mgr.inz.akrobata 22.05.07, 16:37 Nie ma jeszcze opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sexyokularki Prześwietlamy filtry 22.05.07, 19:11 Chciałam zauważyć , że w składzie filtru firmy Nivea, nie ma żadnego z wymienionych w artykule składników. czy to brak rzetelności autorki artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
okeciak Re: Prześwietlamy filtry 22.05.07, 19:32 ciekawe jest ze autorka poswiecila czas tylko zagranicznym firmom. POlskich nie ma?????????? NIe produkuja ochrony przeciw sloncu??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Prześwietlamy filtry 23.05.07, 13:49 a Iwostin ??? Poza tym napisane jest wyraznie, ze wymieniaja tylko te preparaty, ktore zawieraja Mexoryl i Tinosorb. Widac polskie produkty ich nie zawieraja Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Prześwietlamy filtry 22.05.07, 22:21 tegoroczne kosmetyki sloneczne Nivea zawierają filtry typu Tinosorb, natomiast w zeszłym roku były one tylko w "mleczkach pielęgnujących"- jeśli w składzie nie ma żadnego z Tinosorbów, to kosmetyk jest ze starych zapasów. Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 wreszcie! 23.05.07, 00:09 pierwszy raz czytam logiczny artykuł o filtrach! wiedziałam że w koncu kilka faktów unaocznionych przez niezapomnianą B.Kwiatkowską da radę się "przebić" do gazet, czyli dla przecietnej plażowiczki raczej za pare lat. gratulacje, justy :) Odpowiedz Link Zgłoś
staua witamina D 23.05.07, 20:09 Malo produktow spozywczych zawiera naturalnie wit. D (tran, tluste ryby - losos, sardynki, makrela, tunczyk; zoltko, watroba). Pozostalymi jej zrodlami sa pokarmy fortyfikowane (np. mleko, platki zbozowe) - nie wiem, czy w Polsce jest to powszechne. Wystarczajaca ilosc wit. D wytwarza sie bedac na sloncu (nawet w pochmurny dzien) przez 10 minut bez filtra. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Prześwietlamy filtry 24.05.07, 11:56 > Mity: > 1. Dobry filtr musi być drogi. > Najdroższe kosmetyki przeciwsłoneczne najznakomitszych marek zwykle wcale nie > chronią skuteczniej, mimo że potrafią kosztować 200-300 zł. Tak naprawdę > najlepsze kosmetyki ochronne kosztują ok. 50 zł, > a całkiem dobre produkty można kupić w jeszcze niższych cenach. Zastanawia mnie, dla kogo jest ten artykuł. Dla mnie 50 zł za małą butelkę czy pudełeczko kremu, to drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
mrocznaja Prześwietlamy filtry 25.05.07, 11:52 tak, warto chronić skórę przed słońcem. A po opalaniu - najlepsze są balsamy samoopalające, najnowsze na rynku mają złote drobinki. Wtedy skora jest nawilżona i ma pieky odcień :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Prześwietlamy filtry 29.05.07, 20:13 A co zrobić, jeżeli "przepisowa" ilość kosmetyku z filtrem za nic nie chce się wchłonąć w skórę? Trudno przecież bawić się na plaży, kapiąc tłustym kremem. Nie mówię już o stosowaniu takich filtrów na co dzień - no bo jak iść do pracy z grubą warstwą tłuszczu na twarzy? Szkoda, że producenci kosmetyków z filtrami nie myślą o aspekcie praktycznym ich aplikacji... im wystarczy, że klientka kupi butelkę z napisem SPF 50, a czy w praktyce możliwe jest nałożenie takiej warstwy preparatu, żeby uzyskać nominalną ochronę - to już nie problem producenta... Odpowiedz Link Zgłoś