Dodaj do ulubionych

Szczuka jesteś BOSKA !!!

26.03.06, 20:32
Przestańcie traktować niepełnospodrawnych jak ułomnych czy chorych ludzi. Sa
to tacy sami ludzie jaik my i podolegfają takiej samej krytyce czy chwaleniu
jak kazdy inny człowiek. Przestancie tworzyc sztuczne podziały
miedzy "pełnosprawnymi" a "niepełnosprawnymi". Krytyce podlega zachowanie
kazdego człowieka - nawet niepełnosprawnego.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • alderix "Madzia"? Dorosła osoba i "Madzia"? 26.03.06, 21:56
      Czy nie uważacie, że nazywanie kogoś dorosłego (kto cierpi na pewien rodzaj
      inwalidztwa) zdrobniale podkreśla inność tej osoby? Czy nazywanie Magdy Buczek
      "Madzią" nie jest przypadkiem uwypukleniem jej ułomności? Jeśli ktoś mnie -
      dorosłego człowieka - chciałby publicznie nazywać "Krzysiem", to zdecydowanie
      bym się od tego odciął.
      • lea3h Re: "Madzia"? Dorosła osoba i "Madzia"? 26.03.06, 22:42
        madzia, madzia - uwiesiliście się kolejnej katoliczce, która jakoś tam
        realizuje swoje idee, zaraz nazwiecie ją kato...jak znam życie, bo w Polsce
        przyznanie się do katolicyzmu równa się już zrównaniem w świadomości z
        moherowymi...Boże, co za absurd, a ta erudycyjna pani w okularach, która pisała
        doktorat u genialnej prof. Janion, zawsze świadoma tego, o czym mówi, nagle się
        przejechała, bo to takie dziwne, jesli ktoś się modli i jest tak dziecięco
        naiwny, lepiej zrobic z niego kretyna, prawda? Bo ona jest taka nienormalna -
        dyszy z miłością w mikrofon....najlepiej zrobić z katolików nieświadomych
        nawiedzonych i wrzucić ich wszystkich do ojca Rydzyka, bo oni wszyscy są
        pomyleni...tacy niedo....kształceni, i w ogóle pomyleńcy

zajebisty jest w ogole ten okcydentalny liberalizm, który przynosi wielkie
        g...do życia i nic więcej
        • alderix Re: "Madzia"? Dorosła osoba i "Madzia"? 27.03.06, 00:47
          lea3h napisała:

> madzia, madzia - uwiesiliście się kolejnej katoliczce, która jakoś tam
          > realizuje swoje idee...

Totalne niezrozumienie! Wcale nie uwiesiłem się na "kolejnej katoliczce", wręcz
          przeciwnie, uwiesiłem się na tych, którzy nagminnie podkreślają inwalidzwo i
          ułomność Magdy Buczek nazywając ją "Madzią". Jeśli nadal nie zrozumiałaś głównej
          myśli mojego poprzedniego postu, to chętnie ci to jeszcze raz na spokojnie i
          wolniej wytłumaczę, tylko napisz, że nadal nie jarzysz...
    • tedkor Re: Szczuka jesteś BOSKA !!! 26.03.06, 23:24
      Parodiowac moim zdaniem mozna to, co pirwowzor jest w stanie zmienic, aby nie
      byc "oryginalnym". Mozna parodiowac prostytutke kolyszaca sie w biodrach /moze
      przeciez chodzic normalnie/, ale parodiowanie kulejacego w skutek doznanego
      zawalu mozgu jest juz swinstwem swiadczacym o braku kultury. Chyba, ze
      parodjuje sie nie glos, lecz meritum sprawy. Podobnie jak Siwiec parodiowal
      Papieza calujac ziemie po wyjsciu z helikoptera.
      • prykpryk Re: Szczuka jesteś BOSKA !!! 28.03.06, 21:26
        jak sie pariodiuje wade wymowy Szczuki to jest ok tak?ona jest "pelnosprawna"
        to mozna jej dowalic?zreszta ja nadal nie moge pojac gdzie p.Kazia sie z Magdy
        wysmiewa;/
    • holka77 Re: Szczuka jesteś BOSKA !!! 28.03.06, 22:30
      Dyskusja dalej brnie nie tam, gdzie trzeba, a wbrew zamierzeniom K.SZ. wywiązał
      się spór o prawa niepełnosprawnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka