Dodaj do ulubionych

Manifa 2013

01.04.06, 03:11
heheh, no to sie Dunin udalo /na pewno lepiej niz ten badziew Masloskiej-
stracilem do niej szacunek, jak mozna wymyslac niesmieszne parodie ????/ ...

Kiedys to Dunin fajne recenzje pisala ... inteligentnie i zabawnie i bez tego
calego heteronormatywno patriarchalnego zaciecia ... ideologia zniszczy
kazdego nawet najzabawniejszego ! :( ...

i takie jest moje na prima aprilis przeslanie
Obserwuj wątek
    • stachporaj Co za cudowna, cudowna niespodzianka! 01.04.06, 08:30
      Felieton Kingi Dunin drugi tydzien z rzedu ! Czy moze Redakcja zdolala ja
      namowic na cotygodniowa kolumne?
      A swpja droga to budujace, ze po naszej stronie sa takie piora jak Kinga Dunin
      czy Tym w Plusie-Munusie, a po drugiej stronie zas... well ... Maciej Rybinski,
      ktorego tworczosci nie bedziemy lepiej komentowac, zwazywszy na rocznice
      smierci papieza etc.
      Bardzo smieszny felieton, Pani Kingo! Wiecej! Co tydzien! Wiecej! Co tydzien
      albo i czesciej!
    • zdanka1 Re: Manifa 2013 01.04.06, 09:58
      >ja tam byłam, miód i wino piłam, a na straganie z pamiątkami z Manify kupiłam
      >sobie butelkę w kształcie Marii Janion z odkręcaną główką.

Poległam:)))))Kapitalne.
      • nick3 "Feministki JPII" - klejnot!:) 04.04.06, 01:52
        and many others...:)
      • piotrvs Re: Manifa 2013 08.04.06, 00:41
        eehmm nie jestem na bierząco, dlaczego Janion jest be?
    • pavlikmedvid Czy gdzies rzucili jeszcze Marie Janion? 01.04.06, 14:53
      Pani Kingo, zapomniala Pani dodac, ze na czele szedl wielebny o.Rydzyk z
      transparentem - Nie jestem OJCEM, jestem SWIETY!
      Dawno mnie nie bylo w kraju, stad pytanie, czy Kazia Szczuka zostala w koncu
      lektorka w Radiu Maryja?
      • daniel40 Re:Pani Kingo! Kapitalne! 02.04.06, 00:28
    • michal_33 Re: Manifa 2013 03.04.06, 16:33
      niestety popelnila pani jeden blad
      w roku 2013 nie ma juz wladz panstwowych sa tylko koscielne panstwo i kosciol
      to jedno (a wiadomo ze kosciol wazniejszy)
      oredzia nie wyglasza pani prezydentowa tylko siostra Chryzogona, I sekretarz
      polaczonych urzedow biskupa i prezydenta - oczywiscie na czele ktorego stoi
      duchowny!!!
    • katmoso Re: Manifa 2013 03.04.06, 18:24
      czy "w tym roku doroczna manifa" to też stylizacja na kroniki filmowe z
      obchodów 1 maja? mam nadzieję...
      a tekst naprawdę dobry. chyba jedyny w tym numerze WO.
    • martadella A o co chodzi z tym Balcerowiczem?? 05.04.06, 00:05
      Moze ktos mi wytlumaczy?
    • jacekpiekara Własnym oczom nie wierzę! 22.04.06, 06:17
      Ta zwykle ponura, siermiężna i przepełniona kompleksami oraz nienawiścią
      felietonistka tym razem wywołała uśmiech na mojej twarzy. CUD, proszę państwa,
      CUD!!!
      • kombato Re: Własnym oczom nie wierzę! 04.05.06, 23:02
        Teks poza paroma słabszymi porównaniami- przepyszny! Chodzi o coś ważnego. Pani
        Kinga świetnie "czuje mózgiem" ciemnotę która nas zjada po mału w garniturach
        absolwentów prawa. Bo chyba nikt mi tu nie powie że poziom zrozumienia swiata i
        nieprostackosci panów K nie jest zatrważający. Bez opisu obrazującego suchy
        tekst o tych wadach brzmiałby groteskowo. Osobom mającym rację w jądrze nie będę
        wytykał jakiejś Janion (nie wiem z ręką na sercu kto to). Tych psychiatrycznych
        totalów trzeba malować trochę bo się umieją ulatniać w diaboliżmie. A efekt
        narasta.
        • kombato Re: Własnym oczom nie wierzę! 04.05.06, 23:08
          Teks poza paroma słabszymi porównaniami- przepyszny! Chodzi o coś ważnego. Pani
          Kinga świetnie "czuje mózgiem" ciemnotę która nas zjada po mału w garniturach
          absolwentów prawa. Bo chyba nikt mi tu nie powie że poziom zrozumienia swiata i
          nieprostackosci panów K nie jest zatrważający. Bez opisu obrazującego suchy
          tekst o tych wadach brzmiałby groteskowo. Osobom mającym rację w jądrze nie będę
          wytykał jakiejś Janion (nie wiem z ręką na sercu kto to). Tych psychiatrycznych
          totalów trzeba malować trochę bo się umieją ulatniać w diaboliżmie. A efekt
          narasta.

• takete_malouma Re: Manifa 2013 15.05.06, 22:33
      Jak nie znoszę Dunin, tak muszę przyznać - świetny tekst! Ujełą mnie odkręcana główka Marii Janion ("... i wtedy Śpiąca Królewna wycofała oskarżenie o molestowanie seksualne i żyli długo i szczęśliwie"). Kopę Cwila uważam za obiekt głęboko magiczny - więcej wskórała kontrmanifestacja okrążając ją po trzykroć, niż główna manifestacja paradując przez centrum ;)
      • petko999 Re: Manifa 2013 13.06.06, 22:04
        Czemu, jakbyś rzucał w twarz zezwoleniem na paradę,się zachowujesz? Piszesz
        „Przestań już drzeć mordę ty rzeczniczko,stronniczko gejoskofeministyczna!”
        Uważasz,że marsz wokół kopy byłby ekstrawagancją i próbą obejścia zasad zgody
        społecznej?Jednak okazało się,że geje nie są,na razie,głównym wrogiem systemu.
        łaskawość władzy za to będzie nas coraz bardziej zadziwiać! :)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka