teraz wydziela migdałowo-cytrynową woń smile

Przez tę piosenkę, którą zagrałeś i przez te majowe zapachy
              to przypomniał mi się taki wiersz Leśmiana:

"Majowa noc"

Ty przychodzisz jak noc majowa...
              Biała noc, noc uśpiona w jaśminie...
              I jaśminem pachną twe słowa...
              I księżycem sen srebrny płynie...
              Kocham cię...

Nie obiecuję ci wiele...
              Bo tyle co prawie nic...
              Najwyżej wiosenną zieleń...
              I pogodne dni...
              Najwyżej uśmiech na twarzy...
              I dłoń w potrzebie...
              Nie obiecuję ci wiele...
              Bo tylko po prostu siebie...
            • 1agfa Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 22:40
              Krzys.ltd napisał:
              > Ja akurat poogrodnie skonany jestem. Do dwóch kwadratów. Albo i do trzech!
              Cześć, Krzysiu ef smile Że skonany jesteś to rzecz naturalna i do kwadratowości wielokrotnej podobna, bo jakże to inaczej? Ogrodnikiem być, który akwen ogromniasty (skromnie oczkiem wodnym zwany), zarybiony (sic!) ogromnymi rybami, własnymi rękami sprokurował, dodatkowo pracami archeologicznymi i gemmologią wink się parał miesięcy wiele, toć to praca herkulesowej podobna suspicious
              O samym przesadzaniu drzew kiedy przeczytałem, o ich ilości - mina mi zrzedła z podziwu, bom ja na takie bohaterstwo bym się nie ważył! big_grin
              Mimo "skonania ogrodniczego" przyznac musisz, że dobre to jest zmęczenie, satysfakcjonujące dziwnie; naturalne zmęczenie dające dobry i zdrowy sen.
              Robi się konkretną rzecz dla roślin, które przez ptaki i inne zwierzaki zasiedlone będą (które to ptaki spać potem od świtania nie dadzą wink, oczy nacieszyć i napaść do syta można tym, co się uczyniło ogrodnikiem będąc, choćby i niedzielnym jak ja...
              O potęgach, kwadratach i ułamkach...to może kto inny... wink ja prosty małorolny jestem big_grin
              O skromnośći! Tyś już w wywiadzie wyznał...
              Ja dopiero teraz, po cichu...ciii, że jeno elementarnie smile

A piosenka? na dobry sen, piekne dwa w jednym: Pana-Herbertowe wierszowanie smile
              Dobranoc
              • k.karen Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 22:58
                Robi się konkretną rzecz dla roślin, które przez ptaki i inne zwierzaki zasiedlone będą (które to ptaki spać potem od świtania nie dadzą

Agfo, ptaki już teraz spać nie dają. Wczoraj w nocy, ok 2-giej, obudził mnie
                jakiś hałas a to słowiki i łozówki urządziły sobie nocny koncert smile

U Was też słychać te nocne trele? smile
                • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 23:44
                  Czas już na mnie...ptaki u mnie wieczorem nie są słyszalne, czasem rano...dobranoc, Moi Mili smile
                • 1agfa Re: 9 maja 2012 i już :) 09.05.12, 23:54
                  Karen smile, w moim mieście z rzadka tylko, pod oknami zabłąkany jakis ptak trafi i się odezwie (dachowych zas..iadywaczy nie licząc, oczywiście); sroka na przykład przeleci, bywa i zakrzyczy. Czasu wiosennych i jesiennych przelotów zdarza mi się usłyszeć nawet przy zamknietych oknach klangor przelatujących kluczem żurawi, lub zdecydowany i mocny jazgot gęsi (chyba nade mną jakieś odwieczne szlaki tych przelotów prowadzą smile, a nawet zobaczyć, kiedy sie zdarzy być wtedy na ulicy.
                  Za to na działce! shock Na działce trudno oko zmrużyć od najbledszego świtania; krzyczą sroki, sójki (jak Szaliczek kiedyś nazwala: z błekitnymi lusterkami na skrzydłach - zapamiętałem! smile, odzywa sie wszelkie znane i nieznane ptactwo, równiez wrzeszczą przerażliwie bażanty, które z niekłamaną radością ujrzelismy, że są, że przeżyły! big_grin
                  Ale sami sobie zgotowalismy ten los: we wszystkich budkach lęgowych zawitało nowe życie, a także ptactwo "przychodnie" i koty, a nawet wiewiórki stawiają się regularnie "na apel" big_grin
                  Dla mnie to niewielki problem, te przedranne odgłosy, to jest tylko wiosenno-letnia "atrakcja" - Ty Karen odbierasz to pewnie inaczej, mając to codziennie; ptasia hałasliwość może okazać się dokuczliwa, przyznaję.
                  Te odgłosy zdarzaja się się często nie w porę, rzeczywiście wink
                  smile
                  • 1agfa Re: 9 maja 2012 i już :) 10.05.12, 00:13
                    Tym razem na działce bylismy z naszą Mruczką (jak do nas trafiła - opis gdzieś w czeluściach Podwórkowych byc musi. Pobyt był dość długi, toteż nękała mnie obawa, że może się zagubi, a ponadto co sie wydarzy, kiedy spotka się z urodzonymi tam i przebywającymi juz spory czas kotami - całą czwórką! (do których jak może pamiętacie zimą furaż woziłem?).
                    Znacie? No to posłuchacie suspicious
                    Ale to jutro...Dzisiaj padam na pisk, późno już jest bardzo i od nocnego markowania, wiejskie zdrowe zycie prowadząc odwykłem suspicious

Dobrej, spokojnej i pogodnej nocy życzę Wszystkim i jasnego, miłego poranka smile
                    • kkkkosmita Re: 9 maja 2012 i już :) 10.05.12, 01:41
                      Agfo. Jestem ogromnie ciekawy spotkania Mruńki z kotami.
                      wiesz... Mruczka jest domowym teraz kotem. Z pewnością jest dobrze "odpasiona" i silna.
                      Ja to na działce zawsze mam ten problem, że mój wojowniczy kocurek... na widok kota zza płotu...
                      Zaczyna bronić swojego terytorium.
                      Rzuca się jak szalony na takiego maleńkiegoo wiejskiego kotka (te wiejskie koty dużo nie ważą... dorosły osobnik... to do kilograma, a mój tygrys... tak z 5- 6 kg na pewno, pomimo.., że tez jest odchudzany)
                      Naprawdę ...
                      tylko się martwię, żeby wsiowy kot dał radę uciec...
                      • kkkkosmita Re: 9 maja 2012 i już :) 10.05.12, 02:05
                        Elektroniczny tarot on line

MI POKAZAŁY SIĘ TRZY KIJE, na dobranoc zapewne. Myślę, że dlatego, że pod groźbą kija muszę iść spać. A więc dobranoc. link tarotowy
                        • kkkkosmita Re: 9 maja 2012 i już :) 10.05.12, 02:08
                          Jeszcze raz w tarota wszedłem i znów o kijach mowa!
                          aż wkleję:
                          W tym, co się dzieje i o co pytasz, kluczowa role odgrywa pewien człowiek w typie Waleta Kijów, a więc mało odpowiedzialny ryzykant i awanturnik, siewca niepokoju (twórczego niepokoju). Może ty sam nim jesteś?

Siewcą twórczego niepokoju zdecydowanie nie jestem, raczej koń-sumentem jestem.
                          Natomiast te kije bardzo mnie niepokoją, bo kij to kij!
                          wiadomo do czego służy!
                          dobranoc

• hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 10.05.12, 07:15
                            Wiadomo, Kosmito. Zresztą Lwów i Kijów ci u nas mnóstwo wink
                            • kkkkosmita Re: 9 maja 2012 i już :) 10.05.12, 09:49
                              https://wstaw.org/m/2012/05/10/Strze%C5%BC_si%C4%99_psa.PNG
                              • hardy1 Re: 9 maja 2012 i już :) 10.05.12, 15:43
                                Hmmm...nie chcę się zbytnio wtrącać, poliglotą nie jestem...ale od kiedy, Kosmito, piękny miluśki kotek jest złym psem?! shock
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka