08.10.05, 08:19
Jak zawsze świetny tekst, Panie Jacku!
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Bomżycha 08.10.05, 08:44
      czemu ten tekst niedokończony????
      • benito1980 Re: Bomżycha 08.10.05, 10:21
        Zajrzyj do Wysokich Obcasów - to jest koniec. I jak widać zamierzony. Super
        • xegar Re: Bomżycha 08.10.05, 11:43
          benito1980 napisał:

> Zajrzyj do Wysokich Obcasów - to jest koniec. I jak widać zamierzony.

Tam też się urywa? Mi to nadal wygląda na błąd popełniony w pośpiechu.

A reportaż świetny. Na własne oczy widziałem dworzec leningradzki i "parapet".
          Ale "bomżychów" wtedy jeszcze nie było...

Xe.

PS. "Bywszyj Inteligientnyj Cziełowiek". Miodne. :-)
          • benito1980 Re: Bomżycha 08.10.05, 15:58
            O Jezu, bo MA się urywać, taki zabieg (świetny zresztą!) Właśnie o to chodzi,
            żebyśmy się domyślali, co z tymi chłopami. Poczytaj trochę książek, to
            zorientujesz się w czym rzecz.
          • carroty Re: Bomżycha 10.10.05, 12:52
            'bomżów' nie 'bomżychów' :)
            Bomż - бомж - rodzaj męski
            bomżycha - бомжиха - rodzaj żeński...
            Sa tu od dawna, na wszystkich dworacach i nie tylko. Oczyszczaja miasto z
            wszystkich smieci, ktore dadza sie sprzedac...
    • hermina5 Re: Bomżycha 08.10.05, 11:42
      Szkoda, że nie wiadomo, o się stało z tymi 17-stu chłopami i nią na
      Uralu...Boże, jaki dziwny tekst i jaka dziwna kobieta.. Po jaką cholerę ona
      odeszła z tego domu, pozbyla się emerytury? Przez dumę, honor? Diabli wiedzą
      przez co...
      • coralgolnyc Re: Bomżycha 08.10.05, 13:42
        jak to 'nie wiadomo co sie stalo'? uzyj swojej imaginacji..
        a tak poza tym, to JA PIORKUJE !!!
        kiedy sobie tak siedze z nogami na biurku popijajac poranna kawe,NY za oknem,to
        mnie ten artykul szokuje i fascynuje jednoczesnie, troche jak film o dzikich
        zwierzetach w National Geographic :)) HA!! ale wystarczy,ze jutro przestawi mi
        sie w glowie klepka,zostane bromzycha i taka historie bedzie mozna napisac o
        mnie ? kto wie...wolalabym nie ,ale kto mi to moze zagwarantowac?:)))
    • trioszka Re: Bomżycha 08.10.05, 13:24
      czarnaba napisała:

> Jak zawsze świetny tekst, Panie Jacku!

Zgadzam sie. Reportaz pasjonujacy a to zanurzenie w zyciu bomzow nie bylo latwym wyzwaniem.
      Przerazajace jest to, ze matka kilkorga dzieci zyje na ulicy, utrzymujac rownoczesnie kontakt ze
      wszystkimi. Wyobrazacie sobie cos takiego w waszym zyciu ?
      • marekgdan Re: Bomżycha 17.10.05, 19:57
        fascynujace sa reportarze Hugo-Badera ma facet talent!MISTRZ nad MISTRZE!chce
        jeszcze panie Jacku!!!
    • ben_shaprut Niezłe. Naprawdę niezłe. A już się bałem po relacj 08.10.05, 16:10
      z Chin, że Pana gwiazda gaśnie.
    • canii Re: Bomżycha 08.10.05, 21:51
      no i co ma wynikaćz tego artykułu ?? Przeczytałam 2 strony, resztę przeleciałam
      bo po co mam czytać o ruskich pijakach? Może o naszych byłoby bardziej ciekawe?
      albo o paryskich? O londyńskich jeszcze nikt nie pisał a tam chlą jak w Moskwie
      mniej więcej.
      • josteine Chlą??? 08.10.05, 22:46
        Jaki to język?
      • kocia_noga Re: Bomżycha 11.10.05, 11:05
        canii napisała:

> no i co ma wynikaćz tego artykułu ?? Przeczytałam 2 strony, resztę
        przeleciałam
        > bo po co mam czytać o ruskich pijakach? Może o naszych byłoby bardziej
        ciekawe?
        > albo o paryskich? O londyńskich jeszcze nikt nie pisał a tam chlą jak w
        Moskwie
        > mniej więcej.

Alkoholizm na całym swiecie wygląda podobnie , ale w wypadku ruskiego jest
        sprawą ideolo. Naszych meneli tez się czasem kreuje na bohaterów , jakkolwiek
        by to śmiesznie nie wyglądało , ale ruski menel - to ho ho! On z sama ruskoscia
        walczy !

Zapraszamy do rozmowy
        • hermina5 Re: Bomżycha 11.10.05, 15:58
          A jak! :))))I nawet ma takich narodowych przedstawicieli jak Jerofiejew chocby:)
    • snwbrd Re: Bomżycha 08.10.05, 23:51
      Tekst jest świetny. Poza tym już z czystej ciekawości sprawdziłem, że jedyną
      medalistką Białorusi w \lillehammer była Swietłana Paramygina. Może to być
      córka naszej Bomżychy?
      • ip2 Re: Bomżycha 15.10.05, 15:36
        > Tekst jest świetny. Poza tym już z czystej ciekawości sprawdziłem, że jedyną
        > medalistką Białorusi w \lillehammer była Swietłana Paramygina. Może to być
        > córka naszej Bomżychy?

Też sprawdziłem: Ljudmila Lyssenko zajęła 50-te miejsce w biegu na 7,5 kilometra (Paramygina była druga). Moim zdaniem dodaje to tekstowi - raczej niż ujmuje - autentyczności, bo dla matki dumnej z córki nie ma naprawdę znaczenia, które to było miejsce w rzeczywistości.
    • frank_drebin Pieknie sie czytalo. Dobrze, ze jeszcze ktos tak 08.10.05, 23:54
      pisze :)
      • block-buster Bez watpienia-najmocniejszy tekst Jacka od lat... 09.10.05, 14:36
        Strzal w dziesiatke.I ten smak zycia na marginesie.Bardzo dobry tekst,przy
        ktorym reportaze z Chin gina w niebycie.Pan Jacek to na dzis pioro nr jeden
        reportazu w Polsce.
    • gobi03 nie Boska, ale piekielna 09.10.05, 18:05
      co ta nieszczęśliwa kobieta miałaby mieć wspólnego z Matką Jezusa Chrystusa?
      Ten artykuł to zamierzony skandal religijny. Takie działanie dla poklasku to
      podłość.
    • izabelski a ja chetnie kupie jego ksiazke 09.10.05, 22:31
      www.proszynski.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=2090
      bardzo interesujacy artykul
    • bjacek77 Re: Bomżycha 10.10.05, 16:47
      'chla' spirytus, czy chleje spirytus???
      • dublin2 Re: Bomżycha 10.10.05, 23:42
        Podchodzilam do tego tekstu ja do jeza. Rosja, podla rzeczywistosc, bieda. Bylo,
        wiem, slyszalam, znam z opowiesci. Ale cos mnie korcilo. Wcieleniowka, reportaz
        uczestniczacy! Kurcze, pamietam jak pisalam takie reportaze wiele lat temu. Byly
        najtrudniejsze. Zaczelam czytac wczoraj, dzis nie ocknelam sie jeszcze. Siedze
        tam razem z wami, czuje smrod, slysze rozmowy, zimno mi, glodna jestem, zerkam
        na zegarek (kiedy to sie skonczy??? i wroce do hotelu???), wciaz mysle - jak ona
        , oni moga tak zyc? Spedzam z wami nadal ten dzien i noc...
        Od lat nie zdarzylo mi sie przeczytac tak wysmienitego tekstu.
        • downunderguy Re: Bomżycha 11.10.05, 17:43
          jaka fascynacja - bida? popatrzcie wokolo jest wieksza - szokujace zbrodnie w
          polinezji to nuda - sel-a-vi a la sowiet na dworcu to powiastka na dobranoc -
          nie wspomne o us syfie - tu niby w spokojnym ozz sa wieksze dramaty - w sydney
          bezdomny rzadko przezyje 10 lat na ulicy - najczesciej jest pobity , czasem
          podpalony przez pijanych gowniarzy - tu nie zarobi nic i nic nie urzebrze -
          dadza mu ochlapy wiec incjatywa zadna - najczesciej wegetuje - z mojego
          podworka przyklady - 60cio letni niemiec koczowal na lawce przystanku
          autobusowego przez 8m-cy na Elzabeth Bay, mial chore nogi, robil pod siebie,
          mission bet przywozilo mu posilek raz dziennie. raz w tygodniu zabierali go i
          myli i ubierali w czyste szmaty - jak w kawce po smierci okoliczni ludzie
          wyprawili mu stype a moze cieszyli sie ze juz nie smierdzi - 75cio letni
          polako - w helmie i wojskowym polskim plaszczu do ziemi pchal wozek dziecinny z
          calym swoim dobytkiem przez ponad 5 lat przez centrum sydney, spal na lawce w
          hyde parku przed sheraton hotel - bal sie gowniarzy - i tak go dopadli i
          podpalili - prasa wydziwiala ten przypadek przez kilka dni - winnych nie
          wykryto - ciekawe w soviecie nie morduja, mlodziez rozdaje ruble bomzycha ma
          sie dobrze.
    • sunee i...? 11.10.05, 02:30
      i...?
    • mbishop Chapeau bas, panie Jacku! 12.10.05, 04:42
      • moherowyberet Lillehamer;p 12.10.05, 09:34
        Nie warto sprawdzac czy faktycznie byla taka medalistka. Tekst fajny, ale
        najlepszy był ten o kobietach, które rozbierając się zbierały jakiś pyłek w
        Gruzji. Brawo Panie Jacku, oby tak dalej. Brawo Gazeto, cieszy, że
        reprezentujesz najwyższe standardy dziennikarskie. A publika łyka, łyka, łyka....
    • fgghg Re: Bomżycha 12.10.05, 19:04
      Bardzo przepraszam, moze komus to i na szkodzi, ale korzysc tak samo moze byc -
      przetlumaczylem ten artykul na rosyjski i nadrukowano to tylko co na Inosmi.ru.
      Baaardzo ciekawe komentarze Rosjan.
      www.inosmi.ru/stories/05/09/02/3453/222938.htmlPozdro.
      ---------------------
      kijow.e-stoisko.com
    • piranioza Re: Bomżycha 12.10.05, 19:10
      WOW... co za moc... dawno nie czytalem czegos tak fajnego.
    • wasem67 Re: Bomżycha 16.10.05, 23:21
      kurde rosja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka