beatrycze123 09.06.08, 19:10 Sama prawda w tym artykule. Dlaczego dobre kostiumy są praktycznie niedostępne i koszmarnie drogie? :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klymenystra Re: Pancernik i bikini 09.06.08, 21:42 e tam. na ebayu widze np po 15 funtow. ja kupilam freye 30FF za 30 funtow z przesylka, to chyba nie jest tak duzo? ale fakt, w sklepach tez powinien byc wybor:/ Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Pancernik i bikini 10.06.08, 18:54 dla mnie zakupy przez neta oznaczałyby odsyłanie i zmienianie minimum 3 razy zamówienia, więc wyszłoby koło 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
m0cna 90-57-83 ??? 12.06.08, 13:00 Co to za wymiary? Ktoś chyba podkoloryzował te 90-57-83 m. Odpowiedz Link Zgłoś
m0cna Re: 90-57-83 ??? 12.06.08, 13:02 a.. i jeszcze, ta sama Pani: "Mam 170 cm i 47 kg" (wiek 27 lat) Może ona na co chora? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_rosomak Pancernik i bikini 11.06.08, 00:30 Nie, no naprawdę nie mają o czym pisać??? Toż to truizmy. Oczywiście że nie ma kostiumów do wszystkiego bo i nie musi być- to tak jakby mieć piżamę, garsonkę i dres w jednym. Bzdura. Generalnie powinno się mieć jednoczęściowy kostium sportowy "techniczny"- jeśli używamy go regularnie na basenie to koniecznie z tkaniny Endurance (robi je na przykład Speedo)- inne rozłażą się od chloru. Wybieramy go wyłącznie dla wygody bo jak trenujemy motylka to i tak nikt nie będzie zwracał uwagi czy nam się spłaszczają cycki- w końcu chodzi o hydrodynamiczny kształt. Jak lubimy się opalać i przechadzać po plaży to oczywiście bikini "nic" z push-upem który pięknie eksponuje nasze walory. A do siatkówki plażowej są specjalne dwuczęściowe kostiumy które fajnie lażą i dobrze trzymają. Poprostu nie ma się co sknerzyć, trzy kostiumy dla przeciętnej kobiety to rozsądna ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
plecha1 Re: Pancernik i bikini 11.06.08, 09:29 Tylko najpierw trzeba ten kostium kupić. Choćbym miała te 300 złotych na kostium w WB, to w moim rozmiarze NIE MA ani jednego modelu jednoczęściowego czy tankini. Producenci widać wyszli z założenia, że jak ktoś nosi 28FF i jest szczupły pod biustem, to nie wstydzi się brzucha. Mam do wyboru pięć modeli bikini w Polsce (całe szczęście, bo 150 jestem w stanie wysupłać) i całe siedem modeli bikini w Bravissimo. Mogę zaszaleć, szczególnie że jestem studentką i studiuję dziennie, co to jest 300 złotych na kostium. Dodatkowo nie wiem, czy aby na pewno dziewczyny stać na trzy kostiumy po trzysta złotych, gdy chcą w kostiumie jednocześnie grać w siatkówkę, pływać i opalać się. To prawie tysiąc złotych, czyli równowartość prawie całej pensji niektórych... Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Pancernik i bikini 11.06.08, 14:03 pani_rosomak napisała: > tałt. Jak lubimy się opalać i przechadzać po plaży to oczywiście bikini "nic" z > push-upem który pięknie eksponuje nasze walory. A do siatkówki plażowej są spe > cjalne dwuczęściowe kostiumy które fajnie lażą i dobrze trzymają. Wiesz, nie mam jakiejś nietypowej sylwetki, ale robi mi się zimno na myśl o potrzebie kupowania kostiumu. Naprawdę nie wiem o co chodzi, w biodrach mam jakieś 94cm, w biuście 93, pod biustem 73. Uważam że jestem proporcjonalna, oglądam kostiumy w polskich sklepach i chyba wszyscy wychodzą z założenia, że: -w naturze nie występują dość szczupłe kobiety z dość dużym biustem -kobiety mają w biodrach dużo więcej niż w biuście Innymi słowami, powinnam mieć dół w rozmiarze M i górę chyba w XXL. Albo nie wiem. Trochę się pogubiłam, bo producenci przeliczają literkowe rozmiary na np. 80C, a ja noszę 70F... Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Pancernik i bikini 11.06.08, 21:28 Jak lubimy się opalać i przechadzać po plaży to oczywiście bikini "nic" z > push-upem który pięknie eksponuje nasze walory. Pod warunkiem, że dobrze dobrany ten push-up, co jest jednak rzadkim przypadkiem. Na ogół do pięknej ekspozycji walorów także niewielkich biustów w zupełności wystarczą miękkie staniki, także od bikini. Warunek jeden - dobrze dobrany rozmiar. I tu zaczynają się problemy, bo o ile "zwykłe" staniki w szerokiej rozmiarówce coraz łatwiej kupić, o tyle stroje kąpielowe wciąż trzeba zdobywać podstępem. Ponadto - ładny stanik/strój może być jednocześnie wygodny! Wiem, zaskakujące dla wiernych wyznawczyń 75B:) Odpowiedz Link Zgłoś
fasolala Pancernik i bikini 11.06.08, 18:29 ja kupiłam kostium w HMie rok temu. Każda część osobno. Przpadkiem znalazłam duży stanik i duże galoty ;) miałam szczęście bo były to jedyne wywieszone egzemplarze tak duże (jakiegokolwiek modelu). mierząc kostiumy dwuczęściowe w komplecie, przeżywałam traumę... Za mała miska+ za duży obwód+ gigantyczne babciowe gacie; stanik OK+ majtki chyba 48. Majtki OK to stanik jakiś dziwny. Spróbujcie czasem przeszukać HM bo zdarzają się "inne rozmiary" (rzadko ale bywają). Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiki122 Pancernik i bikini 11.06.08, 18:34 Problem niby blachy, ale jednak uciazliwy dla kobiet. Doskonale rozumiem problem za duzego stanika i za malych majtek lub odwrotnie. We Fracji jest to norma, ze kostiumy dwuczesciowe kupuje sie oddzielnie. Praktykuja to prawie wszystkie marki (rowniez Triumph, nie wiem czy robi to tez na polskim rynku). Czesto marka wprowadza tez kilka modeli stanika i majtek, tak ze kazda moze wybrac cos dla siebie. Mieszkajac w Polsce nie posiadalam kostiumu dwuczesciowego, poniewaz przy wymiarach 75D i 36 nie moglam go kupic (e baya jeszcze nie bylo). Na szczescie to sie zmienilo i na przecenach prawie co sezon udaje mi sie cos upolowac. Mam nadzieje, ze kiedys takie praktyki dotra rowniez do Polski, a moze juz sie cos zmienilo w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Pancernik i bikini 11.06.08, 18:41 Tankini widziałam ostatnio w Marks & Spencer w Złotych Tarasach (Warszawa). Swoje kupiłam już jakiś czas temu w sklepie FigLeaves.co.uk. Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Re: Pancernik i bikini 11.06.08, 23:10 I dobrze zrobiłaś, zapewne. Nie miałam w ręku tego Marksowego tankini, ale jeśli to ten sam, który (jako jedyny tego typu kostium - na ponad dwieście!) występuje w czerwcowym Avanti, to nie jest specjalnie ciekawy ze względu na odzieżową rozmiarówkę. Porządny kostium (czy to bikini, czy tankini, czy jednoczęściowy) powinien mieć podany rozmiar stanika - czyli obwód i miseczkę. I oferować rozsądne podtrzymanie biustu. Odpowiedz Link Zgłoś
ginewra0702 Pancernik i bikini 11.06.08, 20:10 Artykuł dobry, tylko albo Pani Dorota nie żegluje, albo, co bardziej prawdopodobne, w artykule coś pomieszali:P 25metrowy jacht i 25m kw żagla?? To chyba motorówka z wywieszonym prześcieradłem:P Przykładowo 15metrowa Bavaria ma koło 100m kw żagla... więc ten jacht z artykułu daleko nie popłynie:) Odpowiedz Link Zgłoś
hanwon4 Pancernik i bikini 11.06.08, 22:25 A co w tym złego,że kobieta gubi kostium w wodzie?To najmilsza niespodzianka,którą czasem męzczyznę obdarza los-)))).Nie ma piękniejszego widoku niz naga "Ewa"-))) Odpowiedz Link Zgłoś
cqu Re: Pancernik i bikini 11.06.08, 22:56 a ja kupilam sobie 2 lata temu 5 kostiumow w Sydney, nie moglam uwierzyc bo zawsze mialam problemy z doborem gory, a tu taka niespodzianka kazdy jeden byl rewelacja i to w takim zwyklym sklepie zadne firmowe, no i jakis miesiac pozniej okazalo sie ze mam zlosliwego raka skory, juz usuniety, ale kostiumow nigdy nie udalo mi sie wykorzystac Odpowiedz Link Zgłoś
semele2 Re: Pancernik i bikini 12.06.08, 09:53 Gdyby marzeniem mojego życia było paradowanie nago przed obcymi facetami, to gwarantuję Ci, że zatrudniłabym się w klubie ze striptizem. A tak to zostaje mi tylko słuchanie od czasu do czasu mężczyzn, którym wydaje się, że takie stwierdzenia o gubieniu kostiumu w wodzie są pełnym zalotności i polotu komplementem. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Pancernik i bikini 12.06.08, 05:07 Rzeczywiście trudno kupić stanik osobie, która jest dość szczupła i ma nawet przeciętny biust. Jakoś producenci kostiumów kąpielowych nie rozumieją, że istnieją kobiety o wymiarze 65-70 cm pod biustem i 95-100 w biuście. Po prostu kosmos, prawda? Nie ma takich kobiet, to po co szyć dla nich kostiumy... Thriumph Odpowiedz Link Zgłoś
sylweczek2 Pancernik i bikini 12.06.08, 10:51 a nie lepiej opalać się i plywać w toplesie , nie będzie wtedy problemów z wypadającymi piersiami Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Pancernik i bikini 12.06.08, 11:58 H§M i C§A tam mozecie kupic oddzielnie dol i gore,sa fajne rzeczy,polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Pancernik i bikini 12.06.08, 12:34 Dlaczego dla niezawodniczek całkowicie niedostępne są kostiumy z nogawkami? Jestem kobietą ogromnie wstydliwą i ogromnie wściekłą - czuję się bardzo nieswojo, kiedy widać mi całe nogi, poza tym chcę moim strojem na basenie demonstrować: moje ciało należy do mnie! nie jestem i nie będę dostępna seksualnie! wolność od obmacujących spojrzeń dla każdej kobiety! moje ciało służy do poruszania się, a nie do pokazywania! Tak więc mój wymarzony kostium to coś z minimalnym dekoltem, jak najbardziej zasłoniętymi plecami, nogawkami co najmniej do kolan... i najlepiej jeszcze napisem "Ręce precz od naszych ciał!" na piersi. Co mam zrobić? Gdzie znajdę kostium z nogawkami za niegigantyczną sumę? Pytałam firmy szyjące kostiumy, żadna nie raczy takiego dla mnie uszyć. Dlaczego przemysł strojów sportowych wmawia nam, że każda z nas tylko marzy, by być oglądana? Odpowiedz Link Zgłoś
ala_piegala Re: Pancernik i bikini 14.06.08, 21:07 Owszem, sprawdz www.gwinner.pl, kupilam tam kostium do plywnia granatowy z krotka nogawka - no i dopiero sie wygodnie plywa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotrulex Pancernik i bikini 13.06.08, 13:06 Jednak dobrze wybralismy trend naturystyczny. Pomocny rowniez w doborze kostiumow kapielowych. Bez stresu, bez tracenia czasu no i pieniedzy. Pozdrawiam. summer.time :)) Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Pancernik i bikini 13.06.08, 15:36 Koszmar kupowania kostiumu odbiera mi radość lata. Biodra mam 90 ale biust tenisowy (znaczy takie piłeczki małe). Jak stanik dobry to majtki jak na karła, guma tyłek kroi w krwawe bruzdy. Jak majtki dobre to miseczka B co najmniej. Albo taka z push-up nadmuchiwanym jak kamizelka w samolocie (dwie rurki). Niby fajne, szczególnie jak kto słabo pływa, ale co jak nastąpi przebicie, nie daj Boże, jednej? Jak wersja majtki oddzielnie, góra oddzielnie to fason jakby go komisja społeczna projektowała. Chyba łatwiej kupić suknię z trenem na przyjęcie u sułtana Brunei niż te dwie szmatki, które się w kapciu zmieszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
alicepoint Re: Pancernik i bikini 13.06.08, 21:18 kupowaniu stroju kąpielowego to moim zdaniem najtrudniejszy zakup kobiecej garderoby. Mimo, że jestem szczupła, nie potrafie znaleźć stroju, który by na mnie dobrze leżał. W tym sezonie najbardziej odpowiadają mi stroje jednoczęsciowe w stylu retro, takie jak np. ten: s7d2.scene7.com/is/image/UrbanOutfitters/14300925_60_b? $detailmain$ Odpowiedz Link Zgłoś
bukanor Pancernik i bikini 15.06.08, 00:52 Dla mnie kupowanie kostiumu to koszmar. W ogóle bielizna w komplecie to koszmar - nie mam ani jednego dwucześciowego kompletu. powinnam nosić stanik 75-D, ale takich nie ma w polskich sklepach, jak miseczka D już jest to pod biustem muszę wszywać spory kawałek, a majtki M ewentualnie L noszę. Mam jeden stanik od kostiumu, który niestety w tym roku już jest mi za mały a był idealny-nadawał się nawet do gry w piłke i skakanie z łodzi do wody. Biust mi urósł nie wiedziesc czemu i stanik diabli wzięli. Kiedy pytam w sklepie o taki rozmiar to sprzedawczynie mówią mi że to sie w C przecież wciśnie, albo żę mam kupić większy obwód to się podniesie i będzie dobrze. Skandal. A majtki? Babcine namioty, albo chodzę i szukam czegoś co od biedy będzie udawało komplet. Do tego jeszcze mam bardzo odznaczona talię i pod ten watek dodam temat spódnic-szytych nie wiem na kogo-bo ja muszę kupować u krawca. Moje wymiary to 105-70-120 i przy wzroście 176 cm wcale nie jestem gruba. Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka bukanor 15.06.08, 12:06 Miseczka w staniku 75D przewidziana jest na 94cm w biuście. Ty masz 10 więcej. Zajrzyj może na Lobby Biuściastych i zweryfikuj swój rozmiar w wątku rozmiarowym? Odpowiedz Link Zgłoś