human-being 05.11.05, 04:06 fajna mama bohaterki, nie ma co! wspolczuje, ale tez gratuluje odwagi i sukcesu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
navaira Brzmi jak przyszłość Polski 05.11.05, 20:50 Kumpel koleżanki o mało nie wyleciał z pracy, bo powiedział coś niewłaściwego (czytaj: negatywnego) o PiS. :/ Fakt autentyczny. "Czemu wyszła pani za wyborcę SLD?" "Bo miał pewną część ciała taaaaką dużą..." "I co wtedy?" "Cisza." "Nikt się nie roześmiał?" "Nikt. Wkrótce zostałam zwolniona." Odpowiedz Link Zgłoś
zakleta-7 Re: Brzmi jak przyszłość Polski 05.11.05, 20:55 Genialny artykuł, w dodatku pouczjący, też znam takiego kata, taką ofiarę i kobiete, która na szczęście sie rozwodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert a co ze złymi Polkami? 05.11.05, 21:03 niedługo siepacz ziobro dobierze się wam do skóry - czytać się wam zachciało? Do kościoła zdrowaśki klepać a potem do domu zmywać gary!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yacek1 Re: Vedrana Rudan. Zła Chorwatka 06.11.05, 02:54 Katarzyna S-D: W Polsce przywykliśmy widzieć konflikt serbsko-chorwacki jako wywołany przez Serbów. Vedrana R.: Oczywiście, że Chorwaci musieli się bronić. I pod tym pretekstem ochoczo popełniali zbrodnie na cywilnej ludności. "Broniąc się", palili Serbom domy, wynosili ich meble, kradli samochody, a nawet mordowali ludzi na progu ich domów. Katarzyna S-D: Jak w takim razie odróżnić Serba od Chorwata? Odpowiedz nie na pytanie, jednak przemycona do GW wielka prawda, ktorej w innym przypadku GW by nie zamiescila. Dziekuje za to pani Katarzynie i Vedranie. Hvala lepo. Vedrana R : Dlatego uważam, że mówienie o wojnie między Chorwatami i Serbami to bzdura. To była wojna między złodziejami i pechowcami. SZTUCZNY KONFLIKT STWORZONY PRZEZ POLITYKÓW. NASZYCH, ALE TEŻ ZAGRANICZNYCH KONCERNÓW I AMERYKI, KTÓRA CHCIAŁA ZDESTABILIZOWAĆ EUROPĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
ori77 Re: Vedrana Rudan. Zła Chorwatka 06.11.05, 07:43 Istotnie, diagnoza wojny balkanskiej pani Rudan wydaje sie byc najtrafniejsza, jaka dotychczas gdziekolwiek przeczytalam czy uslyszalam (wedlug opinii myslacych, a niestety niezbyt licznych Chorwatow, do sprawcow tej wojny nalezy tez podobno zaliczyc Niemcy). Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To madra i ...ciagle b. ladna kobieta. 06.11.05, 11:18 Patrzac na fotke az trudno uwierzyc, ze musi miec 50+. Odpowiedz Link Zgłoś
hayek_mises płytka analiza 06.11.05, 11:51 koncerny, zli politycy, złowieszcza Ameryka odpowiedzialne za całe zło na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
zakret Re: Vedrana Rudan. Zła Chorwatka 06.11.05, 17:04 "SZTUCZNY KONFLIKT STWORZONY PRZEZ POLITYKÓW. NASZYCH, ALE TEŻ ZAGRANICZNYCH KONCERNÓW I AMERYKI, KTÓRA CHCIAŁA ZDESTABILIZOWAĆ EUROPĘ" - tak to widać zapewne z perspektywy dawnych jugosławiańskich komuszków.Ta destabilizaja Europy to zapewne likwidacja podziału Europy żelazną kurtyną. Oni zawsze i wszędzie za wszelkie zło (w tym własne zbrodnie)winili wrogie, zagraniczne ośrodki czegos tam. Nie trzeba znać historii narodów d. Jugosławii aby za absurd uznać tezę, iż do bestialstw w latach 90 doszło wskutek "stworzonego przez zagraniczne koncerny konfliktu" A co do pani Vedrany. Niewątpliwie fajnie się żyło aparatczykom (posada w radio, mąż prokurator) w państwie ulokowanym "okrakiem" na żelażnej kurtynie. Zapewne z tego powopdu niczego nie zauważała w relacjach pomiędzy Serbami a Chorwatami. W 1988r. przez miesiąc byłęm w Jugosławii. Przejechałem autostopem od Alp do granicy z Grecją. Spotkałem z racji tego wielu prostych ludzi - kierowców ciężarówek, sprzedawców płodów rolnych, drobnych przedsiębiorców. U niektórych z nich nocowałem. Niemal bez wyjątku byli to gościnni i otwarci ludzie. Kontrastowała z tym powszechna i odzwajemniana niechęć Serbów do Chorwatów i Słoweńców. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix no wlasnie, to chyba typowe dla Balkanow 06.11.05, 23:07 tam chyba jest jakies fatalistyczne przekonanie o tym, ze ludzie sa pionkami w hegemonicznych zagrywkach USA. W tym roku ktos w Bulgarii tlumaczyl mi stagnacje gospodarcza w latach 90-tych w tym kraju przez zmowe USA. To, ze ludzie sami zaglosowali tam na postkomunistow, to sie nie liczy. Ciekawe, czy kilkanascie % glosow na Atake w tym roku w Bulgarii to tez zmowa Hameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: no wlasnie, to chyba typowe dla Balkanow 11.11.05, 14:10 to może uważasz że po II wojnie to my sami za siebie decydowaliśmy? małe masz pojęcie o polityce i układach międzynarodowych Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Człowiek człowiekowi ....małpą. 06.11.05, 11:57 "cudowne polskie kobiety", szczegolnie słysząc rozmawiające po polsku berlińskie prostytutki Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka_ra Re: Człowiek człowiekowi ....małpą. 06.11.05, 14:23 Dziwne że jeszcze Pan Dawid Warszawski nie skomentował tego artykułu On przecież w Gazecie Wyborczej był jedynym autorytetem w sprawie wojny bałkańskiej i roli Serbów w te3j wojnie. l jedynym autorytetem Odpowiedz Link Zgłoś
boaa Re: Vedrana Rudan. Zła Chorwatka 06.11.05, 15:38 książkę kupiłam z 2 mce temu... zaczynałam ją czytać chyba z 4 razy ... dawno nie miałam w ręku czegoś tak kiepskiego... same wulgaryzmy i poniżanie nas- czytelników... po co coś takiego nam?! ludziom którzy w dzisiejszym świecie potrzebują naprawdę miłych odskoczni.... pozdrawiam boaa Odpowiedz Link Zgłoś
boaa Re: Vedrana Rudan. Zła Chorwatka 06.11.05, 16:03 książkę kupiłam z 2 mce temu... zaczynałam ją czytać chyba z 4 razy... dawno nie miałam czegoś tak kiepskiego w ręku... same wulgarzymy i poniżanie nas- czytelników... po co coś takiego nam? ludziom którzy w dzisiejszym świecie potrzebują naprawdę miłych odskoczni... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Vedrana Rudan. Zła Chorwatka 06.11.05, 16:08 Bo to tez czyjaś prawda...Równie dobrze można przeczytać to: www.allegro.pl/show_item.php?item=70747370 Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Vedrana Rudan. Zła Chorwatka 07.11.05, 16:52 No, ale literatura nie może i nie powinna być tylko miłą odskocznią. Powinna też nam oczy otwierać. Odpowiedz Link Zgłoś
fringe Re: Vedrana Rudan. Zła Chorwatka 07.11.05, 22:00 bo Chorwacja tonie tylko cieple slone morze, skały, palmy i najpyszniejsze kuglice. więcej szczęscia dla kobiet.wiecej. polubiłam od pierwszego wejrzenia Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Vedrana Rudan. Zła Chorwatka 08.11.05, 12:05 przeczytałem wczoraj... teraz , słońce chorwackie ,nie będzie już świeciło tak samo :-( Odpowiedz Link Zgłoś