Dodaj do ulubionych

Bajka nie tylko dla doroslych.....

27.08.16, 19:15
Za gorami, za lasami zyly sobie dwa psiaki.
Jeden maly - tak dla niepoznaki, drugi wiekszy choc nie bardzo - tak dla draki.
Mniejszy - pudel bialy, sprytny, zwinny i przebiegly.
Wiekszy - buldog szary, glupszy, starszy ale rozszczekany.
I tak te dwa psiaki - sprytny pudel i glupszy ale warczacy buldog wybraly sie kiedys w swiat.....big_grin
Dalszy ciag bajki nastapi.....smirk
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 04:13
      Ale nie powiesz ze ta bajka sie zle skonczy, bo bajki zazwyczaj koncza sie.......
      • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 09:04
        Bajka jak bajka - ma soje prawa.....:smirk
        A wiec.....razu pewngo, sprytnemu pudlowi zamarzyla si daleka podroz do.... Jelitkowa Dolnego. Z zapasami i zywnoscia u pudla zawsze bylo krucho, bo zywot pedzil w swojej budzie samotny - myslal i myslal co by tu zrobic aby swojego kumpla buldoga na taka wyprawe naciagnac....big_grin
        Dalszy ciag nibawem......
        • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 09:19
          A wiec......myslal pudel sprytny i wymyslil, jak to u takich przebieglych spryciarzy bywa.
          Zaszczekal do swojego kumpla - durnowatego buldoga, z otrzymal wspaniala wiadomosc!
          Otoz drogi buldogu - zaszczekal ciniutko pudel - wiesc nisie, ze w Jelitkowie Dolnym odbywac sie maja wspaniale wedliniarskie targi. Czyz to nie wspaniala gratka dla Ciebie moj drogi buldogu aby sie tam znalezc? Wiesz, buldogu kochany, ja bym sam sie tam udal aby Tobie to i owo przywiezc..... Ale wiesz sam przecie, ze slabowity jestem imnie dojadam.....
          Ciag dalszy nastapi....
          • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 14:14
            A wiec.....dalej - glupawy buldog nie wyczul,oczywiscie malej podpuchy i zareagowal natychmiast zgodnie z przewidywaniem sprytnego pudla.
            Wof, wof, wof ! Ty moj tuptusiu (tak nazywal buldog swojego kumpla pudla) , nic si nie martw! Caly plan wycieczki mam juz w glowie - powiedzial przebierajac nogami z podniecenia buldog.
            Moj pan - Stary Duren - w skrocie SD, jest tak stary i stetryczaly , ze nie zorientuje sie w ogole jak mu troche zapasow ze spizarni na nasza podroz zniknie!
            Tak? A wiec do dziela moj gluptasku ( tak nazywal pudel swojego kumpla buldoga...) ! Jeltkowo Dolne czeka !
            Ciag dalszy nastapi......
            • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 17:19
              Dalej....- Na drugi dzien, z samego rana o swicie spotkal sie pudel - tuptus z buldogiem - gluptaskiem na lace pod miastem. Pudel - jak zwykle na swiezo ufryzowany , loki na glowie, lapach i ogonie rowno podstrzyzone - buldog jak zwykle sapiacy, warczacy, weszocy naokolo, ale obladowany po same uszy prowiantem na droge. Wof, wof, tuptusiu - zaszczekal buldog- pieknie dzisiaj wygladasz! Czy moglbys przejac ode mnie troche prowiantu? Ciezko mi troche.....
              Nieeeeee...moj ty gluptasku - powiedzial pudel, czy nie widzisz ze fryzura pudelska mi sie zniszczy? Ja przeciez taki delikatny jestem......smirk
              • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 17:34
                Wrr, wrr, warknal niezadowolony buldog. No, niech ci bedzie tuptusiu, wiedz o tym ze ja bardzo silny jestem a i plan calej wyprawy tez w glowie mam !
                Hau, hau, szczeknal cieniutko pudel, ze udalo mu sie wymigac z noszenia prowiantu.
                Ale, ale moj ty gluptasku - rzecze pudel- a jak sie tobie udalo tyle prowiantu na nasza wypraw zdobyc? Twoj pan SD sie nie zorientowal ?
                Wof, wof, wof - szczeknal zadowolony buldog. Nieeee...on juz stary i nie bardzo sie orientuje jak mu to i owo czasem z komorki sciagne...big_grin
                Ciag dalszy nastapi.....
                • buld-ozer [...] 28.08.16, 19:35
                  Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                  • rudka-a Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 19:38
                    ładniutka twórczość - gratulki smile
                • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 20:29
                  I ruszyli wiec razem w droge- sprytny pudel i glupawy buldog.....
                  Pudel-tuptus kroczyl rownym krokiem przebierajac ufryzowanymi lapami i potrzasajac pudlowska fryzura prosto przed siebie, a za nim stekajac, sapiac i warczac od czasu do czasu z wysilku buldog - gluptasek.
                  W pewnym momencie pudel - tuptus zagadnal zziejanego kumpla: sluchaj no moj gluptasku, a ty wiesz ze tam na miejscu w Jelitkowie Dolnym, mozemy miec spora konkurencje wyglodnialych kundli ? Wiesc bowiem niesie, ze nie tylko my sie tam wybieramy.
                  Wof, wof, wrrr, wrrrr, rzekl zdenerwowany buldog - gluptasek. Kundli ?! Jakich kundli do cholery moj tuptusiu ? Ale, ale...nie martw sie moj tuptusiu, juz ja mam sosob na rozne kundle, ktore sie beda do naszej miski pchaly. I tak uspokoiwszy swojego kumpla buldog z pudlem wedrowaly dalej....
                  Ciag dalszy nastapi....
                  • rudka-a Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 21:17
                    mój post tez prosze usunąć, bo nie odnosi się do bajki Z....
                    swoimi postami manipulujcie, na moje przyzwolenia nie daję...
                    • wscieklyuklad Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 21:22
                      Niecierpliwie czekam na dalsze peregrynacje piesków.
                      • rudka-a Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 21:27
                        Najpierw wytłumacz koledze, co to peregrynacje
                        i nie przypominam sobie, żebym zapraszała cię do dyskusji w moim komentarzu, więc spływaj.
                        • wscieklyuklad Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 21:35
                          Schlebiasz sobie zbłąkana duszyczko.
                          Nie myl forów.
                          Nadajemy na innych falach.
                          • rudka-a Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 21:40
                            wscieklyuklad napisał:

> Schlebiasz sobie zbłąkana duszyczko.
                            > Nie myl forów.
                            > Nadajemy na innych falach.

Owszem, więc nie prowokuj
                    • k.karen Rudka, załóż okulary 28.08.16, 21:34
                      I bardzo Cię proszę, nie prowokuj, bo nikt z nas nie zrobił Ci nic złego.
                      Nie masz ochoty pisać na Podwórku, to nie pisz.

https://i63.tinypic.com/144a7md.jpg
                      • rudka-a Re: Rudka, załóż okulary 28.08.16, 21:45
                        To, Ty załóż okulary i dobrze oceń sytuację. Rozumiem, że będziesz murem stać za koleżeństwem...skoro pozwalacie na bajkę Z, to dlaczego inny nick nie może napisać rymowanki? a ja nie moge tego skomentować? czyżby byli lepsi i gorsi? zastanów się, Karen..kto tu prowokatorem jest...
                        • k.karen Re: Rudka, załóż okulary 28.08.16, 21:57
                          To jeszcze raz, przyjrzyj się dokładnie i zastanów zanim znowu coś napiszesz o manipulacji i czego chcesz. Wybacz, ale nie Ty będziesz decydować czyje posty będą kasowane na Podwórku, a czyje nie będą.

https://i63.tinypic.com/144a7md.jpg
                  • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 28.08.16, 22:13
                    I wedrujac tak przez caly dzien doszly te dwa psiaki - sprytny pudel i glupawy buldog - do wioski. Poniewaz zmierzch juz nastawal, postanowily rozejzec sie z jakims noclegiem. Pudel od raz zapowiedzial - moj gluptasku, ale ja w byle jakiej psiej budzie nocowac nie bede! Przeciez zniszcze sobie moja pudelska fryzure i jeszcze jakis kundlowe pchly zlapie!
                    Wof, wof, wof! Zaszczekal groznie glupawy . Nie martw sie, zapewne znajdziemy jakies przyzwoite lokum a jesli jakis kundel bedzie nam na drodze stal moimi oto zebami i moja buldoga postura go przegonie......big_grin
                    Ciag dalszy nastapi.....nie tylko pudle i buldogi spac chodza.big_grin
                    • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 29.08.16, 08:31
                      I dalej.......po przespanej nocy w przypadkowo znalezionej stodole obydwa psiaki - sprytny pudel i glupawy buldog - wstaly wby ruszyc w dalsza droge. Pudel ze skrzywiona mina pelna pretensji zaszczekal do glupawego buldoga..... Hau, hau ty gluptasku! Kosci mni bola, moja pudelska fryzura calkowicie zniszczona, ze zaden wiejski kundel nawet za mna sie nie obejzy! A mowiles, ze caly plan wycieczki masz perfekcyjnie w twojej glupawej glowie ulozony. Jeszcze tego tylko brakuje zeby mnie jeszcze jakies wiejski pchly oblazly! Mnie, mnie pudla z arystokratycznym rodowodem!
                      Dalszy ciag nastapi....
                      • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 29.08.16, 09:16
                        Wof, wof, wof, tuptusiu! Co ty mowisz? Przeciez oddalem ci lepsza polowe legowiska na slomie a swoja pudelska fryzure bedziesz mogl przeciez zaraz sobie poprawic. Specjalnie dla ciebie mojemu SD grzebien zabralem....Wof,wof, wof! Tuptusiu! O jakich ty kundlach mowisz!? Wof, wof, wof, wrrrrr.... Nie dopuszcze do ciebie tuptusiu zadnych kundli! Zapchlone toto i parszywe pewnie.....
                        Ciag dalszy nastapi....
                        • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 29.08.16, 13:54
                          Pudel - tuptus otrzepal sie ze slomy, grzebieniem od SD poprawil swoja fryzure na glowie, nogach i ogonie, parsknal kilka razy na glupawego buldoga i powiedzial: Gluptasku, mozemy w takim razie juz dalej udac sie w droge. Ale mam nadzieje, ze plany dalszej naszej eskapady masz tej swojej glupawej glowie lepiej poukladane?
                          Wof, wof, wof - zabulgotal buldog - tuptusiu, oczywiscie ze mam ! Wszystko przewidzialem i poukladalem perfekcyjnie! Juz sie ciesze na te pelne stragany kielbas i innych pysznosci!
                          Hau, hau, hau! Zajazgotap piskliwie pudel. Tylko prosze cie moj ty gluptasku bez takich niespodzianek wiecej! Moje arystokratyczne pochodzenie nie zniesie takich niedogodnosci wiecej! A o kundli to sie nie martw! Mam ja juz swoje metody na te wiejskie powsinogi.....
                          I tak sie przekomarzajac ruszyli w dalsza droge do Jelitkowa Dolnego.....
                          Ciag dalszy nastapi....
                          • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 29.08.16, 22:27
                            I tak po paru godzinach marszu ujrzeli w dali .....Jelitkowo Dolne. Miasteczko tonelo jeszcze w porannej mgle, ale wspanialy zapach wysatawianych na straganach wedzonych wedlin dotarl juz do nozdrzy glupawego buldoga. Wof, wof, wof....zaczal glupawy przebierac z podniecenia nogami....
                            Hau, hau....tuptusiu! Zaszczekal cwany pudel - spokojnie! Nie podniecaj sie tak bardzo, bo tego typu podniety twej glowce szkodza! Jedzenia starczy dla nas obu, musimy tylko znalezc jakichs wiejskich obdartusow, ktorzy maja rozeznanie w tutejszym terenie__! Wof, wof, wof...tylko szybko, tylko szybko - zaszczekal glupawy buldog - bo te zapachy rozbrajaja mnie totalnie i nie potrafie logicznie myslec!
                            Hau, hau...szczeknal cwany pudel - pozwolisz gluptasku, ze teraz ja przejme prowadzenie naszej eskapady i rozgladne sie za kims kto nam tutaj pomoze......smirk
                            Dalszy ciag oczywiscie nastapi......big_grin
                            • 1zorro-bis Re: Bajka nie tylko dla doroslych..... 30.08.16, 16:18
                              To powiedziawszy pudel ruszyl ostro do przodu zostawiajac w tyle ledwo czlapiacego i prychajacego z wysilku buldoga....Nagle zza wegla wyskoczyly dwa kundle - jeden wiekszy, tlusciejszy - drugi mniejszy i lekko rudawy. Hau, hau, wrrrr, wrrrrr - zaszczekaly i zawarczaly obydwa kundle na raz - stajac jak wryte na widok ufryzowane komicznie pudla. Hau, hau, hau....zaszczekal cieniutko pudel - troche ze strachu a troche zdziwiony, ze kundle zamiast sie na niego rzucic stanely z wytrzeszczonymi oczyma.
                              Ty - ufryzowany, cos ty za jeden? Szczeknal ten wiekszy kundel....Hau, hau, wrrrr...- powiedzial ten mniejszy rudawy - co ty stary, nie widzisz ze to jakis obcy, cudzoziemiec, Francuz moze jakis? U nas na wsi takiego dziwolaga tak ufryzowanego nie znajdziesz. Fakt - powiedzial starszy. Ty - Francuz jestes? - zwrocil sie do pudla. Nie, skad, skad.....ja tylko tak sie przystrzyglem i ufryzowalem, bo to podobno teraz jest trendy.... Tren....tren...trendy? Zajaknal sie ten mniejszy - chyba u was, bo u nas na wsi to tak wygladal w zeszlym roku moj kuzyn burek jak go prad "popiescil". Zachcialo mu sie kabel od telewizora przegryzac......big_grin
                              Dalszy ciag....oczywiscie nastapi.
    • k.karen Zorro :) 28.08.16, 21:52
      Załóż sobie nowy wątek, przepisz posty z tego, a my tu sobie dalej będziemy prowadzić pogawędkę z Rudką, bo ona bardzo chce smile
      Może się dowiemy, co takiego złego zrobiło jej Podwórko?

Ps. w tym nowym wątku będę kasować wszystkie posty, które nie będą Twojego autorstwa smile
      • wscieklyuklad Re: Zorro :) 30.08.16, 17:04
        Jezuu!I przezyl? Az palce gryze z emocji!
        • 1zorro-bis Re: Zorro :) 30.08.16, 21:14
          Ano....przezyl, powiedzial kundel, przezyl! Ale od tego czasu zmienil wyglad z wiejskiego kundla na wsiowego pudla - ku uciesze wiejskich kundli, oczywiscie.....powiedzial starszy i grubszy.
          Wof, wof, wof....wrrrrr, wrrrr....wtoczyl sie w koncu glupawy buldog gotowy do rozroby w obronie cwaniakowatego pudla.
          Hau, hau, hau....tuptusiu! Zaszczekal cienko tuptus-pudel. Spoko, spoko! To wiejskie kundle ale wygladaja, ze sa calkiem OK! Taaaak? Wiejskie kundle sa OK? ....zaszczekal glupawy buldog.
          Jasne! A czemu by nie? - szczeknal mniejszy z kundli. Jak z nami nikt nie zadziera to sie nawet swoimi pchlami mozemy podzielic. O boze, moj boze! Lepiej nie! Jeknal tuptus ufryzowany....Ja z moja fryzura i pchly wiejskie? To koszmar!
          No, dobra, dobra...zaszczekla starszy....pozwolicie, ze sie przedstawimy - Ja to Azorrrrr a moj kumpel to....Fafik. Tak nas na wiejskim podworku ochrzcili....
          Ciag dalszy nastapi.....oczywiscie!
          • 1zorro-bis Re: Zorro :) 31.08.16, 20:53
            No, dobra juz, dobra chlopaki - zaszczekal cieniutko ufryzowany pudel. Powiedzcie mi - co tutaj ciekawego i gdzie mozna skubnac cos do jedzenia? Ale ....uprzedzam - my z gluptaskiem byle padliny nie jadamy! Padliny? Szczeknal zdziwiony Azorrrek.....Sluchaj no pudlu - nie myslisz chyba, ze my - wiejskie kundle tylko padlina sie zywimy? Kundel wiejski - jest tak samo wybioryczy jak taki ufryzowany pudel jak ty. To tak dla twojej wiadomoósci pudlu. A jesli ci nasze towarzystow nie pasuje to.....wolna droga! Wof, wof, wof...wrrrr. wrrrr....zabulgotal glupawy buldog. spokojnie chlopaki, spokojnie! Moj ufryzowany kumpel tak juz ma, ze czasem wydaje mu sie ze jest lepszym niz jest. Ale nie musicie brac tego tak osobiscie do siebie.
            OK....szczeknal Azorrrrek - to co chcecie zobaczac, co chcecie przekasic?
            Dalszy ciag nastapi......
            • 1zorro-bis Re: Zorro :) 02.09.16, 18:15
              No wiec ta.....zaczal ufryzowany pudel - ja to bym chcial najpierw zaczerpnac atmosfery Jelitkowa Dolnego, zobaczyc jak tutaj wyglada, jak inne psy zyja i....i...tak w ogole. He? Tak w ogole ? Tak w ogole to co? Sczeknal kundel Azorrrek. Wof, wof, wof ....wtracil sie glupawy buldog - wiecie, pudel ma zawsze jakies dziwne zyczenia i nie przjmowalbym sie tym zanadto. O.K, O.K zaszczekaf kundel Fafik.... To co, moze zaczniemy tak na szybko od szybkiego przegladu straganow wedliniarskich? Wow, wow, wow ! Szczeknal uradowany kundel Azorrrrek - tak, tak, tak! I mozna sie szybko zorientowac co gdzie mozny bez problemu do zarcia zwedzic.....
              Zwedzic? Do zarcia ? Jeknal ufryzowany.... Jacy wy prosci jestescie , wy kundle. Tylko o zarciu myslicie. A ja bym wolal cos, cos, cos.......big_grin
              Dalszy ciag nastapi.
              • 1zorro-bis Re: Zorro :) 03.09.16, 09:25
                Cos, cos, cos.....innego bys wolal pudlu - zapytal kundel Fafik. A co bys innego wolal? Bo wiesz, my proste kundle wiejskie to musimy walczyc o napchanie sobie naszych brzucholi. Nam nikt nic za friko nie daje. Nie mamy pana - tak jak wy, ktory wam z obwicie zaopatronej lodowki codziennie cos do waszej psiej miski daje. Wof, wof, wof...zabulgotal buldog. Moj SG calymi dniami spi bo stary juz jest, wiec ja to sobie biore ile chce. SG nie dowidzi i nie doslyszy, wiec sie nawet nie zorientuje jak mu cos ubedzie....wof, wof, wof.....zakonczyl buldog gluptasek.
                Dalszy ciag wkrotce.....big_grin
                • 1zorro-bis Re: Zorro :) 06.09.16, 17:41
                  no.....ale zlecialy sie tez inne kundle przybledy i.....postanowily sobie zrobic wspolna fotke! big_grinbig_grinbig_grin
                  www.facebook.com/photo.php?fbid=1170963222925282&set=a.596240430397567.1073741826.100000348450999&type=3&theater

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka