partavis O karze śmierci 25.10.07, 10:59 Kara śmierci to akt łaski, zróbmy coś, żeby więźniowie sami o ją prosili, np. niech pracują dla państwa polskiego za swe czyny! Odpowiedz Link Zgłoś
partavis Re: O karze śmierci 25.10.07, 11:01 Kara śmierci to akt łaski, zróbmy coś, żeby więźniowie sami o ją prosili, np. niech pracują dla państwa polskiego za swe czyny! Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Bandyto! Nie chcesz zginac - zabij 25.10.07, 11:04 Jezeli mnie napadnie bandyta, i zademonstruje chec zabicia mnie i mojej rodziny, to jesli go zabije, zostane uniewinniony. Jezeli bandyta jednak mnie pokona i zabije i mnie, i moja rodzine, to jemu nie grozi juz smierc. Co najwyzej dozywocie (ktore tez jest nieludzkie). Wniosek: bandyta ryzykuje smierc dopoki NIE POPELNI ZBRODNI. Zabijajac mnie, ZMNIEJSZA RYZYKO. Co za absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Bandyto! Nie chcesz zginac - zabij 25.10.07, 11:14 frusto napisał: > Jezeli mnie napadnie bandyta, i zademonstruje chec zabicia mnie i mojej rodziny > , > to jesli go zabije, zostane uniewinniony. Dobrze by było, ale pewności nie mam. > Jezeli bandyta jednak mnie pokona i zabije i mnie, i moja rodzine, to jemu nie > grozi juz smierc. Co najwyzej dozywocie (ktore tez jest nieludzkie). > > Wniosek: bandyta ryzykuje smierc dopoki NIE POPELNI ZBRODNI. Zabijajac mnie, > ZMNIEJSZA RYZYKO. > > Co za absurd. Teraz to się nazywa "cywilizacja", "humanitaryzm", "prawa człowieka" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Bandyto! Nie chcesz zginac - zabij 25.10.07, 13:07 metall napisał: > Teraz to się nazywa "cywilizacja", "humanitaryzm", "prawa człowieka" itp. To nie jest ani cywilizacja, ani humanitaryzm, a zwłaszcza nie 'prawa człowieka'. To jest humanizm - ideologia satanistyczna i absurdalna logicznie ("czlowiek wartością najwyższą") Odpowiedz Link Zgłoś
racheela O karze śmierci 25.10.07, 11:11 myślać o karze śmierci zawsze trzeba myśleć o takich ludziach www.gazetawyborcza.pl/1,75480,2343145.html Odpowiedz Link Zgłoś
teyoo O karze śmierci 25.10.07, 11:15 O proszę, ilu tu zwolenników kary śmierci. Więcej niżeli przeciwników.. Ja bym nie chciała żyć w państwie, które uzurpuje sobie prawo do tego, żeby zamordować swojego obywatela. Państwo ma służyć dobru ludzi, a nie zabijac ich. To jest przypisywanie państwu większej roli niż trzeba. Nadzór państwa powinien być minimalny, a nie 'trzymanie wszystkich za mordę'. A te argumenty, że 'morderca nie myślał, jak zabierał komuś życie' oraz argumenty finansowe to se możecie potłuc o kant tyłka. Myślałby kto, że wam zależy na ukaraniu mordercy. Jakby tak było, to byście się zadowolili dożywotnim osadzeniem go w więzieniu i odizolowaniem na zawsze od społeczeństwa. A tak to po prostu chcecie zwykłe, prymitywnej zemsty. I wyszło szydło z worka! Nie rozśmieszajcie mnie też, że 'przecież morderca może zabić i w więzieniu współwieźnia'. A od kiedy to wam nagle tak żal jego kolegów-morderców? Ha ha bo w to uwierzę.. Argument finansowy 'bo po co utrzymywać mordercę, lepiej go zabić' jest tak żałosny, że aż szkoda gadać. To i złodzieja szkoda utrzymywać z podatków - też zabić! I oszusta - zabić! Będzie taniej. Po paru takich razach zrobi się w Polsce luźniej:) No co, nie podoba wam się taka perspektywa? Jestem przeciwko "karze" śmierci. Wszyscy ci tutaj wymadrzający się krzykacza, może sami byście chętnie wykonywali egzekucje, co? Jakbyście musieli własnoręcznie wstrzyknąc komuś truciznę albo pociagnąć za spust, na pewno 99% z was nagle by 'stchórzyła'. Czemu? Bo zabijanie jest wstrętne każdemu normalnemu człowiekowi. A wy koniecznie chcecie równać w dół do psychopatów.. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 rahabilitować hitlera, Himmlera, Goeringa, Keitla 25.10.07, 11:28 i innych bandytów. Toż to nieludzkie skazać takich miłośników dzieci, zwierząt, i przyrody na okrutną śmierć na stryczku. Życzę tej Pani, by ktoś z jej bliskich poniósł okrutną śmierć od takiego zwyrodnialca może wtedy coś do niej dotrze. Jak na razie ta Pani ma tylko jedną komórkę: pewnie marki Nokia. Odpowiedz Link Zgłoś
scher1 Do przeciwników kary śmierci 25.10.07, 11:40 Rachelelo i inni : gdyby Ciebie bestialsko, umyślnie zamordował recydywista na przepustce, z niskich pobudek ...no to tylko...tylko w tym przypadku jestem darowaniem mu życia , bo Ciebie zamordował lb Jaosi podobną ofiarę. Za resztę ofiar ....kara śmierci!Nie wolno bezkarnie odbierać życia, zdrowia. Co innego mienie, obyczaje, poglądy lub działanie sprawcy z winy nieumyślnej,przypadkowo, bez zamiaru lub innych form stadialnych zabójstwa lub ...ludobójstwa. A poza tym: ta pani Joasia lubi, jak coś....zdycha. Właśnie zdechła kolejna ...RP i ta Jaosia wraz z nią, zatem...wstyd uzasadniony. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Do przeciwników kary śmierci 25.10.07, 13:33 Scher1, a gdyby tak zamiast tego recydywisty ( który mnie zamordował) przez pomyłkę Ciebie skazano na karę smierci? Jestes gotów ponieśc tę ofiarę w imię zasad? Odpowiedz Link Zgłoś
scher1 Re: Do kary śmierci ...rżónych Rachell... 25.10.07, 14:40 Nie, uciął bym łeb takimenu ...sędziemu! Ja mowię tylko o recydywie, winie umyślnej, niskich pobudkach, udolnym wykonaniu zamiaru, udokumentowaniu zbrodni dowodami osbowymi, materialnymi i ...przy zachowaniu zasady kontradykteryjnosci sporu, in dbubio proreo.....! Nie mogę przeboleć śmierci młodej kobiety z dwumiesięczną ciążą,bestialsko zakatownej obok akademika ...przez gwałciciela, recydywistę kryminalnego,bo zbyt późno przyszła pomoc ale pogań i pościg były skuteczne.Sparwca, to Stworzenie Bozę wrócił za kratki, dostał dożywocie. Czekamy, może pojawi sie na przpustce....pochylimy się nad Nim i pocżestujemy ...znakiem pokoju, takim...na zawsze! I tyle,już wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Do kary śmierci ...rżónych Rachell... 25.10.07, 14:58 nigdzie nie napisałam, że jestm za wypuszczaniem morderców na przepustki. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski O karze śmierci 25.10.07, 11:42 Droga Pani Joanno! Błagam, niech Pani ogłosi w telewizji koniec IV-tej RP. To takie skuteczne! Serdecznie Panią pozdrawiam Michał Paradowski Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 O karze śmierci 25.10.07, 11:46 To forum wbrew pozorom, nie jest dyskusją o stosowaniu lub - nie, kary śmierci. Jest za to dość dokładną prezentacją charakterów i osobowości piszących tu forumowiczów. Niestety, najczęściej frustratów, pragnących odegrać się za swoje niespełnione dotąd życie. Żądanie śmierci, jako kary, jest niczym innym, tylko bezmyślną tępą mściwością, nie mającą żadnego uzasadnienia, zwłaszcza wsród narodu katolickiego, za jaki nasz kraj uchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: O karze śmierci 25.10.07, 15:26 nawet tępa, bezmyślna mściwość zakłada, że przed nią był czyn, który trzeba pomścić. To tylko tak na marginesie Twej uwagi o braku uzasadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Wstydzę się za Szczepkowską... 25.10.07, 12:03 - "kawiarnianą filozofkę" :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzf1 Re: Wstydzę się za mg2005... 25.10.07, 12:13 - "kawiarnianego filozofa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
gaianer Jestem zwolennikiem KS.. 25.10.07, 12:14 ..i NIE CZUJE sie CHORY :-))... Odwrotnie. SPOLECZENSTWO, skladajace sie zludzi wygadujacych takie brednie, jak Pani Joanna Szczepkowska - uwazam za CHORE.. Ale nie potrwa juz dlugo, gdy sprawy sie same zaczna regulowac.. Polacy swoimi glosami 21-go dali legitymacje Komuchom dla ich decyzji PODDANIA Polski "demokratycznemu" jedynowladztwu konczacego sie juz ugruntowywac Chrzescijansko-Socjalistycznego Imperium Europejskiego pod dyktando Czwartej Rzeszy.. Dali Blogoslawienstwo - zarowno poprzednim Komuchom, jak i Nastepnym Komuchom.. Przyblizyli tym samym nieuchronny dzien KONCA tej zabawy... Chcialoby sie powtorzyc slawne slowa Towarzysza Wieslawa: "Wczoraj stalismy nad przepascia. Dzis - uczynilismy wieelki krok naprzod..". Zlikwidowac kare smierci. W OGOLE zlikwidowac kary. Wszystkim wysokie emerytury. I becikowe. I za darmo leczenie i leki wszystkim. I prace wszystkim. I towary taniej. I mieszkania za zlotowke. I urlop na Majorce. I kazdemu milion. Niech zyje SOCJALIZM !!! :-)))) Vivant Profesor Bartoszewski ! Vivant Joanna Szczepkowska ! Zeby kiedys w zyciu nie oprzyszlo jej "pochylic sie nad Alim Agca", jak jej idol - Papa Joe II-gi - gdy jakis psychol przyjdzie i wymorduje jej rodzine, a ja przedtem zgwalci, zanim dziabnie ja 15 razy nozem, po czym pani Joanna sie wylize i do konca zycia bedac juz inwalidka (zdychajaca z glodu na garnuszku socjalistycznej "Opieki Socjalnej" i "Sluzby Zdrowia" - bedzie wychwalac Pana i nadstawiac po chrzescijansku drugi policzek, wybaczajac swojemu mordercy... VIVANT GAZETA WYBIORCZA !.. Rzygac sie chce... = = = = = = = ..Ono sobie kiedys pojedzie - to smutne, Wesole Miasteczko..." Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Jestem zwolennikiem KS.. 25.10.07, 12:34 gaianer napisał: > bedzie > wychwalac Pana i nadstawiac po chrzescijansku drugi policzek, > wybaczajac swojemu mordercy... Kurna, po co to zdanie? Całość super, a końcówka "do doopy". Po co tu mieszasz Kościół i chrześcijaństwo. Obowiązujący katechizm kościoła katolickiego dopuszcza stosowanie przez państwo KS. Nauka Kościoła mówi o nadstawianiu drugiego policzka, ale WŁASNEGO, a przeciwnicy KS chcą nadstawiać CUDZE. Jak ktoś chce być zamordowany, to jego wolna wola, ale nie wolno mu zmuszać do tego innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz9771 Re: Jestem zwolennikiem KS.. 25.10.07, 12:59 metall - korci mnie jedno pytanie: jaki sposób wykonania kary śmierci wybrałbyś jako kat? Który z systemów pozbawiania życia w świetle prawa jest Ci najbliższy? Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Jestem zwolennikiem KS.. 25.10.07, 14:09 tomasz9771 napisała: > metall - korci mnie jedno pytanie: > jaki sposób wykonania kary śmierci wybrałbyś jako kat? Który z > systemów pozbawiania życia w świetle prawa jest Ci najbliższy? Sam raczej katem bym nie został (chirurgiem też nie jestem i nigdy nie będę, ale cieszę się, że istnieją ludzie, którzy nim zostają) dlatego nie zastanawiałem się nad tym. Nie ma to większego znaczenia - szybko i bezboleśnie. Myślę, że w każdym kręgu kulturowym są na to metody. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz9771 Re: Jestem zwolennikiem KS.. 25.10.07, 15:55 taaak bardzo wygodne stanowisko- jestem za karą śmierci, ale rączki mam czyste / sam bym jej nie wykonał/ widisz, to jest tylko jeden z bardzo wielu problemów tego tematu i już dla Ciebie awykonalny łatwo jest mieć poglądy wypisywane klawiaturą Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Jestem zwolennikiem KS.. 25.10.07, 16:08 Taak, Bardzo kretynski argument. To tak jakbym musial byc gotow do wykonywania wyrokow lub zostania straznikiem wieziennym bo popieram karanie przestepcow. Wez sie chlopie palnij mocno w leb, moze ci przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Jestem zwolennikiem KS... dziwaczne PYTanie 25.10.07, 22:45 tomasz9771 napisała: > taaak > bardzo wygodne stanowisko- jestem za karą śmierci, ale rączki mam > czyste / sam bym jej nie wykonał/ > widisz, to jest tylko jeden z bardzo wielu problemów tego tematu i > już dla Ciebie awykonalny > łatwo jest mieć poglądy wypisywane klawiaturą To idiotyczny argument. Krótka odpowiedź brzmi: metoda usmiercania najbardziej bezbolesna, taka jaką stosują lewicowi propagatorzy eutanazji (na tak "kosztownych" staruszkach). Rurki ze specyfikami lub sam narkotyk dla "złotego strzału" (no i ciągle to pytanie, dlaczego lewicowi propagatorzy eutanowania staruszków nie chcą samodzielnego "złoego strzału" - boją się, że staruszek się rozmyśli?). Oczywiście, tak jak większość uważam, że takie śmieci pod-ludzkie, które kazały klęknąć kasjerkom w Wa-wie i podchodziły kolejno strzelając im w głowy, że owe śmieci pod-ludzkie nie zasługują na łagodną śmierć. Jednak tak się składa, że prawicowcy to z reguły łagodni ludzie i dlatego nam wystarczy eutanazja do zakończenia nic niewartego żywota zbrodniarza. Byle inni wiedzieli, że za morderstwo spotka ich to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
scher1 Re: pio765O karze śmierci 25.10.07, 12:16 Ja bym jednak darował życie... Twojemu zabójcy, bandycie który zmaterializował takie właśnie, jak przytoczone poniżej Twoje wartości... A Twoja rodzina niech potem mordercę weźmie na włąsne utrzymanie, w Twoje miejsce. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Autor: pio765 25.10.07, 11:46 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz To forum wbrew pozorom, nie jest dyskusją o stosowaniu lub - nie, kary śmierci. Jest za to dość dokładną prezentacją charakterów i osobowości piszących tu forumowiczów. Niestety, najczęściej frustratów, pragnących odegrać się za swoje niespełnione dotąd życie. Żądanie śmierci, jako kary, jest niczym innym, tylko bezmyślną tępą mściwością, nie mającą żadnego uzasadnienia, zwłaszcza wśród narodu katolickiego, za jaki nasz kraj uchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Re: pio765O karze śmierci 25.10.07, 12:26 Dziękuję ci, dobry człowieku. Dla mnie w opisanym przez ciebie przypadku, byłoby to bez znaczenia. Tylko, myślę, że ty byłbyś niepocieszony takim obrotem rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: pio765O karze śmierci 25.10.07, 13:08 Czy naprawdę nie wydaje Ci się watpliwe moralnie, ze rodzina ofiary musi utrzymywac morderce? W dawnych barbarzynskich czasach morderca placil grzywne rodzinie - dzisiaj rodzina placi na utrzymanie mordercy. Na tym ma polegac postep? A oczywiscie, jak wiedza wszyscy co zadali sobie trud przeczytania biblii, chrzescijanstwo dopuszcza do kary smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: pio765O karze śmierci ... i PYTANie !!! 25.10.07, 22:57 pio765 napisał: >Dziękuję ci, dobry człowieku. Dla mnie w opisanym przez ciebie >przypadku, byłoby to bez znaczenia. >Tylko, myślę, że ty byłbyś niepocieszony takim obrotem rzeczy No i widzisz, MY chętnie damy Tobie wolność wyboru i jesli Twoją decyzją byłoby wybaczyć Twojemu mordercy, bądź mordercy Twoich dzieci, to ja chcę dla Ciebie możliwości wybaczenia TWOJEMU winowajcy. Ot, spisane notarialnie oświadczenie i wówczas nawet po Twojej śmierci Sąd obligowany uchwaloną specjalnie "klauzulą łaski", nie miałby prawa wymierzyć w takim przypadku kary śmierci zbrodniarzom, bez wzgledu na skalę okrucieństwa zastosowaną wobec Ciebie lub Twoich dzieci. Przekonasz 100% ludzi do swjej ideii i wyłącznie dzięki stosowaniu klauzuli łaski zniknie wymierzanie kary smierci. MY pozwalamy Ci wybaczać swojemu winowajcy. Dlatego Ty pozwól NAM na takie traktowanie zbrodniarzy-naszych winowajców jak my uznajemy za słuszne. A może WY checie toczyć wojny np. z USA, Japonią, Koreą Płdn., Tajwanem, Arabią Saudyjską i innymi państwami muzułumańskimi, abu zmusić ich do przestrzegania ideii lewicy z EU ? Jeśli nie chcecie toczyć wojny z powyższymi, dlaczegóż chcecie toczyć wojnę z NAMI, zwolennikami kary smierci dla morderców ? To w ostateczności MY wygramy, a WY przegracie. Lewica przegrywa w ostatecznym bankructwie ideii. Odpowiedz Link Zgłoś
odpi a do reklam, do reklam 25.10.07, 12:26 lepiej będzie jak szanowna Pani Aktor w reklamach zaistnieje np. w takiej: "Ogłaszam, nie dla idiotów, koniec proszku do prania marki (....)" Kasa wpadnie i spełnienie zawodowe zapewnione, temat kar doczesnych o wiele za ciężki dla paniusi Odpowiedz Link Zgłoś
gmp3 To jedyna sprawiedliwa kara za morderstwo 25.10.07, 12:26 Niezależnie od wyznań i filozofii: kara nie powinna nigdy być mniejsza od zbrodni, bo inaczej opłacałoby się być przestępcą. A po to tworzymy prawo, żeby przestępczość ograniczyć (idealnie byłoby ją wyeliminować) i po to żeby zaspokoić SŁUSZNĄ SPOŁECZNĄ POTRZEBĘ SPRAWIEDLIWEGO karania złoczyńców. Do tej pory różne systemy prawne starały się (lepiej lub gorzej) sprostać temu zadaniu. Przehumanizowana Europa już nawet się o to nie stara - jasno stawia wyżej prawo do życia bandyty nad prawem do życia jego ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Argumenty "ekonomiczne"... 25.10.07, 12:33 ... typu "szkoda pieniedzy podatnika na utrzymywanie mordercy" najlatwiej zbic pytaniem: "Powiaszasz, ze trzeba zloczynce zabic, bo tak jest taniej?" Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Argumenty "ekonomiczne"... 25.10.07, 13:14 Oczywiscie, ze tak. Co mi zbiles, bo nie zauwazylem? Jest NIEMORALNE i NIETYCZNE, by rodzina mordercy utrzymywala PRZYMUSOWO morderce. Jest NIEMORALNE i NIEETYCZNE, by bandyta narazal sie na smierc przed zbrodnia (bo ofiara moze sie bronic i go zabic) niz po zbrodni (bo wtedy juz trafi tylko do wiezienia). Jest niemoralne i nietyczne tworzenia kasty ludzi, ktorzy juz nie moga zostac ukarani (jak zabija w wiezieniu, juz im sie nic nie stanie, wiecej na dozywocie niz raz nie mozna nikogo skazac). Sprzeciw wobec kary smierci jest barbarzynstwem, ktore przywiazuje wieksza wage do zycia mordercy, niz zycia ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
thesecond O karze śmierci - a aborcja popierana 25.10.07, 12:57 Mnie zawsze zastanawia zdumiewająca konsekwencja i logika argumentacji ludzi "nadtolerancyjnych" jednocześnie będących przeciw karze śmierci, bo nie można zabijać, ale za pełnym dozowleniem aborcji, bo ciężko być niechcianym dzieckiem i to nie jest szczęśliwe życie... Któż jest bardziej niechciany niż morderca recydywista? Albo jedno albo drugie... Albo zabijamy niechcianych, albo nie zabijamy nikogo.... Je jestem niekoniecznie za karą śmierci, ale zdecydowanie za dotkliwymi batami i karami cielesnymi...+ np czyszczenie chodników szczoteczką do zębów... co ciekawe te są uważane za bardzo niehumanitarne, więc dyskusja się toczy nad karą śmierci... ;o( Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: O karze śmierci - a aborcja popierana 25.10.07, 16:56 Jak moglbys przeciez wystawiac na publiczny widok i posmiewisko przestepce przez nakazanie mu maszerowania z tablica przed sklepem w ktorym cos ukradl. Przeciez to nieludzkie Odpowiedz Link Zgłoś
e.jelen O karze śmierci =Joanna też hipokrytką?? 25.10.07, 12:58 -Europa umiera we własnej pętli samouwielbienia ,hipokryzji i biurokracji. -dlaczego od razu nie podjąć ucwały czy rezolucji aby od jutra nie było żadnych wojen ,przestępstw ,głodu ..itd ,itp ....... Uważam że "Dzień przeciw karze śmierci " jest śmieszny,- a jeżeli ma być tak respektowany jak np dzień bez papieerosa ,czy bez samochodu to należałoby przywrócić wydawanie wyroków śmierci. Rząd miał rację nie przyłączając polski uchwalania idiotycznych dni,haseł,intencji ,których nikt (nawet uchwalający ) nie przestrzegają . Jeśli Władze Bukselskie TAKIE sprytne to dlaczego podlzują się chińczykom zamiast egzekwować zgodnie z Eurpejskimi standartami przestrzeganie praw człowieka stosując sankcje polityczne i gospodarcze. -o zatrudnianiu dzieci poniżej 10 lat, o "zakazie posiadania więcej niż 1-dziecka, o nietolerowaniu jakiejkolwiek opozycji ,braku demokracji -wiedzą wszyscy a udają ślepych. ==a do POLAKÓW nawet żydy się przypieprzają.!!!!!!!!!!!!! Pani Joanno -jeżeli nie jest to objaw klimakterium , to pani się powinna wstydzić takiego podsumowania, -to jast bliskiezachowaniom gimnazjalistów ,którzy najpierw robią a później myślą . -Ajesli jest pani dalej pewna to raczj należ wyjechać do któgegoś z krajów arabskich lub dz Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: O karze śmierci =Joanna też hipokrytką?? 25.10.07, 13:11 e.jelen napisał: > Jeśli Władze Bukselskie TAKIE sprytne to dlaczego podlzują się > chińczykom zamiast egzekwować zgodnie z Eurpejskimi standartami > przestrzeganie praw człowieka stosując sankcje polityczne i > gospodarcze. Otóż to... Czy pani Sz. wstydzi się za "europę" ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Polska chciała Dnia Obrony Życia... 25.10.07, 13:13 Ciekawe, że "europa" i przeciwnicy KS byli przeciw... :) Odpowiedz Link Zgłoś
servicio O karze śmierci 25.10.07, 13:13 Najgłupszy tekst na temat kary śmierci, jaki opublikowano kiedykolwiek w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
greyling Re: O karze śmierci 23.03.08, 15:03 servicio napisał: > Najgłupszy tekst na temat kary śmierci, jaki opublikowano > kiedykolwiek w Polsce. Oj, bo wykraczesz i ktoś bardziej się popisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
cotozanazwa O karze śmierci 25.10.07, 13:25 Nie będę pisać o aspektach moralnych kary śmierci. Ale czy ci, którzy są jej zwolennikami nie boją się niesprawiedliwego osądu?? Nie boją się, że kiedyś ktoś postanowi ich wrobić w morderstwo?? To nie jest aż takie trudne, biorąc pod uwagę "profesjonalizm" polskiej policji i skorumpowanie w instytucjach!! Nie ma ludzi niezależnych, to tylko kwestia ceny lub pokrewieństwa. Jestem przeciwko karze śmierci - dla mnie wystarczą argumenty moralne, ale nie chciałabym, żeby kiedyś o mojej winie decydował niedouczony sędzia, przekupiony i ambitny na spółkę z mediami, które krzyczą, że lud domaga się kary śmierci!! Niestety po jej wykonaniu nie ma się już szans na uczciwość, na wypłynięcie nowych faktów w śledztwie, na obronę. Paliliśmy już czarownice, znamy przypadki, kiedy niewinni odsiadują kary, bo są czarni, tak jak morderca albo są niepełnosprawni i na wszystko przytakują. To tak fajnie osądzić kogoś i zamknąć mu usta stryczkiem. Pytam tych którzy są za karą śmierci -czy jesteście w stanie ją wykonać osobiście? Odpowiedzi są dwie: NIE - to w porządku, nie potrzebujemy zatem takiej "kary" oraz TAK - jeśli ktoś ma potrzebę zabijania i już dziś deklaruje taką chęć, to może już dziś niech karę śmierci zastosuje wobec siebie... Wszyscy się mylimy, wszyscy bywamy w dziwnych sytuacjach - dlatego nie odbierajmy sobie prawa do obrony i walki. Bo owszem – zabić kogoś winnego, mordercę, gwałciciela – też czasem mam ochotę, ale tym samym „narzędziem” zabić kogoś niewinnego – niewybaczalne. „Kara śmierci” to po prostu zabijanie. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni61 O karze śmierci 25.10.07, 13:33 Pani Szczepkowska zawsze będzie mi sie kojarzyć z aktorstwem " na siłę" za ojcem ( tak jak adwokat i jego pokolenie "adwokackie").Pani dała głos żegnający komunę i u mnie jest to ostatnie tchnienie Pani Szczepkowskiej jako " aktorki". Tym przeszła na śmietnik historii. Odpowiedz Link Zgłoś
keczup1 Wyjaśnienie do artykulu 25.10.07, 13:41 Rozmowa ( zdjecia itp.) JPII z NIEDOSZLYM MORDERCA sa rzeczywiscie "medialne" dla swoloczy. FAKT: Ali A. NIE ZABIL PAPIEZA, choc probowal. Czy tylko ja to zauwazylem ?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 a dzień przeciw zabijaniu dzieci nienarodzonych ? 25.10.07, 13:51 ciekawe czy taki byś pani poparła ? Nie sądzę,więc wstydź się za sieie ! Odpowiedz Link Zgłoś
charlie11 Re: a dzień przeciw zabijaniu dzieci nienarodzony 25.10.07, 15:43 To jest nie po europejsku. Wg myslenia tej pani Polska ma tez teczke za to, ze nie popiera aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
danka1100 O karze śmierci 25.10.07, 14:09 P.Szczepkowska powinna się wstydzić za garstkę polityków, a nie za Polskę. Jeśli w rodzinie jest ojciec-pijak, to dziecko powie: wstydzę się za mój dom rodzinny, czy wstydzę się za ojca? Odpowiedz Link Zgłoś
kamarek102 Trochę wyobraźni,,,,,,,,,,,,,,,,,, 25.10.07, 14:35 wyobraź sobie że ktoś czyha na twe życie stajesz z nim oko w oko , będziesz czekał na policję czy sam go zastrzelisz ??? emeryt dostaje 580 PLN na skazańca wydajemy 3xtyle jeżeli nie popełnisz przestępstwa to czego się boisz czy wszyscy ludzie będą Ci źle życzyć i świadczyć nieprawdę wyobraź sobie że jesteś ssakiem , w przyrodzie niema sentymentów ,to my ludzie je mamy na swoją zgubę ............... jestem za karą śmierci i roztrząsanie czy sędzia jest mądry czy tłuk to już inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Trochę wyobraźni,,,,,,,,,,,,,,,,,, 25.10.07, 15:29 to nie jest inna bajka. Bo w jednym i drugim przypadku chodzi o ludzkie życie Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Trochę wyobraźni,,,,,,,,,,,,,,,,,, 25.10.07, 15:35 a co jest takiego niepowtarzalnego w ludzkim życiu? Że niby Bóg nas stworzył na obraz i podobieństwo swoje? Patrzyłaś kiedyś w oczy cierpiącemu zwierzęciu? Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: Trochę wyobraźni,,,,,,,,,,,,,,,,,, 25.10.07, 15:43 alpepe napisała: > a co jest takiego niepowtarzalnego w ludzkim życiu? Że niby Bóg nas stworzył na > obraz i podobieństwo swoje? Patrzyłaś kiedyś w oczy cierpiącemu zwierzęciu? napisałam o ludzkim życiu, ponieważ o tym jest temat. A jesli chodzi o zabijanie i znęcanie się nad zwierzętami, ich oprawców karałabym tak samo jak oprawców ludzi. Uważam ze kazda istota ma tak samo prawo do zycia jak człowiek. A ziemia wcale nie jest wlasnością człowieka i nie tylko jego potrzebom powinna być podporządkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
mucta Re: Trochę wyobraźni,,,,,,,,,,,,,,,,,, 25.02.08, 18:00 No proszę. Racheela skazałaby na dożywocie wszystkich rzeźników. Prawo do przepustek by chociaż mieli? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Pani Szczepkowska 25.10.07, 14:41 1. Pamięta Pani masakrę w tym warszawskim banku kilka lat temu? Sprawca w sądzie powiedział, ża gdyby była kara śmierci, to on by się nie odważył na tą zbrodnię. Tak więc Pani argument o tym, że kara nie odstrasza jest błędny. 2. W ZSRR po II wojnie wprowadzono KŚ za gwałt. Efekt? Liczba gwałtów spadła. Czyli kolejny argument, że KŚ jednak odstrasza. 3. Jak Pani sobie wyobraża np. walkę z dezercją w czasie wojny? Jeżeli ktoś będzie miał do wyboru dożywocie albo śmierć na polu chwały, to wiadomo że wybierze więzienie. Tylko KŚ może w takim wypadku powstrzymać ludzi przed dezercją czy np. zdradą lub sabotażem. Jeżeli człowiek będzie miał wybór pomiędzy pewną karą śmierci a tylko prawdopodobną śmiercią na polu bitwy, to jednak wybierze walkę. Prawda? 4. Zapomina Pani, że prawo musi odzwierciedlać oczekiwania społeczne. W końcu mamy demokrację. Ludzie chcą KŚ, to KŚ ma być i tyle! Polityk to ma być taki lokaj. Obywatel mówi, a polityk z uśmiechem wykonuje. Nie podoba się? To spadówa z parlamentu. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
wcalenietakimaly Re: Pani Szczepkowska 25.10.07, 14:53 To jest tak gdy kobieta mysli ze wie wiecej niz rzeczywiscie jest w stanie pojac. Dyskusja poszla w zla strone. U nas nie ma kary smierci i nikt ja nie chce wprowadzac. Pani Sz. przyswiecal zupelnie inny cel. Czy ona jest nowa poslanka? Wyraznie nie od dzisiaj bawi sie polityka. Odpowiedz Link Zgłoś