Dodaj do ulubionych

Aż mi gwiazda w oczach stanęło

13.12.16, 18:55
Dotknięte schorzeniem o nazwie arteriosclerosis universalis gwiazda dotarło do mikrofonu na pisięcym spędzie politycznym .
gwiazda stwierdziło: kiedy cofam się 70 lat wstecz tzn do roku 1976 itd - dalszy bełkot umknął mych uszu, bo załamałem Święte Dłonie Esbeka nad procesem mózgowej destrukcji kiedyś przecież szanowanego biduli.
2016 minus 1976 to wedle gwiazdy wynosi 70.

Tacy to z pisiąt matematycy.
brocha nie umie liczyć do pięciu, morawieckie narobi długu, źe za kilka lat wszyscy będziemy grzebać w śmietnikach w poszukiwaniu resztek z nieesbeckiego stołu , kaczelnik kiblował drugi rok z powodu trudności z naukami ścisłymi ( jak wiemy fizyka dla pisiąt i propisiąt jest wręcz nie do opanowania).
Dramat istnienia.
Tylko czemu musimy w tym dramacie uczestniczyć?
I w dodatku jak chcą pisięta - niemo?
Obserwuj wątek
    • wscieklyuklad Re: Aż mi gwiazda w oczach stanęło 13.12.16, 18:59
      Ale na szczęście dla nich ZUŚ umie liczyć!

ZUS zaczyna szukać oszczędności tam, gdzie najłatwiej będzie je "wyszarpać"
      ZUS zaczyna szukać oszczędności tam, gdzie najłatwiej będzie je "wyszarpać" • Sławomir Kamiński/Agencja Gazeta
      Zakład Ubezpieczeń Społecznych wpadł na pomysł, jak złagodzić skutki skrócenia wieku emerytalnego. Na pierwszy ogień, starym zwyczajem, pójdzie grupa, która ma stosunkowo najmniejsze szanse oprotestowania decyzji.

Jak podaje "Gazeta Wyborcza", ZUS zaproponował rządowi cięcia w tzw. wdowim groszu. Renty po mężach przysługują obecnie kobietom po 50. roku życia, pod warunkiem, że w chwili śmierci swojego małżonka miały co najmniej 45 lat. Po wprowadzeniu sugerowanych przez zakład zmian, świadczenia przysługiwałyby im dopiero po przejściu na emeryturę. Czyli w myśl nowych przepisów – po ukończeniu sześćdziesiątki.

Zjawisko nie jest wbrew pozorom marginalne. Renty rodzinne pobiera w tej chwili 1,2 mln osób, a średnia wysokość świadczeń to 1884 zł brutto. ZUS szacuje, że dzięki takiemu manewrowi zaoszczędzi 1,5 mld złotych. Stanowi to kroplę w morzu potrzeb (rocznie na wypłaty emerytur zakładowi brakuje 40-50 mld złotych), ale wydaje się łatwym sposobem na częściowe podreperowanie budżetu. Ciężko sobie bowiem wyobrazić tysiące wdów, które wychodzą na ulice w obronie swoich praw.

Zakład przedstawił już propozycję stronie rządowej. Minister pracy Elżbieta Rafalska zapowiedziała jednak, że oficjalne stanowisko pojawi się dopiero wtedy, gdy projekt zaopiniują wszystkie resorty.

źródło: Gazeta Wyborcza
    • wscieklyuklad Re: Aż mi gwiazda w oczach stanęło 13.12.16, 19:03
      A publikatorżnictwo pisięce celnie ocenia dorobek podwładnych.
      Np uznanego za najbardziej płodnego polskiego dziennikarza Wojtka Manna.

Siedmioro dziennikarzy, w tym trójka najbardziej znanych głosów i osobowości Programu 3 Polskiego Radia - Artur Andrus, Wojciech Mann i Marek Niedźwiecki - zaniosło w poniedziałek prezes Polskiego Radia SA list w obronie zwalnianych kolegów. Ale nic nie wskórali, za to np. Mann dowiedział się, że ma... braki warsztatowe.

Rozpacz ogarnia coraz większa.
      Za trzy lata pozostaną zgliszcza z narodowej elity.
      • wscieklyuklad Re: Aż mi gwiazda w oczach stanęło 13.12.16, 19:05
        A tu inna gwiazda też zaprzyjaźniona z alzheimerem.

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15578932_1891962074371145_8599398243721111850_n.png?oh=b672fc61f6cd41fcde44db7363bf3031&oe=58F9667E
        • wscieklyuklad Re: Aż mi gwiazda w oczach stanęło 13.12.16, 20:04
          Bidulek...

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15400411_1892068681027151_5925551578842203670_n.png?oh=9a6bd542ec4b6e58e74a9d1ef8911b36&oe=58EC7C8D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka