Dodaj do ulubionych

Kanalizacja

11.02.10, 17:26
Właśnie dostałem list z podatkiem za działkę , razem z listem pismo od
Prezydenta Miasta Legionowa , cytuję :
Szanowni Państwo .............. Do końca roku miasto będzie skanalizowane
............
Panie Prezydencie kawałek może około 100 do 200 metrów ulicy Poznańskiej przy
którym to kawałku jest około 5 domów , nie jest i chyba nigdy nie będzie
skanalizowane , więc proszę nie pisać pobożnych życzeń tylko prawdziwe fakty
. Powyższe zdanie powinno być :

Do końca roku miasto będzie prawie skanalizowane po za kawałkiem ulicy
Poznańskiej .
Obserwuj wątek
    • kka69 Re: Kanalizacja 12.02.10, 09:34
      Oj , te obietnice to traktuj jako kiełbasę wyborczą, kto raz oszukał, będzie oszukiwał dalej.
      W tych landrynkowych obietnicach jest tyle do zrobienia w tym roku , że aż strach pomyśleć , jak to u nas będzie pięknie.
      A wystarczy sobie przypomnieć podobne obietnice z planami na rok 2009, kilka pozycji miało być zrobionych w zeszłym roku , jak nie zostały zrobione w zeszłym roku ( między innymi przebudowa ul. Sobieskiego ), to dlaczego miały by być zrobione w tym?
      • grandpress Re: Kanalizacja 12.02.10, 09:43
        Sobieskiego raczej zrobią w tym roku bo starostwo i um Legionowo
        dostało kasę z ministerstwa na ten cel, więc muszą wywiązać się z
        projektu.
    • polokokt Re: Kanalizacja 12.02.10, 10:02
      nie wiem czy gdzies to jest zapisane, ale tez stalym tekstem jest to, ze jak
      ulica zostanie skanalizowana to bedzie utwardzana (kostka lub asfalt)... Moja
      ulica jest skanalizowana od pewnie 10 lat a ponownie zostala usunieta z budżetu
      na kolejny rok (na ostatnich spotkaniach z mieszkancami, byl to jeden z glownych
      punktow prezentacji...). Wyszło jak zwykle...
      Pozdrawiam.
      • kolegan Re: Kanalizacja 12.02.10, 10:11
        Na mojej ulicy Poznańskiej najpierw był położony asfalt , po kilku latach asfalt
        był pruty i położona kanalizacja ale tylko na części ulicy . Po kilku latach
        znowu było prute i położona woda . W między czasie była kładziona kanalizacja w
        innym kawałku ulicy . Teraz dowiadywałem się że kolejny kawałek ulicy będzie
        miał kanalizację , budowa ma ruszyć na wiosnę . Pozostanie do skanalizowania
        mały kawałek ulicy Poznańskiej od ul. Lelewela do ulicy Gnieźnieńskiej . Swoją
        drogą w ilu podejściach można robić jedną małą ulicę ????
        • kolegan Re: Kanalizacja 12.02.10, 10:17
          Tak mi się gładko ten poprzedni post napisał a prawda jest bardziej
          skomplikowana bo wodę też robili w kilku podejściach po kawałku , tylko asfalt
          położyli od razu ale po tylu pruciach co to za asfalt . Zapraszam Prezydenta do
          spaceru po ulicy Poznańskiej jak stopnieje śnieg.
          • godgod Re: Kanalizacja 12.02.10, 11:30
            Gorzej jak mają pruć Ci podwórko w miejscu, gdzie byś tego najbardziej nie chciał. Godzinę temu mierzyli geodeci mi coś tam pod wodę i widziałem plany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka