Dodaj do ulubionych

Kosmos 1999 - brak odcinków

15.03.05, 07:48
Przykro mi to stwierdzić, ale nie pokazano nam wszystkich odcinków naszego
ulubionego serialu. Przypominam sobie bowiem, że były jeszcze dwa:

1. Bohaterowie filmu trafiają do Szkocji w czasach Roberta Bruce'a
(pamiętacie film "Braveheart" z Melem Gibsonem?);

2. Księżyc ponownie znajduje się niedaleko Ziemi, która jednak okazuje się
miejscem pustynnym, a resztki ludzkości żyją w mieście pod gigantyczną kopułą.

Oczywiście serial ten po raz pierwszy oglądałem dawno temu, jeszcze jako
dziecko i moja pamięć mogła coś pomieszać, ale jestem gotów założyć się o
całą posiadaną przeze mnie dyskografię Electric Light Orchestra, że takie
odcinki były.

Pozdrawiam wszystkich sympatyków serialu "Kosmos 1999".
Obserwuj wątek
    • Gość: zgadzam się Re: Kosmos 1999 - brak odcinków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:18
      Też mi sie coś wydaje że puścili za mało odcinków. Był czas że oglądałem ten
      serial na tvPORION(kto to jeszcze pamięta:))) i wydawało się było ich dużo
      więcej.
    • Gość: asimo2 Re: Kosmos 1999 - brak odcinków IP: *.brda.net 15.03.05, 20:59
      O ile dobrze pamiętam ( film leciał w latach `70 ) to zdarzenia opisane w
      punktach 1 i 2 stanowiły JEDEN odcinek. Po znalezieniu się w pobliżu Ziemii
      nawiązano kontakt i zbudowano transmiter ( prawie jak w STAR TREK ) o ile
      jednak próbnik przemiescił się prawidłowo to już członkowie załogi z doktor
      Heleną przenieśli się w czasie do średniowiecznej Szkocji i Pani doktor o mało
      co nie spłonęła na stosie. W ten sposób powrót na Ziemię diabli wzięli a Załoga
      mogła kontynułowac dalszą wędrówkę w kosmosie dzięki czemu można było dalej
      kręcić serial...
      pozdrowienia
    • rudy102_t_34_85 Re: Kosmos 1999 - brak odcinków 15.03.05, 22:07
      CO,SKOŃCZYLI JUŻ Z KOSMOSEM 1999!!!???
      O DRANIE,SUKINKOTY W BAMBUS DMUCHANE!
      To co pokazali do tej pory to MNIEJ NIŻ POŁOWA odcinków jakie leciały w STUDIU
      2,a STUDIO 2 też wszystkich swego czasu nie pokazało! Jak to już koniec,to nie
      będzie przygód w średniowieczu,nie będzie obłoku BETA i potwora ze śledziową
      gębą,nie będzie Mayi zmieniającej się w pszczółkę ani zbuntowanego robota ani
      planety inteligentnych roślinek...Stracimy to,co najepsze.
      Ale może to nie koniec,wszak ten serial to żyła złota.Popatrzcie na wielkość
      bloków reklamowych! Założę się że większość dzisiejszych 40-to i 30-to latków
      to ogląda od deski do deski,a oni przecież są "target nr.1" dla reklamiarzy...
    • spriggana Re: Kosmos 1999 - brak odcinków 19.03.05, 00:14
      1. Pokazali 24 odcinki (w kolejności lekko losowej, dobrze że zaczęli od
      początku... ;>) czyli pierwszy sezon serialu.

2. Dzisiaj w progrmie na dzisiaj (19.03) czytam:
      12:20 Kosmos 1999 (1/24)
      Może to równie dobrze oznaczać pierwszy odcinek 2 jak i 1 sezonu. Trzymajcie
      kciuki. ;)
    • mrb4 Re: Kosmos 1999 - brak odcinków 19.03.05, 13:53
      Zajrzałem, sprawdziłem i stwierdzam: wszystko w porządku! Rozpoczęli po prostu
      nadawanie drugiej serii Kosmosu. Ale w tej prasie to naprawdę potrafią
      człowieka w błąd wprowadzić. Bałem się, że to już koniec i jak zwykle będą
      powtarzać od nowa stare odcinki.

No cóż. Przyznam się, że ten pierwszy odcinek nowej serii wydał mi się lepiej
      zrobiony od poprzednich. I pojawiła się także Maja (chociaż w pszczołę jeszcze
      się nie zamieniła). Ale na wszystko pewnie przyjdzie pora.

Pozdrawiam
      • rudy102_t_34_85 Re: Kosmos 1999 - brak odcinków 20.03.05, 14:11
        NO WŁAŚNIE,co wy mi tutaj defetyzm siejecie!
        Patrzę sobie dzisiaj rano i wsio okej,leci "season two".Załoga ALFY ma nowe
        kreacje a parszywy Mentor dostaje łupnia po tym jak za pomocą saturatora z wodą
        sodową chce wykraść alfianom rozum z głowy...Jakieś 24 lata temu przez ten
        odcinek nabawiłem się urazu psychicznego na punkcie suszarek nakładanych na
        głowę u fryzjera.
        Teraz mam nadzieję że dojadą szczęśliwie do samego końca bo STUDIO 2 wszystkich
        odcinków nie pokazało.Jakby nie było najgorsze już za kmdr.Koenigiem i jego
        komandą.Trzy tygodnie temu wleżli na wielki statek obcych a tam COŚ POTWORNEGO!
        GNIAZDO ALIENÓW..? ROBALE LUDOJADY..? NIEEE,gorzej! ALEXIS (J.Collins) w
        futurystycznym szlafroku w blond peruce z jakimś dziwacznym zielskiem na
        głowie..! Rany,przy tym widoku zbladły najkoszmarniejsze wizje Gigera a ja omal
        nie zleciałem z siedziska.A kmdr.Koenig nic,nawet się nie skrzywił-prawdziwy
        twardziel z klasą.
        Nie sądzę aby w kosmosie mogli napotkać coś gorszego.
        • mrb4 Re: Kosmos 1999 - brak odcinków 30.03.05, 13:33
          rudy102_t_34_85 napisał:

> NO WŁAŚNIE,co wy mi tutaj defetyzm siejecie!

Mam po prostu złe doświadczenia związane z oglądaniem seriali na różnych
          Polsatach i innych takich. Było bardzo prawdopodobne, że TVN7 puści od początku
          stare odcinki, tym bardziej, że gazety wprowadzały w błąd informacją o nadaniu
          pierwszego z dwudziestu czterech odcinków. Myślałem w związku z tym nawet o
          zorganizowaniu jakiejś kampanii nacisku wśród fanów, ale widzę, że dobre duchy
          czuwają i - jak na razie - wszystko dobrze się skończyło.
          • mrb4 Re: Kosmos 1999 - brak odcinków 02.04.05, 14:53
            Miałem na myśli duchy Galaktyki oczywiście.

Pozdrawiam wszystkich fanów :)

PS A dzisiaj właśnie Maja zamieniła się w pszczółkę.
            • Gość: podobno Re: Kosmos 1999 - brak odcinków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:49
              Są niestety tylko dwie serie przy czym podobno (podkreslam PODOBNO) myślą o
              wznowieniu tego serialu w nowej wersji:)))) Polecam serwis www.space1999.org
              • rudy102_t_34_85 Re: Kosmos 1999 - brak odcinków 17.07.05, 21:54
                Coraz lepiej.Jest kupa nowych odcinków których nie było kiedyś w STUDIO 2.Ten
                co właśnie leci jest dwuseryjny (bodaj jedyny taki w całym KOSMOSIE 1999).Tym
                razem bazę ALFA opadły jakieś kłęby rozgotowanego spaggetti a'la bolonese.Nie
                mają dobrych zamiarów,to pewne!Hipnotyzują ludzi tak,że zamiast makaronu z
                sosem widzą starych znajomych z Ziemi którzy właśnie wpadli z wizytą.Tylko
                kom.Koenig nie daje się zwieść,w związku z czym zostaje uznany za zdrowo
                porąbanego i zamknięty w izolatce.Tymczasem makarony mamią załogę wizją powrotu
                na Ziemię a jeden,wyjątkowo tłusty kawałek pełżnie z bulgotem w stronę
                unieruchomionego pana komandora...Oj będzie się działo! Ale to za tydzień bo na
                razie "to be continued"...Smacznego.
                • rudy102_t_34_85 Re: Kosmos 1999 - brak odcinków 25.07.05, 13:25
                  No i znowu proszę państwa HAPPY END.Najazd włoskiej kuchni został szczęśliwie
                  odparty.Ale łatwo nie było...Okazało się że makarony potrzebują energii z
                  wybuchu nuklearnego bo bez tego szybko jełczeją.Chcą wywalić w powietrze resztę
                  składowiska odpadów nuklearnych (część poszła już na wielki fajerwerk w 1-ym
                  odcinku serialu) razem z ALFĄ i jej załogą.Ponieważ same są cherlawe i cienkie
                  (jak to spagetti) to potrzebują pomocy ogłupionych ludzi.Zahipnotyzowana załoga
                  jest przekonana że urządza powrót na Ziemię a tymczasem naprawdę robią
                  przygotowania do wielkiego BUM.Ta makaroniczna "virtual reality" powstaje
                  dzięki energii elektrycznej generowanej przez neurony ludzkiego mózgu (a ci od
                  MATRIXA myślą że odkryli Amerykę).Na szczęście kmdr.Koenig nie uległ czarowi
                  włoskiej kuchni i zdołał wyperswadować jej zalety paru osobom.Razem puszczają
                  gazy i załoga stacjii idzie lulu.Pozbawiony energii makaron znika bez
                  śladu,nawet smród po nim nie zostaje...Tak zakończył się jeden z
                  najgrożniejszych ataków kosmicznej gastronomii na rodzaj ludzki (gorzej było
                  chyba za Monty Pythona kiedy kosmiczny budyń pozamieniał wszystkich w Szkotów).
                  W przerwie reklamowej zachwalano sosy KONORRA-trochę ryzykowne zważywszy na
                  treść filmu...
    • mrb4 Re: Kosmos 1999 - brak odcinków 21.08.05, 17:14
      To już niestety prawdziwy i nieodwołalny koniec.

I to nie lata - ono bowiem skończy się oficjalnie dopiero za miesiąc, ale
      pięknej pogody możemy spodziewać się jeszcze nawet w początkach października.
      Także nie wakacji - one potrwają jeszcze do końca września (przynajmniej dla
      niektórych ;)).

Otóż nastapi prawdziwy i nieodwołalny koniec serialu "Kosmos 1999".

I to jest naprawdę przykre.
      • Gość: nerwus Re: Kosmos 1999 - brak odcinków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 10:50
        Ja nie chcę Kosmosu 1999, ja chcę Star Treka!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka