23.10.10, 09:17
Na stronie nasze-legionowo.pl znalazłem hit jesieni, klip wyborczy Pawła Kownackiego obecnie nam panującego Wójta Gminy Wieliszew.

www.youtube.com/watch?v=mbWS6ZaIFfg
Brzmi "oryginalnie":) Nasuwa mi się jednak pewne pytanie, czy Kownacki jest Proboszczem parafii w Wieliszewie? Bo w teledysku trwającym niespełna 2 minuty, trzy raz pokazany jest kościół. Może to jakiś przekaz podprogowy:)
Obserwuj wątek
    • w.iwo Re: 10 601 23.10.10, 09:39
      "obecnie nam panującego" ;)

w zasadzie Paweł jest można powiedzieć jednym z najstarszych forumowiczów, którzy maczali palce przy powstaniu tego forum i nie rozumiem dlaczego nie kandyduje z ramienia forum ;)
      w sumie to sympatyczne uczucie, że ktoś kto ma odwagę pisać tutaj idzie w świat... mam nadzieję że dalej będzie miał czas dla nas żuczków i na rozmowy nocą ;))
      i wyszła niechcący laurka...
      • mileg Re: 10 601 23.10.10, 10:09
        To prawie jak w Koreii Płn. Zanim nastąpiły wybory, tatuś (Waldemar Kownacki – wójt gminy Wieliszew) namaszczył synka (Pawła) sukcesją, a naród klaszcze w ekstazie ;).
        • ralphie Re: 10 601 23.10.10, 13:18
          mileg napisał:

> tatuś (Waldemar Kownacki)

Czy jest to informacja pewna podparta jakimś dowodem, czy właśnie wygenerowałeś plotkę? :)
        • pawelkownacki Re: 10 601 23.10.10, 22:51
          > To prawie jak w Koreii Płn. Zanim nastąpiły wybory, tatuś (Waldemar Kownacki &#
          > 8211; wójt gminy Wieliszew) namaszczył synka (Pawła) sukcesją, a naród klaszcze
          > w ekstazie ;).

Najpierw proszę zapytaj o rodzinę, gdyż tworzą się plotki...
          Waldemar to nie mój tata, a co śmieszniejsze to jest z moim konkurentem do stanowiska wójta z Edwardem Trojanowskim, któremu obiecał, że jeśli tamten zechce wrócić to on ustąpi mu pola.
          TO może jednak wróciliśmy do bardziej demokratycznych rejonów?
    • lmolinski Re: 10 601 23.10.10, 13:33
      kościół jest jednym z najbardziej charakterystycznych budowli w gminie więc co tu się dziwić. Panującym wójtem Paweł nie jest, a pokrewieństwo z obecnym wójtem na pewno nie jest typu ojciec - syn :P
      • w.iwo Re: 10 601 23.10.10, 14:27
        i podejrzenie o spisek padł śmiercią naturalną ;)
        ale, ale z tego co wiem to kandydat ma synów, więc gdyby został wybrany, może będzie kiedyś okazja na powrót do tradycji :)
        Wieliszew Królestwo, Księstwo... no właśnie... za czego słynie ?
        • hubert_sikorski Re: 10 601 23.10.10, 16:33
          Przepraszam, Kownaccy mi się pomylili:)
        • mileg Re: 10 601 23.10.10, 17:07
          w.iwo napisała:

> i podejrzenie o spisek padł śmiercią naturalną ;)
          > ale, ale z tego co wiem to kandydat ma synów, więc gdyby został wybrany, może b
          > ędzie kiedyś okazja na powrót do tradycji :)
          > Wieliszew Królestwo, Księstwo... no właśnie... za czego słynie ?
          ---
          zdaje się, że pamięć mnie zawiodła, bo swego czasu czytałem tekst o gminie Wieliszew gdzie
          wymieni byli obaj Panowie jako rodzina - widocznie o nieco dalszym pokrewieństwie niż to o czym napisałem, za co przepraszam; nie zmienia to jednak przesłania postu;
          • pawelkownacki Re: 10 601 23.10.10, 22:53
            Jak już napisałem wyżej - przesłanie też padło.
            Jesteśmy w zupełnie innych obozach politycznych w tej walce wyborczej.
            • w.iwo Re: 10 601 24.10.10, 00:11
              kurcze i ekstazy nie będzie ;(
              • w.iwo Re: 10 601 24.10.10, 00:37
                wybory wójta w gminie Wieliszew takie cudo znalazłam do poczytania dla ciekawych :)
                • hubert_sikorski Re: 10 601 24.10.10, 15:28
                  Skoro mamy tutaj kandydata na wójta (który nie jest obecnym wójtem ani synem obecnego wójta;p) to ja pozwolę sobie zadać pytanie.

Jakie według Pana problemy mają mieszkańcy gminy Wieliszew, oraz jak Pan chciałby je rozwiązać?
              • mileg Re: 10 601 26.10.10, 17:54
                w.iwo napisała:
                > kurcze i ekstazy nie będzie ;(
                ---
                ależ nie trać ducha; przecież gdyby ci panowie mieli kandydować z jednego ugrupowania to dopiero musieli by walczyć miedzy sobą o pierwsze miejsce na liście – a tak jakby nie było wójtostwo z dużym prawdopodobieństwem pozostanie w rodzinie, a „przegranemu” pozostanie doradzanie temu najważniejszemu; powodzenia Wieliszewianie
                • mackowy1 Re: 10 601 26.10.10, 18:10
                  wszystko fajnie, wydaje mi sie, że Wieliszew wybija się jako gmina w powiecie legionowskim dzieki temu własnie, że ma mlodych ludzina stanowiskach - z pomyslami, z zapalem, innowacyjnoscia.

nie jestem z gminy wieliszew, ale trzymam kciuki za pawla.

natomiast - spot slabiutki... :( wiejska muza i plytki montaz.
    • zdebeq Re: 10 601 27.10.10, 01:10
      a mnie się klip nie podoba.
      jest smutny i jedyne skojarzenie to modlitwa Polaka Marka Koterskiego
      www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU
      życzę powodzenia, ale tę mantrę to bym zmienił na coś skocznego typu "ole, Olek" już raz się sprawdziło:D
      • hubert_sikorski Re: 10 601 27.10.10, 08:36
        niech coś zrobią w ten deseń, sukces gwarantowany:)
        www.youtube.com/watch?v=XUgGEmSS7DU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka