kasica_k 14.03.08, 16:05 Ola nosi 70G! Komuś sie w redakcji pomyliło. Przy 74 pod biustem 75 byłoby za luźne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maheda :) Gratulacje 14.03.08, 16:38 Poza tą jedną wtopą rozmiarową - za cały artykuł należą się GRATULACJE :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maith Re: :) Gratulacje 15.03.08, 02:55 Artykuł super. To niesamowite, że kobiety w Polsce nie wiedzą o takich podstawach. Ale jeśli tak dalej pójdzie, to już wkrótce będą o nich wiedzieć wszystkie :) A ten chochlik drukarski to może w wersji internetowej da się jeszcze poprawić (żeby było wiadomo, że Ola ma 70G :) Odpowiedz Link Zgłoś
annvandoren Oooo...mnie tez z tabeli wyszlo 70G 17.03.08, 03:04 A ostatnio w sklepie zostalam zaopatrzona w 80D.... Chyba jutro ide do sklepu :) Pozdrawiam cieplutko...tylko czy gdzies kupie 70G? Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: Oooo...mnie tez z tabeli wyszlo 70G 17.03.08, 04:02 Wyszło 70G polskie czy brytyjskie? Wpisz się ewentualnie w wątku rozmiarowym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76994342 Napisz też, gdzie mieszkasz - może masz dobry sklep stacjonarny w Twojej okolicy. Jeśli nie, to internetowo dostępne są wszelkie rozmiary: od obwodu 60 do miseczki K :) Pozdrawiam i witam na Lobby :) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Mamy nowy wątek rozmiarowy 17.03.08, 19:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77117973 Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 14.03.08, 16:39 Grunt, że wreszcie ktoś naruszył ten stanikowy beton w mediach :) Może następnym razem się ktoś zastanowi, zanim popełni taką głupotę jak ostatni program Drzyzgi o "problemach" z dużym biustem. Odpowiedz Link Zgłoś
ricemice Nie! namiotom w brudnym beżu 14.03.08, 16:40 swietnie ze artykul juz jest w necie:) nie mialam szans na kupienie WO w irlandii gratulacje dziewczyny! ------------------------------------------------- "Od ciężkiej pracy jeszcze nikt nie umarł ... Ale tak sobie myślę - po co ryzykowac?..." Odpowiedz Link Zgłoś
the_mariska Gratuluję! :) 14.03.08, 16:42 Biegnę jutro do kiosku po WO, żeby podrzucić je mamusi, która nie mogła uwierzyć, że schudłam, a mi się cycki powiększyły :) Świetna robota, dziewczyny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wild_orchid Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 14.03.08, 16:46 Swietny artykul! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 14.03.08, 16:53 Pięęęknie! Są drobiazgi, których możnaby się czepić, jak na przykład sugestia, że brastop to polski sklep czy grubsza pomyłka z rozmiarem Oli. Ale tak dobrego artykułu o bieliźnie dawno nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 14.03.08, 16:56 Jestem pełna podziwu. W zasadzie sama prawda i wszystko co trzeba. Może dodałabym jeszcze info o dwóch różnych rozmiarówkach staników polskiej i brytyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
butters77 Wiecie, dziewczyny, 14.03.08, 17:03 można było jeszcze wiele wątków uwzględnić (i Autorka artykułu o tym doskonale wie, bo zasypałam ją swoimi uwagami;)), ale artykuł miał swoje ograniczenia rozmiarowe. Cieszę się, że najważniejsze rzeczy udało się przekazać:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Re: Wiecie, dziewczyny, 14.03.08, 17:10 butters77 napisała: > > Cieszę się, że najważniejsze rzeczy udało się przekazać:) Otóż to! :) Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Wiecie, dziewczyny, 14.03.08, 19:19 >ale artykuł miał swoje ograniczenia > rozmiarowe Ograniczenia rozmiarowe w tym kontekście brzmią co najmniej zabawnie ;) To cykl artykułów. I wywiady z producentami do D..., chciałabym wiedzieć co mają do powiedzenia :> Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 14.03.08, 17:16 "Wysokie Obcasy", "Modna Bielizna", radio TokFM... Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Nie! namiotom w brudnym beżu 14.03.08, 17:39 Moja przygoda z dobrymi biustonoszami zaczęła się od artykułu w WO:) (Artykuł Lidii Ostałowskiej "Jak biegnę, to mi łopocze"). Fajnie ze WO znowu podjęły ten temat. Fajnie że znowu jest mądry. Pewnie zrobi takie wrażenie jak tamten i będzie tak długo pamiętany przez kobiety:) Bardzo mi się podoba. Sama po odkryciu lobby zmieniłam staniki na śliczności w brytyjskim rozmiarze 60G (60H w polskiej rozmairówce) Przed odkryciem forum to było 75C, lub 70E jeśli udało mi się gdzieś znaleźć miseczkę E przy obwodzie 70:). Teraz wyglądam i czuję się o wiele lepiej. I teraz moje staniki są dużo ładniejsze (miseczka już jest większa bo piersi wróciły spod obwodu). Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 14.03.08, 17:47 A na ostatniej ilustracji brakuje mnie z szarfą 60J i tabliczka "to nie moje żebra są za chude" :) Odpowiedz Link Zgłoś
besame.mucho Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 14.03.08, 18:04 I mnie ;-). Wreszcie sensowny artykuł o stanikach. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
agagin Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 18.03.08, 16:55 hehe z 70A/B lub 75A na 65C lub D zaleznie od fasonu :D:D ale nawet na wyspach trudno taki rozmiar dostac;( Odpowiedz Link Zgłoś
vesper_lynd Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 14.03.08, 18:32 Lobby otwiera szampana! :) Poza tą nieszczęsną pomyłką 75G z 70G - jest spoko :) Odpowiedz Link Zgłoś
heliamphora Kobiety czytajcie i uczcie się! 14.03.08, 19:46 Świetny, rzetelny artykuł :) Odpowiedz Link Zgłoś
dadaczka Mam nadzieję, że to dopiero początek... 14.03.08, 20:25 Waszej aktywności w pismach dla kobiet. Dobry artykuł, sama prawda, choć jeszcze nie oddaje w pelni problemów biuściastych, radości z pierwszych dobrych staników, szoku zwiazanego z odkryciem prawdziwego rozmiaru itp. Ale to pewnie trzeba przeżyc, żeby zrozumieć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aga525 Re: Mam nadzieję, że to dopiero początek... 14.03.08, 22:23 Jeżeli to jest artykuł pierwszy z cyklu, to następny powinien być o małobiuściastych, żeby kobitki dotknięte tą "przypadłością" pozbyły się kompleksów (szkoda, że nie było wzmianki o Lobby Małobiuściastych). Gratulacje dla Autorki za dobra robotę Odpowiedz Link Zgłoś
elmilinden Re: Mam nadzieję, że to dopiero początek... 15.03.08, 00:12 Nie no, w sumie wzmianka o małych biustach też była- o tych płaskich ekspedientkach patrzących w sklepie jak na przybysza z Plutona;) Ale to fakt, najwięcej osób ma średni biust, czyli tak zwane "75B" więc "małobiuściaste" 60E czy F mogłoby dać i im do myślenia. Bo jak ktoś myśli, że jego biust jest wyjątkowo mały, czy wręcz go nie posiada, nie weźmie do siebie artykułu o biustach w rozmiarze K... Bez różnicy, z jakim obwodem. Po prostu "biuściastość" odstrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
joali Re: Mam nadzieję, że to dopiero początek... 16.03.08, 20:04 eh, tez mnie zdeczka ten fragment o plaskich ekspedientkach zastanowil; malobiusciaste nie przepadaja za takimi tekstami a fajnie byloby gdyby artykul trafil tez do nich Odpowiedz Link Zgłoś
maith E dla małobiuściastych - jeśli masz mały biust :) 15.03.08, 02:53 W artykule podano przykład E, które może oznaczać także mały biust. Jeśli masz mały biust, to zajrzyj szybko na Lobby Małobiuściastych - siostrzane forum LB, dla dziewczyn z małym biustem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ocisza Ja chyba należę do średniaków 17.03.08, 08:44 A odczytałam ten artykuł jako mówiący o dobrym dopasowaniu staników i trudnościach jakie z tym mamy, a nie o dużych czy małych biustach... Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b dołączam się z gratulacjami :) 15.03.08, 11:13 forum "LOBBY_BIUŚCIASTYCH" a kiedyś "DLA BIUŚCIATYCH" znam już od bardzo dawna :) i cieszę się ogromnie, że odniosło ono taki sukces mamy piękne duże biusty, każdy inny - każdy piękny i co z tego? dlaczego mamy być z tej okazji przez producentów bielizny "dyskryminowane"? my też chcemy nosić ładne i dobrze dobrane biustonosze! Cieszę się bradzo razem z Wami, że ten "manifest" osiągnął taki rozgłos. Gratuluję, mając jednocześnie nadzieję, że coś w ten sposób osiągniemy - dobre staniki, lepszy do nich dostęp... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
fioolkaa Nie! namiotom w brudnym beżu 15.03.08, 13:52 artykuł powinien mieć reklamę na głównej Odpowiedz Link Zgłoś
bianna Nie! namiotom w brudnym beżu 15.03.08, 14:49 Brawo dziewczyny! Świetna robota. Teraz trzeba będzie tylko powalczyć z pocztą polską i świat staników będzie stał przed nami otworem :) Może tym raze jakiś artykulik na ten temat ktoś skrobnie? Ja dzięki wam z 75e przeszłam na 65ff i uwielbiam się tym chwalić znajomym, którzy wybałuszają oczy i ze zdziwieniem pytają; ale jak to, taki mały biuścik i AŻ miska FF? :) Ha, przynajmniej połowa znajomych mi kobiet powinna noscić conajmniej E - 60E! Odpowiedz Link Zgłoś
amoureuse 60E? 16.03.08, 16:50 Toż to maly biuscik :D ja widzę masę potencjalnych 65H wokół ;) A powaznie mowiąc - dziękuję Stanikomanii, przeszlam dzięki niej fantastyczną metamorfozę (nie dużą, ale potrzebną), oswiecilam Mamę, Siostręi kilka koleżanek. Gratulacje Dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 16:58 Ja całe życie nosiłam 75A, a z artykułu wynika, ze powinno być 70D (mam 77 pod biustem, 89 w biuście). Szok i dopóki nie przelecę się po sklepach celem przymierzania, nie uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 17:08 No z wymiarów wychodzi 70D jak nic, tylko nie zniechęcaj się po pierwszym modelu i przymierz dużo :) Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 17:10 Zanim przelecisz się po sklepach poczytaj o tym jak zakładać stanik. Bardzo ważne abyś nie zrobiła tego szybko i niedbale. Przy zakładaniu pochyl się i wygarnij piersi do miseczek. Więcej możesz poczytać w poniższych linkach i na lobby biuścistych lub małobiuścistych: besame.blox.pl/2007/03/Jak-zalozyc-stanik.html www.pinezka.pl/content/view/3050/203/ Odpowiedz Link Zgłoś
eulalia11 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 17:41 Jak oglądam bieliznę w Anglii to faktycznie mamy czego zazdrościć, nawet w tych największych rozmiarach cudeńkach, często za bezcen (bo tu najwiecej wszystkiego po przecenach:-)))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
kokainistka Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 18:19 rozumiem cie dokladnie, bo ja nosze 75b, a ze mi sie wpija tu i owdzie wlasnie sie pomierzylam i wyszlo mi... 70dd. wow :) (po czym podzielilam sie ta szczesna nowina z mama, ktora mnie wysmiala :/) Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 18:59 kokainistka napisała: > rozumiem cie dokladnie, bo ja nosze 75b, a ze mi sie wpija tu i owdzie > wlasnie sie pomierzylam i wyszlo mi... 70dd. wow :) > (po czym podzielilam sie ta szczesna nowina z mama, ktora mnie > wysmiala :/) Mamą się nie przejmuj. Tylko przymierz w sklepie stanik w rozmiarze 70E (to polski odpowiednik 70DD). Odpowiedz Link Zgłoś
perrito1 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 17.03.08, 01:23 Ja tak miałam! Zawsze nosiłam A lub nawet AA pushupy a od ok. roku noszę D bez żadnych gąbek, nie mogłam uwierzyć, jak mi dobrała pewna pani w sklepie na Grochowskiej, ale rzeczywiście jest różnica. I piersi jakby mi się przeniosły spod pachy. Jeśli mogę Ci coś zasugerować, to wybierz model "zbierający" biust spod pachy, z przeszyciami pionowymi lekko skośnymi, wiesz pewnie, o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
daimona A mogłabyś podać dokładniejszy adres tego sklepu? 17.03.08, 10:14 A mogłabyś podać dokładniejszy adres tego sklepu na Grochowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 23.03.08, 14:08 No i rewolucyjna teoria w konfrontacji z przymierzaniem staników upadła - w 70D podobnie jak w 70C miseczki były na mnie sporo za duże. 70B czasami uchodziło - w zależności od modelu bo czasem miseczki nie obejmowały całego biustu i wyłaził on z boku (z kolei w C i D na górze była pusta przestrzeń ze względu na za duże miseczki). Czyli zostaję przy 75A, może czasami łamanym na 70B, a rewelacje z artykułu, po sprawdzeniu empirycznym, uważam za pic na wodę (zawsze lepiej brzmi 70C niż 80A, nie?) lub też dobre rady dla właścicielek bardzo dużych biustów, które rzeczywiście muszą je jakoś ułożyć w stanikach. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 23.03.08, 14:48 Muszę przyznać że nie do końca, rozumiem, jak trafiłam na Lobyy to miałam 77/91 mniej więcej, czyli dość podobne wymiary, nosiłam 75D, zmieniłam za radą dziewczyna na 70E. Teraz pod biustem ubyło, w biuście przybyło, noszę 70F które jeszcze jest dobre, bo staniki się nie zdążyły rozciągnąć. Pic na wodę to nie jest - sprawdziłam na sobie; właścicielką bardzo dużego biustu też nie jestem, marne 93cm, co to jest? Ile pomierzyłaś tych staników? Pamiętasz jakich firm? Wygarniałaś wszystko do misek? Też mi się to kiedyś nie wydawało ważne, bo przecież mały biust mam to co sobie będę wygarniać, ale okazało się że to naprawdę ważna sprawa. Zajrzyj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580 pewnie sie znajdzie trochę dziewczyn z podobnymi wymiarami i może Ci coś doradzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Jak pisze Martvca. I jeszcze: 23.03.08, 22:18 Jakie staniki mierzyłaś? Miękkie miseczki na fiszbinach, czy usztywniane, z gąbkami? Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: Jak pisze Martvca. I jeszcze: 24.03.08, 13:34 Mierzyłam staniki z usztywnionymi miseczkami bo tylko takie nosze. Z resztą chyba każde powinny pasować - to biustonosz ma sie dopasować do mnie a nie ja do biustonosza lub jego rozmiaru. Piszę co widziałam.:) Za Chiny mój niewielki biust nie nadaje sie do 70C, nie wspominając o 70D - jak bym go nie układała, miseczki są po prostu za duże. Z 70B bywało różnie. Nie wiem, ja mam dosyć szeroki rozstaw miedzy piersiami, więc może to dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: Jak pisze Martvca. I jeszcze: 24.03.08, 16:05 j-adore napisała: > Mierzyłam staniki z usztywnionymi miseczkami bo tylko takie nosze. Z resztą > chyba każde powinny pasować - to biustonosz ma sie dopasować do mnie a nie ja do > biustonosza lub jego rozmiaru. Tylko, że usztywniane miseczki bardzo trudno dopasować do biustu. To raczej biust dopasowuje się do nich, niestety. Dziwi mnie, że 70C było za duże. Bo powinno być za małe. Całkiem możliwe, że jednak niestarannie zakładałaś biustonosz. Przy zakładaniu należy sie pochylić, skrócić ramiączka, wygarnąć biust do miseczek spod pach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Jak pisze Martvca. I jeszcze: 24.03.08, 17:48 Tak jak pisze scarlet_agta. Bardzo ważne jest prawidłowe założenie biustonosza. Podciągniecie ramiączek, i powygarnianie piersi. Tak jak Ala. Nosiła 70A ale zle założone. Zobacz jak wyglądała po wygarnięciu całego biustu: stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html I tez radzę chociaż pomierzyć miękkie modele. Spójrz na te zdjęcia: picasaweb.google.pl/Joanika/PorWnanie niebieski to poduszkowiec z atlantica w zle dobranym rozmiarze. Biały to miękki stanik w prawidłowym rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: Jak pisze Martvca. I jeszcze: 25.03.08, 04:19 j-adore napisała: > Mierzyłam staniki z usztywnionymi miseczkami bo tylko takie nosze. > Z resztą chyba każde powinny pasować - to biustonosz ma sie >dopasować do mnie a nie ja d o biustonosza lub jego rozmiaru. I tu jest pies pogrzebany - jak ma się do Ciebie "dopasować" stanik, któremu ktoś nadał kształt sztywnej skorupki? Gdybyś założyła całkowicie miękki biustonosz, skróciła ramiączka i solidnie zgarnęła piersi spod pach to można by było oceniać jak się do Ciebie dopasowuje stanik, co jest za małe a co za duże np. po tym, jak się marszczy miseczka (bo jak się np. marszczy na czubku piersi to dowodzi, że miseczka jest ZA MAŁA i trzeba sięgnąć po większą). W skorupce nie da rady tak zdiagnozować problemu... Pod uwagę trzeba wziąć jeszcze jedną rzecz: że na początku faktycznie możesz trochę niepasować do tabelki, bo masz rozprasowany biust (ten "szeroki odstęp między piersiami" się mi nie podoba ;) i potrzebować miseczkę mniej. Na początku, bo biust ubrany w nowy rozmiar i uparcie wmasowywany do miseczek (równie uparcie jak był latami przez te miseczki rozpłaszczany) wraca na swoje miejsce, zmienia kształt i bardzo często "rośnie" - tzn. przybywa cm w obwodzie piersi, ubywa pod. Przy następnej wizycie w sklepie: - weź do przymierzalni tylko i wyłącznie miękkie staniki na fiszbinach w rozmiarach 70C, 70D, (70B jak się uprzesz ;) - zakładając stanik pochyl się, zgarnij porządnie piersi do miseczki spod pachy - podciągnij ramiączka (i przy okazji zaobserwuj czy jak je skracasz to obwód stanika zostaje na swoim miejscu) - po prawidłowym założeniu biustonosza sprawdź czy wewnętrzny koniec fiszbiny przylega do mostka między piersiami a zewnętrzny celuje w środek pachy - teraz poobserwuj: czy piersi nie bułkują górą albo pod pachą, nie uciekają dołem, czy miseczka jest wypełniona - a jeśli nie, gdzie zostaje puste miejsce - jak już dobierzesz stanik z dobrymi miseczkami to jeszcze trochę sportu: podnieś gwałtownie ramiona, podskocz kilka razy - zobacz, czy wszystko zostaje jak przyklejone (biust w miskach tak, jak go ułożyłaś, obwód ani drgnie...) Może przydać się ten poradnik: besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html Masz to szczęście, że 70C/D to rozmiary powszechnie dostępne (no, z wersjami nieusztywnianymi może być gorzej) - wykorzystaj to :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 07.05.08, 20:11 Ja kilka lat temu po przeczytaniu artykułu o dobieraniu staników i jednym genialnym sklepie w Warszawie udałam się tam na dobór stanika. Mam 78 cm pod biustem i 95 cm w biuście. Pani w sklepie bardzo szybko dobrała mi stanik Feliny 70D. Usiłowałam go nosić, stosując się do wskazówek zakładania stanika, ale niestety. Trudno było mi oddychać, miseczki się marszczyły, bo biust ich nie wypełniał. I spory wydatek dla mnie okazał się niewypałem. A teraz sobie policzyłam w tabeli i wychodzi mi w polskim rozmiarze 65J ?? Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 09.05.08, 22:59 aga857 napisała: Mam 78 cm pod > biustem i 95 cm w biuście. Pani w sklepie bardzo szybko dobrała mi stanik Felin > y > 70D. Jezus Mario, 70_D_ przy 95cm w biuście? W życiu. 70G spróbuj, tak na początek. Ja mam 93cm i noszę 70F, tylko jest za luźne pod biustem (73cm). A w ogóle to najlepiej Ci doradzą tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 :) Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 09.05.08, 23:00 A trudno Ci było oddychać, bo miska była za mała, żeby Ci nie przyszło do głowy że to przez zbyt wąski obwód. Niestety sprzedawczynie mają małe pojęcie o stanikach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 10.05.08, 07:17 Ale to była słynna pani w słynnym sklepie na Grochowskiej w Warszawie. Taka, co podobno najlepiej się zna na dobieraniu staników. Ten sklep jest chyba przeniesiony na Smolną. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 10.05.08, 18:58 Słynna pani ma swoje wady, w momencie kiedy dobiera miskę dobrą na 88-90 obwodu w biuście, no to sorry, ale właśnie straciłam resztki niechętnego szacunku. Naprawdę zapraszam na Lobby, jeśli jeszcze tam nie zajrzałaś. Tam przynajmniej nikt na Ciebie nie nawrzeszczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
am2007 Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 17:52 cha, cha G. Dla mnie potworem byłaby osoba z miseczką D :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza1977 a co na A? 16.03.08, 18:02 hej zna ktos jakis sklep w wawie gdzie znajde dobre usztywniane staniki na moje plaskie A, wbrew pozorom na ten rozmiar w Pl sklepach tez niemal nic nie mozna znalezc-co najwyzej bawelniane kolorowe staniczki bez usztywnienia dla malych dziewczynek..:( Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: a co na A? 16.03.08, 18:04 Zapraszamy na Lobby Małobiuściastych: malobiusciste.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet_agta Re: a co na A? 16.03.08, 18:06 poprawny adres: malobiusciaste.prv.pl lub: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580 Odpowiedz Link Zgłoś
jaagna Re: a co na A? 16.03.08, 18:07 Ale jakie A - 60A czy 90A? Bo to zupełnie inne rozmairy ;-) Wejdź na Lobby Biusciastych www.biusciaste.prv.pl lub siostrzane Forum Lobby Małobiuściastych www.malobiusciaste.prv.pl i tam w wątku rozmiarowym podaj swoje wymiary: ciasno pod biustem na wYdechu i luźno w biuście (w staniczku ale nie push-up i bez staniczka - podaj większy wynik). Zobaczymy, jakie A nosisz (i czy A...) Na obu forach są linki do sklepów naziemnych i wirtualnych, gdzie można kupić pięęęęękne staniczki. Serdecznie zapraszam :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 18:03 Znaczy z jaką miseczka D? Z 60D, czy z 90D, bo to odrobinkę różne wielkości miseczek? Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 18:12 Ale nie ma czegos takiego jak miseczka D sama z siebie, to czysta abstrakcja. Ta dziewczyna: stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html tez nosi 'miseczkę D'. Potwór? Odpowiedz Link Zgłoś
knidyjka Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 18:01 prawdy zawarte w artykule znam odkąd mam duży biust, i co z tego? Nosiłam to,co znalazłam w sklepach. Mam nadzieję, iż po długich latach beznadziei, wreszcie producenci bielizny, zaczną słuchać życzeń "różnobiustych" pań. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Jak nic nie będziesz robiła, to nic nie osiągniesz 17.03.08, 00:43 knidyjka napisała: > prawdy zawarte w artykule znam odkąd mam duży biust, > i co z tego? > Nosiłam to,co znalazłam w sklepach. > Mam nadzieję, iż po długich latach beznadziei, > wreszcie producenci bielizny, zaczną słuchać życzeń "różnobiustych" pań. Producenci nie słuchają życzeń klientek. Słuchają tylko braku wpływów do kasy. Jedynym wyjściem na walkę o lepsze jutro dla nas jeszcze i dla naszych córek jest kupowanie tylko takich staników (np. przez net), które są na nas dobre i zaprzestanie kupowania staników tych producentów, którzy na nas nie szyją. Odpowiedz Link Zgłoś
artemisia_gentileschi Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 18:02 Kasica - wielkie dzieki:) Wlasnie przed chwila odwiedzilam Twoj blog, skorzystalam z kalkulatora i biust mi cudownie sie powiekszyl z 80C na 70E. Bylam w szoku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 18:05 Brawo dziewczyny!ja też mam wobec forum(a właściwie wobec L.e.a) dług wdziecznosci-zamiast standardowego 75C jestem od niedawna posiadaczką 70 E!Mąż pęka z dumy :) bardzo mnie cieszy wasza akcja,oby tak dalej.Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszyna12 Kraków sklep 16.03.08, 18:19 Hej, gdzie dokładnie mieści się ów wspomniany w artykule sklep założony w Krk przez uczestniczki z lobby biuściastych? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Kraków sklep 16.03.08, 18:46 na Wysłouchów 3 - nazywa sie Intimo4you i prowadzi tez sprzedaz internetowa, mozesz latwo wyguglać :) Odpowiedz Link Zgłoś
unbreakable Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 18:40 ja dzięki dziewczynom z lobby_biusciastych przeszłam z 80D/85D na 70F i w końcu moje biustonosze są dobrze dobrane i w końcu doszło do mojego zakutego łba, że wcale nie mam ogrooomnych piersi;) i moją szczuplutką mamę przekonałam, że nie 75C... tylko 65DD/E! pozdrawiam, unbreakable (95cm w/79 cm pod) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 19:39 zmierzylam sie pod biustem = 83 w biuscie 99 zatem jestem dokladnie posrodku 75D a 80E caly problem w tym ze chudne, zmieklam, mniejsza mi sie biust...a cialo bardzo bezproblemowo poddaje sie gumkom itpe. Tak wiec dla mnie noszenie 75D teraz oznaczaloby straszne walki na plecach. To tez jest wazne kiedy kupuje sie stanik pod cienka bluzke ta regula rozmiar-5 i do dolu obowiazuje tylko "twarde";] "miekkie" moga nosic takie staniki tylko do ubran na ktorych nie odznaczaja sie walki. Ale sie nie przejmuje bo niedlugo i ja bede "twarda" :D jest tez inny problem....szerokosci piersi Zanim przytylam raczej powinnam nosic stanik 75D. Czasem byly za waskie ale to zalezalo chyba od kroju. Tyle ze wiekszosc producentow w stanik 75D wklada takie same fiszbiny jak w 75C a wiec waskie. Moze dla kobiet, ktore miedzy piersiami maja 2cm i na zewnatrz rozniez piersi koncza sie wasko, byly by dobre. Ale mi piersi zaczynaja sie po srodku ciala i koncza sie bardzo szeroko. dlatego tez kiedys musialam kupowac 80D i zwezac. Wybawieniem bylo dla moich piersi przytycie do pelnej rozmiarowki 80D. Naszczescie teraz kiedy chudne w sklepach jest juz pelna gama rozmiarow choc jeszcze ubogo prezentowana i jak tylko "ztwardnieje" bede mogla pokusic sie o 75E (moze ten rozmiar bedzie mial szersze fiszbiny) Odpowiedz Link Zgłoś
the_mariska 75D jest na 94 cm w biuście... 16.03.08, 19:48 Więc nic dziwnego, że fiszbiny wbijały ci się w pierś. Przy twoich wymiarach radziłabym ci przymierzyć 75E, F, a nawet G i porównać sobie jak leżą. Te rozmiary mają dużo szersze fiszbiny niż 75D, więc być może i ten problem się rozwiąże. A jeżeli chcesz zamawiać jakieś brytyjskie staniki (chociaż właściwie nie musisz, bo mieścisz się w rozmiarówce kilku polskich firm), to bierz z tamtych rozmiar 34E (75E), najlepiej markę Panache, bo oni szyją staniki o szeroko rozstawionych fiszbinach. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: 75D jest na 94 cm w biuście... 16.03.08, 20:47 wtedy kiedy bylach szczuplejsza 75D byloby dobre gdyby mialo ciut wieksze fiszbiby...a E zaczynalo sie od 100m pod biustem...bylam zmuszona do 80D i zmniejszania...czasem tylko 80D mialo przyluzne miseczki-zalezalo duzo od kroju narazie jeszcze mam 10 kilo do zrzucienia i 80D dobrej firmy lezy dobrze, jak schudne sprobuje z 75E-narazie jeszcze zbyt mocno wbijaloby mi sie w sadelko Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Nie! namiotom w brudnym beżu 16.03.08, 23:00 tygrysio_misio napisała: > ta regula rozmiar-5 i do dolu obowiazuje tylko "twarde";] "miekkie" moga nosic > takie staniki tylko do ubran na ktorych nie odznaczaja sie walki. Wręcz przeciwnie. Twarda moze kupić większy obwód niż "miękka" której z pomiarów wychodzi tyle samo cm pod biustem, gdyż obwód stanika musi się oprzeć na żebrach. Sam tłuszczyk jest zbyt miękki by utrzymać ciężar piersi. No i te „miękkie” muszą szczególnie dbać o to, aby obwód się nie podnosił, bo wtedy ciągnie za sobą tłuszcz tworząc nad obwodem nieestetyczny wałek. Lepiej wziąć mniejszy obwód, który się troszkę w tłuszczyk wbije, ale pozostanie nieruchomo w połowie pleców przez cały dzień. Nierówności i tak będą mniejsze niż przy "wałku", a dzięki wyżej podniesionemu biustowi cała figura będzie wydawała się szczuplejsza. Fiszbiny przy większej miseczce są szersze. Zwykle na wąskie i wbijające się w bok piersi fiszbiny narzekają panie noszące za szeroki obwód i za małe miseczki, które zakrywają tylko wierzchołek piersi. Problem „szeroko rozstawionego biustu” zwykle znika po przymierzeniu prawidłowego rozmiaru. Poprzymierzaj też rożne firmy. Jeśli nic nie znajdziesz pasującego, to sięgnij po brytyjską firmę „Panach” słynącą z szerszych fiszbin. Odpowiedz Link Zgłoś