Dodaj do ulubionych

Katechetka

20.11.14, 11:56
Pani katechetka przejęła ministerstwo spaw wewnętrznych

Mam dwie wersje jak do tego doszło:

Wersja I)
Gremium kościelne w postaciach Michalik Głódź Dziwisz postawiło
przed panią premier ultimatum, albo katechetka ministrem albo coniedzielne
nękanie panią premier z ambony.
Do spraw wewnętrznych też należy inwigilacja kościoła i gremia kościelne by chciały wiedzieć
kto i jak bardzo się tym zajmuje. Pani minister jak „nasz człowiek” informowała by
kto w jej zarządzanych strukturach się tym zajmuje i jak bardzo.

Wersja II)

Obecna pani minister była od dawna przygotowywana przez służby specjalne
do wniknięcia w struktury kościelne. Skierowanie na studia kościelne, były tylko
przykrywką do dalszego rozpracowania tychże kościelnych struktur.
Po ukończeniu studiów by nie tracić kontaktów z kościołem pani owa została (jot 23)
właśnie katechetką.

Wersja druga jest mi bardziej prawdopodobna bo obecna pani minister będąc w Pax
i jednocześnie udzielając się kościołowi uczestniczyła w dwóch niechętnych sobie
organizacjach.

Obserwuj wątek
    • cambria1.2 Re: Katechetka 20.11.14, 13:42
      smile Eee, jest i inne nieco wyjaśnienie. Z Salonu24.
      "Sprawy wewnętrzne wymagają cudów.
      W związku z tym ministrem od tych spraw zostanie teolog z wykształcenia..."
      I dalej: "Ktoś, kogo jedyne znane pozapolityczne doświadczenie zawodowe to bycie katechetką w szkole. A najważniejsze polityczno-administracyjne doświadczenie - 9 miesięcy bycia ostatnim wojewodą likwidowanego województwa. Wcześniej - jako radna - zajmowała się izbą wytrzeźwień."
      • sorel.lina Re: Katechetka 20.11.14, 13:51
        cambria1.2 napisała:

> jako radna - zajmowała się izbą wytrzeźwień."

To może otrzeźwi polityczne elity? wink
        • cambria1.2 Re: Katechetka 20.11.14, 13:58
          Na to liczę, i chyba nie tylko ja smile
          Dzień dobry, Sorel.lino smile Jaka pogoda u Ciebie? U mnie szaro-buro-ponuro i nie może się zdecydować, czy snieżyć, czy kapać sad
          • sorel.lina Re: Katechetka 20.11.14, 14:15
            Dzień dobry, Cambrio! smile
            U mnie szaro-buro-ponuro. Chandra lub spleen - do wyboru.
            Chociaż... czasem lubię taką aurę... sprzyja podróżom sentymentalnym i zagłębieniu się pejzaże wewnętrzne. smile
            • cambria1.2 Re: Katechetka 20.11.14, 14:41
              No tak, jak wewnętrzne, to zgoda. Ja zatapiam wzrok w pejzażu ...zewnętrznym. Co prawda z wysoka, ale wzrok sie dzis nie rozpędza. Widocznośc bowiem marna sad
              • sorel.lina Re: Katechetka 20.11.14, 14:45
                Wiesz, na mglistości (zewnętrzne i wewnętrzne) to dobrze z wysoka patrzeć.
                • cambria1.2 Re: Katechetka 20.11.14, 15:05
                  Racja. Ale optymizmu od tego nie przybyło. Przynajmniej dziś uncertain
    • hardy1 Re: Katechetka 20.11.14, 19:31
      Katechetka na stanowisku ministra spraw wewnętrznych - to zasługuje na cymes-satyrę. Tyle, że nie jest satyrą, tylko ośmieszeniem Rzeczpospolitej oraz podwładnych katechetce służb. Przypomnę - służb, a więc mających nas chronić.

Stawiam na pierwszą wersję w poście rozpoczynającym wątek.

Nie wiem, co mnie jeszcze zaskoczy. Ministrem od sprawiedliwości był religiant Gowin, dużo dłużej wiceministrem Królikiewicz z Opus Dei... a więc ludzie, dla których "prawo boskie kroczy przed stanowionym". Co jest tym pierwszym prawem, decydują oczywiście nie w Sejmie, a purpuraci w czerwonych berecikach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka