Dodaj do ulubionych

II Polityka i społeczeństwo

06.01.07, 12:14
Zgłaszam do plebiscytu Polka 2006 w kategorii Polityka i społeczeństwo:
Manuelę Gretkowską - założycielkę Partii Kobiet.

Kobieta
Obserwuj wątek
    • ania38poz II Polityka i społeczeństwo 07.01.07, 15:04
      za to, ze stojąc oko w oko z męzczyznami, dyskutujac z nimi i przedstawiajac
      swoje racje- w przeciwienstwie do nich- zawsze "nosi" spodnie.
    • ania38poz II Polityka i społeczeństwo 07.01.07, 15:07
      zgłaszam Manuelę Gretkowską- gdyz jako pierwsza zdobyła się na krzyk,aby
      wreszcie zauwazano kobiety. Partia którą zakłada( równiez przyłaczam sie do
      niej:) bedzie dla nas!
    • emenefix Kto nominował te feministyczne koszmary? 07.01.07, 18:39
      Na kilka kandydatek 4 o fanatyczne feministki. CZ tylko kobiety - oszołomy mają
      mieć prawo do tytułów Polki 2006? A gdzie Kluzik-Rostkowska? Gdzie Szefowa EPK
      Nelly Rokita. Gazeto. Zenada.
    • sq1013 II Polityka i społeczeństwo 07.01.07, 19:12
      Mierzi mnie kandydatura Martyny Sztaby. Popierałam ją całym sercem podczas
      afery, ale żeby za jednorazową nawet-nie-akcję stawiać ją koło Kasi
      Bratkowskiej, Kazi Szczuki i prof. Janion?! Erm. :/
      • helenka_k Re: II Polityka i społeczeństwo 07.01.07, 19:23
        popieram. w swych wypowiedziach (nie tych znanych z prasy-szkoda że nie wszyscy
        o nich wiedzą) Sztaba przynosi wstyd feministkom. stawianie jej obok Szczuki i
        Bratkowskiej to absurd i skandal w jednym.
    • drwal88 Apel do Gazety! 07.01.07, 19:14
      GAZETO! No co wy? Minister a nie ministerka??
      jestescie zalosni z tym kaleczeniem mowy polskiej na feministyczna nute
    • versus24 II Polityka i społeczeństwo 07.01.07, 19:16
      Lubię Wysokie Obcasy ale ich feministyczna poprawnośc polityczna jest nie do
      przetrawienia - PREZYDENTKA??????KRYTYCZKA???? PRZESADA!!!!!
    • 1.bazyl Re: II Polityka i społeczeństwo 07.01.07, 20:46
      A co z Renata Beger i Aneta Krawczyk - dwiema kobietami, ktore obnazyly
      moralnosc partii rzadzacych i omal nie doprowadzily do zmiany rzadu, co nie
      udalo sie wczesniej wielu meskim politykom?
    • remont4 kto przygotował ten zestaw podgrzewanych kotletów 07.01.07, 20:54
      niech się puknie w to co nazywają głową
    • p.dalloway II Polityka i społeczeństwo 07.01.07, 20:57
      zgadzam sie,ze zgloszenie do plebiscytu matryny sztaby to kompletna pomylka, w
      historii z kolem uj zachowala sie fajnie i chwala jej za to,ale zeby zaraz tytul
      kobiety 2006 roku? absurd totalny. tym bardziej jest to niesmaczne,ze w krakowie
      wszysycy wiedza, dzieki jakim znajmosciom martyna znalazla sie w tym plebiscycie.
      • natalia_ll Re: II Polityka i społeczeństwo 08.01.07, 12:57
        tzn - o jakie znajomosci dokladnie chodzi?
    • yoric Re: II Polityka i społeczeństwo 08.01.07, 03:23
      Pomyliły im się listy kandydatów z "szownistami roku", ot i całe zamieszanie.
    • paskudaprawdziwa II Polityka i społeczeństwo 08.01.07, 05:44
      Wszystkie popieram i wszsytkie mi imponuja
      i wssytkie pozdrawiam,
    • lotokot Głosuję na Martynę Sztabę!! 08.01.07, 10:58
      I mam nadzieję, że wkrótce dostanie propozycję sesji w Playboyu!
    • darthez II Polityka i społeczeństwo 08.01.07, 16:07
      Chciałbym skomentować kandydaturę Martyny Sztaby. Gdyż nawet w krótkim,
      dwuzdaniowym opisie tej kandydatury nie brakuje nieprawdziwych informacji. Po
      pierwsze na UJ nie istnieje "Sekcja Sztuki Współczesnej", Martyna jest prezeską
      "Sekcji Sztuki Współczesnej Koła Historyków Sztuki UJ", co jest zdecydowaną
      różnicą :P
      Ponadto nikt nie chciał "zamienic koła naukowego UJ w klub dla panów". To jest
      już pomówienie. Do tego istnieje pewna różnica pomiędzy jednym slajdem, a "serią
      slajdów" :)
      Cała "afera" wywiązała się z artykułu (napisanego tylko na podstawie relacji
      Martyny!), który zawierał dużo nieprawdziwych informacji. Polecam zajrzeć na
      stronę główną UJ i w aktualnościach odnaleźć artykuł dotyczący tej sprawy.
      • bo Re: II Polityka i społeczeństwo 08.01.07, 18:16
        Co do prawdy z tego spotkania...mały komentarz...Najciekawszy był koleżka z
        koła naukowego dziennikarzy...który to ..cytuję z pamięci.." lepiej to załatwić
        we własnym gronie niz wynosić na zewnątrz" ... Nie ma tego na stronie głównej
        UJ ...No cóz ale to chyba jesteś koleżką, który pisze artykuły na stronę główną
        UJ..hehe..A swoją drogą chciałabym aby na następnym pokazie slajdów zobaczyć
        zdjęcia szefa RK z Fibingerowa Helką ..w negliżu ofkors... dla rozlużnienia
        atmosphery (podkreslenie moje) jak myslę... A czy nie lepiej cymbale metodą na
        Wielgusa uderzyć sie w pierś i przyznać...zgrzeszyłem...Amen ...po czasie ale
        zawsze...lepiej się przyznać niz wyjść na hipokrytę
        • aleksandra_godyn Re: II Polityka i społeczeństwo 14.01.07, 08:35
          Po pierwsze - tekst na glownej stronie byl - moze go juz zdjeli minelo sporo czasu.
          Po drugie - obok Janion, Szczuki i innych Martyna Sztaba to kandydatura zenujaca.
          Szczegolnie, ze wiedziala, co robi - byla w gazetach - w krakowska omowila jej
          niewiele warty projekt pseudonaukowy, na ktory nie dostala funduszy z RKN, bo
          wlasnie zostal nie uznany za naukowy i dostala mniej pieniedzy.
          No coz - nie sadze, zeby intencje tej niezbyt inteligentej panny byly krysztalowe...
          szczegolnie, ze gazeta naprawde napisala nie cala prawe.
          A zachowanie chlopocow - to inna sprawa - zostalo skrytykowane, oni przeprosili.
          Trudno, stalo sie. Ale to jest plebiscyt POLKA ROKU! To obraza moim zdaniem inne
          kandydatki. A wypowiedzi pani Sztaby sa naprawde zenujace.
    • ioannis100 II Polityka i społeczeństwo 08.01.07, 21:37
      Głosuje na Panią Martynę Sztaba.Brawo Pani Martyno właśnie takich kobiet
      potrzebuje Polska, odważnych.Mam nadzieję, że to dopiero początek, jeszcze
      jest dużo do zrobienia.Gratuluję
      • mayta Re: II Polityka i społeczeństwo 10.01.07, 23:33
        Oszołomka Bratkowska wylansowana przez teściową - Żenada. Jak Gazeta wyborcza
        nie rozumie, dlaczego traci czytelników, to podpowiadam: właśnie przez takie
        żenadne towarzystwo wzajemnej adoracji: babiszony, których nikt nie zna,
        lansują się w rodzinie, a reszta to zlewa.
    • tflisek II Polityka i społeczeństwo 13.01.07, 16:47
      Alicja Tysiąc, Bożena Kleczkowska, Barbara Wojnarowska - ofiary państwa
      prawie-wyznaniowego, wykazują odwagę w obronie własnej (i innych kobiet)
      godności i w walce z bezdusznością zadowolonych z siebie ustawodawców i
      urzędników z tytulem lekarzy'
      Maria Borkowska-Flisek
    • aleksandra_godyn Re: Zenujaca kandydatura Martyny Sztaby 14.01.07, 08:43
      Ze tez pani profesor nie zadrzala reka... albo struny glosowe, kiedy zglaszala,
      obok Marii Janion (to tez kandydatura Tokarskiej-Bakir), pania Martyne Sztabe,
      ktorej dokonania jako POLKI 2006 - sa watpliwe. Nie chce jako mloda Polka sie z
      taka dziewczyna utozsamiac, ktora tak naprawde wie - jak zrobic szum medialny
      wokol siebie. (Uwaga: ja nie uwazam, ze to, co zrobili chlopcy w RKN-ie, bylo w
      porzadku, wrecz przeciwnie). To znaczy: wyolbrzymic sytuacje, dodac pare
      nieprawdziwych szczegolow - i juz mamy sensacyjny artykulik i sensacyjke na
      pierwsze strony gazet, zamiast rzetelnej dyskusji. A pani Sztaba dba o swoje
      interesy i jej kiepskie i pseudonaukowe projekty juz opisano w gazetach. Jest
      tyle dziewczyn, ktore bez medialnego rozglosu pracuja i cos robia, takze w
      dziedzinie praw kobiet. Duzo wiecej niz kandydatka profesor Tokarskiej-Bakir. A
      Pani profesor nagradza umiejetnosc medialnego naglasniania. OK, tez wazna. Ale
      taka akcja - jak akcja WO - powinna wylaniac osoby, ktore nie promuja sie
      medialnie, a robia dobre rzeczy - moze ktos o nich uslyszy, moze to im pomoze?
      Pozdrawiam wszystkich protestujacych przeciw kandydaturze pani Martyny Sztaby.
      To naprawde troche deprecjonuje w oczach moich i moich znajomych ten caly plebiscyt.
      • lotokot Re: Zenujaca kandydatura Martyny Sztaby 14.01.07, 22:03
        E tam, ja chcę żeby wygrała i pokazała cycki!
    • aaaaaa71 II Polityka i społeczeństwo 15.01.07, 15:06
      Manuela Gretkowska kobieta która powołała do życia Partię Kobiet " Polska jest
      Kobietą"
    • szymanski.tomek II Polityka i społeczeństwo 20.01.07, 17:36
      Gronkiewicz-Waltz
    • sir.vimes Katarzyna Bratkowska, działaczka ruchów kobiecych 22.01.07, 15:44
      Wspaniała mówczyni - nie do przegadania!!! Mądra, dzielna, konsekwetna.
    • lazy_sod Aleksandra Józefowska 27.01.07, 00:37
      Jest bardzo ładna
      Podoba mi się jej uśmiech (mam nadzieje że nie jest to tylko pozowanie do zdjęcia)
      W doskonałym świecie byłaby również mądra, dobra i inteligentna
      Czy jest?
      Nie wiem ale zawsze mogę mieć nadzieje że tak

p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka