kofeinistka 11.08.10, 12:51 Miło czytac od czasu do czasu o kobietach, profesionalistkach. Ostatnio mam wrażenie, że czytam o samych celebrytach i skandalistkach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pennies Re: Profil mordercy 11.08.10, 22:12 Bardzo ciekawy wywiad. Zdecydowanie za krótki. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Profil mordercy 11.08.10, 22:28 Swietny wywiad, bardzo ciekawa postać. Jednak przy zapewnieniach, ze 'bardzo lubi swoja pracę, bo codziennie dzieje sie cos innego' przeszly mnie ciarki. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd ...bo dziewczynki pracujace... 16.08.10, 17:00 ...w psychologii kryminalistycznej, to z reguly ciasnomozdzki, ktorym zalezy na "thrillu". Mam wrazenie ze panience z wywiadu troche zaburzyl sie system wartosci i zdolnosc do refleksji nad sensem pracy ktora wykonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: ...bo dziewczynki pracujace... 16.08.10, 17:17 To milo spotkac kogos, kto po przeczytaniu dwoch stroniczek wywiadu z jedna soba jest w stanie ocenic cala grupę, w dodatku tak kategorycznie. I jeszcze wysnuć regułę. Ohohoho, nie lada specjalista. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Re: ...bo dziewczynki pracujace... 17.08.10, 11:10 To bardzo milo spotkac kogos, kto po przeczytaniu jednego komentarza jest w stanie stwierdzic, na jakiej podstawie opiera sie autor tegoz komentarza. Ohohoho... jasnowidzka! Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: ...bo dziewczynki pracujace... 17.08.10, 12:18 Tak tak - na pewno nie jestes wannabie policjantem, ktoremu 'baby' i 'panienki' w sluzbach mundurowych zawadzaja, ale specjalistą od kryminalistyki, ktory oparl swoja opinię na wynikach naukowych badan dotyczących pracy kobiet w policji. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Chrrr...zzzz.... 18.08.10, 16:14 Nie "pracy kobiet w policji" w ogole ale raczej pracy kobiet-psychologow w sluzbach mundurowych. A na ten temat mam wystarczajaco duzo danych z obserwacji. Jeden artykulik w dodatku z gory nastawionym na promowanie kobiecych sukcesow (i "sukcesow") raczej mojej postawy nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Chrrr...zzzz.... 18.08.10, 17:00 Tak tak - nie ma to jak wlasne obserwacje pamejuda. Bardzo wiarygodne zrodlo, cos w rodzaju 'a moja ciocia powiedziala, ze...' Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Nikt nie kaze ci wierzyc. 18.08.10, 17:07 Znacznie lepiej czytac pochwalne artykuliki pisane przez pismo wspierajace parytety dla "uposledzonych plciowo", niz zmierzyc sie z opinia kogos, kto niejedna "dziewczynke od kryminalistow" widzial w zyciu. Czego jednak moge wymagac od kogos, kto nawet mojego nicka nie potrafi poprawnie przepisac? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Nikt nie kaze ci wierzyc. 18.08.10, 17:17 Nie rozumiesz. Jesli wyglasza sie jakas opinię, tym bardziej natury ogolnej, tym bardziej wobec obcych, ktorzy nie maja bladego poejcia, czy jestes pryszczatym gimnazjalista, czy starszą panią, ktora wlasnie upiekla ciasteczka itd, to powinna ona być podparta obiektywizującym argumentem. Czyli nie 'mam obserwacje', bo twoje obserwacje sa naznaczone - chcesz czy nie - twoja intencją, ale powolaniem sie na statystyki, analizy, wyniki badan - takze logike itd. Inaczej jest ona funta kłaków warta, mowi raczej o tobie, niz o wlasciwym temacie itd. Kapewu? Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: ...bo dziewczynki pracujace... 20.08.10, 18:27 A chłopczyki pracujące w kryminalistyce to jacy są, miszczu? Odpowiedz Link Zgłoś
sauruss Profil Jarka K. 14.08.10, 14:12 Ciekawy wywiad. A mogłaby wasza "profilerka" zrobić profesjonalny profil Jarosława Kaczyńskiego?? Pod kątem tzw. osobowości nieprawidłowej, czyli - używając dawnej terminologii - cech psychopatycznych. Bardzo bym prosił o taką ekspertyzę... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Profil Jarka K. 14.08.10, 20:08 wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie tendencja przeżywania długotrwale przykrości podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub pogardliwych sztywne poczucie własnych praw podejrzenia dotyczące wierności (partnerów i przyjaciół) przecenianie własnego znaczenia pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń Odpowiedz Link Zgłoś
alicjalawendowa Profil mordercy 14.08.10, 16:53 Podziwiam za odwagę.I za determinację.Nie wiem tylko ćzy życzyć sukcesów czy lepiej może jak najmniej pracy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mlotnadebili Profil mordercy 16.08.10, 10:51 "...Natomiast zabójstwa na tle seksualnym najczęściej kończą się uduszeniem." ??? A zaczynają się-jak? Zastrzeleniem? :D Odpowiedz Link Zgłoś
ktonoja Re: Profil mordercy 16.08.10, 11:32 Podziękuj za to mediom i dziennikarzom, którzy poszukują tylko sensacji i plotek. Pozytywne informacje nie są tak poczytne jak te w stylu tabloidów. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Profil mordercy 16.08.10, 17:14 gatko, moglabys nie odgrzewac wywiadow? ten artykul jest na gazecie drugi, albo trzeci raz... Odpowiedz Link Zgłoś
orgullovikingo Profil mordercy 19.08.10, 00:55 Szczerze mowiac ciekawsza od wywiadu byla dyskusja pomiedzy bene_gesserit a pamejudd.Szacunek.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Profil mordercy 19.08.10, 11:36 Zdaniem IPN działania Stefana Michnika były niezgodne nawet z prawem PRL. - Jego zachowania wyczerpują znamiona nie tylko zbrodni komunistycznych, ale także znamiona zbrodni przeciwko ludzkości, określonych w aktach prawa karnego międzynarodowego. Takie zbrodnie nie ulegają przedawnieniu – stwierdził prok. Bogusław Czerwiński, naczelnik warszawskiego pionu śledczego IPN. a co powiecie na taki profil mordercy? he he www.tvp.info/informacje/polska/ipn-chce-aresztowac-michnika/995218 Odpowiedz Link Zgłoś
babunia_wygodka Re: Profil mordercy 20.08.10, 12:32 pioro111 napisał: > Zdaniem IPN działania Stefana Michnika były niezgodne nawet z > powiecie na taki profil mordercy? he he Powiemy że IPN jak zwykle coś tam sobie bałaknął żeby usprawiedliwić spuszczanie w klozecie moich uczciwie zarobionych podatniczych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowanamama Profil mordercy 08.10.10, 11:30 super wywiad! aż miło przeczytać. Co do profilerów, ostatnio miałam okazję czytać książkę Paula Brittona o profilerze- książka genialna, pokazanie psychiki profilera w trkacie śłedztw oraz to jak buduje tożsamość mordercy na podstawie niepozornych dla nas szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś