Dodaj do ulubionych

Pani Wielka Gra

• allspice Eeee...przesada,zupełnie do rzeczy...i 06.08.06, 13:19
      ciekawe,jak wygladają owi krytykanci:).P.Stasia ma ładne nogi,troszeczkę
      filozofuje,ma wymagania co do mężczyzn itd...Pomijając te osobiste uwagi,to
      trzeba powiedzieć,ze i w tej dziedzinie trzeba iść z duchem czasu.
      Czyli,trzeba 'conieco'unowoczesnic teleturnieje.
      • greg2111 Re: Eeee...przesada,zupełnie do rzeczy...i 06.08.06, 14:29
        Wymagania do mężczyzn... Mozart według pani Stanisławy to był nieudacznikiem bo
        nie miał kasy i umarł w biedzie. Ale pani Stanisława swoją pracę w części
        zawdzięcza właśnie temu nieudacznikowi i dzięki niemu robi ten teleturniej. A co
        ona sama wymysliła? Bo na pewno nie formułę tego teleturnieju, bo przyszła na
        gotowe jak panienka do recepcji fabryki i tyle w niej stworzyła nowego co
        odśnięcie, które zrobiła pupą na krześle. Czy pani Stanisława wymysliła jakiś
        teleturniej, nową formułę, scenariusz, film? Urodzić się z ładną twarzą i nogami
        w dobrej rodzinie i zanleźć w odpowiednim miejscu i czasie znając odpowiednich
        ludzi to wygrać los na loterii a nie dojść do tego pracą. Irytują mnie takie
        panny co to same dostają wszystko na tacy i wydaje im sie, że mogą mówić o tym
        że odniosły sukces.
        • allspice Re: Eeee...przesada,zupełnie do rzeczy...i 06.08.06, 14:55
          Miałam na mysli męzczyzn na forum krytykujących wszystko co sie da:)
          A to,ze niektórzy mają 'farta' w życiu? No cóz,tak już jest.Takie jest życie.
        • kr.mary1 Mozart... 06.08.06, 18:30
          Nie byl nieudacznikiem tylko mial na nieszczescie ku..wata zone ktora
          przerabala jego pieniadze!!!!! A na dodatek ta pi..da nawet nie pochowala meza
          po ludzku bo jej sie nie chcialo kasa sypnac....zdzira i tyle
    • dunham Dziekuje, 06.08.06, 13:26
      Dowidzenia i Powodzenia!
    • wasza_bogini szkoda 06.08.06, 13:27
      wielka gre ogladalam jak bylam mala.

teraz juz jej nie ogladalam ale jestem pewna, ze zarowno mlodsze pokolenie jak
      i starsze, a moze kazde z chcecia by ogladalo.

moze nalezaloby wprowadzic nowe tematy i zrobic jeszcze lepszy teleturniej.
    • wasza_bogini moze p.Ryster dostanie angaz w TVN ;) 06.08.06, 13:28
    • r0b0l Re: Stara d... moze wreszcie stare gnaty w sloncu 06.08.06, 13:30
      przynajmniej Szarik więcej wniósł do kultury niż plebanie, klany i cała reszta razem.
      Cały ten cyrko o nazwie rewolucja moralna i 4 rzyćpospolita przypomina w coraz większym stopniu ideologię Mao
      Wolę już tę starą d.. od marii k.
      lepsza nekrofilia od zoofilii
      pewnie mnie nie rozumiesz bo wolisz pisiory
    • r0b0l silesius by chciał ale mu pozostaje kucharka 06.08.06, 13:33
      • r0b0l romek giertych tak nie zakłada nogi na nogę 06.08.06, 13:34
    • r0b0l Mandaryna idolką Silesiusa 06.08.06, 13:38
      idź do opery na disko polo
      i koniecznie wyglansuj gumiaki
      jest ciepło to nie musisz prasować kufajki

i nie pomyl Wagnera z Benderem
    • kr.mary1 Szanowna Pani... 06.08.06, 13:55
      Stanislawo.Z wielkim szokiem przeczytalam o decyzji zdjecia Pani programu.To
      wielka tragedia dla wiekszosci Polakow,ktorzy darzyli WG szacunkiem i
      uznaniem.Jestem osoba ktora wychowywala sie przy programie i bedzie mi go
      bardzo brakowalo.Niestety jakosc polskiej telewizji publicznej ostatnich lat
      pozostawia bardzo wiele do zyczenia i mamy do czynienia z coraz glupszymi
      wynalazkami,a i poziom inteligencji prowadzacych mozna przyrownac do przymusowo
      karmionych kaczek.Pani jest ostatnia przedstawicielka tzw wielkiej telewizji
      gdzie mlodzi ludzie mogli sie dowiedziec mase rzeczy o swiecie,a przede
      wszystkim sposobu bycia i wyslawiania sie.Z przerazeniem mysle o mlodziezy
      dzisiejszej ktora ma tylko do wyboru Ibisza,Majewskiego itp.Prosze sie nie
      przejmowac i nie tracic niepotrzebnie nerwow,bo ma Pani bardzo wierna
      publicznosc ktora nie zapomni ile wniosla Pani do naszych domow.Chamstwo
      obecnej kliki przerasta wszelkie granice i to oni maja sie czego wstydzic - ale
      gowna lepiej nie ruszac bo smierdzi.Zycze wszystkiego najlepszego z powazaniem
      Anja Pedersen,Dania
    • szczypiorka TeLeTuRnIeJ Na PoZiOmIe!!! 06.08.06, 13:58
      TO BYŁ TELETURNIEJ NA POZIOMIE!!! NIE MA JUŻ TAKICH W TVP :( MAM 25 LAT I TYLKO
      TEN TELETURNIEJ OGLADAŁAM Z WIELKIM ZAINTERESOWANIEM. SZKODA, ZE ZNIKNIE NAGLE
      Z EKRANU :((( PANI STANISŁAWA RYSTER TEŻ BYŁA NIESAMOWITA JAKO PROWADZACA TEN
      TELETURNIEJ. WIELKA SZKODA...
    • amatil Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 14:02
      Styl zdjęcia WG - z dnia na dzień, prowadząca dowiaduje się z prasy - jest skandalem. Ale co do meritum, do śmierci WG przyczynił się konserwatyzm pani Ryster. Co by jej szkodziło dać ten filmik o Leonardo przed konkursem, przecież zawodnicy by go nie wydzieli aż do emisji, a uatrakcyjniłoby by to program. Co by szkodziło wprowadzić zmiany do formuły, tak, żeby jeden konkurs zamykał się w jednym programie, wprowadzić jakieś elementy strategii, rywalizacji...
      Sporo jest komentarzy w stylu "oglądałam, jak byłam mała, a ostatnio nie oglądałam". To chyba o czymś świadczy? Zostali starsi widzowie, którzy oglądali WG siłą bezwładności, z przyzwyczajenia.
      • wasza_bogini Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 14:08
        ja nie ogladalam ostatnio bo w soboty jezdze na dzialke ale gdyby WG byla w
        niedziele wieczorem to mysle, ze na pewno bym ogladala.
    • marta_1979 Czy to samo zrobią z "7 dni świat" i Telexpressem? 06.08.06, 14:11
      Też stwierdzą,że nikt nie ogląda. Jasne, że nie ogląda, bo wiecznie mieszają
      dni i godzny.
    • o90 Nareszcie skasowali Staske Ryster !!! 06.08.06, 14:12
      ilez to cieplych posadek poszlo teraz w plener
      oj jak pieknie
      nic nie jest wieczne

jest oczywiste ze Wielka Gra nie byla dobrym teleturniejem
      jesli tylko znasz zasady i regulamin

byl to jeden z najgorszych programow w TVP
      • nieistotne from : o90 06.08.06, 14:26
        Jasne - wiedza nabywana przez oglądanie w/w teleturnieju w pacynce ci się nie
        mieści . Milej jest oglądać teleturnieje , łatwe proste i przyjemne - nie
        zmuszające do używania szarych komórek.
        Ot stałeś się profilem wzorcowym przyszłego Polaka IV RP. Startuj w wyborach ,
        może wygrasz posadkę - za sam brak myślenia - czołówkę masz gwarantowaną.
        • o90 Re: from : o90 06.08.06, 21:56
          przeczytaj regulamin WG i zobzaczysz ze ten teleturniej byl kiepski

to ze ludzie mogli startowac z kategorii ' zycie mrowek w Mozambiku' nie
          oznacza automatycznie ze teleturniej jest MAAAAAdry
      • benito1980 Fantastyczny wywiad 06.08.06, 14:32
        Powiem szczerze, że do głowy mi wcześniej nie przyszło, że to taka luzacka pani.
        Doskonale się dopełniają z dzienniakrzem. Kiedyś czytałem jego wywiad z
        Michaliną Wisłocką w Dużym Formacie i myślałem, że umrę. Super rzeczy wyciąga z
        osobowości.
        Natomiast to, co tu reprezentuje część publiczności GW (nie WG ale GW), to
        żenada.
        Dla mnie wartością WG było to, że się nie zmienia.
        Nie musi się podobać wszzystkim.

Co do zdjeć czarno-białych, to fajny czas nastał: młodzi nie mają pojęcia, że
        kiedyś footgrafia była tylko czarno-biała, a jak pojawiła się kolorowa, to była
        bardzo droga,w związku z tym jest mnóstwo fotosów czarno-białych. Tv była
        czarno-białam, to i Ryster czarno-biała
        To zdjęcie przecież jest KANONICZNYM zdjęciem Ryster z PRL. I trudno dziwić
        się, że redakcja dała takie.

Kurczę, niedługo trzeba będzie niaktórych przekonywać, że NAPRAWDĘ kiedyś nie
        istniało DVD ani płyty CD.
        naparwdę
    • nieistotne a ja wiem czemu zdejmują Wielką Grę !!! 06.08.06, 14:22
      Ja wiem czemu decyzją p. wildstein-a ( specjalnie z małej litery - bo za nic
      nie mam do niego szacunku) Wielka Gra odchodzi z ramówki TVP- nie jaki w/w
      obawia się ,że gdyby Szanowna Pani Stanisława Ryster ( cenię Tą Panią szalenie)
      Zadała mu pytanie : "Jak się pan nazywa , proszę się przedstawić publiczności
      i widzom ", nie byłby w stanie wykrzesać z siebie głosu i udzielić sensownej
      odpowiedzi .
      Co lepsze, gdyby doszło do wyboru kopert z pytaniami - zabrał by wszystkie - z
      wrodzonej łapczywości.

Szanowni Forowicze !
      Zdejmijmy programy propagowane przez obecnie rządących z grafików naszych
      telewizorów - bojkotujmy , napiszmy list (choćby przedruk z tego forum) do
      TVP - Pani Stanisława Ryster nie Załużyła na takie potraktowanie przez
      naszych bojących się mądrzejszych od siebie ludzi !!
      Wielka Gra Była teleturniejem pokoleń , teleturniejem edukacyjnym.

A co do pana , panie wildstein, obawiam się , że chcąc napluć panu w twarz na
      ulicy , za to co pan zrobił z tym teleturniejem , musiałbym się ustawić w
      sporej kolejce, bo gwarantuję panu- nie jestem pierwszy , ani ostatni !
      • cookies3 Nie ma ludzi niezastąpionych:-))) 06.08.06, 14:30
        • nieistotne Re: Nie ma ludzi niezastąpionych:-))) 06.08.06, 14:31
          Uważaj - bo i ciebie zastąpią :]
      • dypsoman Re: a ja wiem czemu zdejmują Wielką Grę !!! 06.08.06, 14:35
        Cóż widzę!Ci sami, co zawsze krytykowali programy TVP teraz murem stają
        za "filarem kultury polskiej - wielką grą"Ha,ha,ha, was nie interesuje
        zawartość programu tylko to że nowy prezes zmienia. Obojętnie , byle chłam ale
        trzeba przeciw!Motorem ewolucji są zmiany, nie uważam żeby nasz młodzież nie
        była w stanie wymyślić coś nowego i bardziej inteligentnego niż wielka gra!
        Czyba, że zadufanie w sobie nie pozwala wam myśleć,że ktoś może zrobić coś
        lepiej, ale to już jest chore!
      • boski_odys o szacunku 06.08.06, 15:51
        nieistotne napisał:

> Ja wiem czemu decyzją p. wildstein-a ( specjalnie z małej litery - bo za nic
        > nie mam do niego szacunku) Wielka Gra odchodzi z ramówki TVP- nie jaki w/w
        > obawia się ,że gdyby Szanowna Pani Stanisława Ryster ( cenię Tą Panią
        > szalenie) Zadała mu pytanie : "Jak się pan nazywa , proszę się przedstawić
        > publiczności i widzom ", nie byłby w stanie wykrzesać z siebie głosu
        > i udzielić sensownej odpowiedzi .
        > Co lepsze, gdyby doszło do wyboru kopert z pytaniami - zabrał by wszystkie -
        > z wrodzonej łapczywości.
        >
        > Szanowni Forowicze !
        > Zdejmijmy programy propagowane przez obecnie rządących z grafików naszych
        > telewizorów - bojkotujmy

Broniącemu Wielkiej Gry nie wypada pisać z błędami. "Niejaki" to nie to samo
        co "nie jaki." Małą, nie "z małej" litery, etc, etc.

Człowiek z klasą i kulturą p. Ryster nie wykrzykuje też o pluciu w twarz.

A co do prezesa W. - mozna go nie lubić, można się z nim nie zgadzać. Wielu
        drażni - taką ma prowokacyjną naturę.

Ale skąd zarzut o braku języka w gębie? Kto jak kto, ale Wildstein jest jednym
        z lepiej wygadanych (w poprawnej polszczyźnie!) dziennikarzy w Polsce.
        A co do łapczywości czy pazerności - na jakiej podstawie taki zarzut? Wildstein
        nie dorobił się, ani nie nakradł milionów.
        Może pomylił Ci się z Lwem R. - do tego kolegi Wandy i Adasia oraz Leszka, Olka
        i innych twoje obraźliwe zarzuty pasują.

A co do bojkotu forowiczów... Jaki wynik miała w ostatnich wyborach partia
        Demokraci.pl? Bo myślę że najwyżej taką liczbę telewidzów namówisz do bojkotu
        wildsteinowych programów.
        Chyba nikt się tym nie przejmie. LPR ma większę widownię.
        • kr.mary1 Jeszcze nie 06.08.06, 18:24
          wildstein jeszcze nie nakradl ale przy najblizszej sposobnosci to zrobi,nalezy
          tylko poczekac i zobaczyc!!!Co zas do kolegow:Leszka i Olka to oni tez mieli
          swoje dobre strony wiec prosze nie krytykowac.Wszyscy zesmy zyli w
          socjalistycznej Polsce i wszyscy mamy jakies skrzywienia z tamtego
          okresu....nie da sie odkreslic niczego czarna gruba linia - to tamte czasy nas
          ksztaltowaly i dzisiaj nie ma sie czego wstydzic
      • teyoo "klasa i kultura" widzów WG ...lol 06.08.06, 16:29
        nieistotne napisał:

> A co do pana , panie wildstein, obawiam się , że chcąc napluć panu w twarz
        > na ulicy , za to co pan zrobił z tym teleturniejem , musiałbym się ustawić
        > w sporej kolejce, bo gwarantuję panu- nie jestem pierwszy , ani ostatni !

No proszę, proszę.. a więc to tacy "ludzie z klasą i kulturą" oglądali ten
        teleturniej? Gratuluję rzeczonej "klasy".. Zdjęli Wam ulubione patrzydło, więc
        plujecie jadem i chamstwem na prezesa tvp (mnie on jest obojętny), pod pozorem,
        że to zamach na pokoleniową świętą krowę.. A to zwyczajne zmiany w ramówce, bez
        przesady z tym dorabianiem ideologii.. Było nudne i staroświeckie, to wyleciało.
        I po krzyku. Darujcie wiec sobie teksty o "klasie", bo jak widzę wypowiedzi, jak
        zacytowana wyżej, to śmiać się chce z Waszego zarozumialstwa. Ludzie, którzy
        wyupisują takie rzeczy, "kulturę" chyba widzieli tylko na obrazku.
        • kr.mary1 Re: "klasa i kultura" widzów WG ...lol 06.08.06, 18:26
          ty za to chamie kultury tez nie masz.Mnie jej dzis brakuje,bo niedziela i
          dlatego pozwalam sobie tak napisac
      • kr.mary1 Kolejka do.... 06.08.06, 18:16
        oplucia p.wildsteina zaczyna sie tu - prosze sie wpisywac.Z gory dziekuje za
        pomoc,nastepnie wyslemy ten protest do tvp i sie zobaczy
      • alaindelaforge Re: a ja wiem czemu zdejmują Wielką Grę !!! 06.08.06, 23:29
        podpisuję się pod TYM obiema rękami - michał anioł...
    • benito1980 acha, fantastyczny kawałek o nogach z tego forum! 06.08.06, 14:36
    • drzezi Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 14:44
      Osobiście lubie intelektualne gry, ale niestety wielka gra byla az tak nudna i
      sztywna, ze popieram skasowanie gry. Poza tym pani przyznaja, ze redaktor ma
      wysoki poziom kultury, tego obecnie jest coraz mniej.
      • alterpars PiS woli tepy motloch. Dziekujemy P.Stasiu! 06.08.06, 15:54
    • alterpars ahh jaki ty szarmancki jestes....silesiusie 06.08.06, 15:56
      obracasz sie w towarzystwie nawet cos bakales o uniwersytetach. Zwykly cham z
      Ciebie aspirujacy do elit. Wielu takich co to im "warunki" na ukonczenie szkol
      nie pozwolily. Zwykly motlochowaty amator PiS
    • netcik Nekrolog 06.08.06, 16:05
      To coś na stronie Gazety wygląda jak nekrolog, byłem pewien że Pani Ryster
      odeszła...
    • andrzejno Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 16:11
      Pani wielka gra kończy, bo w niej za dużo programów związanych z dawnym PRLem.
      Ale szkoda mi Pani Ryster, tak to świetnie prowadziła zawsze ten program.
      Do widzenia Pani Ryster, teraz tylo wspomnienia po programie
    • teyoo i dobrze, że nie ma tego nudziarstwa 06.08.06, 16:21
      Wszystkie teleturnieje to jedno dziadostwo i strata czasu. Jedne są mądrzejsze,
      inne głupsze, ale to to samo. Lepiej poczytać ksiazkę, iśc na spacer czy
      obejrzeć ciekawy film. Dobrze, że wreszcie wywalili WG z ramówki, o jeden nudny
      show mniej. Mniejsza o pobudki (że niby z PRLu), ważny jest efekt;)
    • piotr7777 Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 16:56
      Jak tak czytam większość tych komentarzy to mam wrażenie, że jesteśmy
      społeczeństwem kreytnów.
    • piotrek4w Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 17:19
      Gazeta Wyborcza i PO jest tak na czasie, wszystko mają cool, trendy, a tu tak
      bardzo bronią tak starego programu???? Po prostu polityczna gra, nic innego.
    • premier_hiacynt_wielki Mysle ze swoja odpowiedzia sie kompromitujesz 06.08.06, 17:28
      jak kazdy PISSDuar na tym forum
    • marek503 po prostu uklad 06.08.06, 17:31
      Pani Ryster po prostu jest z ukladu i reprezentuje lze-elity.Przeciez ona
      jeszcze to robila za Szczepanskiego, wiec musi byc ich...
      Zbadac jej przeszlosc,otworzyc teczke,zrobic rentgena mozgu.Na pewno w doborze
      tematow kierowala sie perfidnym, pro komunistycznym uwarunkowaniem.
      A teraz mozecie po mnie przyjechac z kaftanem bezpieczenstwa.....
      • kr.mary1 Re: po prostu uklad 06.08.06, 18:18
        nie ma sprawy - karetka juz w drodze "mareczku503"
    • salomeasobkowiak po prostu KLASA czego nie znajdziesz w PiSuarze 06.08.06, 17:32
      dlatego Pani Stanisława musiała odejśc. A forma wypowiedzenia nie swiadczy nawet o braku klasy a o zwyklym, burackimn hamstwie.
      • mario.osh true 06.08.06, 20:31
        kartofle wykrochmalą tv z resztek kultury.
      • dawidwach Re: po prostu KLASA czego nie znajdziesz w PiSuar 06.08.06, 23:45
        aczkolwiek "burackie hamstwo" pisze się burackie chamstwo;P kulturka;P
    • coolbabe Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 17:52
      Ręce opadają pozbyto się Kabaretu Olgi Lipińskiej , Kaczyńskiego z jego pięknymi
      opowieściami o ludziach i muzyce poważnej a teraz WG. to jest dopiero postęp
      taniec z pożal sie boże gwiazdami , Wojewódzki, Majewski zamieńmy się żonami ,
      lub chcę być "pjękna" to jest właśnie nasza kultura i to na wysokim poziomie .Po
      co się uczyć zdrowaśki wystarczą , plebania i klan na dobranoc lub 2398 jakiś
      serial którego nie ogląda nawet moja starsza sąsiadka .Takie wszystko brzydkie
      dziadowskie aż żal że miernota jest teraz na świeczniku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka