Dodaj do ulubionych

Dziewczyny z Camden Town

21.08.06, 17:36
jak to mowia...."um gustum non disputum"

pierwsza :P
Obserwuj wątek
    • cryptorchid Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 17:56
      super :) tego właśnie na polskich ulicach brakuje
    • misiogogoo I oczywiście Łodzianka najładniejsza 21.08.06, 18:18
      Nie ma pytań.
      • redu Re: I oczywiście Łodzianka najładniejsza 21.08.06, 18:23
        Dlaczego w Polsce taka dowolność jest zaraz źle odbierana :/
        • cqu roznice sa dobre 22.08.06, 00:12
          redu napisała:

> Dlaczego w Polsce taka dowolność jest zaraz źle odbierana :/

mieszkalam na Camden przez 2 lata w 1998-1999 i juz wtedy byla tu wspaniala
          roznorodnosc, ktora zachwycala, kiedy przyjechala do mnie moja mama to
          siedziala godzinami w sklepach z butami, teraz mieszkam w Sydney i taka
          dowolnosc tez tutaj razi, chyba ze mieszka sie w dzielnicy Glebe, ale jak tak
          wyjdziesz ubranym w dzielnicach bogatych no to razi, a jak w tych biedniejszych
          to smieszy, a swoja droga to przez te 7 lat od czasu kiedy sie wyprowadzilam z
          Camden to ta moda sie niewiele zmienila,
          kazdy kraj ma swoje obyczaje pamietam, ze nasi znajomi z Niemiec byli
          rozczarowani, ze puby sa zamykane tak wczesnie w Anglii, a znowu Angielscy
          znajomi byli rozczarowani, ze w Niemczech w niedziele sa sklepy zamkniete,
          tutaj w Australii wiekszosc ludzi z innych krajow nie moze zrozumiec jak
          wszystkie sklepy mozna zamykac juz o 17-tej itd, wiec jezeli chodzi o to, ze w
          Polsce nie mozna kupic takich butow jak na Camden , albo ze razi w Polsce jak
          sie ubieramy tak jak na Camden - to dobrze, inaczej czy ma sens jechac do
          Londynu jezeli nie bedzie on sie roznil od Krakowa
    • arahat1 tydzien temu bylem tam- przekolorowane przez 21.08.06, 18:27
      pismakow jak zawsze- tlum i rzeczy jak na dawnym bazarze rozyckiego czy pod
      palacem kultury w wawa...pare osob widzialem ubranych jak ze smietnika, nic
      ciekwaego, komercja, zarcie i blyskotki...
    • totalna_apokalipsa Re: Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 19:25
      takich butów jak na targu Camden nie ma nigdzie:D I nigdzie takich butów juz w
      olsc enie zjadę, a ajk znajdę to 6 razy drożej. I tego mi brak:)
    • kris_1975 Te dziewczyny są fajne 21.08.06, 19:25
      A tu są bardzo fajnie zrobione w tym samym stylu:
      <url>http://suicidegirls.com</url>
      • cent-urion Prawda wg. Gazety Wybiorczej 21.08.06, 19:40
        Mieszkalem tam kilka lat tak samo jak wszedzie 1 ekscentryk na 10 szarakow,
        trzeba sie bylo troche napolowac zeby zrobic taka galerie!A wystarczylo by
        pojechac do Bolkowa na Castle Party:)
      • badjuk Re: Te dziewczyny są fajne 22.08.06, 13:01
        ale trochę tandetne.
        Granica między prawdziwą sztuką a kiczem jest cienka.
    • ania.downar Re: Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 19:42
      Bardzo fajne. Lubie taka odwage. U nas tez by sie przydalo nieco wiecej takich
      osob.

Ale zdjecie Evy Pepi (nie pamietam nazwiska) mogloby sluzyc ku przestrodze
      innym dziewczynom, ktore chca sobie przekluc policzek... najwyrazniej nie
      wszystko sie zrasta.
      • lambish Re: Dziewczyny z Camden Town 27.08.06, 23:01
        niektorzy przekluwaja policzki specjalnie dla pozniejszych "doleczkow".
    • rtd5rtd A to chodzi o ten sklep w Gdyni na Swietojanskiej? 21.08.06, 19:54
      jo?
    • gangstanyga Ta ostatnia wygląda jak... 21.08.06, 19:57
      pan Spock ze Star-Treka
    • nomadsoul Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 20:03
      jest taka fajna barmanka w barfly kolo chalk farm, pare metrow od camden lock,
      ma fioletowe dredy i jest sliczna, chociaz nie jestem pewien czy dalej tam
      pracuje bo pare miesiecy tam nie bylem, nic nie ujmujac powyzszym dziewczynom
      lepiej by sie chyba prezentowala w gazecie
    • iulius Re: Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 20:05
      A po jakiemu tak mówią? Bo ja słyszałem tylko "de gustibus non est disputandum".
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 20:09

Odważne, tak.
      Ale one są brzydaczne. Wszystkie przebija 15-letnia Aleksandra z Polski.
      Wytłumaczcie mi, o co w tym chodzi? O odwagę wyglądania brzydko? Hm, może i coś
      w tym jest... ;-)

→ → → → → → → → → →
      Odkryjmy Białoruś!
      odkryjmybialorus.blox.pl
      • tulencja Re: Dziewczyny z Camden Town 22.08.06, 18:52
        Właśnie.

Dobrze jast wyględać ciekawie, odważnie, kolorowo, ale co jest fajnego w
        wyglądaniu brzydko? Oczywiście, to kwestia gustu. Mimo to odrobina dobrego smaku
        jescze chyba nikomu nie zaszkodziła ;)
        • lambish Re: Dziewczyny z Camden Town 27.08.06, 23:03
          twoj smak to twoj smak, a nie cudzy smak. wiec chyba jednak kwestia gustu.
    • olesia_z Re: Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 20:20
      no chyba mozna było coś fajniejszego upolować do tych zdjęć, nie wierzę,że to
      było najlepsze co na ulicach Camden Town można było zobaczyć
    • metallo Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 20:40
      no tak, fajnie ubrane, fajny makijarz i fajne/modne wszystko ... ale one
      wszystkie są brzydkie, co nie? Nie ma jak polskie dziewczyny :)
      pozdrawiam
      • skaflok brzydkie jak dupa giertycha sa 21.08.06, 20:56
        ja rozumiem ze ekscentryczne, ale zeby chociaz pod tym wszystkim ladna laska byla a nie pasztet, ze bracie uciekaj
        • wy Re: brzydkie jak dupa giertycha sa 21.08.06, 22:47
          Musiales ja lizac zeby miec porownanie
      • rudy_rudolf kontrowersja jest OK! 22.08.06, 15:16
        wszystko co kontrowersyjne wzbudza w nas emocje - patrząc chociażby po ilości
        postów w tym temacie :)

zrelaksuj się na
        www.asiaq.pl
    • rayan222 Moherowe girls zrobiłyby tam porządek 21.08.06, 20:47
      Dzielnica dla moherowych beretów
      • skaflok 8/10 zmarloby na zawał n/t 21.08.06, 20:57

• dawny_wuuj Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 20:59
      a
    • stryjaszek_pepi Re: Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 22:21
      Czy w gazetach mogą byc pokazywani tylko piekni ludzie? Czy tytuł tego artykułu
      brzmi "najpiękniejsze kobiety w Londynie"?? Mieszkam w Polsce od urodzenia i
      nie uważam, żeby Polki były jakos przesadnie piękne, wszędzie spotyka sie ludzi
      ładnych i brzydkich, ale odnoszę wrażenie, że gdybyśmy nie mieli Polek za
      najpiękniejsze, to większośc straciłaby ostatni powód do dumy, a tak zawsze
      mozna powiedzieć "Anglicy czy Niemcy sa bogaci, jeżdżą na Tenerfę, ale
      przynajmniej maja brzydkie kobiety" Chciałem jeszcze przestrzec wszystkich
      komentatorów i domorosłych jurorów przed ciągłym ocenianiem, gdyż głęboko
      wierzę, że będziemy mogli zobaczyć wasze twarze, a wtedy otworzą się czeluście
      piekielne przed wszystkimi brzydalami, którzy maja czelnośc oceniać, wygląd
      innych.
      • l1k2 Re: Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 22:36
        Aleksandra lat 15 wygląda na 25 lat :)
        --
    • redwolfka Re: Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 22:57
      Czy ekscentryczność postarza? Jakos żadna z tych dziewczyn nie wygląda na swoje
      lata.
    • bukacz Re: Dziewczyny z Camden Town 21.08.06, 23:37
      hehehe nie jest latwo nasladowac "cyber-goth", jak sie komus nie udaje to
      powstaja takie pastety typu ola z ostatniego zdjecia.

po drugie brwi tych pastetow przypominaja te u starszych pan ktore juz nie maja
      brwi i maluja je kredka,

pozatym nie ma brzydkich kobiet, sa tylko takie ktore maja spaczony gust, albo
      rozpaczliwie chca nasladowac styl, ktory im imponuje.
      • lze_elita.81 Ano wlasnie: nizej pisze o ekscentrykach z mojego 22.08.06, 01:44
        sasiedztwa - dziwnym trafem te "moje" dziewczyny, jedna w jakims stylu punk,
        druga w gotyku, wykorzystuja ow styl by sie upiekszac, podkreslac atuty, nie
        zas oszpecac, jak panienki z fotek w Wybiorczej (albo fotograf byl do de...).
    • gosc_nie_dzielny kiepskie zdjecia. 22.08.06, 01:00

Dwie uwagi:

1. Dziewczeta wygladaja na zmeczone zyciem. Ale Camden przyciaga ten typ.
      2. Fotograf o portrecie wie tyle, co ja pasaniu owiec. Czyli nic prawie.
      • lze_elita.81 Swieta racja. Chyba wysle GW fotke sasiadki 22.08.06, 01:39
        Z innego miasta nizli Londyn, ale dziewczyna cudo - sliczna buzka, dobra
        figura, bajeczne dlugie nogi, a ciuchy i makijaz - ta dopiero jest kolorowa,
        ale wszystko tak ciekawie skomponowane, tak dobrze przemyslane co do
        szczegolow, ze choc panienka wyglada zupelnie odjazdowo, to jest na czym oko
        zawiesic: od rozowych dredow w dlugich, upietych w chryzantemke blond wlosach,
        po cieniutkie, zgrabne kostki u nog w zjadliwie zielonych martensach. Jest tez
        para malolatow, moze po 17 lat (pierwsza sasiadka ma pod trzydziestke) -
        zrobiona na ciezki gotyk, ale zwlaszcza mloda wyglada w tym cudnie: gra na
        kontrascie czerni ciuchow i wlosow z biela buzi i krwista czerwienia (wlasnie:
        czarne szminki w gotyku sa out of fashion!)szminki i lakieru do poznokci. Moze
        nie stoi za tym zadna glebsza "filozofia", ale efekt swietny.
        • cmok_wawelski jak widze te zaobraczkowane KROWY to mysle gdzie 22.08.06, 02:53
          ...jeszcze, na ilu cyckach i poldupkach sie oznaczyly.

Moje Hindusy sa lepsze, czystsze i naturalniejsze
          airpaharganj.com/People.aspx
        • gosc_nie_dzielny Re: Swieta racja. Chyba wysle GW fotke sasiadki 22.08.06, 14:07

> Z innego miasta nizli Londyn, ale dziewczyna cudo - sliczna buzka, dobra
          [...]
          > nie stoi za tym zadna glebsza "filozofia", ale efekt swietny.

Gazeta.pl wykazuje ostatnio dziwna tendencje - na glownej stronie pojawia sie
          link do galerii, zazwyczaj opisany w sposob niezwykle entuzjastyczny, cos jak
          "fantastyczne zdjecia z x" albo "niesamowite fotografie z y".

Zaczynam sie wiec slinic, draca reka siegam po mysz... Klik, i... Zdjecia co
          najwyzej przecietne. Zero kompozycji, kolorystyka nedzna, kadry przecietne.

A te portrety tutaj to juz naprawde przegiecie. Fakt posiadania mamijki, czy
          roleja naprawde nie jest rownoznaczny z umiejetnoscia robienia dobrych zdjec!
          Albo chociaz akceptowalnych.
      • gosc_nie_dzielny Re: kiepskie zdjecia. 22.08.06, 18:22

No i znowu to, o czym pisze ponizej... Na glownej stronie - "Góry Stołowe:
        znakomite zdjęcia Skalnego Miasta".

W znakomitej wiekszosci knoty totalne!
    • ja-aisza Re: Dziewczyny z Camden Town 22.08.06, 08:30
      Mieszkałam przez jakiś czas w Lądku, niedaleko Camden Town i bywałam tam codziennie. To nie prawda, że to są wyjątki - to miasto jest całe kolorowe i wyjątkowe. Takich ludzi można spotkać wszędzie, no może za wyjątkiem Chelsea, a rzeczywiście najwięcej jest ich na Camden. A wiecie, co jest w tym najfajniejsze? Możesz wyglądać jak przybysz z kosmosu, kompletnie inaczej niż wszyscy i nikt się za Tobą nie oglądnie. To się chyba nazywa tolerancja?(w Polsce wystarczy mieć nietypowy dodatek, żeby zwrócić wszystkie oczy na siebie).
    • thomaspawel Dziewczyny z Camden Town 22.08.06, 08:46
      z całym szacunkiem dla pań, ale nie wyglądają najlepiej....
      powiem więcej, że wyglądają jakby przechodziły kryzys w definiowaniu estetyki.
    • gale Dziewczyny z Camden Town 22.08.06, 09:30
      Boże, jakie to brzydkie.
      • noida Re: Dziewczyny z Camden Town 22.08.06, 10:04
        Tiaa... ciekawa jestem, jak wy wyglądacie. Może dajcie swoje zdjęcia, to sobie
        was pooceniamy?
        • dirgone Re: Dziewczyny z Camden Town 22.08.06, 10:28
          Zastanawiam się tylko, jak one wyglądają rano, bez tych upiększeń. Bo ja jak
          wstanę z łóżka, to w sumie od razu mogę iść do sklepu po bułki. A one fajnie
          wyglądają, jak są takie kolorowe i umalowane, ale to chyba trochę długo trwa,
          zanim nadają się do oglądania.
    • zeberdee24 Re: Dziewczyny z Camden Town 22.08.06, 10:38
      Pani numer 1 fajnie wygląda - reszta wygląda tragicznie.
      • hujnia5 Cudo 22.08.06, 11:43
        Byłam pare razy na Camden super i to mało powiedziane rewelacja, ci ludzie, te
        sklepy całkowita odmiana. W Polsce żadko się spotyka takich ludzi szkoda...ale
        pewnie dlatego ze nie ma takiej tolerancji co do wygladu jak w krajach
        cywilizowanych
        • pytong1 Tolerancja? 22.08.06, 15:42
          To fakt, jako Polacy jesteśmy mało tolerancyjni. Na przykład ja, kiedy czytam, że ktos pisze "żadko" to od razu gdzieś mi sie moja tolerancja chowa .... Więcej czytac, mniej pisać!
    • chaha Dziewczyny z Camden Town 22.08.06, 12:30
      Drugi! :-B
      Kocham Camden!!!
      Chyba sie tam przeprowadze!!!!
      Pi...yc Kennington!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka