Dodaj do ulubionych

Wycieczka do PRL- u

04.02.12, 21:26
"Szkoleni młodzi ludzie traktowani są jak stado bezmyślnych, bezmózgich bawołów".

Bo tylko tacy potem ochoczo i bezrefleksyjnie będą spełniać internacjonalistyczny obowiązek i szerzyć ideały zachodniej demokracji w Iraku, Afganistanie, a wkrótce zapewne także w Iranie.

Obserwuj wątek
    • janiunio1954 A co ty wiesz o wojsku w PRL-U 05.02.12, 23:53
      A co ty młoda kobieto wiesz o tym jako było w wojsku w PRL-u?. Właściwie w krótkich wojskowych słowach należałoby napisać "C.. wiesz". Nie masz o tym nawet "zielonego" pojęcia. A poza tym wojsko zawsze jest takie samo bez względu na ustrój i czasy. Poczytaj sobie "Przygody Dobrego Wojaka Szwejka" i być może trochę zrozumiesz, ale pewności nie mam. WOjsko nie jest dla kobiet.
      • prubens Re: A co ty wiesz o wojsku w PRL-U 20.02.12, 15:59
        „Wojsko nie jest dla kobiet” – stwierdzenie to trąca seksizmem, brakiem tolerancji i wiarą w wyższość mężczyzn. Skąd u Pana tyle lęku? Czyżby Strach przed utratą władzy i kontroli? Stroszymy pióra do ataku wtedy kiedy się boimy.
        Życie poznaję poprzez doświadczenie. Obserwuję, czytam, oglądam, słucham i porównuję. "Przygody dobrego wojaka Szwejka "jako satyra na wojsko dość intrygująca. Ja polecam coś bardziej współczesnego, a jakże wiarygodnego : "Moja wojna" generała Waldemara Skrzypczaka z 2010 r.
        Pisząc „ A poza tym wojsko zawsze jest takie samo bez względu na ustrój i czasy” zaprzecza Pan sam sobie stwierdzając wcześniej „ A co ty młoda kobieto wiesz o tym jako było w wojsku w PRL - ?”.
        • michael_praed Re: A co ty wiesz o wojsku w PRL-U 04.03.12, 11:44
          Właśnie.
          A co ON wie o wojsku w PRL-u ?
          I CO wie W OGÓLE o PRL-u ?
          To, co mu wmawiają o nim nasze KŁAMLIWE media (zarówno publiczne, jak i komercyjne) ???
    • michael_praed Re: Wycieczka do PRL- u 11.02.12, 12:32
      PRL to OBY WRÓCIŁ.
      Nie totalitaryzm, ani nie stalinizm, ani nie ideologia marksistowska.
      OBY wrócił ustrój socjalistyczny i gospodarka planowana.
      Bo TYLKO to może nas uratować.
      Nas, i inne kraje.
    • maitresse.d.un.francais Re: Wycieczka do PRL- u 11.02.12, 17:49
      Brak kondycji, wiedzy merytorycznej, podejścia psychologicznego. Zęby zaciskam, chcę być dobra, chcę SŁUŻYĆ

Niemożliwe... czyżbym czytała o zasadach panujących w znakomitej większości polskich firm?
      • maitresse.d.un.francais "Służyć", jakie to straszne słowo! 11.02.12, 17:50
        Widzę, że wychowana w demokracji autorka przeraża się na sam jego widok.

Tylko trochę mało PRL-owskie. No ale to trzeba wiedzieć.
    • michael_praed Re: Wycieczka do PRL- u 04.03.12, 11:39
      Jestem TEGO SAMEGO zdania.
      Tyle, że słowo "demokracja" powinno się tutaj zamienić na słowa "TAK ZWANA 'demokracja' ", albo na "RZEKOMA 'demokracja' ".
      Zaś co do PRL-u :
      OBY powróciła gospodarka planowana i upaństwowienie przedsiębiorstw, zakładów.
      TYLKO to może nas uratować od katastrofy.
      Za to, co tu piszę CHĘTNIE "zlinczowali" by mnie zarówno prawicowcy, jak też liberałowie i masońscy lewacy (którzy mają z socjalizmem TYLE wspólnego, co "KOT NAPŁAKAŁ", a którzy nienawidzą religii).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka