Dodaj do ulubionych

coś nowego

23.04.07, 10:36
co nowego i dobrego przydało by się w Legionowie?
Obserwuj wątek
    • zazenka Re: coś nowego 23.04.07, 11:00
      Wykształcenie wśród mieszkańców naturalneho odruchu, ze śmieci nie wyrzuca się
      do lasu!!!!!!
      • miss10 Re: coś nowego 23.04.07, 11:47
        Kino.
    • liguaria8 Re: coś nowego 23.04.07, 11:56
      W "legienowie" toby się park przydał. Parę lat temu poszedłem niby to tego
      parku ( na ulicy piłsudskiego) i park że ho ho !. Olbrzymi przesyt zieleni i
      piękno starodrzewu...I to wszystko przy akompaniamencie a ku..wa jego mać w
      wydaniu panienek w adidaskach i gentelmenów w dresikach. Tak trzymać !
      • bogdan622 Re: coś nowego-park 25.04.07, 08:23
        doskonałe miejsce na spacery i rekreację to lasek za ul Warszawską dawniej
        "leśniczówka" , potencjalnie niezły pomysł na ucywilizowany park przy pewnym
        wkładzie środków Miasta lub prywatnych
    • aallicja Re: coś nowego 23.04.07, 14:24
      łatwiej byłoby spytać, czego już więcej nie potrzeba - lista byłaby na pewno krótsza
      • godgod Re: coś nowego 23.04.07, 18:33
        Punkt teleportacyjny do Warszawy...i może jakiś oddział IPNu. To by wmocniło "rangie" naszej metropolii.
        GG
        • fotocyklista Re: coś nowego 23.04.07, 18:39
          brakuje filii radia ojca dyrektora.
      • w.iwo Re: coś nowego 23.04.07, 18:38
        fakt...
        wczoraj wybrałam się na spacer do Serocka i trasą brzegiem rzeczki....
        aż mnie skręcało z zawiści, że takich widoczków nie mamy.... barierki ładne,
        cudeńka w postaci ławek na ulicach stoją, tuż koło trawniczków i jakowyś
        kolorowych kwiatków... czerwoną kostką łza się w oku kręci... jak w kurorcie
        nadmorskim.... (dodam że jaszczurki zwinki i zielone ganiają koło ścieżki)...

a dojeżdżając do tabliczki "LEGIONOWO" jakoś przygasłam widząc szare klepisko
        zwane trawnikiem, zwały jakiegoś gruzu i jedynie zielone trawniki przy
        McDonaldzie... no cóż... przejeżdżającym przez nasze miasto nie rzuca się w oczy
        przepych, co gorzej, nie rzuca się w oczy również dbałość o porządek... i to w
        centrum... przyglądając się uważniej budynkom śmiem zauważyć że nasi handlowcy
        bardziej dbają o coraz większe reklamy niż o stan budynków...
        a odchodząc od naszego centrum... smutniej się robi człowiekowi (przepraszam
        kobiecie)... wszędzie jest pełno śmieci, latają torby jednorazowe, po krzaczkach
        butelki i wszelakie dobra, a gdzie drzewka w okolicy tam i wybór wszelakich
        odpadów gospodarstwa domowego...

cóż takiego Serock ma - co my nie mamy ?
        • w.iwo Re: coś nowego 24.04.07, 23:17
          a trawniki ? właściwie, nie ma trawników...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka