Dodaj do ulubionych

Facet, który boi się ćwikły

28.01.11, 10:11
mitoman - gawędziarz
Obserwuj wątek
    • indimenticabile Facet, który boi się ćwikły 29.01.11, 17:35
      Wybrane kryteria diagnostyczne F60.80:

-pretensjonalne poczucie własnego znaczenia (np. wyolbrzymianie osiągnięć i talentów,
      -oczekiwanie bycia uznanym za lepszego bez współmiernych osiągnięć)
      -zaabsorbowanie fantazjami o (...) błyskotliwości, pięknie lub idealnej miłości
      -wiara, że jest się kimś "szczególnym" oraz wyjątkowym i że można być w pełni zrozumianym tylko przez innych "szczególnych" ludzi
      -wymaganie nadmiernego podziwu
      -poczucie wyjątkowych uprawnień (entitlement), czyli wygórowane oczekiwania co do szczególnie przychylnego traktowania lub automatycznego podporządkowania się przez innych narzucanym im oczekiwaniom
      -częsta zazdrość o innych lub przekonanie, że inni są zazdrośni o nas lub zazdroszczą nam

Smutny czlowiek, ale najwazniejsze, ze mama go kocha.
      No i ta dychotomia: gardzi Ameryka i cytuje Woodiego Allena. Moze go spotkal w Koluszkach a Allen chce sfilmowac jego powiesc?
      Najwazniejsze, ze pan Grzegorz czuje sie wyjatkowy. Tyle w nim splendoru ile wyjatkowosci w cappuccino Mokate z torebki.

Szkoda, ze Wysokie Obcasy usiluja zrobic z niego odkrycie na miare drugiiej Maslowskiej. Czyzby to byl poczatek kampanii spolecznej? "Cierpiacy na narcyzm sa wsrod nas. Nie badz obojetny. Kup "Wysokie Obcasy" zanim naklad wykupi bohater artykulu"
      • mnbvcx Re: Facet, który boi się ćwikły 31.01.11, 21:24
        czasem fajnie jest umiec opowiadac bajki. gorzej, gdy oprocz nich nie ma nic. trudno jest zabrac kogos do swiata swojej fantazji na dluzej.
        • ja_a Re: Facet, który boi się ćwikły 31.01.11, 23:31
          i kto tu stosuje chwyty marketingowe Panie Grzesiu? Bardzo umiejetne wykorzystanie choroby do promocji swojej osoby oraz "tfurczosci". Narcyzm pierwsza klasa! Otoz wyjatkowo, nie jest pan wyjatkowy!A zdanie: "mazowieckie miasta i wioski juz sie dowiedzialy o moim istnieniu" jest żenujaca!
          • babunia_wygodka Re: Facet, który boi się ćwikły 04.02.11, 12:17
            ja_a napisała:

> i kto tu stosuje chwyty marketingowe Panie Grzesiu? Bardzo umiejetne wykorzysta
            > nie choroby do promocji swojej osoby oraz "tfurczosci". Narcyzm pierwsza klasa!
            > Otoz wyjatkowo, nie jest pan wyjatkowy!A zdanie: "mazowieckie miasta i wioski
            > juz sie dowiedzialy o moim istnieniu" jest żenujaca!

Każdy jest wyjątkowy. Ten facet przynajmniej zdaje sobie z tego sprawę - i już samo to czyni go wyjątkowym. A traktowanie dosłownie tekstów w rodzaju "miasta i wioski dowiedziały się o moim istnieniu" jest żenujące.
          • anaisanais96 Re: Facet, który boi się ćwikły 08.02.11, 00:17
            No tak, bo u nas nie można powiedzieć wprost że jest się dumnym ze swoich osiągnięć lub ma się talent. Trzeba być skromnym i w żadnym wypadku nie mówić że zna się swoją wartość bo to zbrodnia.
      • tralala29 Re: Facet, który boi się ćwikły 31.01.11, 23:35
        indimenticabile napisała:

> Wybrane kryteria diagnostyczne F60.80:
        >
        > -pretensjonalne poczucie własnego znaczenia (np. wyolbrzymianie osiągnięć i
        > talentów
        ,
        > > Szkoda, ze Wysokie Obcasy usiluja zrobic z niego odkrycie na miare drugiiej Mas
        > lowskiej. Czyzby to byl poczatek kampanii spolecznej? "Cierpiacy na narcyzm
        > sa wsrod nas. Nie badz obojetny. Kup "Wysokie Obcasy" zanim naklad wykupi bohat
        > er artykulu"

świete słowa!
        podpisuje sie obiema rękami. Pretensjonalny koles, pretensjonalny wywiad!
        :-))
    • sawinda Facet, który boi się ćwikły 03.02.11, 17:03
      a ja się ubawiłam
      no cóż z takim podejściem niewątpliwie nie ma sensu się wyleczyć, a leczenie jest przyjemne - ktoś poświęca czas naszym świrom ;)
      i jak tu nie wierzyć, że psychoterapia robi z ludzi egoistów i narcyzów jeszcze większych - można być podrywaczem, wystarczy uprzedzić - naprawdę przednie
    • babunia_wygodka Re: Facet, który boi się ćwikły 04.02.11, 12:15
      mnbvcx napisał:

> mitoman - gawędziarz

Ale dobrze się czyta to co wygawędził. Ciekawa historyjka.
    • olkawi Facet, który boi się ćwikły 07.02.11, 14:22
      Podobał mi się artykuł Grzegorza, uśmiałam się. Mam zamiar przeczytać "Muszę kończyć, umieram" - może być zabawnie :))
      • ilonka45 Re: Facet, który boi się ćwikły 11.02.11, 13:04
        Mnie tez sie bardzo podobal ten artykul, blyskotliwy, inteligenty facet z dystansem do siebie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka