psychomaszyna 04.03.08, 17:29 W oparciu o post osoby, która się przeprowadziła z południa Polski do Chotomowa proszę o polecenie w tym wątku dobrych ginekologów oraz wymianę doświadczeń związanych z lekarzami tej specjalności Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bronka29 Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 04.03.08, 22:11 sorry ale według mnie bardzo dobrego - nie ma;-( Przyzwoity poziom prezentuje dr Pająk z przychodni Zdrowie róg Sowinskiego i 3-go Maja Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_tramwaj Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 05.03.08, 16:15 dr Pająk jest niezły, może być. zainteresowany, odpowiada na pytania. byłam raz, więc mówię właściwie tylko o pierwszym wrażeniu. pierwszy (sic!) lekarz w legionowie znający różnicę między ektopią a nadżerką prawdziwą. przyczepiłabym się do paru rzeczy, ale na tle towarzystwa wypada nienajgorzej. dr Stor - miła, owszem, bez kolejek w gabinecie na Suwalnej, ale merytorycznie nie polecam. wszystko chce wypalić, wymrozić i wziąć pieniądze za "leczenie" stanu fizjologicznego, tabletki hormonalne przepisuje bez badań poziomu hormonów. tak jak prowadziła mi ciążę poprowadzę sama za 1/10 ceny. dr Pec - eh.. no, nie polecam. dr Czarnowska-Modkowska (kiedyś miała gabinet przy Warszawskiej, nie wiem jak teraz) - leczy wszystko co niepotrzebne, każdej pacjentce wmawia gruczolaka przysadki (doktoryzowała się z tego tematu), tabletki hormonalne także przepisze bez badań poziomu hormonów. Odpowiedz Link Zgłoś
miski_mama Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 23.05.08, 22:06 Polecam dr Łepkowską. Prowadziła moją ciążę i rodziłam także z Jej pomocą. Moim zdaniem doskonały fachowiec, a i świetna osoba. Pracuje w szpitalu w NDM, a w Legionowie przyjmuje w Mediqu.Poza tym nie wiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasialip5 Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 17.10.08, 13:45 Czy ktoś zna dr Prządkę z kliniki Mediq? Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
ola-jk Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 17.10.08, 15:10 DO miski_mama: Prosze, powiedz mi czy do dr Łepkowskiej chodzilas prywatnie czy na kase? Z tego co wiem to prywatnie przyjmuje w Mediqu, jednak chcialabym prowadzic u niej ciaze na NFZ, tylko nie wiem czy w Legionowie jest to mozliwe i gdzie. Z gory dziekuje za odpowiedz. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 20.10.08, 08:38 Dr Lepkowska prowadzila takze moja ciaze i bylam z niej zadowolona bardzo, ale ja chodizlam do niej w 2007 roku, a urodzilam w lutym 2008, i wtedy mozna bylo chodzic tylko prywatnie, nie przyjmowala na NFZ niestety... nie wiem moze cos sie teraz zmienilo.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasialip5 Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 21.10.08, 15:24 Nikt nie słyszał o dr Prządka? Przyjmuje w przychodni Mediq. Odpowiedz Link Zgłoś
higro Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 26.01.09, 11:25 Polecam panią doktor Prządkę, ma podejście do pacjenta i w dodatku jest doktorem nauk medycznych - co nie jest bez znaczenia. Byłam jak dotąd na jednej wizycie, ale zamierzam kontynuować :)) Odpowiedz Link Zgłoś
buf-fy Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 11.04.09, 15:22 goraco polecam dr Stor przetestowałam różnych i w medice i elmedzie i wiele wiele innych i powiem szczerze chodze juz pare lat i jestem bardzo zadowolonaświetny fachowiec i bardzo sympatyczna kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
a-ksie Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 24.10.08, 13:40 A może ktoś chodził do ginekologa w El- Medzie Zawsze chodziłam do Peca ale jak zapytałam się go o usg dopochwowe bo przecież cytologia to nie wszystko to usłyszałam, że dla zabawy nie robią Dbanie o zdrowie to ładna mi zabawa. Poza tym Mediq bardzo stracił w moich oczach w ostatnim czasie i planuję przerzucić się na El- Med Także proszę o jakieś info dotyczące tej placówki Odpowiedz Link Zgłoś
dvdszybki Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 08.12.08, 12:55 Jestem ciekaw za co została zdjęta moja wypowiedz?? za prawdę czy tak lepiej?? myślę że za drugie!!!!!!!! ale no cóż taka sprawiedliwość że lepiej oszukiwać ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 08.12.08, 13:08 Pytanie przyjmujemy i na nie odpowiadamy mailem. Odpowiedz Link Zgłoś
bu-ffy Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 14.07.09, 20:15 osobiście nie polecam korzystałam jak się tylko ta przychodnia otworzyła i wtedy była bajka a teraz porażka Odpowiedz Link Zgłoś
wosebka A dr W. Mateuszczyk? 27.10.08, 13:35 Co o nim sądziecie? Osbiście polecam dr Stor. Wyleczyła mnie z wielu dolegliwości kobiecych (i nie tylko). Pigułki zapisała PO badaniach hormonów. Ciąży u niej nie prowadziłam, bo było dla mnie za drogo - przeniosłam się do lekarza z NFZ na Karową do Warszawy. Ale interesują mnie Wasze opinie o dr Mateuszczyku. Trafiłam do niego przez przypadek (po wizycie u lekarza rodzinnego NATYCHMIAST miałam udac się do ginekologa - ostra anemia). Wydał mi się człowiekiem miłym i życzliwym, z poczuciem humoru. Ale jak z jego kompetencjami? Słyszałam różne opnie na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: A dr W. Mateuszczyk? 27.10.08, 15:00 Ja słyszałam wyłącznie niekorzystne. Odpowiedz Link Zgłoś
dvdszybki Re: A dr W. Mateuszczyk? 08.12.08, 12:47 Jestem ciekaw czemu została moja wypowiedz usunięta?? za prawdę czy tak lepiej??? chyba te drugie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga9 Re: A dr W. Mateuszczyk? 27.10.08, 17:56 ja słyszłam ze matuszczyk jest ok!!! :-))) i badz tu mądra wybierz dobrego lekarza! dlatego dyskutowanie na temat "kto jest dobry a kto nie" jest bezsensu!!! jak się nie przekonasz to nie zobaczysz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasya5 Re: A dr W. Mateuszczyk? 30.10.08, 10:46 jest moim lekarzem od 6 lat.... ostatnio, tj.od roku, również i mojej córki. Oprócz niewątpliwej fachowości, posiada również dar słuchania pacjentki i prowadzenia z nią dialogu. Co jest rzadkością niestety u wielu innych lekarzy. Ja osobiście nie ma powodu do narzekania na dr. Mateuszczyka, gdyż jak do tej pory jego metody leczenia jak dla mnie są jak najbardziej trafne. Odpowiedz Link Zgłoś
dvdszybki [...] 29.11.08, 19:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia78 Re: A dr W. Mateuszczyk? 01.12.08, 10:47 Osobiście mam mu wiele do zarzucenia - na swojej własnej skórze odczułam skutki jego niekompetencji, więc nie polecam. Ponadto uważam, że to jego sztuczne luzactwo i głupawe poczucie humoru, może być dość krępujące biorąc pod uwagę okoliczności;))) Nie należę do osób ponurych, ale jego zachowanie zawsze wydawało mi się żenujące - nie mniej jednak chodziłam do niego 4 lata - chyba z rozpędu:))) Znam natomiast kilka osób, które bardzo sobie chwalą dr Mateuszczyka. Cóż, generalnie każdy lekarz jest dobry póki nie ma większych komplikacji. Obecnie chodzę do dr Stor i nie narzekam, ale skomplikowanym przypadkiem nie jestem - zwykłe wizyty kontrolne. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomazokolicy Re: A dr W. Mateuszczyk? 29.12.08, 20:59 Ja za dr Mateuszczykiem podążam od prawie 10 lat. Zaczęłam od gabinetu, który miał na spółkę z Szalą i Dębicką w przychodni "na górce". Następnie w NZOZ Zdrowie, w Monitorze przy Reymonta (ale tam musiałam płacić). Teraz wrócił "na górkę", a ja za nim :) Ze swojej strony mogę powiedzieć, że jestem zadowolona z jego usług i nie zamierzam zmieniać ginekologa. Zgodzę się jednak z koleżanką powyżej; słyszałam negatywne opinie na jego temat. Jednak osobiście polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka0602 Dr. Tomasz Kucewicz - czy są jakieś opinie? 26.01.09, 13:17 byłam raz na wizycie, wydawało mi się OK. Przyjmuje prywatnie w Legionowie a na NFZ w Szpitalu Bielańskim. Jeśli ktoś był to poproszę o opinie. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaob2 Re: Dr. Tomasz Kucewicz - czy są jakieś opinie? 27.01.09, 08:42 Podbijam wątek. Ja obecnie chodzę do Dr.Stor, ale zastanawiam się nad zmianą lekarza i myślałam o Dr. Kucewicz.Dorotko a czy doktor podszedł do wizyty profesjonalnie, ile kosztuje wizyta? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka0602 Re: Dr. Tomasz Kucewicz - czy są jakieś opinie? 27.01.09, 14:45 Kasiu, jak napisalam byłam u Dr. Kucewicza raz w gabinecie w Legionowie. Jeśli mogę tak się wyrazić byłam z wizyty zadowolona. Miałam wykonywane USG - koszt 100zł. Okazało się, że muszę wykonać zabieg w szpitalu. Dr. zaproponował mi wykonanie go w szpitalu bielańskim, w którym pracuje. Jak go wykonał dowiem się dopiero za tydzień jak będę na badaniach:) Czekając na wizytę w szpitalu spotkałam panią, która także była od Dr. Kucewicza - bardzo go chwaliła. Chciałabym przenieść się od swojej pani ginekolog z Warszawy (mam z nią niemiłe doświadczenia niestety), ale jakoś nie widzę więcej opinii o tym lekarzu... Odpowiedz Link Zgłoś
paulagod Re: Dr. Tomasz Kucewicz - czy są jakieś opinie? 27.01.09, 17:26 Witam, w zeszłym roku prowadziłam u dr Kucewicza ciążę i z czystym sumieniem mogę go polecic. Wizyta 100 zl z USG, bardzo dokładny i skrupulatny. Dodam, że moja ciąża była zagrożona, wiec byliśmy w stałym kontakcie telefonicznym w razie co. Ja jestem bardzo zadowolona, w razie pytań chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaob2 Re: Dr. Tomasz Kucewicz - czy są jakieś opinie? 28.01.09, 11:25 Paulo, a czy nadal chodzisz do Dr. Kucewicza? Czy orientujesz się ile kosztuje taka zwykła wizyta,bez USG, jak wygląda sprawa wypisywania recept na środki antykoncepcyjne, itp. A co do ciąży czy miałaś robione USG co miesiąc, bo słyszałam że doktor tak właśnie robi. Możesz do mnie napisać na priv k.obiecunas@op.pl Z góry serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarse Re: Dr. Tomasz Kucewicz - czy są jakieś opinie? 23.02.09, 17:08 a czy moglybyscie napisac w jakim mniej wiecej wieku jest dr kucewicz? ide do niego na 1-sza wizyte i nie wiem czego sie spodziewac. mam przykre doswiadczenia ze starszą ginekolog i dlatego wole sie przygotowac wczesniej. dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
patka-2 Re: Dr. Tomasz Kucewicz - czy są jakieś opinie? 11.05.09, 22:49 Ja chodzę do dr. Kucewicza od prawie 9 lat prywatnie oczywiście ;) Szczerze to różnie bywało, czasami byłam na niego wściekła, ale zaraz mi przechodziło i z powrotem wracałam do niego i tak jest do dziś :) Moim zdaniem jest to lekarz który podchodzi do pacjenki jak do człowieka. Profilaktycznie przy każdej wizycie robi USG (co jest bardzo istotne), cytologie robi raz na 6m - 1rok. Konkretny człowiek, jeśli było coś nie tak to zlecał badania za które nie musiałam płacić :))))) Dzięki leczeniu jakie mi przeprowadził (nie mogłam zajść w ciążę) i inseminacji którą własnoręcznie wykonał w szpitalu mam moja wymarzoną ukochaną córcię:))) Jestem mu wdzięczna niesamowicie za to i jak bym mogła źle o nim napisać;)))) Polecam dr. Kucewicza!!! Jak się człowiek nie przekona na własnej skórze to nie będzie wiedział. A każdy ma wsoją indywidualną opinię!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniasamosia Re: Dr. Tomasz Kucewicz - czy są jakieś opinie? 03.07.09, 09:44 Gdzie przyjmuje dr Kucewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
aniasamosia Re: A dr W. Mateuszczyk? 13.08.09, 15:56 Ja też trafiłam do dr. Mateuszczyka i wydaje mi się bardzo profesjonalny. Zlecił dużo badań, wizyta trwała tak długo jak ja tego chciałam i na każde pytanie odpowiadał wyczerpująco. Zastanawiam się, czy nie prowadzić u niego ciąży. Czy wie ktoś w którym szpitalu pracuje dr Mateuszczyk??? Będę wdzięczna za wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomazokolicy Re: A dr W. Mateuszczyk? 13.08.09, 16:53 Z tego co mi wiadomo dr Mateuszczyk nie pracuje w żadnym szpitalu. Prowadzi prywatny gabinet oraz przyjmuje m. in. w przychodni na NFZ. Jeśli o mnie chodzi to tak jak napisałam powyżej, jestem z niego bardzo zadowolona i osobiście polecam. Z ciekawostek dodam, że będąc w jednym z warszawskich szpitali położna, na wieść o tym że doktor prowadzi moją ciążę powiedziała: "Mateuszczyk to doskonały położnik !" Byłam mile zaskoczona. Pozdrawiam i życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Polecam Tomasza Kucewicza 24.02.09, 10:55 co prawda moja żona poleca bardziej, ale ja polecam jako ojciec właśnie narodzonego syna, prowadził ciąże. pracuje w szpitalu bielańskim, na oddziale ginekologii, położnictwa i patologii ciąży, jako jedyny, albo jeden z nielicznych w legionowie ma sprzęt do robienia USG. Chodzi do niego zarówno moja żona (również przed ciążą) jak i matka więc leczą się u niego nie tylko kobiety w ciąży :] Odpowiedz Link Zgłoś
bede-mama Re: Polecam Tomasza Kucewicza 25.02.09, 12:56 Dr Kucewicz prowadzi moją ciążę, wizyta wraz z badaniem USG wynosi 150 zł. Jest moim zdaniem w wieku 40-45 lat, jest delikatny i na każde pytanie odpowie. Osobiście polecam tego lekarza położnika, jak do tej pory wszystko jest ok a chodzę do niego już pół roku. Co do USG to prawda, że wykonuje je ciężarnym co miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
anke1 Re: Polecam Tomasza Kucewicza 24.09.09, 13:28 Witam, ponawiam pytanie: Gdzie przyjmuje dr Kucewicz? Może jakiś nr telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
gazo-beton Re: Polecam Tomasza Kucewicza 24.09.09, 13:32 Google naprawdę ułatwia życie: www.tomaszkucewicz.ginweb.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
anke1 Re: Polecam Tomasza Kucewicza 24.09.09, 13:38 dzięki, tak wiem, w między czasie sama sobie znalazłam, ale kto pyta nie błądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
babel0 Re: Dobry ginekolog w Legionowie i powiecie 27.02.09, 14:17 Mam problem. Szukam ginekologa, najchętniej na fundusz.., ale nie koniecznie. Jestem w ciąży - jeszcze nie potwierdzona przez lekarza, ale test pozytywny. To będzie moje drugie dziecko. Nie chcę iść do mojej wcześniejszej pani ginekolog dr Wacławik. Nie jestem zadowolona ze sposobu w jaki prowadziła moją ciążę!! I tego jak potraktowała mnie po niej... sam fakt że zrobiła mi cytologię chyba ok pół roku po porodzie i kazała mi przyjść jak zajdę z drugim dzieckiem! Zastanawiam się nad dr Zakrzewskim, ewentualnie dr Kucewiczem. Dr Mateuszczyk po komentarzach na forum odpada, a w Mediq nie wiem czy jest jakiś normalny ginekolog. Odpowiedz Link Zgłoś
kejcior dr Piórkowski 31.03.09, 09:18 Czy macie jakieś opinie o tym lekarzu? Słyszałam o nim dobre opinie jeśli chodzi o jego pracę w szpitalu Bródnowskim, ale tu na forum o nim cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
yyytong Re: dr Piórkowski 12.05.09, 13:56 Chodziałam kiedyś do dr Piórkowskiego i nie mam żadnych zastrzeżeń, oprócz tego, że brał taką samą kasę za wizytę, na której tylko wypisywał receptę na pigułki (bez badania):-(. Moim zdaniem to przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
lysy-g Re: dr Piórkowski 17.05.09, 23:21 Witam, szukam w Legionowie lub okolicy dobrego ginekologa - endokrynologa. Najchętniej na kasę, ale niekoniecznie. Ważne, by był dobry. Na razie leczę się u ginki, ale daleko mam do niej i cenowo już wymiekam. Odpowiedz Link Zgłoś
agata9979 dr Gudyka 25.07.09, 01:45 ja mogę polecić dr Gudykę Przyjmuje prywatnie w Medica-Perfect Odpowiedz Link Zgłoś
szugaszuga dobry ginekolog 26.03.14, 17:29 Dr. Mateuszczyk odpada. Nie wiem jak ktoś może pisać o nim pozytywne komentarze. Jak przypomnę sobie moją ostatnią wizytę, która była jakieś 3 lata temu, jeszcze mnie krew zalewa. Owszem jego tzw. poczucie humoru na początku może wydawać się zabawne ale potem robi się denerwujące. Korzystałam z jego usług 3 lata, ale tylko dlatego, że chodziłam na NFZ. Przepisywał mi tabletki antykoncepcyjne, które obecnie są wycofane ze sprzedaży. Na 3 lata tylko raz mi zrobił cytologię! o badaniu poziomu hormonów nawet nie ma mowy. Ale ile się od niego nasłuchałam, że jestem "brzydka, paskudna bo nie chcę mieć dzieci"- dokładnie tak mówił. Na początku nie brałam tego na serio - kto do niego chodził ten wie jakim "zabawnym" tonem potrafi tak mówić, potem zaczęło mnie to denerwować, aż w końcu nie mogłam tego znieść. Czułam się poniżana i "gorsza" bo nie jestem jeszcze gotowa na dziecko! Ostatni raz, kiedy u niego byłam wychodząc nie wytrzymałam i powiedziałam mu: "to nie pana zakichany interes!" i trzasnęłam drzwiami, po czym się popłakałam. Na więcej mnie nie było stać... Przepisałam się do Dr. Łepkowskiej, (już prywatnie) i uważam, że jest w porządku. Rzeczowa, spokojna. Nie wyraża oceniających komentarzy.... Raz byłam u Dr. Stor (była to wizyta, która wymagała natychmiastowej interwencji) i odniosłam bardzo pozytywne wrażanie. Teraz jestem na etapie planowania ciąży (ach! Dr, Mateuszczyk byłby zadowolony) i zastanawiam się czy Dr, Łepkowska albo Dr. Stor przyjmują gdzieś w ramach NFZ. Może ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
margo99 Re: dobry ginekolog 28.03.14, 09:44 szugaszuga napisał(a): Teraz jestem na etapie planow > ania ciąży (ach! Dr, Mateuszczyk byłby zadowolony) i zastanawiam się czy Dr, Łe > pkowska albo Dr. Stor przyjmują gdzieś w ramach NFZ. Może ktoś coś wie? Dr Stor nadal (chyba) przyjmuje w Mediq, w środy, proponuję tam zadzwonić i dopytać Odpowiedz Link Zgłoś