asiazlasu 18.11.10, 14:55 "Serwery, informatycy, akcje giełdowe - to tylko mydlana bańka". Jasne ! kolosy na glinianych nogach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foogirl FB-proletariat 18.11.10, 15:06 FB jest wart ile wart nie przez "kontent" jaki produkuja uzytkownicy a (jak wiele innych serwisow internetowych) dzieki reklama ktore, dobierane na podstawie naszych danych z profilu, wyskakuja "gdzie sie da". Innym zrodlem dochodu jest ten niewniny przyckisk "like", ktory mozna dostrzec w calym internecie, zwlaszcza przy roznego rodzaju produktach i uslugach. Oczywiscie to prawda, ze wylogowanie wszystkich milionow uzytkownikow na tydzien wplynelo by na sytuacje ekonomiczna firmy. Mogloby rowniez doprowadzic do powaznych strat wielu innych firm ktore produckuja aplikacje wspolpracujace z lub dzialajace na platformie facebookowej. Prawdopodobnie odbiloby sie na calej gospodarce za oceanem, a co za tym idzie na gospodarchach europejskich. Zera skladajace sie na wartosc facebooka odzwierciedlaja odpowiedzialnosc jaka wiaze sie z prowadzeniem biznesu na taka skale. Co do ostatniej uwagi, to serwery i informatycy to nie banka (na akcjach gieldowych sie nie znam :) ) - to rzesze ciezko pracujacych ludzi i tony sprzetu rozsianego po calym swiecie, ktory pozwala na szybkie transporotwanie informacji z punktu a do punktu b, kazdemu, za darmo, a raczej za czas spedzony na klikaniu, komentowaniu i "lubieniu" w specjalnie dpasowanych do nich reklam i produktow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais ale użytkownicy po to się logują 21.11.10, 16:11 by tworzyć zawartość, a nie dla logowania samego ogólnie myśl felietonu podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
doriana88 FB-proletariat??? 18.11.10, 15:32 Ja tam się na FB bardzo dobrze bawię!!! czego i Wam życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiazlasu FB-proletariat 18.11.10, 16:14 dobrze sie bawic nie zwalnia od myslenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marnela FB-proletariat 18.11.10, 16:44 Czyli mam sie nie bawic, bo to komus przynosi korzysci? Jak ide na impreze to daje zarobic klubowi, taksowkarzowi czy MPK, drogeriom i sklepom z ciuchami. Tylko dlatego, ze komus od tego przybywa zer ma mi to przestac dawac przyjemnosc? Mam rozpoczac bojkot? I to tylko dlatego, ze wspolczesna ekonomia nie jest doskonala? Jakos to sie nie trzyma kupy. Na dodatek wyglada na to ze Pani Dunin tak silnie rozgranicza prace i przyjemnosc, ze az zastanawiam sie, w jakich trudach i znojach pisala ten felieton, bo przeciez nie mogla napisac go z przyjemnoscia , a przy okazji przynoszac korzysc Gazecie... Odpowiedz Link Zgłoś
foogirl Re: FB-proletariat 18.11.10, 16:53 Bawic sie mozna, ale warto wiedziec w co :). Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: FB-proletariat 18.11.10, 18:52 Ale jakie to ma właściwie znaczenie? Chyba nie daję zarobić zorganizowanej przestępczości? "Obciachem" się nie przejmuję - mam konto i na FB i na NK. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit FB-proletariat 18.11.10, 17:28 Kompletnie OT (chociaz bardzo mi sie podoba, ze pani Dunin wyciagnela z filmu o wiele wiecej, niz pani strone wczesniej - w Hitach i Kitach): bardzo jestem ciekawa, kiedy posiadanie konta na FB bedzie takim samym obciachem jak dzis konto na NK. PS - Trudno nie zauwazyc, ze aktywnosc na forach Agory to praca na rzecz Agory. Odpowiedz Link Zgłoś
mkaczka bla bla bla... 22.11.10, 12:47 Ta pani jakieś bzdury pisze, aż żal czytać. Pomysłów na zrobienie biznesu w sieci codziennie pojawiają się tysiące z czego większość pada. I każdy z ich autorów musi na początku tak samo jak ten staroświecki fabrykant zainwestować w serwery..., reklamę, ludzi do roboty i co tam jeszcze, ewentualne zyski pojawiają się później, jeżeli to nie jest sklep internetowy tylko darmowy serwis społecznościowy - duuużo później. Zupełnie nie wiem co ci ludzie chcą od fb - mają wygodny darmowy serwis. Zwykła chamska zazdrość że komuś coś się udało i tyle. Chociaż z tym sukcesem jest tak że pomysł to jedno a utrafienie nim we właściwym miejscu we właściwy czas to drugie, tu chyba nawet ważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit pi pi pi 22.11.10, 15:07 O, garsc ozywczo oryginalnych refleksji i ciekawych, bo blizej nieznanych informacji. Mkaczka nie skumał, ale zaryczał. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Re: pi pi pi 22.11.10, 16:26 Znaczącą wartość rynkową mają bazy danych i informacje o konsumentach. Portale społecznościowe to złoty biznes, bo miliony ludzi dobrowolnie i bezpłatnie podają swoje prywatne dane w formie bezpośredniej wpisając imię i nazwisko, adres,nawet miejsce pracy lub pośredniej klikając w różne aplikacje. Odpowiedz Link Zgłoś