Dodaj do ulubionych

Referendum w Jabłonnie

17.09.13, 15:25
SIL zamierza złożyć wniosek o przeprowadzenie referendum w Jabłonnie w sprawie odwołania wójt Olgi Muniak za niedotrzymanie obietnic wyborczych... i przedstawia długą listę zarzutów

inicjatywa ta wywołuje bardzo różne reakcje...

Obserwuj wątek
    • polokokt Re: Referendum w Jabłonnie 17.09.13, 20:15
      to staje sie nudne.
      Do rozliczenia za niedotrzymane obietnice, są kolejne wybory. Tak mi się wydaje.
      • segowia0 Re: Referendum w Jabłonnie 17.09.13, 20:30
        Ale za to jak się ładnie rozwodnił temat innej gminy, gdzie wójt ma trochę inne problemy. Czy wójtowa zasłużyła na taki los? Myślę, że rok przed kampanią wyborczą taki zarzut to zwykła awantura polityczna. Choć trzeba przyznać, PiS sprytnie wymyślił ten pomysł z inną nazwą dla takich akcji SiL. W końcu z kimś łatwiej się dogadać - z PiS`em czy ze "społeczną" organizacją?
        • zdebeq Re: Referendum w Jabłonnie 17.09.13, 21:06
          A to się PiS na SiL przechrzciło?
          czyli Sprawiedliwość i Lewo jak mniemam
          • zchotomowa Re: Referendum w Jabłonnie 17.09.13, 22:00
            oj, będzie się działo :)

Czy chociaż organizatorzy tego referendum mają jakąkolwiek kandydaturę? Bo w sensie robienia afery - OK, rozumiem, polityka. A kogo chcą w zamian, czy też to tylko tak, dla awantury? Ta "opozycja" niech wraca do dzików łapania.

pozdrawiam,

Marcin
            • segowia0 Re: Referendum w Jabłonnie 17.09.13, 22:09
              Masz rację. Chyba chodzi tylko o aferę i nic w zamian. A co do SIL - cóż nie każdy musi polubić PiS, ale już SIL takich mniej miłych konotacji nie będzie miała. Ale wiadomo, iż za ludźmi z SIL stoją pisowcy Płaciszewskiego. Ale SIL łatwiej będzie poprzeć innym organizacjom, gdyż nikt nie zabroni nawet jabłonowskiej platformie wesprzeć ewentualnego zbierania podpisów.
              Czy zarzuty są słuszne? Pada trochę pytanie jak do rabina w tym kawale - Państwo z SIL mają racje i Pani Wójt też ma racje...
              Pewnie gdybym pogadał z 5 kolegami z Legionowa to byśmy i Romkowi taki numer zrobili, albo i Panu burmistrzowi z Serocka. Czemu ma być tak nudno?
              • zchotomowa Re: Referendum w Jabłonnie 17.09.13, 22:13
                segowia0 napisała:

> (...) Ale wiadomo, iż za ludźmi z SIL stoją pisowcy Płaciszewskiego.

chyba coś mnie ominęło :)

to ilu niby tych "pisowców Płaciszewskiego" jest?
                Więcej, niż palców u mojej ręki? Daleki jestem od podważania wiarygodności, lecz siła PiS w Legionowie to raczej nie jest ich ilość (tak mi się przynajmniej wydaje).

pozdrawiam,

Marcin
    • nielot_dodo Re: Referendum w Jabłonnie 18.09.13, 07:53
      A mnie się wydaje, że to nieudacznik starosta w obawie o swoje wpływy zainicjował. Nie ma żadnego POmysłu na powiat.
      • cyberwolf Re: Referendum w Jabłonnie 18.09.13, 10:25
        Pamiętaj że według reformy samorządowej to Rada Powiatu decyduje o kierunkach rozwoju całego powiatu, o podatkach i wszystkich najważniejszych zadaniach (tak jak w przypadku rady miasta lub gminy) a Starosta, Prezydent, Burmistrz lub Wójt jest od realizowania podjętych uchwał.
        Dlatego w zakresie braku koncepcji bardziej bym się przyglądał członkom Rady i zalecał większą rozwagę podczas przyszłorocznych wyborów.
        Co do odwoływania włodarzy mam mieszane uczucia ale tak naprawdę w tym przypadku, tylko mieszkańcy Jabłonny mają co do tego odpowiednia wiedzę, jeśli są zawiedzeni i nie chcą czekać do wyborów (12 miesięcy) to ich wola.
        Nic nam do tego.
      • zchotomowa Re: Referendum w Jabłonnie 18.09.13, 11:00
        nielot_dodo napisał(a):

> A mnie się wydaje, że to nieudacznik starosta w obawie o swoje wpływy zainicjow
        > ał. Nie ma żadnego POmysłu na powiat.

Spoko loko,

My ten pomysł mu wskażemy. Na dziś wystarczy, żeby nam nie przeszkadzal w zwyklych publicznych sprawach. Zbudujemy szkole, kanalizację, rondo, uratujemy biblioteke, on tylko niech dziki do konca doprowadzi.

Pozdrawiam,

Marcin
        • lebioda1 Re: Referendum w Jabłonnie 18.09.13, 11:28
          Na razie budują kanalizację i wodociąg w Kisielewskiego do CEKS i z podłączeniem własnego domu możesz je sobie tylko pooglądać.

zchotomowa napisał(a):

> Spoko loko,
          >
          Zbudujemy szkole, kanalizację, rondo, uratujemy biblioteke, on tylko niech dziki do konca doprowadzi.

> Pozdrawiam,
          >
          > Marcin
          • zchotomowa Re: Referendum w Jabłonnie 18.09.13, 15:54
            lebioda1 napisał(a):

> Na razie budują kanalizację i wodociąg w Kisielewskiego do CEKS i z podłączenie
            > m własnego domu możesz je sobie tylko pooglądać.

lebioda, naucz się czytać ze zrozumieniem - myśmy tę sprawę już rozwiązali. 2 lata temu. Pooglądać sobie możesz szambo za własnym oknem.

Marcin
    • chotomowiak Re: Referendum w Jabłonnie 06.10.13, 21:59
      Tak samo będzie w naszym powiecie
      Nieważne referenda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka