Dodaj do ulubionych

Łubu dubu

04.11.16, 12:30
Pamiętacie to: "Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu"?
A co dopiera taaaaki prezes!

Marszałek Senatu i były szef sztabu PiS Stanisław Karczewski, formalnie trzecia osoba w państwie odpowiada na pytanie radiosłuchacza, który poprosił o wymienienie dwóch negatywnych cech Jarosława Kaczyńskiego:
– Wie pan co.... Dwie cechy, tak? – próbował kupić czas
– Dwie cechy, ale negatywne
– No wie pan co, na pewno pan prezes jest idealistą. Chce, żeby świat był idealny
( pan marszałek zdaje się ustalił nową definicję idealizmu smile ) Choć Prezes często mówi, że w PiS nie ma samych aniołów, to na pewno chciałby, żeby na świecie były same anioły
– I to jest jego wadą?
– Tak, ten idealizm. Choć ja to traktuję również jako cechę bardzo pozytywną (poprawił się natychmiast smile ) Jarosław Kaczyński jest człowiekiem wybitnym. Prezes Jarosław Kaczyński jest wybitnym politykiem. Ja nie widzę żadnych wad u pana prezesa.

No i koniec dyskusji! Może to i dobrze, bo marszałek zalizałby się na śmierć, a u słuchaczy wywołałby poważne vomity.

Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Łubu dubu 04.11.16, 12:52
      Wazeliniarstwo u PISuarow bije wszelkie rekordy.big_grin
    • sorel.lina Re: Łubu dubu 04.11.16, 12:55
      A tak telewizja "narodowa" tworzy "prawdę"! Całą prawdę i tylko prawdę.

https://bi.gazeta.pl/im/e3/f5/13/z20930275AA,Jaroslaw-Hyk-z--Solidarnosci-Walczacej-.jpg
      Jarosław Hyk z "Solidarności Walczącej", bohater stanu wojennego, przejechany w stanie wojennym przez milicyjną ciężarówkę, został zmanipulowany przez TVP.
      "Zrobili ze mnie nacjonalistę"

W miniony poniedziałek "Wiadomości" TVP wykorzystały bez wiedzy Jarosława Hyka jego archiwalną wypowiedź z filmu o "Solidarności Walczącej", w którym wspominał, jak rozjechała go milicyjna ciężarówka. Wmontowano tę wypowiedź w materiał o przygotowywanym przez narodowców marszu na 11 listopada. "Nieskrępowane, dumne pokazywanie patriotyzmu - tego chcieli działacze "Solidarności Walczącej" - mówił lektor w materiale, gdy na ekranie pokazywani byli nacjonaliści z racami.

Jacek Harłukowicz: Co pan poczuł, gdy zobaczył poniedziałkowe "Wiadomości"?

Jarosław Hyk: Nie widziałem tego na żywo, bo staram się w ogóle nie oglądać telewizji publicznej. A kiedy ktoś znajomy podesłał mi link do tego wydania "Wiadomości" i obejrzałem w końcu, to cóż - poczułem się, jakbym znów żył w czasach stanu wojennego. Jakbym znów doświadczał propagandy z najgorszych czasów "Dziennika Telewizyjnego". Patrzyłem zszokowany i po prostu oniemiałem...

Wykorzystali przy tej manipulacji zdjęcia z demonstracji w stanie wojennym, na której przejechała pana milicyjna ciężarówka.

- Najpierw poczułem totalną bezsilność, bo co mogę zrobić w starciu z całą tą propagandową maszyną IV RP? Ale potem coraz bardziej mnie to złościło i pomyślałem, że nie mogę im tego darować. Że wykorzystując mój wizerunek do poparcia swoich tez, zrobili mi okropne świństwo, bo przecież nie wszyscy wiedzą, jaki mam stosunek i do nacjonalizmu, i do obecnej władzy. Dlatego bliski jestem tego, aby wziąć jakiegoś mądrego prawnika i skarżyć "Wiadomości" za te bzdury, które wyemitowali.
      • wscieklyuklad Re: Łubu dubu 04.11.16, 14:56
        Ten s.......n bez zmazy poczęty wyszedł z sali sejmowej, gdy głosowano nad uchwałą poświęconą Andrzejowi Wajdzie. Wrócił po głosowaniu.
        Rozsądna opozycja powinna opuszczać sale, gdy tylko rozpoczną się brednie związane z najgorszym Prezydentem pod słońcem.
      • 1zorro-bis Re: Łubu dubu 04.11.16, 16:06
        Tak do dupy wchodza tylko jeszcze w Korei Polnocnej - bez zadnych zahamowan i wstydu....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka