bocian4 21.04.08, 02:15 "A psy sraja jak srały"... No cóż, języka WO nie używa nawet fakt czy superekspres... Brawo, niedługo artykuł bez kupy, sraki, kurew, itd bedzie uznawany za średniowiecze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ipswich1 Kasiu, 21.04.08, 02:51 masz talent, jestes twarda, wygrywasz... Idz i walcz, nakop im wszystkim do tylkow ile tylko bedziesz mogla! Nie daj wyrolowac sie na starcie. Plyn i wygrywaj, nie dla polityki, nie dla "narodu". Wygrywaj dla SIEBIE! Tego Tobie zycze z calego serca: przywiez zloty medal, TWOJ WLASNY zloty medal! A potem przesiadz sie na katy, to jest dopiero jazda! Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
slodka_sue25 Strona www Kasi! 21.04.08, 11:45 Wszystkich zainteresowanych osobą Kasi polecam jej stronę internetową: www.Szotynska.GwiazdaSportu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kerednelo Re: Obywatelka żeglarka 21.04.08, 02:57 A Ty bocianie, jesteś głupi jak łoś - nic z tego artykułu nie zrozumiałeś. Jak ta blondynka, co poszła na wyścigi samochodowe: pytają ją - kto wygrał? A ona: nie wiem, ale auta były fajne - takie kolorowe. A Kasi i innym sportowcom życzę medalu. Zaś decydentom - mądrzejszego wyboru kolejnych miejsc oranizowania Igrzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy o tybecie mówi sie teraz więcej niż kiedykolwiek, 21.04.08, 08:57 o tybecie mówi sie teraz więcej niż kiedykolwiek, więc może to nie był zły wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
critic Wielka hipokryzja "cywilizowanego" świata 21.04.08, 10:04 Przecież w Tybecie już od lat łamane są prawa człowieka. Dlaczego wszyscy obudzili się nagle teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Wielka hipokryzja "cywilizowanego" świata 21.04.08, 15:44 DOKLADNIE tam rzad chinski regularnie robi czystki, palenie klasztorow, wybijanie mnichow. nie od wczoraj a tu nagle wszyscy sie obudzili:/ i to slanie listow do rzadu chinskiego - tak jakby w tamtej kulturze bylo normalne przejmowanie sie glosami KOGOKOLWIEK postawionego nizej. chiny to megapotęga gospodarcza, wysylanie listow w obronie tybety jest cokolwiek naiwne: ( Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Cały świat + red Smoleński patrzy i nawołuje. 21.04.08, 03:23 A moze oni sami by cos zrobili zamiast nawoływac innych ? Cwaniaki chowajacy sie za czyimis plecami. Poza tym to propaganda na poziomie Trybuny Ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
annalee Re: Cały świat + red Smoleński patrzy i nawołuje. 21.04.08, 15:49 Droga Jolu, tybetanczycy nikogo nie nawoluja, z wyjatkiem Chin.To raczej organizacje popierajace ich niepodleglosc maja rozne koncepcje jak by tu pokazac solidarnisc.Dalaj Lama jest przeciwny bojkotowi olimpiady.I cwana Jolu, Polska tez kiedys byla pod okupacja i tak sie zdarzylo ,ze polak zostal papiezem, co wzbudzilo nieklamane zainteresowanie losem tego narodu na calym swiecie.Cwicz wsplczucie panno dywicka. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Tybetanczycy maja wieksze szanse z Chinami niz z 22.04.08, 05:50 Dalejlama. Wspolczuc klecha ze traca koryto ? Ze juz 3 Tybetanczykow nie musi robi na jednego kleche? Ze Tybetanczycy moga sie uczyc i pracowac w calych Chinach a nie tylko pasc i doich kozy. Rozroby robili klechy a nie Tybetanczycy. Dlaczego mowi sie o "wolnosci religijnej" w Tybecie a nic na temat wolnosci religijnej Moormonow w USA ? Moze ty bys zaczal trenowac wspolczucie dla dzieci odebranych rodzicom ? Do tej pory nie mozna znalesc tej co byla "gwalcona" i co dzwonila. Dlaczego w twoim miescie nie odbiera sie dzieci, przeciez ktos kiedys byl tam zgwalcony. A mezszczyzni maja w twoim miescie kochanki i wielokrotnie sie zenili. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Obywatelka żeglarka 21.04.08, 06:37 O bojkocie trzeba bylo myslec na etapie przyznawaia oraganizacji olimpiady. Prezesi pojezdzili, pojedli, popili, pozwiedzali, byli goszczeni i przyznali. Politycy temu nie przeciwdzialali i przyklasneli. Teraz wszyscy patrza na sportowcow i zachecaja do bojkotu i protestow. Goooowno - powiedzcie im wszystkim. Wygrywajcie bo przeciez to jest waszym zadaniem. Zadaniem politykow i prezesow bylo zadzialac wczesniej. Teraz na was patrza. Spluncie na nich i robcie swoje. Polityke to trzeba bylo ruszac w momencie przyznawania organizacji olimpiady. Sportowcy - splunce teraz na nich i robcie swoje. Zwyciezajcie - to jest szansa waszego zycia. Po to zyjecie! Odpowiedz Link Zgłoś
aja74 Re: Obywatelka żeglarka 21.04.08, 09:31 Masz racje A na dodatek to latwo gazeciakom pisac otym i nawolywac do bojkotowwszelkiego rodzaju. Tylko ze zapominaja ze sportowcy na taka impreze szykuja sie latami i pod to podporzadkowuja niejednokrotnie lata swojego zycia. Ciekawi mnie czy tkai jeden z drugim redaktorkiem tez bojkotuje chinskie towary. Czy jeszcz ejestesmy w stanie bo jak wiadomo niemal polowa tego co sprzedaje sie w sklepach to pochodzenia ChRLD I jeszcze ciekawe ze tak sie glosno zrobilo w temaci Tybetu ale juz w temacie wykorzystywania dzieci w Chinach to o tym jakos sie zapomnialo. a w koncu sporo te dzieci wytwarzaja toarow. Ogolnie to cala gospodarka swiatowa jest pokopana i tak naprawde to liczy sie pieniadz a nie ludzkie zycie. Przez wielkie koncerny jestesmy traktowani jak przedmioty i raczej nie mamy wplywu chcac korzystac z dorobku cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
chomskybornagain1 Re: Obywatelka żeglarka 21.04.08, 17:11 w ktorej fabryce w chinach pracuja dzieci? bo takiej nie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.humor Jak rozwiązać ten dylemat?! Jak!!? 21.04.08, 06:40 Niczego nie radzę! Niczego nie sugeruję! Sam nie mam pojęcia, co bym zrobił. Miałbym ogromną rozterkę. Ale może pomyślałbym tak?!: czarnyhumor.blox.pl/2008/04/8222Twe-milczenie-wskaze-teraz-Kogo-wspierasz8221.html :))) Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Czy żeglarka? 21.04.08, 07:45 Jestem zaskoczony przemyśleniami i ich głębokością. Tak właśnie i ja myślę- najwięcej moga zrobic politycy , potem dziennikarze. Sportowcy nie są od politykowania. Okazało się ,że przy okazji Tybetu Świat chce coś załatwic 'rękami sportowców'. ...a sam niczego nie może? -niech Amerykanie zerwią kontrakty -niech powtórzą to samo Francuzi -Rosja niech oświadczy ,że 'nie da im ropy ani gazu'. -nie chcemy ich butów i koszulek -itd.itd. Niee , to sie nie da zrobić , bo Chiny puszczą na rynek swoje rezerwy dolarowe i gospodarka padnie ...na całym świecie. Manewr zastosowany przez Iranczyków jest już odczuwalny. Pani Katarzyna ma mój wielki szacunek.[przy okazji i Wysokie Obcasy. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Prowokatorzy z G.W. !!! 21.04.08, 07:47 Nie napuszczajcie Polaków przeciw Olimpiadzie !!! Olimpiady dotychczas popsuli : Adolf Hitler - dwie Olimpiady , Breżniew - 1 Olimipiada , regan - 1 Olimpiada . Czy chcecie być w tym szeregu ?! Odwalcie się od sportu i sportowców , przestańcie podjudzać . Odpowiedz Link Zgłoś
owrank ale wystarczy nie kupować nic Made in China 21.04.08, 08:21 o co cały ten szum, skoro tak wszyscy chca protestowac to niech zbojkotuja produkty made in china, co prawda będą musieli kupować towary dużo droższe a wielu w ogóle nie kupią ale może własnie wtedy zrozumieją, że bojkot może byc "kosztowny" równiez dla bojkotującego i zrozumieją, że to nie decyzją Polaków przyznano igrzyska Chinom, i że olimpiada dla sportowców jest ukoronowaniem wszystkiego - sukcesu sprotowego łącznie z przyziemną sprawą pieniędzy... Odpowiedz Link Zgłoś
xplict Obywatelka żeglarka 21.04.08, 08:35 "Na Nowej Zelandii" czy "w Nowej Zelandii"??????? ? hmmmmmmmmmmmmmmm ktos tu chyba mnie w ch***a robi... Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Obywatelka żeglarka 21.04.08, 08:42 Sympatyczna,mądra i odwazna dziewczyna:)...wiatru w żagle! Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Szotka trzymam kciuki za Ciebie 21.04.08, 08:45 Tybetem się nie przejmuj lamowie chcą swojego Watykanu i mądrzy Chińczycy dobrze że im ten pomysł z ogolonych łbów wybijają.A wybijają ekologicznie nie jakimiś zmyślnymi plastikowymi pałami tylko pałami z bambusa.Plastik przerobią na zabawki dla świata.Jeśli jakaś religia uzurpuje sobie prawo do części państwa to racjonalnym jest że tak się to kończy.Gdyby mi mój sklepik jakiś zaślimaczony lama zdemolował szła bym na czele ich napie..ć.Więżniowie polityczni to godny temat ale do rozważania w sferze teorii.My mieliśmy swoją Berezę a sanacja jest gloryfikowana przez jełopów.Zdobądz medal będziesz wielka.Tego Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: Szotka trzymam kciuki za Ciebie 21.04.08, 12:15 bereciara napisała: > Tybetem się nie przejmuj lamowie chcą swojego Watykanu i mądrzy Chińczycy dobrz > e > że im ten pomysł z ogolonych łbów wybijają.A wybijają ekologicznie nie jakimiś > zmyślnymi plastikowymi pałami tylko pałami z bambusa.Plastik przerobią na > zabawki dla świata.Jeśli jakaś religia uzurpuje sobie prawo do części państwa t > o > racjonalnym jest że tak się to kończy.Gdyby mi mój sklepik jakiś zaślimaczony > lama zdemolował szła bym na czele ich napie..ć.Więżniowie polityczni to godny > temat ale do rozważania w sferze teorii.My mieliśmy swoją Berezę a sanacja jest > gloryfikowana przez jełopów.Zdobądz medal będziesz wielka.Tego Ci życzę. Aleś Ty durna bereciara. Tybetańczycy mają prawo urządzać sobie SWÓJ Watykan po swojemu, nic do tego chińczykom ani nam. Zresztą to nie jacyś anonimowi chińczycy próbują wprowadzić swoje porządki w Tybecie i nie tylko tam. To rząd chiński i partia komunistyczna sa za to odpowiedzialne. Chińczycy jak na razie nie mają wpływu na to kto rządzi ich krajem, może po Olimpiadzie (którą koniecznie trzeba właśnie tam przeprowadzić) coś się zmieni. Może nie od razu to się stanie. Jeśli nie pamiętasz ze względu na wiek lub demencję to myśmy tez mieli wybijane ze łbów marzenia o wolności pałami nie bambusowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ever83 a co z Chinami? Tylko Tybet?? 21.04.08, 11:28 jedno jest dla mnie smutne w tym wszystkim. ze ludzie interesuja sie teraz tylko TYBETEM. Przeciez najgorsze w wyborze Chin jest to, ze w tym kraju jego własi obywatele są uciskani. "Musimy pomóc Tybetańczykom!" "Nie lamcie praw czlowieka w Tybecie!"- krzyczy opinia publiczna. Dobrze. A czy ktoś będzie bojkotował i protestował łamanie praw człowieka w Chinach? czy też Chińczyków wszyscy będą utorzsamiać z reżimem? Przecież większość z nich to ofiary, które nie mogą głośno mówić o tym, co się tam wyrabia. Ale nie. W mediach tylko Tybet, Tybet, Tybet... ( No i dobrze, ale... Ciekawe kiedy ktoś się tak wzruszy Kurdystanem lub Czeczenią?) Odpowiedz Link Zgłoś
chomskybornagain1 Re: a co z Chinami? Tylko Tybet?? 21.04.08, 17:14 nikt nie wzruszy sie kurdystanem czy prostymi chinczykami bo ich nie stac na takie PR jak mnichow tybetanskich ktorzy wyzyskujac tybatanskich chlopow przez kilkaset lat troche sie dochlapali. Zeby bylo jasne nie jestem zwolennikiem chinskiej polityki w tybecie, ale mnichow tez nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
glimpsi Re: a co z Chinami? Tylko Tybet?? 21.04.08, 20:29 A rozmawiales kiedys z jakims mnichem tybetanskim ?? Odpowiedz Link Zgłoś
polsz nie mam talentu ale jestem pracowita 21.04.08, 12:04 podoba mi się jej szczerość, mało kto ze sportowców potrafi się przyznać. A że dziewczyna jest zaangażowana, cóż, mogło być gorzej, chce coś zmienić. I nie rzuca się ood razu z motyką na rządy, zaczyna od swojego podwórka. Ilu z "naprawiaczy" świata zainteresowało się najpierw porządkiem na swoim podwórku? Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087 Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator www.cwiczzmaluszkiem.pl/gallery_view.php?type=photo&page=234&id=2867&from=gallery Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda A nie wpuszczać jej w ogóle do Chin 21.04.08, 13:41 skoro dziewczyna zamiast myśleć o starcie rozważa usilnie jak obrazić gospodarzy to w ogóle nie powinni jej tam wpuszczać. Zabiorą medal? Najpierw trzeba go zdobyć, a żeby zdobyć trzeba w ogóle wystartować. Dobrze że Chińczycy nie są tak małostkowi. Wyobrażam sobie co by się u nas działo gdyby sportowcy z zagranicy głośno w mediach rozważali czy na ME 2012 założyć koszulki z napisami typu "Śląsk na zawsze niemiecki", "Polacy oddajcie domy wypędzonym Niemcom", "Mordercy z Jedwabnego", "Polacy - Mordercy z Iraku i Afganistanu", "Polska bękart traktatu Wersalskiego" itp.) P.S. Mało rzeczy mnie tak śmieszy jak hasło "Wolny Tybet" - przed przyłączeniem do Chin (których zresztą historycznie był częścią, z przerwami, jak np. Śląsk raz był, a raz nie w Polsce) to była feudalna teokracja i Tybetańczycy byli niewolnikami dalajlamy i garstki katabasów i feudałów. Dopiero Chińczycy dali im jako takie prawa. ot pierwszy z brzegu wynik z google na hasło slavery in tibet... www.michaelparenti.org/Tibet.html Skoro Dalajlama tak chce praw człowieka w Tybecie to ciekawe czemu sam ich nie dał Tybetańczykom jak miał władzę. Pewnie, jak się było Królem-Bogiem-Papieżem w jednej osobie to się lało z góry na prawa człowieka i się cieszyło że niewolnicy zapychają w polu i domu. Jak się straciło koryto to się stroi w szatki baranka łagodnego i domaga praw. Generalnie apologetom "Wolnego Tybetu" (buahahaha) polecam więcej książek a mniej filmów typu 7 lat w Tybecie (nota bene filmu na podstawie książki byłego SSmana - w filmie "nieco" zmienili jego życiorys ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: A nie wpuszczać jej w ogóle do Chin 21.04.08, 14:12 Powinieneś zmienić nick z "kauzyperda" na "idiota". Dalajlama miał znosić ucisk w Tybecie w poprzednim wcieleniu? Chińczycy dali Tybetańczykom demokrację? Szotyńska obraża Chiny? Jesli nie jesteś pracownikiem chińskiej ambasady, to naprawdę należy ci się medal za najgłupszy post miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: A nie wpuszczać jej w ogóle do Chin 21.04.08, 17:00 chris30 napisał: > Powinieneś zmienić nick z "kauzyperda" na "idiota". Dalajlama miał znosić ucisk > w Tybecie w poprzednim wcieleniu? Chińczycy dali Tybetańczykom demokrację? > Szotyńska obraża Chiny? Jesli nie jesteś pracownikiem chińskiej ambasady, to > naprawdę należy ci się medal za najgłupszy post miesiąca. He,he he najbardziej lubię jak totalny ignorant nieudolnie wytyka komuś niewiedzę :))) Po pierwsze dowiedz się matołku kiedy urodził się obecny Dalaj Lama - był to rok 1935. Grubo przed Chińską aneksją. Działalność polityczna (za wiki bo mi się nie chce szukać, a zresztą jak dla ciebie to i tak za duży ładunek wiedzy) 22 lutego 1940 roku, w wieku pięciu lat, został intronizowany jako Dalajlama XIV. Od tego momentu zgodnie z tybetańską tradycją jest przywódcą duchowym i politycznym Tybetu. Od czasu upadku powstania w 1959 przebywa na emigracji w Indiach. Więc nie w poprzednim wcieleniu, a w tym (inna kwestia że jeśli wierzyć mu w to co mówi o reinkarnacji to jest wcieleniem poprzednich dalajlamów). Jasne, jak przyszli Chińczycy to miał około 15 lat, ale jako władca absolutny, jeśli mu tak zależało na prawach człowieka mógł wyzwolić swoich niewolników, historia zna małoletnich królów, którzy poprawiali los najbiedniejszych poddanych - a jakoś temu się nie spieszyło... Chińczycy nie dali Tybetowi demokracji. Ale w stosunku do niewolnictwa i feudalizmu obecny autorytaryzm to i tak kosmiczny postęp. Może Tybetańczycy nie mogą stworzyć konkurencyjnej partii politycznej, ale przynajmniej feudałowie nie mają prawa pierwszej nocy z ich żonami... Co do obrażania. Ten kto jedzie do kogoś w gości z zamiarem pouczania go i wytykania mu problemów (których we własnym domu nie brakuje) i opowiada jak to będzie gospodarzowi grał na nerwach, działa w sposób obraźliwy dla gospodarza. I podałem parę przykładów na zasadzie nie rób tego drugiemu co tobie nie miło. Wiem że do ciebie nie dotarło, bo charakterystyczną cechą osobników ograniczonych jest jednoczesne przekonanie o własnych racjach i chęć do pouczania innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: A nie wpuszczać jej w ogóle do Chin 21.04.08, 15:50 jakos watpie. mnich buddyjski TO NIE mnich katolicki ze sredniowiecza, kiedy pod klasztorem byla cala wies ktora na ten klasztor wszystko musiala robic i oddawac(imie rozy niedaleko szukajac). mnich buddyjski to nie feudał Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Re: A nie wpuszczać jej w ogóle do Chin 21.04.08, 16:45 > klasztor wszystko musiala robic i oddawac(imie rozy niedaleko > szukajac). mnich buddyjski to nie feudał Jasne. I jeszcze każdy jest mistrzem kung-fu. Proponuję poczytać. Podesłałem linka, ale oczywiście radzę poszukać na własną rękę. Rzeczywistość to nie filmy (osobiście uwielbiam oglądać filmy o dzielnych dobrych mnichach - ale pamiętajmy gdzie kończy się fikcja). Odpowiedz Link Zgłoś
jiddu Świat zmienia się tylko samemu 21.04.08, 14:02 Nie znam innego sposobu. Porwanie tłumu, wyręczanie się politykami? Przecież to nie zmienia tłumu, za to inicjator działa indywidualnie, nie boi się, to on to organizuje i porywa innych. Każde działanie ma swojego człowieka, każda rewolucja, ci ludzie robią to samodzielnie, inne się jedynie przyłączają, bądź nie. Nikt niczego by nie zmienił, gdyby oczekiwał najpierw reakcji innych, ziemia byłaby nadal umiejscowiona na żółwiu a ludzi nadal za czary palono na stosie. Trzeba być uczciwym we własnym życiu, a nie zastanawiać się, czy inni będą także uczciwi i uzależniać od ich postawy własną. Na tym to zawsze polega i nigdy na czymś innym, to inne jest zwyczajnym tłumaczeniem się człowieka słabego, niezdolnego reagować na świat takim, jaki on jest. Gdybym miał uzależniać własną postawę na przykład od postawy polityków, to pożal się boże - jak w ogóle można oczekiwać od tych, co składają obietnice, których potem nie dotrzymują właściwego postępowania? Trochę to bez sensu. A że ci, którzy mają takie cechy charakteru pozwalające im oszukiwać, obiecywać rzeczy, których dotrzymać nie mogą lub nie umieją, potem zaatakują kogoś, kto ich przerasta, to nie znak by się poddawać, lecz zna, że jest się na właściwej drodze. Zły świat nie powinien być zadowolony z naszego postępowania, jeśli jest, oznacza to tylko tyle, że my także jesteśmy jak on - źli. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Nie powinna się odbywać w ... 21.04.08, 15:11 Po pierwsze - nie powinna odbywać się w Chinach ani w Rosji, ani w USA, czyli w krajach, które na świecie rozdają karty i lekceważą sobie swoje sobiepaństwo i brutalność. W tych krajach - myśli - każda impreza jest po to, by podkreślić własne znaczenie, potęgę i siłę. W tych krajach nawet olimpiada staje się polityką, a przecież właśnie polityka powinna być poza sportem - to gdzie będą następne igrzyska ? Odpowiedz Link Zgłoś
nieukonczony Obywatelka żeglarka 21.04.08, 16:22 Czy sportowcy mogą COŚ zrobić? Pytają o to wszyscy ci którzy niewiele albo nic nie robią. Sportowcy z całego cywilizowanego świata zrobili by najwięcej gdyby wygrali we wszystkich konkurencjach ze swoimi rywalami z tych krajów "niecywilizowanych". Ale to chyba niemożliwe??? Raczej będzie odwrotnie i stąd te różne westchnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel949 Bojkot widzów 21.04.08, 17:04 Ja i tak nie zamierzam włączać TV na olimpiadę. Tak sobie postanowiłem kiedy ogłoszono igrzyska w Chinach i tak zrobię. Oczywiście każdy sportowiec może sam decydować co zrobi a co nie. Może podejść do tego tak, że wykonuje swój wyuczony zawód i zarabia na tym pieniądze. Ale w takim wypadku mnie zupełnie nie interesuje oglądanie pracujących sportowców. Bo tam nie ma już nic ze sportu. Lepiej wyjść z dziećmi i pokopać piłkę albo latem popływać. To jest sport. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski Ta pani jest od wioslowania a nie do myslenia na 21.04.08, 17:28 tematy ktore ja przerastaja intelektualnie, i niech tak zostanie. Najepiej niech siedzi w domu i nigdzie nie jedzie, plakac po takiej wiejskiej filozofce nikt nie bedzie, co wiecej nikt nawet tego nie zauwazy. Odpowiedz Link Zgłoś
alarabija Re: Ta pani jest od wioslowania a nie do myslenia 21.04.08, 21:23 Ta pani nie wiosłuje, Panie Grzegorzu. Jeżeli nie odróżnia Pan zawodnika pływającego na Laserze od wioślarza, to proszę nie zabierać głosu. Poza tym jeżeli pani Szotyńska nie pojedzie na Olimpiadę, to zauważy to polska reprezentacja. Chcemy medali, to nie traktujmy z góry jednej z głównych faworytek do podium. Wywiad jest ze sportowcem, a nie z Leszkiem Kołakowskim, więc znaj proporcje Mocium Panie. I bez obrażania, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
elostefan Re: Ta pani jest od wioslowania a nie do myslenia 21.04.08, 23:06 Niech pan poprzestanie na czytaniu. Pisanie przerasta pana intelektualnie. Po co obnażać swoje kompleksy? Lepiej siedziec cicho w domu, to przynajmniej nikt ich nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
rotweiler1 Re: Ta pani jest od wioslowania a nie do myslenia 21.04.08, 23:57 panie Grzegorzu nie znam pana osobiscie ale chetnie poznam i wyegzekwuję szczere przeprosiny, które skieruje pan w kierunku Kobiety o której mowa w artykule. serdecznie pozdrawiam foto.gwiazdasportu.pl/displayimage.php?album=64&pos=8 i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlubomirski O nastepny specjalista od fikolkow. Daj sobie 22.04.08, 11:43 spokoj stary, w za niskiej wadze chodzisz... i wez sie za jakas nauke bo nedznie skonczysz, jak wielu podobnych do ciebie w przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rotweiler1 Re: O nastepny specjalista od fikolkow. Daj sobie 22.04.08, 15:26 o moja edukacje zatroszczyli sie moi rodzice i w tej kwestii nie czuje sie gorszy skoro ukonczylem liceum z wyroznieniem!!! a takich jak ja jest niewielu, notomiast takich jak ty ogromna wiekszosc. bezkregowi ignoranci ktorzy potrafia tylko gadac i nic nie robic. przestancie chociaz przeszkadzac Tym ktorzy chca. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Kto bojkotuje? 21.04.08, 17:30 średnia płaca w Chinach ok 300 PLN. Chcemy być konkurencyjni to takie dajmy płace. Mam wrażenie, że nikt nie zna ekonomii - politycy naciagaja nam w mediach makaron na uszy bo się uwłaszczyli na 3 pokolenia. A w tym czasie Chiny niczym odrzutowiec a my dalej konikami. Nawet JEEP okazał się za cienki. Ropki brak, technologi ani na lekarstwo ale za to woli Politycznej i medialnego kultu powyżej nosa. Chińczycy są zadowoleni, gdyż widzą 50% rozwój gospodarki.Produkują już AIRBUS a Wy o niskiej jakości? Z czym na Tybet Tybet to my mamy we Wrocławskich prokuraturach i sądach. Nie potrafia rozpoznać podstawionej fikcyjnej firmy i to w 3 instancjach. Może tym sie zajmijmy. Co harytatywnie nie protestujecie. Może sie szefa boicie? www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=2724 Odpowiedz Link Zgłoś
saylen Obywatelka żeglarka 21.04.08, 18:10 ależ wy potraficie manipulować, i szkodzić, znając chinoli ten kolo co się w niej podkochiwał jest w najlepszym razie po tym texcie w obozie pracy Odpowiedz Link Zgłoś
arturpio sama 21.04.08, 23:20 Pochodze z kraju ktory przypomina mi dzisiejsze Chiny. Brud, smrod, nedza i ubostwo, rabunkowa eksploatacja srodowiska, a na zewnatrz pokazywano "przodujaca ojczyzne proletariatu". Mialem 17 - 18 lat, z "systemem" bilem sie sam. Sam zadawalem "krepujace" pytania. Sam odpowiadalem "nie tak jak trzeba". Sam malowalem napisy na murach miasta. Sam pisalem listy do Wolnej Europy. Sam jej sluchalem. Sam rozbijalem "przedwyborcze" zebranie Jeneralissimusa Jaruzelskiego. Sam szokowalem wszystkich - i slugusow systemu i ich powolnych niewolnikow... Bylem sam. Bylem "krytykantem". Mnie samego wszyscy wytykali palcem - "a co, system sie mu nie podoba?". To bylo jeszcze przed KOR'em, o Solidarnosci nikomu nawet sie nie snilo. Nikt sobie ne wyobrazal ze to "imperium zla" moze ciagu najblizszych 100 lat przynajmniej sie zachwiac, nie mowiac o jakims upadku czy rozpadzie. Ale mi to nie przeszkadzalo. Patrzylem sie sam na siebie. I bylem, protestowalem, dzialalem sam. Tak jak mi samemu moje wlasne sumienie mowilo. Ten kraj dzisiaj nie istnieje. Imperium zla upadlo, rozsypalo sie w proch, a raczej w bloto. Calosc znalazla sie na smietniku historii. Dizsiej jest inny swiat. Szotynska na tej pic-"olimpiadzie" bedzie jutro sama. Sama w swojej lodce, na falach zimnej wody. Sama przed kamerami calego swiata. I sama ze swoim wlasnym sumieniem. To ze inni sa zli, ze robia inaczej, ze im nie zalezy, ze forsa albo cos jeszcze, ze tak czy inaczej by moglo byc albo nie byc, to nie jej sam problem. Jej samej problem to: co ja sama mam, tu, w tym miejscu i czasie, w danym momencie zrobic. Ona sama. Nie "ona bo inni". Ona sama. I tylko ona sama da nam jej wlasna, osobista odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
rotweiler1 Mistrzyni!!! 22.04.08, 00:42 Nie będę obiektywny, zabawny raczej też nie, ale będę zdeterminowany i bezlitośnie nieludzki dla wszystkich którzy w ten lub inny sposób próbują krzywdzić i szargać dobre imię Kasi Sz. ,,Obywatelka żeglarka" - znam Ją nie od dziś i wiem , że należy Jej się szacunek za to jaką jest Żeglarką, Obywatelką, Przyjaciółką, a dla mnie Kochającą Mistrzynią. Odpowiedz Link Zgłoś
karwai1 Obywatelka żeglarka 22.04.08, 04:43 Ludzie! opamiętajcie się trochę! otwiera człowiek gazetę, a ty "jakie straszne są te chiny", "totalitaryzm i ludobójstwo", "bieda, ubóstwo i propaganda( a My to może jej nie mamy, co)"... Aż się chce krzyknąć: W d...e byłeś, g...o wiesz! Druga część artykułu jakoś się broni, bo mówi się w zdroworozsądkowym duchu,nie jest już tak monotematycznie. Wskazuje się na świat i jego odpowiedzialność, jego hipokryzję! Gdzie byliście ,Wy wszyscy "Free Tibet" przyjaciele, jeszcze dwa miesiące temu?, huh? Gdzie byliście kiedy przyznawano Chinom Olimpiadę, huh? W domu, przed tv, z ignorancja wypisaną na twarzy. Teraz kiedy wszyscy są anty trzeba się dołączyć, huh? Trendy stuff? Co Wy wiecie w ogóle o Tybecie( by było jasne ja Chin nie bronie, choć żyje tu już blisko dwa lata), o historii, czasach gdy niepodlegli byli, o ludziach, o tym co dla nich prawa człowieka znaczą?Widziałeś kiedyś Tybetańczyka, pytałeś Chińczyka dlaczego z nim nie solidaryzuje? Zostawcie igrzyska w spokoju!!! Myślicie, że ktoś kto trenował całe życie i świat jego wokoło sportu się obraca, naprawdę zrezygnuje, bo ty przeczytasz gazetę i krzykniesz" nie jedź"? Nie myślisz, że dla ludzi niosących olimpijską pochodnię liczy sie coś więcej? Zaszczyt, wyróżnienie, idea... Zgadzam się, że wykorzystywanie olimpijskich symboli to zła, nie fair propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś