Dodaj do ulubionych

Flota wojenna

22.03.14, 18:24
Mam pytanie, czy Rosja zajmując okręty Ukrainy i wcielając je do Floty Czzrnomorskiej dokonuje grabieży i dopuszcza się zwykłego złodziejstwa, czy nie. Jak rozumiem okręty te nie są własnością "Krymu", tylko rządu w Kijowie.
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Flota wojenna 22.03.14, 18:59
      Odpowiedz troche trudna, bo zadajmy pytanie, kto zbudowal te okrety , byc moze o to chodzi, a jak ja zbudowalem potem ktos uzywal a teraz uzywa przeciw mnie, to jak jestem mocniejszy to co robie?Wiem, jest przyslowie ,"kto daje i odbiera ten sie w piekle poniewiera"Ale jak juz zabralem ziemie co to dalem wczesniej to czemu mam nie zabrac co zbudowalem?
      • k.karen Re: Flota wojenna 22.03.14, 19:37
        Odpowiedź nie jest trudna. To grabież.

Tylko na podstawie wikipedii:

"W roku 1997 nastąpił oficjalnie podział okrętów, baz i wyposażenia pomiędzy oba państwa. Nowa rosyjska zachowała historyczną nazwę „Floty Czarnomorskiej”, jak również prawo do użytkowania większości baz na Krymie na dziesięć lat, tj. do roku 2007. Nowo utworzona MWSU otrzymała pewną liczbę okrętów (w większości przestarzałych lub nie nadających się do użytkowania) i część instalacji brzegowych. Flota Czarnomorska straciła jednak kilka ważnych instalacji, takich jak NITKA (skrót nazwy symulatora lotów) w bazie treningowej lotnictwa morskiego w Saki, czy też bazę sił specjalnych w Oczakowie. Podział floty nadal wywołuje emocje, tym więcej, że wiele problemów dotyczących współpracy obu flot nie zostało rozwiązanych, co prowadzi do odnawiania się konfliktów.

Po roku 1997 większość ukraińskich jednostek została oddana na złom. W 2009 roku jedynie fregata „Hetman Sahajdaczny” była zdolna do podejmowania trudniejszych misji."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka