Dodaj do ulubionych

Dziwna Emilka

05.11.05, 06:15
Ciekawostka jest to ze mania Emilki opanowala cale Chiny.Mozna tutaj znalesc
sklepy tylko z gadzetami dotyczacymi Emilki.
Szkoda tylko ze chinki sa na tyle ograniczone ze nie maja pojecia o symbolice
jaka niesie za soba Emilka.
Moda z USA to sie liczy.
Obserwuj wątek
    • knur_izydor Re: Dziwna Emilka 05.11.05, 14:53
      Ostatnio jest bardzo modnie... być niemodnym: patrz B.Spears w koszulce z
      Emilką. Zabawna jest ludzka natura, he he.
      • lub_czasopismo Mi to imię kojarzy się z Emilią Plater 06.11.05, 16:44
        czyli raczej źle... nie wiem dlaczego, ale tak już mam
        • catwoman3 Re: Mi to imię kojarzy się z Emilią Plater 11.11.05, 16:01
          O wypraszam sobie!! Ja też jestem Emilka, od 26 lat i nikt mnie nie kojarzy z
          Emilią Plater. A z drugiej strony, to przecież była bohaterska kobieta, więc
          czemu miałaby Ci się źle kojarzyć?? Zanim napiszesz coś głupiego, radzę, dobrze
          się zastanów!!
    • ar.co Re: Dziwna Emilka 05.11.05, 16:19
      No, nie tylko Chinki, dołączenie do galerii zdjęcia Chylińskiej nie najlepiej
      świadczy też o redakcji GW; żeby "być Emilką" nie wystarczy być dziwacznym; a
      brak kultury a la Chylińska to akurat w naszym kraju wyjątkowo typowe zjawisko.
      Tej superinteligencji też jakoś do tej pory nie ujawniła. Chyba że ją tak
      starannie ukrywa, wtedy faktycznie należą jej się brawa za zdolności aktorskie -
      ale akurat ta umiejętność do "Emilki" specjalnie nie pasuje.
      • magdaksp Re: Dziwna Emilka 05.11.05, 19:42
        bez przesady ztym brakiem inteligencji.nie przepadam za chylińską ale że jest
        mało inteligentna to tego jej nie można zarzucić.obejrzyj sobie jakikolwiek
        wywiad z nią-to jest inteligentna osoba,z ciętym językiem i humorem a to że
        bywa wulgarna nie czyni zniej głupiej.zgadzam sie że dołączenie jej zdjęcia do
        tego artykułu to przegięcie bo jakim kryterium kierowali się autorzy,że ma
        czarne włosy i grzywke?smieszne
        • jula09 Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 11:32
          Emilka jest hasłem reklamowym, wymysłem wyobraźni na którym ktoś "robi kasę".
          Jej podobizna trafia w ukrywane przed światem uczucia wielu ludzi. Nikt nie
          chce pokazać że naprawde jest złym człowiekiem a nie takim jak próbuje sie
          przestawiić a poprzez Emilkę moża to wreszcie wyrzucić z siebie. Sataniści i
          ludzie ktorzy potrafia krzywdzić czuja sie na pewno w swoim żywiole.Emilka jest
          zła i oni czują juz trochę lepsi a na pewno nie najgorsi.
          Dobry pomusł handlowców.
          Gdzie w Polsce moze nabyć gadżety z podobizną Emilki skoro opanowała już świat?
          • totalna_apokalipsa Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 13:10
            E tam , brednie - jacy sataniści, jacy żli ludzie? Emilka to archetyp połowy
            ludzi w wieku 15-24, ( a niektórych nawet do śmierci) - tych co nie widzą
            powodu, aby nie poawanturować sie z nauczycielem, jesli nie ma racji, nikt ich
            nie lubi w grupie różowych kretynek, bo sa antytowarzyskie i nie gadają o
            szminkach, nie chcą chłopaka- mieśniaka itp...Pop kultura już dawno wpadła na
            to , że outsiderstwo świetnie się sprzedaje --------> chocby Daria z MTV. A ja
            ja lubie oglądać , chociaz 20 dawno skończyłam,ma fajne teksty , których nie
            usłyszysz na kursach jezykowych:)
          • samuh Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 14:54

W sieci sklepów Camden Town www.camdenpeople.com/sklep/index.php

• zupagrochowa1 Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 15:49
          Komercha i genialny marketing ludzi, ktorzy zacieraja rece, siedzac na plazy w
          tropikach i pijac kolorowe drinki, otoczeni paniami typu Barbie
    • stpaul Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 08:31
      Eee tam. Wszystko już było. Popkultura zjada własny ogon.
    • aduial Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 10:28
      Smutne jest jedynie to, że w naszym karju torby z Emilką mają laski z których
      wręcz wyziera plastik a makijaż trzeba z nich skuwać...

"trendymłodzieżowość" do wielu rzeczy potrafi zniechęcić

Swoją drogą - postać z dużym posmakiem gotyku na ubraniach w stylu skate...
      zastanawiam się kiedy polscy "skejci" wyjdą z trybu "dres-skate" na "punk-skate",

Właściwie na cos takiego czekam z utęsknieniem, w końcu punk jest dla gota
      bliższy niż drechol.

Tyle mojego.
      • wujaszek.wania Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 11:03
        Kolejna wariacja a la "Daria" na MTV (Daria przynajmniej jest dowcipna), czyli uwielbiana przez wszystkich outsiderka. Różnica jest taka, że tutaj zrobiono na tym znacznie większy biznes wciskając nieszczęśliwym dzieciakom coś, z czym mogą się identyfikować. Paskudztwo... nie tylko własny ogon popkultura pożera, wg mnie dochodzi już do karku ;)))
        • oiran Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 11:18
          No jestem za karkiem, niedlugo wejdzie szal na lata 70, potem 80, 90 i co nowgo
          wysmyslimy? Pewnie nic, albo poprostu ludzie wroca do baroku :)
          • agaati Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 11:55
            juz wrocili.. :)
            www.latimes.com/features/lifestyle/la-wk-fashion6oct06,1,2887388.story?coll=la-headlines-lifestyle&ctrack=1&cset=true
    • lan.kwai.fong Nie tylko "Dziwna Emilka" w Chinach 06.11.05, 11:34
      littlebear napisała:

> Ciekawostka jest to ze mania Emilki opanowala cale Chiny.Mozna tutaj znalesc
      > sklepy tylko z gadzetami dotyczacymi Emilki.
      > Szkoda tylko ze chinki sa na tyle ograniczone ze nie maja pojecia o symbolice
      > jaka niesie za soba Emilka.
      > Moda z USA to sie liczy.

Moment, moment - Emilka i inne wytwory kultury USA & Co. to margines - dominuje
      zdziecinniała symbolika typu "hello kitty", seksistwoskie zabawki a la manga
      oraz wszelkiego rodzaju potworki typu pokemon. Już tak żle z tymi Chinami nie
      jest - były dziecinne, są i pewnie takie pozostaną...

LKF

p.s. na głowę bije jednak moim zdaniem "udziecinniony" pociąg Shinkansen (w
      formie pluszaka, gumowej piszczałki, czy szczoteczki do zębów lub kubka) - to są
      Chiny!
    • niamh Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 11:48
      ...tak jakby świat dawał nam jedyny wybór- być albo britnejpodobną panną,
      albo "emilką" (obie tak samo zapatrzone w siebie). jakby przed wszechobecną
      tandetą trzeba było uciekać aż tak daleko- w modny już mroczny świat i "nikt
      mnie nie rozumie, idę spalić kota".
      a przecież są jeszcze dobre książki (niekoniecznie te najmądrzejsze- nie na
      pokaz), czasem filmy, są jesienne góry czy zimowe morze. jest d o b r a kawa i
      d o b r a, otwarta postawa...
      ...tylko to takie niemodne...
      • norymberga3 Re: Dziwna Emilka 10.11.05, 12:43
        Z punktu widzenia matki zabawa w Emilkę nie jest bezpieczna - zachowania jej
        fanów to jakiś dziwny kult depresji, czarnowidztwa, smutku. Nie chcialabym, aby
        moja córka się w tym odnalazla. Nie przepadam, kiedy się bawi Barbie, ale z tego
        z pewnością wyrośnie, a z dwojga zlego lepsze to niż bycie mlodym smutasem bez
        przyjaciól! A jeśli chodzi o komercję: dawno calą tę "modę" zagarnęla.
    • lolovaxman zapychacz czasu ;P 06.11.05, 11:52
      może i ciekawy ten pomysł z Emilką, ale ludzie będą się z nią utżsamiać i
      niejako żyć jej życiem uciekając od własnych problemów - bo co mi po Emilce??
      czy jak będę miał zły humor to pójdę na cmentarz rozmawiać z duchami jak ona??
      niby niewinne i wciągające, a jednak strata czasu....
    • flora.o2 Re: Dziwna Emilia 06.11.05, 12:20
      Mania Emilii to dla niektórych zabawa ale ja spróbujemy znaleźć drugie dno to
      okaże się, że znamy kilka takich Emilek (bo ja znam)i problem polega na tym że
      społeczeństwo polskie upodabnia się do amerykańskiego (liczy się tylko forsa i
      kariera i tylko silne jednostki) i nie widzimy fantastycznych indywidualność
      jaki mamy po nosem i nie potrafimy tego potencjału wykorzystać. A co
      najdziwniejsze my ten potencjał zabijamy i to jest przerażające. Szkoły,
      uniwerki i inne placówki zabijają indywidualność i kreatywność to nie system
      dostosowuje się do nich tylko niestety jest odwrotnie. dlatego NIKT W TYM
      PAŃSTWIE NIECHCE ŻYĆ ZWŁASZCZA INNE eMILKI I INNI KREATYWNI.
    • jumbala no dobra ale gdzie mozna te gadzety kupic? 06.11.05, 12:58
      Bo osobiscie nie widzialam...ale ja malo po sklepach sie wlocze... podpowie ktos?
      • totalna_apokalipsa Re: no dobra ale gdzie mozna te gadzety kupic? 06.11.05, 13:20
        www.emilystrange.com/
        • andapka Re: no dobra ale gdzie mozna te gadzety kupic? 06.11.05, 13:45
          no chyba nie ma nic pośredniego między landrynkami a Emilką, albo wpadniemy w
          taką mode albo taką, i to dopiero jest żenujące:(
          • totalna_apokalipsa Re: no dobra ale gdzie mozna te gadzety kupic? 06.11.05, 13:51
            E, pzrecież to jest adresowane do pewnej grupie wiekowej:) Zazwyczaj sie z tego
            wyrasta,, wiec nie ma po co biadolic:) Chociaż szczerze, to oni maja tyle
            bajernych czarnych zegarków, że sama, pomimo wieku mocno zaawansowanego, taki
            mam:) Po prostu wzór był idealny, na tle załosnych spotrowych gniotów za 370 i
            kobiecych popierdółek z brylancikiem w tej samej cenie:)
      • samuh Re: no dobra ale gdzie mozna te gadzety kupic? 06.11.05, 15:07

W sieci sklepów Camden Town www.camdenpeople.com/sklep/index.php

• mcbet Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 14:24
      Zadna to nowosc. Przeciez to kolejny amerykanski ''mit''. Wystarczy, ze
      obejrzycie kilka amerykanskich seriali, nie wiem np. Cudowne lata, albo cos
      takiego. Tam zawsze w szkole pojawia sie jakis dziwoloag z ktorego wszyscy sie
      smieja, a ktory ratuje swiat, albo okazuje sie super, gdy daje sie blizej
      poznac.
      Oklepany motyw. Ale biorac pod uwage mentalnosc Amerykanow, nie dziwie sie, ze
      robi furrore. Jesli jednak i w Polsce zaczna sie fan kluby Emili, to bedzie
      niesmaczny klon, rownie niesmaczny jak dajmy na to Big Mac
    • ami_lii O co wam chodzi? 06.11.05, 14:52
      Emilka to nie jest żaden symbol satanistów ani nic w tym stylu :)
      Jak by się przyjrzeć to polska młodzież to albo plastikowe lalki co w środku
      zimy przyjdą w mini i jedyny o czym potrafią gadać to ciuchy, kosmetyki faceci,
      takie żywe Barbie. Albo wszelki odmiany hiphopowców (zdanie bez "ku..a im nie
      przejdzie przez gardło) albo takie Emilki: ubierają się na czarno, nie mają
      znajomych, nie chodzą na disco nienawidza tego świata itp. Niekoniecznie trzeba
      odrazu zabijać muchy i chodzić na cmentarz...

Panienki Barbie są odrażające...mam taką koleżankę co nawet w środku zimy
      przyjdzie w minimini i bluzeczce z dekoltem...co z tego że będzie chorować
      miesiąc?
    • verushka1 Re: Dziwna Emilka 06.11.05, 14:54
      a moze troche inaczej ja odbierają? jako przyklad roznic w pojmowaniu swiata,
      ukladach odniesienia miedzy nami a azjatami (tu akurat chodzi o zen)polecam
      krociotkie "buddyzm zen a psychoanaliza" suzukiego.

littlebear napisała:

> Szkoda tylko ze chinki sa na tyle ograniczone ze nie maja pojecia o symbolice
      > jaka niesie za soba Emilka.
      > Moda z USA to sie liczy.
    • sojuz1 Miałem niezły polew 06.11.05, 17:24
      czytając te wasze "głębokie analizy".
    • alakoscielniak Uwielbiam Emily the Strange 08.11.05, 16:26
      Sama mam portfel, pasek i jakies koszulki! swietna kolekcja!
      • gosica37 Re: Uwielbiam Emily the Strange 12.11.05, 18:03
        Kazde pokolenie nastolatek ma swojego idola,ktorego chce nasladowac i z ktorego
        po jakims czasie po prostu "wyrasta".
        Nawet popkultura mozna czasami sie pobawic i rozwinac skrzydla ponad jej
        pospolitosc,ale kto ma na tyle wyobrazni i odwagi?!
        • aixerona lol 15.11.05, 14:57
          sie niedawno od kogoś dowiedziałam, że mu Emilke przypominam niahahhahahaha
          aż normalnie musiałam sprawdzić, co to za jedna...

jestem zniesmaczona :P mam klona <hahaha> lol
          • snajperka1944 Re: lol 20.11.05, 17:42
            Zanim odpowiesz na cokolwiek naucz się mówić po Polsku. Widać że Twój mózg
            zżera plastik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka