Dodaj do ulubionych

Strzyżenie psa

17.03.12, 08:14
Witam, jestem właścicielką 10 miesięcznego yorka i chciałabym go ostrzyc. Jest to pierwsze jego strzyżenie, stąd moja prośba o polecenie namiarów na odpowiednie osoby na terenie Legionowa, Jabłonny lub Chotomowa z których korzystaliście i których polecacie.

Będę wdzięczna za namiary.
Obserwuj wątek
    • zdebeq Re: Strzyżenie psa 17.03.12, 08:33
      polecam Witka Borkowskiego.
      tel 508792888
      • a-ksie Re: Strzyżenie psa 20.03.12, 08:44
        Ja mam trochę inne pytanie, otóż mam 11 letniego spaniela i niestety nie ma możliwości ostrzyc go bez uśpienia. Czy takie usypianie raz w roku nie za bardzo obciąży jego serce wszak psiak już nie taki młody? Przyznam, że nie jest on strzyżony ze względów estetycznych tylko praktycznych a pies po strzyżeniu jakby młodniał ( bawi się skacze biega jak szczenię:) ale jeśli jest to już niebezpieczne to trzeba będzie przestać.
        • zdebeq Re: Strzyżenie psa 20.03.12, 23:43
          Taką sedację należy potraktować jak znieczulenie do krótkiego zabiegu chirurgicznego czy badania, które nie wiąże się z większym bólem. Nierzadko zdarza się nam takie możliwości załatwiać.
          Jeżeli jest to zwierzę 10 letnie to na pewno warto by było przed znieczuleniem je dobrze osłuchać, a jeżeli jest takie wskazanie, to być może zrobić echo serca. Wskazane jest też jakieś podstawowe badanie krwi.
          Czasami także zdarza mi się "przy okazji" kamień nazębny (jeżeli jest niewielki i nie zajmie dużo czasu).
          W Każdym bądź razie nie byłaby to jakaś usługa bardzo egzotyczna. Jesteśmy do dyspozycji.
    • black_badboy Re: Strzyżenie psa 20.03.12, 08:36
      witam
      dokładnie polecamy Witka korzystamy od lat z jego usług
      • baxteria Re: Strzyżenie psa 20.03.12, 11:45
        A gdzie rzeczony Witek strzyże psy?
        • zdebeq Re: Strzyżenie psa 20.03.12, 23:44
          Pan Witek Borkowski strzyże różnie. Ma parę miejsc, z którymi współpracuje. Między innymi nasza przychodnia. Wiem, że czasem także umawia się z ludźmi w domu.
          Najlepiej umówić się z nim bezpośrednio. Ma obecnie trochę dużo roboty, jak zawsze przed świętami.
          • madziulec Re: Strzyżenie psa 27.03.12, 09:50
            A czy strzyze tez koty???
            • zdebeq Re: Strzyżenie psa 27.03.12, 23:25
              też.
              większość jednak trzeba w znieczuleniu.
              • madziulec Re: Strzyżenie psa 27.03.12, 23:41
                Panna Paszczak do strzyzenia laskawa. Bez problemu daje sie golic, ale wole, gdy robi to ktos jednak wyszkolony (ja robie to jednak troche niewprawnie).

W razie co kontakt przez wasza klinike rozumiem?
        • 7bolek Re: Strzyżenie psa 21.03.12, 08:47
          Też polecam Witka.
          Chodzę ja i mój jorek.
          Strzyżne u Banego a jak potrzeba to w zaciszu domowym tez.
    • marzena1996 Strzyżenie psa 26.03.12, 00:40
      W związku z tym, że w Legionowie był klopot z terminami (po 15 maja / chodziło o sobotę) a i rozmowy przez telefon z salonami pozostawiały wiele do życzenia (wrrrrrr) ...... skorzystaliśmy z www.detweester.pl/Salon/index.php?dzial=start

Pozdrawiam
      Marzena
      • qbek_11 Re: Strzyżenie psa 27.03.12, 09:48
        I jak ten salon?

W porządku?

Mam rocznego westa do obcięcia (pierwszy raz) i szukam

Znalazem również taki salon
        www.psi-urok.pl

może ktoś korzystał?
        • zdebeq Re: Strzyżenie psa 27.03.12, 23:24
          Pani Jola strzyże fundacyjne psy. Wychodzi jej bardzo ładnie. rękę do zwierząt też ma z tego co wiem.
        • marzena1996 Strzyżenie psa 29.03.12, 22:48
          Piesek wypachniony i obcięty (fryzura sportowa), uszka wyczyszczone i podstrzyżone, pazurki obcięte, oczka czyściutkie. Generalnie wszystko poszło sprawnie i szybciutko (1,5 godzinki). Państwo, którzy prowadzą salonik również posiadają pieski (1 nowofunlanda i 2 yorki), atmosfera przyjemna i miła. Niestety nie uczestniczyłam podczas obcięcia - powód - nie mogłam patrzeć jak piesek się wyrywał - krzywda mu się nie działa, ale wiadomo bronił się. Pani proponował, aby pozostać i wypić kawkę, jednakże ja zostawiłam pieska i przyjechałam po niego na 1,5 godzinki. Wiem, że krzywda mu się nie działa, jednak uważam, że i Państwo, którzy obcinali mieli większy komfort jak im na ręce nie patrzyłam a i ja miałam mniej stresu.
    • yorkfan Re: Strzyżenie psa 06.04.12, 09:48
      Ja polecam salon na Rynku (ul. Batorego 11, w lecznicy weterynaryjnej) . Atmosfera miła, pies dobrze ostrzyżony. Jednocześnie można załatwić na miejscu szczepienia, pazurki i inne zabiegi. Znajomi strzygli tam swojego yorka-agresorka, w znieczuleniu. Nie było problemów, są zadowoleni. Koty strzygą też. Zajrzyjcie na www.strzyzeniepsow-legionowo.pl (kontakt, zdjęcia itp.)

• kasia110700 Re: Strzyżenie psa 26.04.13, 14:34
        Osobiście odradzam salon pielęgnacji psów ABI w Katowicach przy ul. Alfreda 23 Pracownicy obcinają, a raczej golą ( bo tak przecież najprościej) zwierzęta według swojego uznania, nie licząc się z tym czego wymaga, a raczej prosi właściciel psa.W mojej ocenie zatrudnione tam osoby nie mają zmysłu estetycznego, co do wyglądu psa po obcięciu.Korzystałam z usług tego salonu trzykrotnie. Po raz trzeci mając nadzieję, że moje uwagi zostaną wysłuchane i psiak będzie wyglądał tak jak tego oczekuję. Jednak przeliczyłam się, pracownik ogolił go tak jak sam uznał!!! Mój pies został tam po prostu "skrzywdzony"! Jestem zbulwersowana postępowaniem pracowników i szczerze wątpię w ich kwalifikacje. NIE POLECAM TEGO SALONU!!!
    • newyork16 Re: Strzyżenie psa 10.05.12, 11:43
      Witam
      Salon dla piesków w którym pracowałam na Bemowie (ul .Powstańców Śląskich 124) został przeniesiony do innej dzielnicy Warszawy. Moi klienci mogą szukać kontaktu ze mną postanowiłam umieścić wiadomość. Pracuje na Bemowie w Salonie New York. Serdecznie zapraszam Monika
      Ps Więcej informacji na stronie www.salon-newyork.pl
      • fenikort Re: Strzyżenie psa 23.05.12, 21:55
        Polecam strzyżenie w przychodni w Markach(ul.Paderewskiego 2b).Niby daleko i niedaleko...Warto pojechać.Strzyże pani doktor.Jest po kursie groomerskim.Przy okazji robi przegląd zwierzaka,doradza jak czesać,kąpać..Dojazd z Łajsk zajmuje niecałe pół godziny.Jeżdżę do pani doktor z yorkiem ,moje córka ze spanielem...
        • clakier Re: Strzyżenie psa 24.05.12, 18:45
          a ja polecam gabinet Małgosi Charzyńskiej
          mój pies po wizycie u niej wreszcie zrobił się do siebie podobny :)

www.vetopedia.pl/lecznica-4924-fb-.html
          • greta78 Re: Strzyżenie psa 26.04.13, 20:35
            Ja również polecam Panią Gosię :)
    • be_positive Re: Strzyżenie psa 16.11.16, 21:42
      www.groomhouse.pl
    • be_positive Re: Strzyżenie psa 16.11.16, 21:43
      polecam Groomhouse w Legionowo przy ul. Warszawskiej 115

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka