mirkowie 04.09.06, 11:48 bardzo spodobał mi sie ten wywiad. majewski pokazał ludzkie oblicze, nie tylko błazna z telewizji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trollomsmierc Uwielbiam pana poczucie humoru ,ale... 04.09.06, 11:57 noo panie Majewski , czlowieku mediow , to media winne ,ze sie boimy? Jestesmy w podobnym wieku wiec tez pamietam z dziecinstwa rozne dziwne rzeczy -porwanie corki milicjanta przez kierowce z pgr-u , ktoremu ten funkcjonariusz po entym ostrzezeniu zabral prawo jazdy("dokumenty albo dziecko") , pamietam opowiesci o molestowaniu i widok nauczyciela obmacujacego piersi 13-nich uczennic, pamietam podsluchane opowiesci pani z przedszkola o tym jak bola skrobanki,pamietam afere gdy zlapano nauczycielke calujaca sie z 14-latkiem.Dzieci jednak czuja sie tak samo bezpieczne jak my w dziecinstwie , tylko my dorosli mamy jakas paranoie i strzezone osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
koreczek77 Uwaga - napadają na ciężarne i skrobią!!!! :) 04.09.06, 19:10 > pamietam podsluchane opowiesci pani z > przedszkola o tym jak bola skrobanki No to rzeczywiście można sie bać napadów - widocznie na każdym rogu stoją skrobankowi chuligani i kozikami wyskrobują ciężarnym macice, hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
trollomsmierc Re: Uwaga - napadają na ciężarne i skrobią!!!! :) 04.09.06, 21:02 napady, kradzieze , pedofilia to bylo od zawsze, a dlaczego boimy sie bardziej teraz? Moze nasi rodzice tak samo sie bali o nas jak my teraz o swoje dzieci, tylko punkt widzienia na bezpieczenstwo sie odwrocil. A-cha pani przedszkolanka wyskrobywala moje przyrodnie rodzenstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: Uwaga - napadają na ciężarne i skrobią!!!! :) 05.09.06, 12:37 Ale prochów nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Uwaga - napadają na ciężarne i skrobią!!!! :) 05.09.06, 14:59 Był kompot i była trawa. Mozna było też nażreć się różnych leków. Odpowiedz Link Zgłoś
edagr Re: Uwaga - napadają na ciężarne i skrobią!!!! :) 05.09.06, 17:38 Pamietacie? były takie tabletki co sie kupowało zamiast cukierków - Acron to sie chyba nazywało :) Odpowiedz Link Zgłoś
forum0wicz Re: Uwaga - napadają na ciężarne i skrobią!!!! :) 05.09.06, 22:09 rakkar5 napisał: > Ale prochów nie było. Acron, astmosany, aviomarin - to było wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
amral a jednak... 05.09.06, 16:18 a jednak Szymuś Majewski to też człowiek :lol: kto by się tego spodziewał xD Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 11:59 Człowiek-nawet najbardziej zwariowany- 'normalnieje' kiedy mówi o własnych dzieciach i problemach z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 12:13 chociaz nie mam jak dotad wlasnych dzieci, wydaje mi sie ze to jednak rodzice powinni wychowywac dzieci, a z własnych obserwacji zmian swojego potomstwa sami się uczą, nie zaś poprzez swiadome działania swych mądrych dzieci. proszę nie mówić niewychowawczych bzdur panie szymku, zwłaszcza jeżeli doprowadził pan do sytuacji, że własne dziecko jest w stanie powiedziec panu: siedź cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 12:14 bo za chwilę nasze własne dzieci naprawdę zaczną nas wychowywać... znam takie kwiatki... Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 13:10 Niestety nie zrozumiałeś...Sorki, że to tak napisze ale naprawdę trzeba powychowywac troche potomstwo, zeby zrozumieć co "autor miał na mysli" i naprawde nie vodziło mu o to, zeby dzieciarnia rozstawiała nas po kątach. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 13:10 A co w tym tak ogólnie złego, że dziecko powie do ojca "siedź cicho"? Może akurat była taka sytuacja, że dziecko miało rację? Może ojciec mówił jakieś rzeczy, które dziecku sprawiały przykrość? Rodzic do dziecka może powiedzieć "siedź cicho", a jak dziecko do rodzica - to już chamstwo nie wiadomo jakie?? → → → → → → → → → → Odkryjmy Białoruś! odkryjmybialorus.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacgg Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 13:17 czyżbym napisał, że rodzic może tak do dziecka powiedzieć? interesujące, chociaż jakoś sobie nie przypominam. czyżbym sugerował, że szacunek powinien tutaj iść tylko w jedna stronę? od dziecka do wszechwładnego antenata z marmuru? Odpowiedz Link Zgłoś
resztka Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 14:46 dziecko, jesli nie widzisz roznicy w tym kto do kogo mowi "siedz cicho" to widze w tym tragedie (twoja tragedie). to ze rodzic nie_powinien/zle_zrobil w ten sposob zwracajac sie do dziecka NIE oznacza ze jest DOPUSZCZALNE zeby dziecko tak sie zracalo do rodzica (niezaleznie w jakiej sytuacji) - jesli nawet? pominiesz kulture,szacunek itp. to pozostaje lekcja/nauka ograniczen w zachowaniu. nie wszystko jest dopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 15:06 To świadczy, że rodzice tak mówią, a dziecko powiela takie formy wypowiedzi, które słyszy. Ja zrozumiałam, że Majewski nie bardzo wie jak reagować, gdy dzieci nas naśladują i mówią jak dorośli.dla mnie to lustro, z którego muszę się uczyć. Nie będę uczyć dzieci, że mnie wolno ich obrażać a im mnie nie. Moi rodzice tak mnie wychowywali i myślę, że wychowywali dobrze. Oni mieli do mnie szacunek jako dziecka, a ja teraz mam absolutny szacunek jako rodziców. Czy ty, resztko możesz to samo o sobie powiedzieć. Czy możesz być pewny, że Twoje dzieci też gdy będziesz niedołężny i zależnych od nich będą mieć do Ciebie szacunek? ja mam wrażenie, że uczysz ich, że rację ma ten, kto silniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 17:52 To wcale nie znaczy, ze rodzice tak mowia. wystarczy, ze tak mowia koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pantau007 Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 19:51 Moja sąsiadka wychowywała dzieci "tradycyjnie" i teraz jej syn kradnie radia i mówi do niej tak, jak ja na widok komunistów po pijaku. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 12:34 Trochę niesprawiedliwie, że córce nie pozwala się z Romana ponabijać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoicki_obserwator Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 12:44 Miejsce 12-latki jest w klasie i przy książce a nie na demonstracji. Takie dziecko jest jeszcze niezdolne do samodzielnego krytycznego myślenia i ślepo przyjmuje wzorce podane z zewnątrz. Zwłaszcza w dziedzinach o których nie ma pojęcia, np. polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 14:40 Ale w tym wypadku zdaje się naśladowała właśnie tatusia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lokalny7 Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 23:37 stoicki_obserwator 05.09.06, 12:44 + odpowiedz Miejsce 12-latki jest w klasie i przy książce a nie na demonstracji. Takie dziecko jest jeszcze niezdolne do samodzielnego krytycznego myślenia i ślepo przyjmuje wzorce podane z zewnątrz. Zwłaszcza w dziedzinach o których nie ma pojęcia, np. polityka. Wiesz to z autopsji czy z literatury? Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu ***A co mnie to obchodzi?***** 05.09.06, 12:46 Roumiem, że nie ma o czym pisać. Ale co mnie obchodzi czy Szymon Majewski puscil corke na demonstracje. Odpowiedz Link Zgłoś
ssee Re: ***A co mnie to obchodzi?***** 05.09.06, 13:32 > Roumiem, że nie ma o czym pisać.... Nie, facet, nic nie rozumiesz. Nie interesuje - nie czytasz. To nie takie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: ***A co mnie to obchodzi?***** 05.09.06, 15:08 Nie interesuje mnie Majewski, Doda, Mandaryna etc. Dlatego kupuje GW a nie Super Express, fakt czy inne kolorowe brukowce. "Szymon Majewski Show" miałem wątpliwą przyjemność oglądać przez 15 minut. Dłużej nie zdzierżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
zibbys Re: ***A co mnie to obchodzi?***** 06.09.06, 00:27 Słuchaj Sedes, na tym polega wolność wyboru: nie podoba się to wyłącz telewizor.Prościej już nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
raftter Re: ***A co mnie to obchodzi?***** 06.09.06, 02:07 jak nie można prościej? niech wyrzuci telewizor przez okno. nie będzie musiał więcej różnych głupot oglądać i pisać na forum o tym jak mu ciężko. I już jego życie stanie się prostsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Z tym telewizorem to bym nie przesadzał... 07.09.06, 12:13 raftter napisał: > jak nie można prościej? > niech wyrzuci telewizor przez okno. Dobra dobra... A potem pan Majewski w następnym wywiadzie dorzuci do listy rzeczy, którymi straszą nas media, jeszcze taką: 'na Ursynowie znowu ktoś wyrzucił telewizor przez okno' :) Odpowiedz Link Zgłoś
darida Re: ***A co mnie to obchodzi?***** 05.09.06, 15:16 Skoro Cię nie obchodzi, to po co czytasz? Skąd twój prymitywizm się bierze? Jakim prawem możesz decydować o tym,o czym dziennikarze będą pisać? A może kogoś innego interesuje co Majewski ma do powiedzenia? Ja np. wolę słuchać i czytać to, co on ma do powiedzenia, niż naszych polityków z prezydentem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: ***A co mnie to obchodzi?***** 05.09.06, 15:23 darida napisała: > Skoro Cię nie obchodzi, to po co czytasz? Skąd twój prymitywizm się bierze? > Jakim prawem możesz decydować o tym,o czym dziennikarze będą pisać? A może > kogoś innego interesuje co Majewski ma do powiedzenia? Ja np. wolę słuchać i > czytać to, co on ma do powiedzenia, niż naszych polityków z prezydentem na > czele. Jeżeli o moim prymitywiźmie świadczy, że nie interesuje mnie Majewski, Doda, Mandaryna etc to zgoda jestem prymitywem. Inny gust mam inny smak. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy17 Re: ***A co mnie to obchodzi?***** 06.09.06, 07:55 A dlaczego, Sedes_z_Minety, zmuszasz czytelników do czytania TWOICH wynurzeń? Jak nie lubisz Dody, Mandaryny i Majewskiego (i skoro nie widzisz między nimi żadne różnicy), a czytasz tylko te artykuły, które lubisz, to czytaj Nasz Dziennik, tam raczej będzie nie o tym, jak Majewski wychowuje dzieci, ale z jaką swadą i luzem robi to Roman albo posłanka Sobecka :) Odpowiedz Link Zgłoś
chabergebertwilker Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 13:27 P. Majewski odtruwa kazdy spleen z taka wrodzona latwoscia i wdziekiem, ma talent humorystycznym pierwszej klasy! I konserwatywny do tego. Dziecka na demonstracje nie wezmie. Nie uprawia wiec,jak to ktos ladnie nazwal, politycznego, lewicowego pedofilstwa. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dymna Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 13:53 Mirkowie: bo tak naprawdę Majewski to jest mądry facet. W swoim programie wygłupia się bardzo celowo i z premedytacją. I trzeba mieć w sobie dużo odwagi i ironii, żeby tak umieć. Czytałam już kilka wywiadów z nim i facet naprawdę na poukładane w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
stoicki_obserwator Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 14:21 szkoda tylko, że w swoim programie obśmiewa ludzi według ściśle określonego politycznego klucza Odpowiedz Link Zgłoś
loginmel Ten klucz to nietolerancja, 05.09.06, 14:39 fanatyzm,dogmatym,głupota itd. Twój post świadczy, że nie oglądasz.Kpi nie tylko z polityków i nie tylko z tematów politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Na jakie stanowisko startuje Pan Szymon? 05.09.06, 13:58 A może szykuje go TVN do kampanii wyborczej PO? A GW przygotowuje grunt.Napiszcie jak Kaczyński bij córkę pasem w dzieciństwie albo jak Kurski zamyka dzieciaki w komórce.WY nic nie robicie bez powodu! A tak wogóle to dość sympatyczny blazen.Wolę go od chamskiego ,,powiatowego''. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 talesik !.. twoje komentarze, tylko do TV Trwam ! 05.09.06, 14:12 opowiedz to wszystko, co wiesz o Kurskim,Kaczyńskim..Rydzyka bioą takie opowiastki!...spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
aldonab1960 Inteligentny gostek 05.09.06, 15:15 Bardzo interesujacy wywiad. Widać, że ma się do czynienia z inteligentnym człowiekiem a nie z jakimś niedoukiem. Na pewno miał piatkę z matematyki na maturze. Odpowiedz Link Zgłoś
peinture Re: Inteligentny gostek 05.09.06, 21:35 Kiedy podobno wlasnie z matmy matury nie zdal! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Inteligencja, wiedza, wyksztalcenie-to 3gracje:))) 05.09.06, 23:10 Inteligencja, wiedza, wyksztalcenie-to 3 rozne Gracje:))) Widac, ze nie miales z nim do czynienia-nie myl ich ze soba:)) Odpowiedz Link Zgłoś
moffff Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 15:34 Produkcje telewizyjne p.Majewskiego z powodu, że są mizerne, bardzo szkodzą jego dzieciom. Wiem jak one się wstydzą. Ojciec-błazen, w znaczeniu pejoratywnym, jest nie do zniesienia przez dzieci.Muszą to być b.inteligentne dzieci, że do p.Szymusia powiedzą tylko: "cicho bądź!" Odpowiedz Link Zgłoś
scolopetarius Majewski żenujący człowieczek 05.09.06, 16:39 Wzdychanie do czasów minionych to ulubione zajęcie komuchów. Program jest strasznie niskich lotów , taka chała polityczna na zamówienie opozycji. Nawet śmiać się nie ma z czego bo zakrawa to o obrazę osoby.Kiedyś na szkoleniu dziennikarzy padło takie stwierdzenie, że jeżeli w swojej pracy władzy dorobisz świńską gębę to jak będziesz się czuł w kraju, mieście, województwie rządzonym przez świnię. Na tym szkoleniu Majewskiego nie było. Tak dziś czuje się Majewski, ale to jego zasługa, że ten świat jest zeświniony. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Majewski żenujący człowieczek 06.09.06, 13:35 > Program jest strasznie niskich lotów , taka chała polityczna na zamówienie > opozycji. Nawet śmiać się nie ma z czego bo zakrawa to o obrazę osoby. Buahahahahahaha!!! No rewelacyjny jesteś!!! By sie kaczki nie osmieszały, to by satyrycznych programów o nich nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Teraz dzieci dojrzewają wcześniej od rodziców ? 05.09.06, 16:46 To jest fenomen . Polityczna "dojrzałość" i niedostateczny z matematyki na maturze ? Odpowiedz Link Zgłoś
prorok14 Przepowiadam 05.09.06, 18:38 Błazen wychowuje błazna. Czyż mogło być inaczej? polecam: www.narodowy.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bbibbibbi Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 19:17 Super Panie Szymonie! - Po prostu -> normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 19:34 Nie znam Majewskiego z telewizji Po prostu nie ogadam Wywiad czytalam i dobrze sie dzieje gdy rodzic ma swidomsc ze czasami dzieci " wychowuja" rodzicow Doswiadczylam na wlasnej skorze.... takie wychowanie wcale nie jest głupie Młodzi to tolrancja tolerancja.... dajmy im tylko dobry prykład Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 19:32 mirkowie napisała: > bardzo spodobał mi sie ten wywiad. majewski pokazał ludzkie oblicze, nie > tylko błazna z telewizji Majewski to poprostu normalny człowiek, a nie żaden PiSuar. Chciałem wznieśc okrzyk: Majewski nq Prezydenta, ale nie chcę go obrażać Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Wychowanie wg Majewskiego 05.09.06, 22:10 mądry facet, dobry ojciec. Niektóre jego żarty są dla mie zbyt grubą nicią szyte, ale ma on zdecydowanie dystans do świata i do samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Podziwiam obywatelska odwage Szymona 05.09.06, 23:14 W dzisiejszych czasach powiedziec publicznie, ze corce odradza sie rzucanie jajkami w gmach Ministerstawa Edukacji na manifie organizowanej przez lewackie organizacje wymaga odwagi cywilnej (odwagi towarzyskiej) Widac ze facet ma rowno pod sufitem i nie dostal "malpiego rozumu" o ktorym pisal w Dzienniku -Ziemkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
slawwek Pamiętajmy, że to tylko wywiad.. 05.09.06, 23:58 ..to rozmowa z człowiekiem, który nie do końca obcuje z problemami jakie mają inny mniej zamożni rodzice. Ale ogólnie podejście fajne, bardzo fajne, myślę że będę starał się być podobnym ojcem. Może już niedługo :) Odpowiedz Link Zgłoś
century211 Cienki bolek z Pana Szymona 06.09.06, 00:47 Wlasciwie niczym sie nie rozni Szymon Majewski (polglupek) z TV od Szymona Majewskiego ojca. Kolczyki w uchu, pempku, jezyku... (jeszcze ich nie maja w pempku, ale beda miec za pol roku). Wychowanie takie jaki Szymon Majewski zafundowal dziciom...uksztaltuje z nich takie miniatury Szymonki...i albo sie beda ojaca wstydzily (raczej watpliwe) albo beda go malpowaly. Niby rozsadnie mowi, ale gdzies ten wirus swira przebija w wychowaniu... Tak jak z Lepera nie da sie zrobic inteligenta, z Kaczorow wielkoludow a z Girtycha konia, tak a Majewskiego nic oprocz swira nie bedzie. A cvo bedzie z dzieci? Przekonacie sie za kilka lat :-). Powodzenia Panie Szymku...jedyna nadzieja w panskiej zonie! Z Pana bedzie tylko blazen...ale program ogladam. Odpowiedz Link Zgłoś
rkb10 Re: Cienki bolek z Pana Szymona 06.09.06, 01:00 Century zabierając głos naucz sie pisac słowo "pępek", bo to obciach walić takie błędy Odpowiedz Link Zgłoś
century211 Nie wiem jak sie pisze pepek 06.09.06, 04:38 (wymowa:peumpek) Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa... A teraz ad rem: czy masz jeszcze jakies uwagi bardziej merytoryczne? Czy tylko ten pepek ci nie pasuje :-)? Odpowiedz Link Zgłoś
bajbol Re: Nie wiem jak sie pisze pepek 06.09.06, 08:00 Tylko ten pępek, reszta jest nieuleczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy17 Re: Nie wiem jak sie pisze pepek 06.09.06, 08:06 > (wymowa:peumpek) że jak? A w jakiej części Polski mówi się pEUMpek? Chyba, tam, skąd Roman pochodzi (Młodzoeżom Wszechpolskom, bijom, Zytom Gilowskom etc.) czy może największy ostatnio wielbiciel gejów Wierzejski (cyt. "zaszkodziło imieniowi Polski") A co do "ad remu" - jeśli sądzisz, że kolczyk w tej czy innej części ciała robi z człowieka błazna, że luz i odwaga, jakie ma w sobie Majewski zaszkodzi jego dzieciom, skoro uważasz, że obawy i rozterki, o jakich mówi Majewski, nie świadczą o jego myśleniu i wrażliwości, to zdecydowanie bliżej Ci do modelu wychowania różnych Romanów, Wierzejskich, Rydzyków, Sobeckich, Cymańskich (zwolennik kar cielesnych z masochistycznym uśmiechem wspominajacy własne dzieciństwo) i tym podobnych. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś