Dodaj do ulubionych

02 luty 2013, CWP, dalej plucha

02.02.13, 10:42
Dzień dobry na nowym CWP smile Plucha, plucha, plucha...taka zima od kilku dni. Za kołnierz pada, wszystko mokre. Czekam do wiosny, aby wyschło.

Wiadomość dnia - Legnica zarobiła (chyba) na kilkunastu Niemcach. Napili się i zaczęli się awanturować, rozrabiać w pociągu relacji Wrocław-Drezno. Zaczepiani ludzie wezwali policję. Ta awanturników zgarnęła i zawiozła do najbliższego "żłobka", właśnie w Legnicy.

Czyżby niemiecki naród nie był wcale lepszy od nas? Czyżby to był zwykły naród, z ludźmi w większości normalnymi, ale i gorszymi? Jak wszędzie?

Ufff...uspokoiłem się. To dobrze. Nie ma lepszych i gorszych narodów. Są tylko bardziej i mniej bogate, często wynikające z uwarunkowań historycznych i "miejsca na Ziemi".
Obserwuj wątek
    • mirekms Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 02.02.13, 11:23

sobota,2 lutego (link),sport-10

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/283387_148195815261620_6260454_n.jpg

rysunek - Tomasz Wiater

• hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 02.02.13, 11:30
        ...to ta gorsza strona narodów...
        • k.karen Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 02.02.13, 11:58
          Dzień dobry smile

Hardy, nie słyszałam o tych "miłych" niemieckich turystach.
          Na szczęście nie należymy do tych, którzy oceniają naród na podstawie
          marginesu. Nie ma kraju na świecie, w którym nie istnieliby tacy ludzie,
          jak ci turyści z Niemiec.

Rysunek, który wkleił Mirek mówi wszystko.

Miłego dnia, szybkiego zdrowienia naszym przeziębionym,
          a ja zanurzam się w domowe obowiązki i chyba zamelduję się dopiero wieczorem.

Do napisania smile
        • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 02.02.13, 12:08
          Cześć Karen smile
          O to chodzi - o nieocenianie narodów na podstawie wybryków czy grzechów popełnianych przez "gorszą część". Łatwiej ją widać, ale to wszędzie jest margines. Tyle że nie do wszystkich oceniających to dochodzi. Łatwiej posługiwać się stereotypami i "newsami", niż rozumem.

Deszczyk kapie u mnie bez przerwy, drugi dzień... Przynajmniej więcej coś popiszę, poczytam, oglądnę kilka ciekawych transmisji sportowych...nie będę się nudził smile
          • witekjs Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 02.02.13, 13:10
            hardy1 napisał:

> Cześć Karen smile
            > O to chodzi - o nieocenianie narodów na podstawie wybryków czy grzechów popełn
            > ianych przez "gorszą część". Łatwiej ją widać, ale to wszędzie jest margines.
            > Tyle że nie do wszystkich oceniających to dochodzi. Łatwiej posługiwać się ster
            > eotypami i "newsami", niż rozumem.
            >
            > Deszczyk kapie u mnie bez przerwy, drugi dzień... Przynajmniej więcej coś popis
            > zę, poczytam, oglądnę kilka ciekawych transmisji sportowych...nie będę się nudz
            > ił smile

Wpływ negatywnych stereotypów jest nieunikniony we wszystkich krajach.
            Zmienia się to z czasem, kiedy pojawia się możliwość i narasta wzajemne poznawanie, w czym bardzo pomocne są otwarte granice.
            Ciekawy był finał zaistnienia negatywnego stereotypu Polska we Francji - "Polskiego Hydraulika"
            /.../
            "Polskiego hydraulika" wymyślił przeciwny konstytucji europejskiej francuski polityk narodowej prawicy Philippe de Villiers. Posłużył on w ksenofobicznej kampanii przed referendum 29 maja 2005 r. do straszenia Francuzów rzekomym zalewem tanich pracowników z Polski. POT postanowiła przekuć ten negatywny i niechętny nam stereotyp w dowcipną kampanię promowania Polski./.../

www.kampaniespoleczne.pl/kampanie,200,postrach_francji_znakomita_wizytowka_polski
            • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 02.02.13, 13:23
              Tak, otwarcie granic i przemieszczanie się ludzi z różnych narodów, powoduje zmniejszenie stereotypów. Tyle że jeszcze długo stereotypy utrzymają się "na prowincji", gdzie podstawowym zachowaniem jest "o , Murzyn!".
              Na szczęście nawet tam się zmniejsza.
              • mirekms 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 02.02.13, 23:15

Dzień Życia Konsekrowanego 2 lutego 2013 roku

https://pliki.episkopat.pl/cms/pliki/c9385/t5.jpg

https://pliki.episkopat.pl/cms/pliki/c9391/t5.jpg

podpisali:

Pasterze Kościoła katolickiego w Polsce
                obecni na 359 Zebraniu Plenarnym KEP
                • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 08.02.13, 23:01
                  Zastanawiam się, czy od poprzedniej , 357 Konferencji, biskupi zmienili już (pewnie) zużyte środki lokomocji dojazdowej na Konferencję, na nowsze modele...:

(znalezione w necie):
                  Oto przegląd biskupiej floty, którą ojcowie kościoła przyjechali na 357. zjazd Episkopatu Polski.
                  1 Audi A6. Prymas Polski abp Józef Kowalczyk zjawił się służbową limuzyną – wartym minimum 200 tys. zł audi a6. Nie znamy wersji silnikowej limuzyny, ale obstawiamy, że urzędujący w Gnieźnie Prymas, wybrał diesla, pozwalającego szybko i tanio przemieszczać się w celu głoszenie Słowa Bożego.
                  2 Volvo XC60. Mimo że w województwie łódzkim ciężko o góry, i trudny teren, to Biskup łódzki Adam Lepa, wybrał warte minimum 140 tys. volvo xc60 z napędem na cztery koła. Czyżby miało mu to pomóc w dotarciu do wiernych, którzy nie doświadczyli łaski drogi bez dziur w ich miejscowości?
                  3 Volkswagen passat. Popularnego sedana klasy średniej, w najnowszej generacji, wybrali metropolita warszawski kard. Kazimierz Nycz i metropolita krakowski kard. Stanisław Dziwisz. Ceny Passatów zaczynają się od 83 tys. zł.
                  4 Lexus RX 450h. Biskup kielecki Kazimierz Ryczan, dba o środowisko. Na zjazd biskupów przyjechał hybrydowym lexusem RX 450h, który kosztuje od 300 tys. zł.
                  5 Chevrolet Captiva. Dużo, za rozsądną cenę. Tak wydaje się myśleć o samochodach biskup siedlecki Zbigniew Kiernikowski, który na 357. zjazd Episkopatu Polski przybył SUV-em Chevroleta – captivą. Siedmioosobowe auto, które pomieści biskupią świtę, to wydatek ok 100 tys. zł,
                  6 Skoda Superb. Biskup ełcki Jerzy Mazur wybrał Skodę Superb pierwszej generacji. Nie wiemy czy biskup jest właścicielem auta od nowości czy też kupił je używane. Z pewnością jednak, czeska limuzyna nie rzuca się oczy.
                  7 Hyundai Sonata. Biskup senior zielonogórsko-gorzowski Paweł Socha, podobnie jak biskup Jerzy Mazur, również wybrał nie rzucające się w oczy auto – koreańskiego hyundaia sonatę.
          • kkkkosmita Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 03.02.13, 01:17
            Łatwiej posługiwać się stereotypami i "newsami", niż rozumem
            Tak a propos niedoceniania...przeceniania... wyceniania...doceniania...
            to postanowiłem, że chcę zostać dziadkiem...tongue_outbig_grin
            no i mam problem...
            Bo niby gdzie tu znaleźć dla syna taką dziouchę...coby mi się podobała... i jedynaka chciała?
            Pytam się.
            Gdzie takie siedzoM?

tongue_outbig_grintongue_out:Ftongue_outbig_grintongue_outbig_grintongue_outbig_grintongue_outbig_grintongue_outbig_grin
            http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
            • kkkkosmita Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 03.02.13, 01:20
              a tak w ogóle to cześć...
              I czy aby na pewno to już mamy sobotę?tongue_out
              • mirekms Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 03.02.13, 10:37

i temat dziadka Kosmity zakończony (link)

Kosmito

ludzie na mieście mówią,piwo z rana jak śmietana (link)
                • kkkkosmita Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 03.02.13, 23:47
                  i temat dziadka Kosmity zakończony (link)
                  no dooobraaa...
                  Mirkuuu...
                  W końcu się okazało, że to niedziela!devil
                  I jeszcze ona jest!
                  Wolałem sobotę... ale trudno...
                  jutro będzie już poniedziałek! big_grinbig_grinbig_grin
              • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 03.02.13, 11:45
                Tak, Kosmito, na pewno mamy już sob...niedzielę.
                Natomiast sprawa dziadków na Podwórku, jest sprawą bardzo drażliwą dla niektórych...oprócz Agfy tongue_out Delikatnie więc proszę, w tej delikatnej materii...

Co do wybrania wybranki, znaczy dziouchy dla syna...no cóż. To syn musi się wykazać trochę większą aktywnością. Wyrzuć go spod pierzyny! Niech ruszy dupsko! Dość siedzenia! (przepraszam, ale "dupsko" tutaj bardzo pasuje tongue_out)
                • k.karen Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 03.02.13, 15:37
                  Dzień dobry Wszystkim smile
                  Nie nadążam z czytaniem, rozdyskutowaliście się a ja nie mam kiedy przeczytać wszystkiego...

Miłego popołudnia i wieczoru smile
                  • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 03.02.13, 16:07
                    ...no proszę, niektórym "i tak źle, i tak niedobrze" tongue_out Mało rozmawiamy - mało do czytania. Dużo rozmawiamy - za dużo do czytania suspicious
                    • k.karen Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 03.02.13, 16:16
                      Nieee Hardy, nie jest źle że "dużo czytania", jest źle że nie mam kiedy przeczytać i dyskutować uncertain
                • kkkkosmita Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 03.02.13, 23:52
                  To syn musi się wykazać trochę większą aktywnością.

No więc sławnie się wykazuje...
                  Gust ma po tacie i wszystko co ładne mu się podoba! tongue_out
                  Hmmm.....(???)tongue_out

Ja podobno zostałem ocalony przez żonę...tongue_outtongue_outtongue_out

• hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 15:49
                    Bogactwo wyboru? tongue_out
                    To jest problem. I ta, i ta, i tę, i tamtą...echhh... Lepiej, kiedy dostępność nie jest prawie nieograniczona. Najgorsze jest niezdecydowanie. Czas jest ograniczony! wink
                • 1agfa Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 06.02.13, 02:08
                  Hej cześć Hardy smile
                  Tak, dla mnie nie jest ta sprawa drażliwa...(mówię delikatnie i z pełnymi względami wobec niektórych wink)
                  Czego i Wam życzę - jesli kto chce. To sie przekona, kurczę!! shock Jak do wiwatu można dostać od pędraków/pędziwiatrów big_grin

Hardy napisał:
                  (...)
                  > Natomiast sprawa dziadków na Podwórku, jest sprawą bardzo drażliwą dla niektóry
                  > ch...oprócz Agfy tongue_out Delikatnie więc proszę, w tej delikatnej materii...

(...)
                  • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 06.02.13, 21:52
                    Wolałbym mieć pędziwiatrów i za nimi ganiać, Agfo. To sto razy lepsze niż ciągle czekać aż się na naszym najlepszym ze światów pojawią big_grin
            • 1agfa Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 06.02.13, 02:20
              Cześć, Kosmito smile
              Ani się spodziejesz, ani.
              Kosmito big_grin tak naprawdę, to nie znasz dnia ani godziny, kiedy jakas go capnie...
              Nawet możesz sie nie dowiedzieć, aż...! big_grin
              (Wcale nie zyczę Ci niespodzianek, ale ...bocian jest Polakiem wink wink
              Zapewniam Cię, że jedynacy mają branie! suspicious

Kosmita napisał:
              (...)
              > to postanowiłem, że chcę zostać dziadkiem...tongue_outbig_grin
              > no i mam problem...
              > Bo niby gdzie tu znaleźć dla syna taką dziouchę...coby mi się podobała... i jed
              > ynaka chciała?
              > Pytam się.
              > Gdzie takie siedzoM?
    • illmatar Wesoło o śmierci 02.02.13, 16:57
      Moi drodzy, jako osoba zupełnie niewierząca mam neutralny stosunek do religii. Ale bardzo lubię poezję wielu religijnych rzeczy, na przykład psalmów, biblijnych bon motów, niektórych myśli.

Pozwalam sobie podrzucić mój rysunek na dziś, 2 lutego.
      • mirekms Re: Wesoło o śmierci 02.02.13, 23:23
        Illimatar

Jego Ekscelencjom i Eminencjom pilnie do Pana

błędnie wstawiłem słowa Jego Ekscelencji i Eminencji (link)
        z dzisiejszego listu pasterskiego

pasuje do rysunku
        • hardy1 Re: Wesoło o śmierci 02.02.13, 23:37
          Zawsze potrafili swoje przyziemne cele ubierać w piękne słówka. To podobnie jak z bogactwem wystroju kościołów.
          W roku 2012 do zakonów wstąpiło o połowę mniej Polek niż w roku 2007. W ciągu 5 lat dwukrotne zmniejszenie "chętnych"...
          • mirekms Re: Wesoło o śmierci 03.02.13, 00:00

czy oni w episkopacie planują zbiorowe samobójstwo???

"Wyrażamy w nich teraz naszą gotowość na ostateczne spotkanie ze Zbawicielem"

• hardy1 Re: Wesoło o śmierci 03.02.13, 00:12
              Oni znów pięknie tylko mówią - wyrażają "gotowość". Nie "już teraz", tylko kiedy przyjdzie czas. Chcą jak najpóźniej...tylko o tym nie mówią. Tak to i ja potrafię, bo też kiedyś odejdę.
    • mirekms 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 10:39

niedziela, 3 lutego(link) sport-10
        • hardy1 Re: 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 11:41
          Cześć niedzielnie międzysportowo w oglądaniu smile
          Mirku, swingująco? Bardzo ładnie...ale powiedz mi, kiedy wreszcie wiosna nadejdzie?! W Twoim kalendarzu jakoś o tym cicho...uncertain
          • hardy1 Re: 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 16:30
            Oglądam kątem oka ćwierćfinał Pucharu Afryki w piłce nożnej. Słyszę komentatora - w ubiegłym roku na uroczystej gali wyróżniono jaja Ture.
            Czy ktoś wie, o czyje...znaczy, o co chodzi? suspicious
      • illmatar Re: 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 16:16
        Podoba mi się Uniemysł i motto na dziś.
        • mirekms 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 22:15

w jutrzejszym wydaniu tygodnika "Wprost"

"Kaczyński w spódnicy" piszą:

"Nie umiem posługiwać się komputerem,
          nie umiem wysłać esemesa,
          nie mam prawa jazdy,nie umiem pływać,

konto założyłam parę lat temu,gdy nie chciano
          mi już wypłacić honorariów w gotówce - wylicza posłanka Pawłowicz"

tekst red.Anny Panuszuszko i Piotra Śmiłowicza
          • hardy1 Re: 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 22:20
            ...oto ci, którzy chcieliby być przewodnikami Polaków...zawrócić ich w przeszłość.
          • mirekms Re: 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 22:23

o jej przeszłości

"Najpierw pracowała jako doradca prawny w gabinecie ministra członka
            Rady Ministrów Artura Balzaca,a potem krótko w Biurze Prasowym Rządu

Jednak Balazs jej nie pamięta.
            To jednak ona wymyśliła,że Hanna Gronkiewicz-Waltz może być
            kandydatką na prezes NBP"

------------------
            moje podkreślenia
            • mirekms Re: 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 22:37

prezes NBP Gronkiewicz
              w latach osiemdziesiątych w godzinach nocnych
              czuwała
              nad grobem księdza Jerzego Popiełuszko

od 1982 roku działaczka Ruchu Odnowy w Duchu Świętym (link)
              • mirekms 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 22:57

poniedziałek

7:15 Ludwik Dorn,Sygnały Dnia PR 1
                7:20 Paweł Kowal,TOK FM

7:40 Aleksander Smolar,TOK FM
                8:02 Roman Kuźniar,RMF FM

8:02 Jacek Żelek u Moniki Olejnik ,RMF FM

8:03 Mariusz Kamiński,TVP Info
                8:07 Paweł Kowal i Marek Sawicki,TVP 1

8:15 Włodzimierz Czarzasty,radiowa Trójka
                8:16 dr Janusz Meder,prezes Polskiej Unii Onkologicznej,PR 1

8:45 Witold Waszczykowski,Polsat
                9:10 Adam Bielan,TVP Info

10.10 Jacek Kurski,TVP Info

• hardy1 Re: 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 23:15
                  Dziwne, oprócz Czarzastego i lekarza, wszyscy inni są z prawej strony sceny politycznej. Czy to nie znaczące, iż media skrzywiają obraz polityczny w Polsce?
                  • kkkkosmita Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 00:09
                    Czy to nie znaczące, iż media skrzywiają obraz polityczny w Polsce?
                    Według mnie, często media interpretują obraz Polski na podstawie autorskiego wyboru...zapraszanych gości.
                    Dzisiaj...
                    ... to była chyba... kawa na ławę(?)
                    Podobała mi się wyłącznie podpowiedź Millera!

Ziobro... jest jak dziecko we mgle..niby chce 'dobrze"... ale nawet nie wie co to znaczy.
                    Coraz częściej, przy okazji sprawy dróg w Polsce, słyszę...o tym, nad czym tu od dawna popłakuję!
                    O tym, że ustawa o zamówieniach publicznych, pomimo... że taka śliczna, działa odwrotnie niż było założone i że trzeba ją szybko zmienić!
                    Już dawno trzeba ją było zmieniać.
                    Skutki tej ustawy...są...no nie wiem... nie potrafię tych straconych pieniędzy policzyć.
                    Zwyczajnie jest ich za wiele...
                    a do tego sprawy wykonawstwa, będą ciągle generowały niepotrzebne dodatkowe koszty....
                    • hardy1 Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 00:42
                      Ustawa o zamówieniach publicznych jest do poprawy, zwłaszcza ten punkt, który powodował, iż urzędnicy po najmniejszej linii oporu wybierali w ogromnej większości ofertę najtańszą...co nie znaczy, że najlepszą. Oszczędni powinni wybierać najlepsze, a nie najtańsze.
                      Nikt jednak nie zmuszał.To była zbytnia ostrożność. U mnie, w swoim drobnym zakresie, bierzemy pod uwagę właśnie inne kryteria - jakość, termin, gwarancja itp. Nie stać nas na bylejakość i "najtaniość".

O Millerze już mówiłem wczoraj. Wypowiada się od kilku miesięcy pragmatycznie.

Późno, za późno już dla mnie. Dobranoc smile
                    • illmatar Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 10:54
                      Kosmito, dziękuję za śliczne zdanie, pobudza mi wyobraźnię:

... jest jak dziecko we mgle..niby chce 'dobrze"... ale nawet nie wie co to znaczy.

To dotyczy nie tylko Ziobry, mnóstwo ludzi demonstruje dobre chęci i tylko tyle. I często nie wiedzą w czym rzecz.
                      • witekjs Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 11:07
                        illmatar napisała:

> Kosmito, dziękuję za śliczne zdanie, pobudza mi wyobraźnię:
                        >
                        > ... jest jak dziecko we mgle..niby chce 'dobrze"... ale nawet nie wie co to
                        > znaczy.

>
                        > To dotyczy nie tylko Ziobry, mnóstwo ludzi demonstruje dobre chęci i tylko tyle
                        > . I często nie wiedzą w czym rzecz.
                        >
                        Czy nie polega to na tym, że dobre jest tylko to, co byłoby dobre dla niego, a nie potrafi wyobrazić sobie, co mogłoby być dobre dla wszystkich, lub chociaż dla większości ?
                        Dobre dla wszystkich, jest z pewnością znacznie mniejszym i niełatwym do wyobrażenia sobie zbiorem.
                        • kkkkosmita Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 14:44
                          Czy nie polega to na tym, że dobre jest tylko to, co byłoby dobre dla niego, a nie potrafi wyobrazić sobie, co mogłoby być dobre dla wszystkich, lub chociaż dla większości ?

Witku... on usiłuje znaleźć tematy, które przyciągną ludzi do jego partii...
                          W zamierzeniu on chce niby walczyć o dobro wspólne.
                          niestety w sprawach konkretnych, dużo zdrowiej jest unikać haseł populistycznych...
                          Bo to jest trochę śmieszne i nie na miejscu.
                          Myślę, że mamy tu do czynienia z jego niewiedzą. (lub złą wolą, ale... głupio realizowaną i łatwą do zdyskredytowania)
                          Uwzględniając wszystkie problemy związane z działaniem ustawy o zamówieniach publicznych... to zwyczajnie nie da rady się uchronić przed zmową cenową.
                          Aby się uchronić, konieczne tu by było działanie... spoza granic prawa..., a potem... ha ha ha... sprawy w sądzie! i Odszkodowania!
                          Wiadomo, że do przetargu dopuszczane są "swoje" firmy... wiadomo... że urzędnicy często czerpią korzyści z inwestycji, nad którymi mają nadzór.

ale nawet gdyby urzędnik był kryształowo czysty...
                          to niby jak ma się ochronić przed zmową cenową? Jeśli ma swoje terminy realizacji inwestycji... i wie, że od realizacji inwestycji w terminie zależy wielka kasą, którą Polska może stracić!???

Jeden Miller wypowiadał się ze znajomością tematu!
                          Jeden polityk na tak wielu, którzy uczestniczyli w programie!tongue_out
                          Jedni się bronili... drudzy atakowali...
                          Każdy mówił mądre słooowaaaaaa...... bleeeeeee
                          A więc... w sumie... Ziobro nie odstaje od przeciętności...

I prawdą jest, że to Polacy odkryli tę zmowę cenową...i zajęli się sprawą...
                          Pytanie brzmi...
                          dlaczego we wcześniejszych, różnych inwestycjach tego nie zrobiono...

Sławetne jest np. w Warszawie działanie tzw. Układu Warszawskiego.
                          A w tej chwili... są już następne tego koszty!
                          (tunel nad Wisłą dla malutkiego przykładu...)

• kkkkosmita Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 14:58
                            A tak naprawdę, to jestem ciekawy, czy ci wszyscy politycy, mieli mozliwość zapoznania się z kosztorysami inwestorskimi (wykonanymi zgodnie z przepisami prawa) i kosztorysami podwykonawczymi.
                            Czy te kosztorysy zostały sprawdzone przez inwestora...?

Jest to niezbędne, żeby cokolwiek na temat można było powiedzieć... na temat.
                      • k.karen Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 11:50
                        Dzień dobry Illmatar, ładny rysunek smile

A odnośnie Ziobry to ja myślę, że on dokładnie wie co chce
                        i do tego nie da sobie wmówić, że białe jest białe. smile
                        • hardy1 Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 13:27
                          Ziobro posmakował władzy. Wodzuś odsuwał go na boczny tor, to próbował samodzielnie stanąć na nóżkach. Okazały się zbyt wątłe.
                          Prawdopodobnie (jeżeli sondaże dalej będą takie jakie są), spróbuje się pokajać i wrócić pod skrzydełka Jarozbawa. Czy ten go przyjmie? Nie wiem.
                          Na dzisiaj - całą prawą skrajną scenę, jednocześnie ksenofobiczną i populistyczną, zagospodarowuje PiS.
                        • illmatar Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 15:37
                          Dzień dobry i pozdrowienia Karen, oraz podziękowanie za komplement, chyba nie wiem czego dotyczy, ale nic nie szkodzi smile
                      • kkkkosmita Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 14:24
                        To dotyczy nie tylko Ziobry, mnóstwo ludzi demonstruje dobre chęci i tylko tyle. I często nie wiedzą w czym rzecz.
                        Dokładnie tak Illmatar.
                        Zwyczajnie często nie posiadają wiedzy wystarczającej, żeby się w jakimś temacie wypowiedzieć...
                        A wypowiadają się.tongue_out
                        Iiii głooosząąą słooowooooo! tongue_outtongue_outbig_grinbig_grin
                        Po Ziobrze widać, że nigdy nie uczestniczył w procesie inwestycyjnym, nie zna problemów związanych z wyborem wykonawcy i że nie zna skutków realizacji ustawy o zamówieniach publicznych. (Albo działa w złej wierze... choć raczej w jego wypowiedziach widzę przede wszystkim brak wiedzy i doświadczenia, bo przecież... jaklo młody polityk, powinien bardziej dbać o swój wizerunek...)
                        Ot... humanista... który usiłuje o budowie smartfona opowiedzieć i dochodzić swoich wierzeń...

A prościej...
                        To trochę tak, jak o kaloryferach gdzieś tutaj opowiadałem...
                        humanistom wydaje się, że im więcej żeberek na ścianie powieszą... tym cieplej będzie w ich lokalu.
                        Nieprawda...
                        Wszystko co zrobią, chcąc dobrze..., to rozregulują dobrze policzoną, dobrze ustawioną i sprawnie pracującą instalację.
                        I wszyscy stracą.

• kkkkosmita Re: 3 luty 2013, CWP 03.02.13, 23:59

"Nie umiem posługiwać się komputerem
            ,
            nie umiem wysłać esemesa,
            nie mam prawa jazdy,nie umiem pływać,

konto założyłam parę lat temu,gdy nie chciano
            mi już wypłacić honorariów w gotówce - wylicza posłanka Pawłowicz

hmmm...
            nieumiejętność posługiwania się komputerem to niewybaczalny grzech dla polityka i jakiejkolwiek aktywnej zawodowo osoby.
            Natomiast reszta... to jej wola...
            Trochę żenujące... i ... zaskakujące...
            ale coo-tam...

naprawdę dziwne... to jak ona daje sobie teraz radę na uczelni????????
            W jaki sposób??????
            • hardy1 Re: 3 luty 2013, CWP 04.02.13, 13:34
              Na uczelni humanistycznej widocznie daje radę, bez znajomości komputera. Zwłaszcza przy tej mnogości szkół wyższych, które muszą mieć wykładowców.

W Polsce niestety jest jeszcze tak, że jak ktoś dochrapie się do stopnia naukowego dr hab., to często spoczywa na laurach i odcina tylko kupony.
    • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 08:37
      Dzień dobry poniedziałkowo smile
      Która to godzina? Mój słoneczny zegar dzisiaj nie działa...zepsuł się chyba wink

Dla poprawienia nastroju, zwłaszcza paniom (chyba?) wink :
      -Już mnie nudzą rozmowy z Piotrem - mówi córka do matki.
      -Dlaczego, córeczko? Przecież kochasz swojego męża.
      -Tak, kocham. Ale co to za przyjemność z rozmów, kiedy zawsze ja mam rację...

suspicious
      • mirekms Re: 04 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 11:16

poniedziałek,4 luty (link),sport- 10

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.403.403/p403x403/74998_408760739211434_1462423965_n.jpg

rysunek - Almetyna
        • k.karen Re: 04 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 11:46
          Dzień dobry, moi Drodzy - Hardy, Witku, Mirku i WKN smile

Witku, koniecznie napisz o historii swojej rodziny. Jeśli kiedyś zdecydujesz się
          opublikować to będę wierną czytelniczką smile

W kalendarzu na dziś, wklejonym przez Mirka, jest motto:

"Ludzie za łatwo rezygnują z władzy nad własnym życiem".
          William Wharton

To ja dodam od siebie:
          Ludzie za łatwo rezygnują z władzy nad własnym życiem,
          ponieważ za wszelką cenę chcą mieć władzę nad innymi.

Miłego dnia smile
          • hardy1 Re: 04 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 13:22
            O, już ktoś zaglądnął na Podwórko. Wszystkim - dzień dobry ponownie smile

Karen, dobrze dodałaś. Nie potrafią tacy ludzie ze sobą dojść do ładu, to próbują innym popopsuwać w życiu. Tak w polityce, jak i w innych sferach.
            • hardy1 Re: 04 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 13:30
              PS. Mnie też spodobał się rysunek Almetyny.
              • illmatar Re: 04 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 15:40
                Dziękuję Mirkowi i tym co pochwalili.
                smile
            • k.karen Re: 04 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 13:50
              Tak, Hardy ale najczęściej są to tylko nieudolne próby "popsowania" smile
              • hardy1 Re: 04 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 13:58
                Świat byłby lepszy, gdyby były tylko "nieudolne". Niestety, zbyt wiele jest przykładów na udolne. Z obecnym w teraźniejszości przykładem Jego Napuszoności JotKa.
      • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 14:06
        Wiadomość dnia - we Francji minister ds. kobiet (czy jakoś podobnie) doprowadziła do anulowania zakazu chodzenia kobiet w spodniach. Od dzisiaj panie mogą w Paryżu paradować w męskich dwururkach smile
        Zakaz wprowadzono jeszcze w belle epoque, dokładnie w 1900 roku .
        • illmatar Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 15:41
          Fajna wiadomość. Musiała to zrobić, skoro dostali przyspieszenia w poprawności.
          wink
          • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 16:51
            Wiesz, ile jest takich martwych przepisów? Zwłaszcza w Juesej i Albionie?
            Pewnie i u nas by się znalazły wink
            • mirekms 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 21:45

Windows 8 - (link)

kliknij na obrazek
              • mirekms Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 21:58

do Windows 8
                dotykowy monitor to tylko laptop,a najlepiej tablet

stacjonarny PC z dotykowym monitorem jest niepraktyczny
                za duża odległość
                funkcję dłoni zastępuje myszka,i tak to u mnie działa
                • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 23:31
                  Kiedyś kupię. Niech się tylko upowszechni, a i mnie przypili wink
                  • mirekms Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 23:58
                    Hardy

od kliku dni mam tablet z Windows 8,(10,1 Zoll)
                    za 169 mam roczną prenumeratę Polityki

+ 10 najważniejszych tekstów do odsłuchania
                    + materiały archiwalne od 2000 roku,+dodatki
                    już o godzinie 20:00 wydanie elektroniczne na tablecie (lub PC)
                    a w kiosku (Polska) tygodnik Polityka jest w środę

podobnie z Gazetą Wyborczą

wbrew moim wcześniejszym obawom,że tylko
                    wydanie papierowe,zapach farby drukarskiej itp.
                    prasę na tablecie czyta się doskonale

nie muszę
                    siedzieć za biurkiem,przed monitorem
                    fotel,albo pozycja leżąca,jak kto lubi
                    • mirekms Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 05.02.13, 00:20

zakup tabletu nie jest prostą sprawą
                      na pewno nie na umowę za 1 zł,czy 1 €

szkoda kasy,to czysty złodziejstwo w
                      biały dzień,podobnie z komórką,i też
                      za 1 złoty,czy 1 euro

miesięczny rachunek za usługę mobilną
                      może spowodować mdłości

w sprawach technicznych jest słodką blondynką
                      ale trochę już wiem
                      • hardy1 Re: 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 05.02.13, 00:40
                        O zakup nieoszukanego tabletu się nie martwię. Kiedy przyjdzie czas, kupię. Na razie się nie śpieszę. Mam dobrego komputerowca, naprawia mojego kompa, prowadzi też firmę-sklep komputerowy. Jak przyjdzie czas, nie muszę szukać.
                        Czas na mnie, dobranoc Mirku smile
        • mirekms 02 luty 2013, CWP, dalej plucha 04.02.13, 22:49

wtorek,jutrzejszy poranek informacyjny

7:15 Jarosław Gowin,PR1
          7:20 Janusz Lewandowski,TOK FM

7:40 Ewa Kopacz,TOK FM
          8:02 John Godson,RMF FM

8:02 Paweł Graś u Moniki Olejnik,Radio Zet
          8:03 Piotr Gliński,TVP Info

8:07 Antonii Macierewicz,TVP 1
          8:15 Stanisław Koziej,radiowa Trójka

9:10 Ewa Kopacz,TVP Info
          10:45 Paweł Piskorski, TVP Info
    • hardy1 05 luty 2013, CWP, bezzimie 05.02.13, 09:21
      Dzień dobry. Nowy dzień, więc zaglądam na Podwórko, aby powitać smile

Na poranne rozweselenie:
      -Karolciu, zabrakło mi dzisiaj pieniędzy na zakupy. Weszłam po drodze do twojej firmy, ale nie było ciebie w biurze. Wzięłam więc z marynarki wiszącej na krześle 300 złotych. Nie gniewasz się?
      -Ależ skąd, kochanie. Byłem dzisiaj w pracy w swetrze...
      wink
      • k.karen Re: 05 luty 2013, CWP, bezzimie 05.02.13, 11:07
        Dzień dobry smile

Wiosennie dzisiaj, ciepło. Uprzejmie zawiadamiam, że do kiełkujących tulipanów dołączyły krokusy smile

A do porannego rozweselenia dołączę przedpołudniowe:

- Jak leci?
        - Super, tylko palce mnie strasznie bolą.
        - A, co się stało?
        - Wczoraj na czacie mieliśmy imprezę i całą noc śpiewaliśmy
        .

big_grin

Miłego, wesołego dnia smile
        • mirekms Re: 05 luty 2013, CWP, bezzimie 05.02.13, 12:48

wtorek,5 luty (link)

"Bądź sobą"

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/c0.0.403.403/p403x403/282956_396105860476922_285605691_n.jpg

rysunek - Almetyna

-------------
          sport-10
          • mirekms 05 luty 2013, CWP, bezzimie 05.02.13, 17:59

https://europarnik.blox.pl/resource/swiety_Piotr_Semka.jpg

na Windows 8 jest aplikacja (tzw.kafelki)

RMF Classic (link)

na razie jest dobrze,muzyczka gra,
            ptaszki radosne, i ja też,nie powiem

red.Piotra Semki nie ma,to może dlatego ptaki i ja taki wewnętrzny spokój ducha mamy

lepiej nie chwalić dzień
            przed zachodem słońca

• hardy1 Re: 05 luty 2013, CWP, bezzimie 05.02.13, 18:40
              Lepiej nie puszczaj Semki ptakom. Nie bądź tak okrutny, daj ptaszkom pożyć, Mirku...
      • mirekms 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 21:29

https://static.polityka.pl/_resource/res/path/ba/66/ba66a550-833c-442a-84d5-ec033e04fddd_161x okładka (link)

spis treści nr 6/2013 (link)
        • mirekms Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 21:31

Andrzej Mleczko (link)
          • mirekms Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 21:32

Jan Koza (link)
            • mirekms Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 21:33

Jan Koza(link)
              • mirekms Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 21:38

red.Sławomir Mizerski https://static.polityka.pl/_resource/res/path/21/b1/21b11974-1f7b-4001-a4cd-b0f73fabaf28_f92x92 Osoby niezgodne z konstytucją (link)
                • k.karen Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 22:31
                  Dziękuję Mirku, jutro kupię "papierową" Politykę smile
                  Dobry ten felieton Mizerskiego, a tytuł doskonały - Osoby niezgodne z konstytucją big_grin
                  • mirekms Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 22:51

Karen

ciekawy jest wywiad red.Jacka Żakowskiego z prezydentem Aleksandrem Kwaśniewskim
                    nie przeczytałem,a odsłuchałem,fajne jest wydanie elektroniczne tygodnika "Polityka"

w RMF Classic coś nie słychać red.Piotra Semki
                    Boże,jak dobrze

dobra muzyka i Semka,to nie pasuje
                    • mirekms Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 22:54
                      Karen

teraz w RMF Classic leci Hans Zimmer,muzyka z filmu Sherlok Holmes
                    • 1agfa Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 02:56
                      Mirku (cześć), dziekuje za te linki, obrazki i informacje (a także przypomnienie) o "Polityce".
                      Może to Radio ma wzgląd na ptaki, byłoby dobrze.

Oszczędzaj ptakom nerwy big_grin

Mirek napisał:
                      > w RMF Classic coś nie słychać red.Piotra Semki
                      > Boże,jak dobrze
                      >
                      > dobra muzyka i Semka,to nie pasuje
                      • 1agfa Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 03:20
                        Rzadko mogę zaglądać ostatnimi czasy na Podwórko, moi drodzy - a już jeśli, to tylko "z doskoku", na chwilę.
                        Liczę, że lada dzień przejaśnią mi sie rozmaite moje absorbujące i ważne sprawy.
                        Tym serdeczniej Wszystkich pozdrawiam za dni zaległe, Panie kwiat i Panowie.
                        Cześć smile

Dobrej, spokojnej nocy Wszystkim smile

http://3.bp.blogspot.com/_lddFFu6s4yQ/SSS3iT3DmgI/AAAAAAAAGjg/XIkdn2fKEQo/s400/ptaki26.gif
                  • ulisses-achaj Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 22:58
                    Taaa smile Już Boy pisał o starych ciotkach, co siedzą na kanapach i mają za złe ... smile
                    Ciotki zwykle występują w parach heteroseksualnych. Niegdyś hetero, bo obecnie nie praktykują smile Ciotki zyją z ciotczenia, bo kwalifikacji zwykle nie mają żadnych i do niczego. Głównym zajęciem ciotek jest obgadywanie i potępianie bliźnich w poczuciu własnej doskonałości. Ciotki są głupie, ale o tym nie wiedzą, bo jakim cudem głupiec ma zrozumieć, że jest zakłamaną hipokrytką? Posłanka Pawłowicz to doskonały przykład ciotki. Ciotka lubuje się w tym co moralne i piękne. Ciotka jest pryncypialna. Ciotki zwykle, jak wspomniałem dobierają się w pary, a polityce tworzą frakcje w zależności od sytuacji. Coś jak PO w sprawie Nowickiej i związków partnerskich.
                    O ciotkach wiadomo, że to kretynki i dlatego w życiu prywatnym wszyscy traktują toto z politowaniem i trzymają się od nich na odległość kija. Niestety, w polityce ciotki łaczą sie w prawicowe stada. Pozostaje mieć nadzieję, że jednak kiedyś wymrą.
                    Estetyka i styl ciotek jest rodem z kuchennych makatek. I on przetrwa, podobnie jak wysiedziana przez nie kanapa. .. smile
                    • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:04
                      ulisses-achaj napisał:
                      > Ciotki zwykle występują w parach heteroseksualnych.

Nie wiem, jak w Twojej okolicy, Uli. W mojej "ciotki" występują w parach homoseksualnych wink
                      • ulisses-achaj Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:11
                        Taaak? Hardy, to może istnieje jakaś lokalna specyfika ciotek? Co prawda u ciotek z którymi miałem nieprzyjemność, warsztat raczej na pewno został już wyniesiony na strych, ale kto powiedział, że nie wystarczy sama świadomość homo albo hetero? smile
                        • ulisses-achaj Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:14
                          Pisząc, że ciotki zyją w parach, miałem na myśli, że łączą się w pary. Niejako z konieczności, bo nikt inny by z nimi nie wytrzymał. smile
                        • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:16
                          Obraza boska z Tobą, Uli! Nie powtarzaj tych wszetecznych gadek niejakiej Anny Grodzkiej, która, nie zważając na fizyczną płeć umieszczoną w genotypie przez Stwórcę, bajdurzy coś o płci umieszczonej w głowie, a nie w jądrach i w jajnikach...tongue_out
                          • ulisses-achaj Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:23
                            Z żalem wyznaję, Hardy że w stosunku do ciotek targa mną niechrześcijański zgoła odruch wymiotny... Ale skądinąd wiem, że jest to sposób obrony organizmu, czyli rzecz sama w sobie jednak zdrowa i pozytywna.. smile

O gdybym kiedyś dożył tej pociechy, gdy ciotki odliczając się, na pytanie "Ile was?" Odpowiedzą : "Raz", no może: "Dwa" smile smile
                            • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:29
                              -jak to dwa?
                              -bo ja dwa w jednej.
                              -Aha. Kiedy wyjdziesz z siebie i staniesz obok.
                              -Bo wtedy mogę mówić - my ciotki, damy odpór wszeteczności wrednej wink
                    • mirekms Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:06
                      Uli

dobrze prawisz
                      rano na rynku muszę kupić owoce morza
                      jakieś
                      pół kilograma solonych śledzi,a i flądra też,a czemu nie
                      lubię owoce
                    • ulisses-achaj Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:09
                      Aha, zapomniałem dodać, że wszelka krytyka, pod adresem ciotek, jest absolutnie niedopuszczalna. Ciotka skrytykowana dokona lustracji rodzinnej interlokutora do piątego pokolenia. Wyciągnie też oczywiste dla niej wnioski, że krytykujący to łajdak, zakłamany prostak, apologeta zła wszelakiego i kryptogej tudzież komunista.smile i esbek.. smile
                      Taaa... I tak to sie kręci .. smile
                      Cześć posłance Pawłowicz i ciotkom! smile
                      • mirekms Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:17
                        https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/75167_367911533290046_1676063948_n.jpg
                      • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:23
                        Uli, wiesz li, kto to jest ciotka?
                        Jak prawił (prawie) Roch Kowalski - ciotka...to ciotka! wink
                        • ulisses-achaj Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:27
                          A wiem, wiem, kto z nas się o taka nie potknął?? Albo raczej, kto z nas w taką nie wdepnął? smile
                          • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:31
                            Niestety. Prawdę, szczerą prawdę rzeczesz. Chciałbym, ale zaprzeczyć nie mogę wink
                          • k.karen Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:34
                            ulisses-achaj napisał:

> A wiem, wiem, kto z nas się o taka nie potknął?? Albo raczej, kto z nas w taką
                            > nie wdepnął? smile

Chwała Najwyższemu, że mamy środki dezynfekujące big_grin big_grin big_grin
                            • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 00:04
                              ...i można się otrzepać. Miotełką, miotełką! big_grin
                              • 1agfa Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 02:29
                                Szorstką miotełką i starannie ścierać i wytrzepać. Środki dezynfekcyjne.
                                Inaczej niesmak pozostaje.

Hardy napisał:
                                > ...i można się otrzepać. Miotełką, miotełką! big_grin
                          • 1agfa Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 02:41
                            big_grin big_grin Co ja mogę powiedzieć...big_grin Tak jest, ciotka to ciotka! (jak Hardy za Rochem Kowalskim celnie powtórzył wink
                            Bardzo dobrze sie dzieje, kiedy ciotki (z całym dla nich szacunkiem) - ale gdy przebywały z dala...smile

ulisses-achaj napisał:

> A wiem, wiem, kto z nas się o taka nie potknął?? Albo raczej, kto z nas w taką
                            > nie wdepnął? smile
                            • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 08:19
                              ...wtedy człek nie musi ciągle patrzeć pod nogi wink
                  • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:00
                    Przeczytałem ten felieton. Hmmm...wygląda na to, że "osobą niezgodną z Konstytucją" jest sama Krystyna Pawłowicz, jako osoba bezproduktywna. W przeciwieństwie do pani Anny Grodzkiej, która jeszcze jako "pan" była produktywna...wink
                • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 22:46
                  Podobno rewolucję obyczajową, paradoksalnie, rozpoczęła niejaka Krystyna Pawłowicz. W każdym razie trafiłem na to przypuszczenie w necie:
                  Na bezludnej wyspie wylądowała Pawłowicz i dwóch mężczyzn.
                  Panowie spojrzeli na nią i...tak powstał HOMOSEKSUALIZM
                  ... suspicious
                  • mirekms Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:02
                    https://szostkiewicz.blog.polityka.pl/wp-content/themes/polityka.1.0/images/headers/main/szostkiewicz.jpg

Hardy

z wczorajszego tekstu red.Adama Szostkiewicza

"wyborczy odruch Pawłowicz

Ofensywa dla mamy i brata (link)

kuknij na ostanie zdanie z felietonu
                    • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:11
                      "wyborczy odruch Pawłowicz"? Można go tak nazwać, można od innego z tej oszołomskiej gromadki,. Działają na normalnego wyborcę tak samo odstręczająco.
                      Tyle że już powoli mam dosyć tego klinczu dwóch partii prawicowych, które z tego dobrze politycznie żyją. Same siebie napędzają. To nie jest wybór, to przyparcie do muru na zasadzie "mniejszego zła. Nie dosłownie, ale wielu tym się kieruje w wyborach.
                      • ulisses-achaj Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:15
                        PO zakłamana partia władzy. Pieknie to własnie wychodzi na jaw.. smile
                        • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 05.02.13, 23:20
                          Nazwałbym - brzydko wychodzi. Głosuję na centrolewicową partię, ale jak już rządzi partia prawicowa w rodzaju PO, to chciałbym aby nie tylko w gębie przed wyborami, ale i w praktyce była prawicą nowoczesną. Aby nie miała gęby Gowina...

O prawicy populistycznej i oszołomskiej , w rodzaju PiS, nawet nie wspominam. Szkoda pisać truizmy...
                        • witekjs Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 08:37
                          ulisses-achaj napisał:

> PO zakłamana partia władzy. Pieknie to własnie wychodzi na jaw.. smile

Czy nie byłoby bardziej właściwe napisać, że mamy "zakłamane partie władzy. Pięknie to właśnie wychodzi na jaw".. smile

Pozdrawiam. Witek }:-})=
                          • k.karen Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 09:55
                            Dzień dobry Witku smile

witekjs 06.02.13, 08:37 Odpowiedz
                            ulisses-achaj napisał:

> PO zakłamana partia władzy. Pieknie to własnie wychodzi na jaw.. smile

Czy nie byłoby bardziej właściwe napisać, że mamy "zakłamane partie władzy. Pięknie to właśnie wychodzi na jaw"..

Tak, zgadzam się z Tobą, bardziej właściwe byłoby - zakłamane partie władzy.

smile
                            • witekjs Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 10:34
                              k.karen napisała:

> Dzień dobry Witku smile
                              >
                              > witekjs 06.02.13, 08:37 Odpowiedz
                              > ulisses-achaj napisał:
                              >
                              > > PO zakłamana partia władzy. Pieknie to własnie wychodzi na jaw.. smile
                              >
                              > Dzień dobry Wszystkim smile
                              >
                              > Czy nie byłoby bardziej właściwe napisać, że mamy "zakłamane partie władzy. Pię
                              > knie to właśnie wychodzi na jaw"..
                              >
                              > Tak, zgadzam się z Tobą, bardziej właściwe byłoby - zakłamane partie władzy.
                              >
                              > smile

Z Tego co piszemy wynika, że konieczne wydaje się powstanie prawdziwej partii Centro-lewicy, bo trudno tak traktować SLD...
                              Czasami wydaje mi się, że wielu "podwórkowiczów" jest lewicowcami i to chyba typu SLD.
                              Przykre jest dla mnie, że muszę okazać swoje rozczarowanie dla PO i Tuska.
                              Niewykluczone, że taka nowa Centrolewica mogłaby współpracować z częścią PO, z pewnością bez Gowina.
                              Problemem jest brak autorytetów, które chciałyby tworzyć taką Partię /Cimoszewicz, Celiński ?/

Pozdrawiam. Witek

natemat.pl/49709,aleksander-kwasniewski-stworzenie-centrolewicy-uwolni-od-zemsty-pisowcow

• kkkkosmita Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 13:50
                                muszę okazać swoje rozczarowanie dla PO i Tuska
                                WITKU
                                Rozczarowałem się potężnie i boleśnie PO i Tuskiem... niemalże natychmiast po ich dojściu do władzy.
                                Konkrety to sprawiły, że ... przejrzałem szybko.
                                W sumie... nie miałem wyboru....

Natomiast, to co w tej chwili się dzieje...
                                Budzi moją podejrzliwość....
                                Od ponad 3/4 roku... a może i dłużej, obserwuję, że to rozczarowanie PO, w sposób systematyczny... , z początku pomalutku.... delikatnie...,
                                a teraz coraz szybciej i stanowczo...
                                kreują media!
                                Jeśli media w ten sposób zabierają głos, to oznacza..., że pewne decyzje już zapadły...

Teraz coraz głośniej zaczynają mówić na tematy, ktorych stanowczo unikały..., kiedy jeszcze można było cokolwiek...naprawić, zmienić...(być może, wiedza, świadomość, oburzenie społeczne by cokolwiek ...mogło zmienić... albo by i nie mogło...,kto wieee..., pewno by nie mogło...)

Tusk cicho siedzi...
                                Stanowczo jest dla mnie zagadką jego dalsze uczestnictwo w życiu politycznym...
                                Ale..., naprawdę...
                                NIE SKREŚLAŁBYM TUSKA...
                                coś tu ... jest niejednoznacznego, a Tusk wiele się nauczył i wyszlifował się pełniąc funkcję premiera...
                                W sumie... to obijał się nieźle..., a rząd przy pomocy wszystkich świętych naszego życia politycznego, przetrwał długo.

Najbardziej się boję przyspieszonych wyborów. Bo co nagle to po diable.

• kkkkosmita Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 14:15
                                  A Miller się zdenerwował... bo już zaczął mieć nadzieję i poczuł..., że flauta mija...
                                  a tu mamy sprawę CIA wywalaną w bardzo ostrej formie w polskich publikatorach...
                                  Czyli raczej to nie on jest czarnym koniem...tongue_out

Ciekawe... czy będą przekształcenia..., przemeblowania...
                                  Czy może powstanie jakaś nowa formacja w stylu PO, tylko bardziej przystosowana do obecnej sytuacji....?

dla mnie papierkiem lakmusowym, dla noooweegoooo tongue_out
                                  Będą nowelizacje pewnych ustaw...
                                  przede wszystkim prawo...
                                  i przede wszystkim ustawa o zamówieniach publicznych.
                                  no i kilkanaście innych...
                                  reszta... to tylko tło dźwiękowe...
                                  ha ha ha... ścieżka dźwiękowa...
                                  No i co z PIS-em...?
                                  PIS w obecnej formie jest bez sensu...
                                  • hardy1 Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 06.02.13, 22:12
                                    Dla mnie nieważne, pod jaką nazwą centrolewica nowa będzie się budować - naokoło SLD (jako najsilniejszej) czy wspólnie szeroka lewica pod nową nazwą. Ważne aby wreszcie zbudować. Najbliższe kilka lat do wyborów, a zwłaszcza po kolejnych wyborach parlamentarnych, będą okresem szybkiej wymiany starej kadry partyjnej na nową. Mam tylko nadzieję, że nie z takim skutkiem jak z Napieralskim i jego jabłkami. Z nowym,. nowoczesnym programem centrolewicy.
                                    Tak pewnie stanie się i w PO...chyba że spróbuje utrzymać te konserwatywne skrzydło Gowina. Wtedy nie wróżę w dłuższym czasie sukcesu Platformie. Muszą odrzucić prawicę, której bliżej do PiS czy SP. I tak nie są lojalni.

PS. Na najbliższe lata, do wyborów, nie skreślaj tak łatwo Millera, Kosmito. Drugi raz nie popełni takiego błędu, jak wtedy, wchodząc w spółkę z Lepperem. Doświadczenie ma i posklejał SLD, po klęsce Napieralskiego.

PS. PS. Co do CIA i "więzień" w Polsce - mam swoje zdanie. To skrajna głupota, że tak się nadstawiliśmy i ujawniamy, jak pierwsi naiwni. Żaden kraj takich naiwności nie robi, jeżeli chce utrzymać sprawne służby specjalne i wywiad. Wojna z terroryzmem to nie zabawa u cioci na imieninach. Czasem trzeba się pobrudzić, aby być skutecznym. Jeżeli mam do wyboru zapewnienie wszelkich praw dla terrorysty i nie zapobiec kolejnemu zamachowi, w którym zginą niewinni ludzie, albo nie zachowanie jego praw, ale za to zapobieżenie masowemu mordowi , to wybieram to drugie.
                                    Spytajcie się terrorysty, jakie on ma poważanie dla ludzkiego życia. Spytajcie się rodzin ofiar zamachu, któremu można było zapobiec, co oni sądzą. Ja wiem i zdania nie zmienię. Wszelkie prawa są dla tych, którzy mają chociaż minimum człowieczeństwa. Nie dla wielokrotnych morderców.
                                    • kkkkosmita Re: 05 luty 2013,tygodnik Polityka 07.02.13, 00:02
                                      Wydaje mi się Hardy..., że dobrze piszesz...

Kurde...
                                      jednak warto uważnie spoglądać... na to co gotuje się obecnie w kotłach politycznych czarownic i wiedźm....
                                      bo kurde... i śmierdzi z tego kociołka... i bąbelki słychać...
                                      ciekawe, czy wyjdzie strawna czy niestrawna potrawa...?tongue_out

• mirekms Re: 05 luty 2013,poranek 05.02.13, 21:55

środa

7:15 Agnieszka Pachciarz,PR 1
          7:20 Jacek Syriusz-Wolski,TOK FM

7:40 Ludwik Dorn,TOK FM
          8:02 Jarosław Gowin,RMF MF

8:02 Leszek Miller u Moniki Olejnik,Radio Zet
          8:02 Roman Kuźniar,TVP Info

8:07 Witold Waszczykowski i Stanisław Wziątek,TVP 1
          8.15 Józef Pinior,PR 1

8:15 Anna Grodzka,radiowa Trójka
          8:45 Leszek Miller,Polsat

9:10 Bogdan Klich,TVP Info (więzienia CIA)
          10:00 na żywo w TVP Info - komisja sejmowa,minister S.Nowak o lotnisku w Modlinie

10.45 Jan K.Bielecki,TVP Info (budżet UE)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka