Dodaj do ulubionych

Pani Wielka Gra

06.08.06, 11:48
ojej, jaka zła edycja tekstu :(
Obserwuj wątek
    • phun kolejna ofiara faszystowskich czystek PIS w TV 06.08.06, 11:48
      • r0b0l teraz czas na kulturę kufajki i gumiaków 06.08.06, 12:03
        a łżeinteligencja won
        • plmlp Trochę sztywna ta formuła Wielkiej Gry ale i tak 06.08.06, 12:27
          Wildstein ma u mnie minusa za bęcwalstwo. Pewnie chce skończyć z wszelkimi programami z czerwonych czasów ale to świadczy o jego ograniczeniu intelektualnym. Kartofle, kartoflanka, kartoflisko, kartofliada...
          • antonio50 Głupota szefostwa TV!!!!!! 06.08.06, 17:53
            Gdy jakakolwiek sieć telewizji krajów zachodnich ma w zanadrzu tak długoletni
            program, to go hołubi i dopieszcza, co roku urządza rocznice, są kluby fanów,
            artykuły w prasie itp. Wiedzą, że długoletnia audycja jest wartością samą w
            sobie, powodem prestiżu dla stacji TV. A w Polsce co? Własnymi rękami niszczą
            swą ciągłość, tradycje.... No i będzie co 2 lata zmieniająca się sieczka
            programowa podług gustów kolejnego prezia......
            • gebels.z.tv24 [...] 06.08.06, 23:24
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • winton Nie lubię W.G., ale powinna dalej być w TVP 06.08.06, 12:46
        Wielką Grą oglądają (oglądali w dużej części) ludzie w starszym wieku, dla nich
        również powinna być rozrywka w TVP. Starsi mają oglądać tylko transmisje mszy,
        programy religijne i seriale? Tak ma wyglądać misja telewizji publicznej?
        • gagapapa Re: Nie lubię W.G., ale powinna dalej być w TVP 06.08.06, 15:02
          to był pasjonujacy program, czekałem z niecierpliwością na zgon prowadzącej na
          wizji.
          Niestety nie dane mi będzie tego zobaczyć...
          • karagandak gagapapa ! Zgłoś się do swego Ojca ! 06.08.06, 20:50
            Ojcu powiesz tak :
            Tato ! Żle i skandalicznie zachowałem się na forum. Przyniosłem wstyd naszej
            rodzinie. Zasługuję na ukaranie.
            Potem twój ojciec da ci prostaku w pysk i wszystko u ciebie może do normy wróci.
        • rmichal2 Re: Nie lubię W.G., ale powinna dalej być w TVP 06.08.06, 17:36
          Przecież mają Złotopolskich, Klan, Plebanię, M jak Miłość i Fmiliadę. Chyba
          wystarczy
    • abhaod to nie wysokie obcasy, tylko wielka kultura;) 06.08.06, 12:01
      taka troche prl-owska, ale sympatyczna :) pozdrawiam
      • dama-kanaliowa Re: to nie wysokie obcasy, tylko wielka kultura;) 06.08.06, 12:04

Kiedys trzeba odejsc.:)) Nigdy tej damy tv-prl nie lubilam. Monopol na "madry
        program" sobie zalatwila - niestety nie na wiecznosc.
        • r0b0l Re: to nie wysokie obcasy, tylko wielka kultura;) 06.08.06, 12:10
          a czy proponujesz coś w zamian?
          skoro tak długo program się utrzymywał jako jedyny to znaczy że nie było nic konkurencyjnego.
          Można czegoś nie lubić ale warto docenić
          • mariuszdd Ostatni bastion PRL -u padł ! 06.08.06, 14:23
            Ciekawe ile miesiecznie zarabiała ;)
            • ubuntu Re: Ostatni bastion PRL -u padł ! 06.08.06, 17:20
              Gie cie to obchodzi.
              • block-buster Wielkiej Gry nie zaluje.Rysterowej - tak... 06.08.06, 17:29
                Turniej byl nudny i sflaczaly.Ale prowadzaca zawsze wygladala jak milion
                dolarow.Mimo babcinych lat.To ostatnia z wielkich eleganckich dam w
                telewizorni.I stale bardzo atrakcyjna.Jednak nawet po 60-tce mozna...
        • julita451 wielka kultura 06.08.06, 20:29
          Wielka Gra przypominala Festiwale w Sopocie sprzed 20-30 lat.
          Wszystko sie zmienia...
          Tylko wiara, nadzieja i milośc zostają........

PS. Nie czytalam calego wywiadu z Pania prowadzaca, nie komentuje wiec
          artykulu. Wypowiadam sie o programie.
          PS 2. Jestem otwarta na zmiany ( przedemerytka)
        • tompe72 Re: to nie wysokie obcasy, tylko wielka kultura;) 06.08.06, 22:56
          a juści, a może np. zamiast WG cotygodniowa transmisja z agencji towarzyskiej?!
          Damy nie damy, każdemu damy. A to by się reklamobiorcy (Oh, mon dieu! les
          Polonais)zlecieli, jak pieski do jatki. I te młode warchlaki, i te koledzy stare
          dziady. Oglądalność 99,9 procent, jak za Gomułki. Nagroda Nobla z ekonomii.

NB. Już Napoleon mawiał przed bitwą: uczeni i osły do środka (znaczy szyku woju
          wojów).

• r0b0l Re: to nie wysokie obcasy, tylko wielka kultura;) 06.08.06, 12:08
        w imię jakiejś rewolucji zostanie zlikwidowane wszystko czego wodzowie nie pojmują lub nie potrzebują.
        Szkoda bo coraz wyraźniej widać że osiągnięcia kutltury z czasów PRL nie są, nie będą kontynuowane a nowych nie ma i nie będzie.
        Chłam dla plebsu plus czasem rodzynek dla niepożądanej ambitniejszej klienteli
        Zamieńmy teatry, filharmonie w kościoły, biblioteki na opał a o przyjęciu na uczelnie niech decyduje znów pochodzenie i przynależność partyjna

• premier_hiacynt_wielki ze zacytuje "My tu jeszcze z Olem wrocimy" 06.08.06, 12:10
      Za rok, moze dwa ale Pani wroci z programem. Za to Janek Pospieszalski, msza
      swieta, redakcja katolicka beda mialy problemy...
    • premier_hiacynt_wielki ze zacytuje "My tu jeszcze z Olem wrocimy" 06.08.06, 12:10
      Za rok, moze dwa ale Pani wroci z programem. Za to Janek Pospieszalski, msza
      swieta, redakcja katolicka beda mialy problemy...
    • zbyfauch Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 12:12
      Kurde, myślałem, że umarła.
      Panowie, nie straszcie. Dajcie kolorowe zdjęcie. :(
    • czarny.kolezka Ale ta fotka... 06.08.06, 12:23
      Estetyka w stylu "Ostatnie pozegnanie" a babka jest niezla jajcara, nie
      pokazujcie jej tak. Ale faktycznie jesli mialem do wyboru jakis teleturniej
      Ibisza albo innych gwiazdorow a Wielka Gre to wybieralem wlasnie WG. Wysoka
      kultura bez chamowy i wrzaskow i sztucznego naciagania pod publiczke zeby
      program byl weselszy. Niestety wszystko sie konczy.
    • ela.kwiatek Wielka Gra nareszcie koniec 06.08.06, 12:24
      Nareszcie koniec tego arcy nudnego widowiska,
      interesującego tylko dla garstki uczestników i ich rodzin.
      szczególowość pytań np. o kolor koszuli bohatera książki, sprawiły, że nie dało
      się tego oglądać.
      • kropekuk1 Re: Wielka Gra nareszcie koniec 06.08.06, 12:32
        Szanowna Ela kwiatek. Jezeli się nie podobało to należało przełączyć na kanał
        gdzie zamiast mądrość i kulturę pokazują filmy o mordobiciu, ćpaniu i
        głupkowate seriale typu Klan, Plebania itp. Widocznie tylko w ramach tego typu
        programów Pani poziom umysłowy się mieści.
      • arnie-tore Re: Wielka Gra nareszcie koniec 06.08.06, 13:06
        I to było właśnie fascynujące, że jest np. koleś, który zna takie "pierdoły"
        jak kolor koszuli. Trzeba mieć podziw dla znawców tematu.
      • yami2 Re: Wielka Gra nareszcie koniec 06.08.06, 13:11
        Na Pani miejscu, Pani Elu.Kwiatek. raczej nie przyznawałbym się do braku
        zainteresowania wiedzą, którą -jak powszechnie wiadomo -czerpać należy z każdego
        wiarygodnego źródła. Zgadzam sie z osobami piszącymi przede mną, iż lepiej nic
        nie powiedzieć, niż wykazać się ignorancją. Bo cóż tu pomyśleć innego po
        przeczytaniu Pani komentarza, jak: "Puste babsko, nie potrafiące docenić wiedzy
        uczestników WG!"?

Wedłg mnie WG powinna była pozostać w ramówce programu. POZDRAWIAM
      • robinhood101 Re: Wielka Gra nareszcie koniec 06.08.06, 13:53
        Nie chodzi o sama WG ale o te pania, ktora ja prowadzila. Nosila sie jak
        udzielna ksiezna, zachowywala sie jakby byla nie wiadomo kim, a kim byla? Pania
        z przerostem megalomanii. Moj ojciec pasjonat historii, osoba juz starsza,
        wyksztalcona i wychowana na starych wzorcach zakwalifikowal sie do WG. Czekal
        pozniej przez kilka lat na to aby go zaproszono do grania. Po okresie kilku lat
        zdaje sie wyniki kwalifikacyjne stawaly sie niewazne. Zapytywal wielokrotnie
        pania Ryster dlaczego nie jest zaprawszany do WG . A ona na to odpowiadala, ze
        to ona decyduje kiedy, kto i jak. Takie beznadziejne glupie babsko. Kultura?
        Jaka kutura? Ta baba nie ma nic wspolnego z kultura. Wypracowala sobie swoj
        wlasny system korupcyjno-kwalifikacyjny i uwazala, ze tak bedzie. Na szczescie
        przyszla i na nia kolej.

A wiecie jak ona zaczynala?
        WG wymyslil w 1962 roku Ryszard Serafinowicz, zyd i czlowiek wyjatkowo
        utalentowany, bratanek samego Jana Lechonia( Leszka Serafinowicza)tworcy
        Skamandra. W 1968 Serafinowicz wyjechal z Polski, bo byl przesladowany.
        Panienka, ktora spelniala u Serafinowicza role"przynies podaj pozamiataj"
        Stanislawa Ryster dostala w koncu w spadku WG i doprowadzila ja wlasnie do
        takiej beznadziei. Sama uwaza sie za wyrocznie kultury, ktorej zreszta nie
        posiada.
        Ma zapewne mature ale czy ma studia nie wiadomo. Moze ma zaoczne w zakresie
        marksizmu i leninizmu z uwienczeniem tzn. szkola dziennikarska.
        Sam teleturniej pewnie powroci wczesniej czy pozniej w innej formie i bez tego
        dinozaura megalomana czyli Ryster. Nikomu ona nie jest potrzebna w tv a
        zwlaszcza jej pseudokultura. A teleturnie j jak teleturniej zmodernizuje sie i
        pewnie poroci jak wiele innych tego typu gier.

• stryjaszek_pepi To juz jakis szczyt. 06.08.06, 14:40
          Jaki cel miała ta wypowiedź? Skoro nie zadałeś sobie nawet trudu, żeby
          przeczytać ten artykuł, a juz go komentujesz, to dajesz świadectwo o swoim
          wychowaniu. Jak dowiedziałem się z lektury tekstu, pani Ryster jest prawnikiem.
          Najlepiej jednak oczerniac kogoś anonimowo i wysuwać oskarżenia, których
          autentyczności nie można sprawdzić. Przykre, że kulturalne zachwanie poczytałes
          jej za zgrywanie "udzielnej księżnej". Mam wrażenie, że wylewasz kubeł
          frustracji swoich i swego ojca na Bogu ducha winną osobę. Co do twoich
          przypuszczeń na temat rychłego powrotu WG z innym prowadzącym, to myślę, że to
          się raczej nie stanie. Teraz ton telewizji nadają nieśmieszni pajace w stylu
          Piotra Szwedesa. Ostatnimi czasy, żeby wygrać, nie trzeba mieć wiedzy, wysarczy
          się założyć!!
        • epime Re: Wielka Gra nareszcie koniec 06.08.06, 19:58
          Typowa reakcja traumatyczna na odrzucenie...I forumowicz zamienia się w trolla :)
    • turtlezzz Odchodzi jedna z ostatnich przedstawicielek... 06.08.06, 12:26
      ...pokolenia wysokiego IQ w TVP ;) Niedługo dla osoby o umysłowości wykraczającej poza sitcomy zostaną już tylko programy informacyjne i publicystyczne.
      • nieistotne from : turtlezzz 06.08.06, 14:30
        I modlitwa-obowiązkowo 3 razy dziennie z ojcem dyrektorem - zaraz przed, lub
        po myciu zębów. Paranoja !!! Ogłupiają - nas już nie mogą -ale wychowują sobie
        wzór Polaka IV RP -"nie mysli" .
    • kaczylechu prymitywy i ignoranci 06.08.06, 12:29
      jeszcze raz potwierdza sie ogromny prymitywizm i ograniczenie umyslowe
      pacholkow PIS.Dzialania PIS przypominaja PZPR-owską mafie.
      • ratzinger Re: prymitywy i ignoranci 06.08.06, 12:36
        Przecież WG leciała w czasach PZPR-u.
        • joemama Re: prymitywy i ignoranci 06.08.06, 12:45
          I z tego powodu między innymi PRL upadł. Błędem ekipy rządzącej był zbyt duży
          nacisk położony na oświatę przeciętnego obywatela, a przede wszystkim opatrzne
          wspieranie więzi międzyludzkich. Świadomość i solidarność wśród ludu, toż to
          musiało wcześniej, czy później doprowadzić do buntu.
          • ratzinger Re: prymitywy i ignoranci 06.08.06, 13:28
            PRL nie upadł z tego powodu, że w WG ludzie wykazywali się pamięcią na dany temat, bo przecież nie potrzebna tam była inteligencja.
            PRL upadł z powodów gospodarczych. Ekipy rządzące nie kładły nacisku na oświatę ekonomiczną tylko lansowały teorie socjalistyczne.
            • dem-leftist Re: prymitywy i ignoranci 06.08.06, 14:18
              nie zrozumiales tego co napisal przedmowca.
              Upadek PRL spowodowany byl wieloma czynnikami.
              • mariuszdd Re: prymitywy i ignoranci 06.08.06, 14:26
                dem-leftist napisał:

> nie zrozumiales tego co napisal przedmowca.
                > Upadek PRL spowodowany byl wieloma czynnikami.

Pierwszym czynnikiem były lipne programy w TV
          • benex4 Re: prymitywy i ignoranci 06.08.06, 18:00
            jaki nacisk,coz to znowu za brednie; co ty wlasciwie chcesz przez to
            powiedziec,dziecino? jaka solidarnosc , nacisk na oswiate ? Polska ma
            najmniejszy wskaznik jesli chodzi o ludzi z dyplomami - stan po-PRL-owski!!I
            popatrz na efekty twojego mentalnego wysilku,po prostu brednie."Opaczny" - a
            coz to takiego ? Od czego to (etymologicznie) sie wzielo.Co za slogan,"opaczne
            wspieranie wiezi miedzyludzkich",o co tu chodzi?Opamietaj sie i mow
            czystym,sprawnym jezykiem PO ZASTANOWIENIU SIE,co wlasciwie chcesz powiedziec.A
            jesli nie masz nic do powiedzenia,podlub w nosie,moze ten nacisk na okolice
            komorek glejowych i receptorow cos pomoze.
    • silesius.monachijski0 Nareszcie koniec ery poznego Gierka w TVP 06.08.06, 12:30
      Rysterowa moze sobie z Walesa rybki polowic (i niech nie zapomni tej nogi na
      noge zalozyc - z Bolkiem nigdy nic nie wiadomo)
      • r0b0l nie sądziłem że taki tłumok z ciebie 06.08.06, 12:43
        pooglądaj se kołka fortuny
    • kubok Pewnie nowym władzom, za bardzo sie kojarzyła... 06.08.06, 12:30
      i zmieńcie to zdjęcie!!!! Myślałem, że pani Stanisława nie żyje....
    • kutzowesz Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 12:31
      Co tu dużo sie wymądrzać,sama formuła tego programu to cos z lamusa,prowadzaca
      z nie odprasowaną skórą gerontyczka,razemdom starców..Co chcielibyście aby
      wykorkowała na wizji.
      • andrexp Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 14:22
        a co? starsi, to już nie ludzie??? nie płacą może abonamentu TV??? a myślisz,
        że sam zawsze będzies usmarkanym gó..arzem??? wiec życzę Tobie by za 40 lat
        wszyscy toba pomiatali, bo STARY!!!
    • margotje Wielka Gra do telewizji komercyjnych!!!! 06.08.06, 12:37
      Od najwczesniejszego dziecinstwa pamietam, ze WG byla kluczowym programem
      ogladanym w naszym domu. Kazda jedna edycja - bez wyjatku - prezentowana na
      najwyzszym poziomie. Zal wartosci, ktore przeminely wraz z epoka WG. Szmira i
      brukowosc w panstwowej telewizji wziely gore. Szkoda.!!
      A przeciez "takie beda rzeczypospolite, jakie ich mlodziezy chowanie"....
      Obecna Rzeczpospolita marna, Jej wladze jeszcze bardziej marne. Przyszlosc
      naszej Rzeczypospolitej czarna.
      A dla Pani Stanislawy chapeau bas!

Postuluje jak w tytule mojego watku: prosze o powrot WG w telewizji komercyjnej.
      Napewno bedzie odnosic sukcesy!!

• kropekuk1 Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 12:38
      Przyszedł do TVP nowy edytor wymiatacz i wymiata wszystko co przypomina wysoką
      kulturę, a że jemu samemu wraz z pozostałymi ze świty daleko mu do bycia osobą
      kulturalną więc nie ma się co dziwić, że chce to zmienić i dostosowac do
      swojego buraczanego wizerunku.
      • nessuno Pani Stanisławo... 06.08.06, 12:52
        ...będzie brakować Wielkiej Gry,będzie brakować Pani.To smutne,że telewizją
        zawładnęły buraki i prostaki,które nigdy nie osiągną tyle ile osiągnęła
        Pani.Treaz inteligencja nie jest w modzie,nie ma również mody na programy typu
        Wielka Gra.Liczą się jakieś przygłupy typu pospieszalski,jakieś durnowate
        sitcomy - dno totalne.Pani niestety psuła im ten buraczany wizerunek swoją
        elokwencją.Smutno.
        • joanna591 Re: Pani Stanisławo... 06.08.06, 14:12
          To prawda,WG była jednym z nielicznych programów,które oglądało się z
          przyjemnością ze względu na wysoki poziom.A i tematy były bardzo ciekawe,a
          ludzie biorący w nich udział musieli wykazać się naprawdę wszechstronną wiedzą.
          Zgadzam się z Tobą nessuno- buraki i ignoranci dorwały się do władzy w TV i za
          wszelką cenę chcą pokazać "kto tu rządzi".
          • alex9991 Re: Pani Stanisławo... 06.08.06, 18:50
            Pani Stanisławo! W TVP kończy się pewna epoka...Wielka szkoda... Mimo wszystko,
            w imieniu rodziny i swoim, dziękuję Pani za tę prezentację wiedzy i kultury.
    • gabriela_marks Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 12:44
      Bardzo mi smutno, gdy czytam niektóre komentarze. Program z PRL-u czy nie, ale bardzo wartościowy. Wiele tematów mnie nie interesowało, ale przyrodnicze i geograficzne owszem. Mogłam się dzięki nim sporo dowiedzieć.
      To forum, podobnie jak inne, służy niektórym do wylewania jadu, a nie do poważnych komentarzy. Wykażcie ociupinkę klasy forumowicze.
      • grek.grek Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 15:12
        A najzabawniejsze,że piszą to ludzie,którzy PRL znają tylko z
        filmów archiwalnych,których rodziców,dających im papu,ten PRL
        wyposażył w wykształcenie i jakie takie obycie. Typowe głupki
        z ery PiSu i Wildsteina.
    • r0b0l unieważnić i zniszczyć wszystko co z PRL 06.08.06, 12:44
    • iluminacja256 Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 12:44
      Ja myślę, ze Wildsteinowi zyła chodziła, ze co odcinek odpływa tyle kasy z jego
      gó..anej instytucji - przecież w innych teleturniejach , głownie w tym
      koszmarnym , obleśnym , który prowadzi Janowski, można sobie wygrać co
      najwyżej paredziesiąt litrów wody mineralnej:)))))))))))))))))))

Zresztą wogóle polska telewizja to taki syf, ze ja tego nei ogladam -
      wiadmości mam w TVP, kulturę na Europa Zone , Ale Kino itp. Pospieszalskiego
      oglądać nie musze i nei chcę.
      • iluminacja256 Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 12:45
        wiadomości w TVN, oczywiscie mialo być . No i Szkło kontaktowe jako komentarz
        do wiadomości:)
    • r0b0l matura tylko giertychowa, stare do poprawki 06.08.06, 12:45
    • r0b0l precz z dyplomami z PRL 06.08.06, 12:45
    • r0b0l precz ze wszystkimi osiągnięciami prl 06.08.06, 12:46
      • winton Re: precz ze wszystkimi osiągnięciami prl 06.08.06, 12:50
        Jęeżeli były osiągnięcia w PRL-u to tylko dzięki pracowitości i intelektowi
        Polaków, komuniżm nic nie miał z tym wspólnego. Zastanów się co piszesz. Rozumię
        pisowiec (czy inny taki) i klepie w klawiaturę, że za komuny były osięgnięcia??!!
        • r0b0l Re: precz ze wszystkimi osiągnięciami prl 06.08.06, 12:57
          przeczytaj moje inne posty

właśnie rozsypują się wszystkie intelektualne i kulturalne osiągnięcia narodu.
          A były o tyle ważne że powstawały w niezbyt sprzyjających czasach.
          A zwolennikiem pisiorów jestem jak najbardziej: chętnie ich zobaczę wysoko, na latarniach i za nogi
          • winton Re: precz ze wszystkimi osiągnięciami prl 06.08.06, 13:21
            Do r0b0l. Nie podzielam poglądów pisowych, w biało-czerwone (to uzurpacja) i
            endeckich, delikatnie mówiąc, ale o latarniach bym się nie odważył pomysleć,
            żyjemy w Europie XXI wieku.
            • r0b0l Re: precz ze wszystkimi osiągnięciami prl 06.08.06, 13:32
              napisałem że chętnie bym zobaczył co nie znaczy że jestem zwolennikiem rozwiązań latarniowych.
              Skoro jestem zwolennikiem kultury, cywilizacji europejskiej i demokracji to oczywiście muszę tolerować to co się dzieje.
              Ale pomarzyć czasem można
              ;)
    • r0b0l spalić książki, teatry, teatry na kościoły 06.08.06, 12:46
      • r0b0l najwięcej kościołów zbudowano za PRL. wyburzyć ;)) 06.08.06, 12:49
    • anfisa Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 12:47
      I wystarczy, dziękujemy
      • nessuno Re: Pani Wielka Gra 06.08.06, 13:37
        anfisa napisała:

> I wystarczy, dziękujemy

Jasne.Waszym idolem jest Janek Pospieszalski,serial Klan i inne tego typu badziewia.
    • r0b0l wypieprzyć wszystkich i wszystko 06.08.06, 12:47
      w imię boże i zgodnie z prawami rewolucji
    • r0b0l matoły i debile rulez ! 06.08.06, 12:48
      • dama-kanaliowa Re: matoły i debile rulez & r0b0l ! 06.08.06, 13:07

A ty r0b0l to nie robol tylko klakier prl-u - ciekawe kto placi ci emeryture i
        bywanie w necie a szczegolnie hauhau na tym forum
        • arnie-tore Re: matoły i debile rulez & r0b0l ! 06.08.06, 13:12
          Oczywiście, bo PRL był good.
          • r0b0l masz teraz prl bis 06.08.06, 13:25
            doceniam z czasów prl osiągnięcia kulturowe, nic więcej
            ale skoro wolisz kulturę i edukację w wydaniu giertycha, lepera, kaczyńskich to Twój wybór
            demokracja polega na uznawaniu róznych wartości
            • jotes1955 Re: masz teraz prl bis 10.08.06, 04:25
              do rObOla:
              Z tym Giertychem i maturą to naprawdę prl na bis: nie matura lecz chęć szczera
              zrobi z ciebie oficera... Takie kiedyś były hasła i proszę-mamy takie same dziś!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka